Posts by Kartez*z*z*z*d*g*y*a

poświęć troche czasu, sprawdź jego aktywność. Jak będziesz widział, że nie ma go dłuższy czas zacznij rakietować jego obronę. W godzinę można wyczyśćić taką obronę typu 50k WR i po 1000-2000 reszty systemów obronnych. Później wlot po satelitki i DT. Powtarzaj do skutku na kolejnych koloniach.

Jezeli atak gsami leci 12h a gosc jest tak daleko ze kolejna planeta jest w innej galaktyce to jakimi rakietami to ma sens ale nie w tym przypadku sprawa beznadziejna poprostu tutaj tylko podstawka albo samemu zrobić akuku :D2 k gsow albo z 30 xD jak by do mnie leciało to bym się uśmiechnął 🤭🤭🤭 kiedy do mnie Leon leciał na pusty bunkier z 88k gsow z LBK to w ogóle mnie nie było do śmiechu pewnie ze mogę przeklikac ale czy to byłby sens klikać tylko po to by stracić paczki xD też sprawa beznadziejna xD kiedy majsu do mnie leciał gsami to napisałem "choćby jedna gwiazdka spadła z tej floty rozpętałoby się pieklo " kiedy Leon leciał wolałem zwinąć cały bunkier :P Jak majsu leciał xD to nie mogłem tego zrobić puknął jeden bunkier 😆 to zamieniłem w surowce żalu nie mam xD pchła na mutanta 😆 nie zadziałała zbyt gruba skóra xD kiedy leciał mnie na moony xD na moich oczach :D to wtedy tylko tak mnie i wylacznie irytowal czerwony kolor xD a poza tym badzo sympatycznie to bede wspominac xD juz taki charakter i taka gra . Chcial wyliczyc na forum wrzucilem screen shoota z atakami xD nic by nie weszlo poprostu :P😋 z moimi fsami to jest czeski film :evil:

Jeszcze masz opcję z przeniesieniem się na inne uni. Wrzucasz urlop i czekasz aż konto trafi na cmentarz, ale długo to trwa bo ~60 dni

Nie do końca, bo na ten moment cmentarz jest wyłączony, poza tym obecne ograniczenia z przenosinami są takie, że może wpaść z deszczu pod rynnę.

Na quasar juz 2 osoby przyszly z cmentarza

Ostatni raz wczoraj

https://www.mmorpg-stat.eu/bas…r=112446.dat&univers=_169

ja zlikwidowałem dwa bunkry 😂 chociaż tam nic nie było zwiatrakami nie da się walczyć nawet jak wleci 100k GS 😁 czasem lepiej nie jest złościć gracza 😄 może mu się odechce kiedy zobaczy że jesteś bardziej aktywny bądź usuń obronę kiedy kasuje regularnie :) Szukaj osoby która się podstawi jeżeli ro nie jest wystrzelony gracz w kosmos 😄 wtedy może dojść do wniosku że nie opłacało się atakować 2 k GS to nie tragedia

Tam gdzie można to brać bonus do 3 surowców. Badania pod energię to jest kpina.

Nie moze byc inaczej te 0.25 robi dużą roznice , jezeli masz wyskoki poziom kopalni czy budynkow form zycia to jednak sumaryczny poziom 0.25 jest wystarczajacy 1600 satelit na planete moge miec przez to mniej , dla mnie i tak wystarczajace sa bonusy ktore posiadam 5xmix x2metal x1 deuter na planecie jest looz i bonus zbieracza

Zależy ci na energii, jednocześnie budujesz monument na 16lvl :/ Ciekaw jestem na którym lvl masz centrum badań minerałów

centrum badań minerałów 0 ponieważ nie podnoszę kopalni dlaczego miałbym nie robić monumentu skalnego na 16ty kiedy robię t3 i cała resztę magme na 25 a docelowo 29 to co bardziej się opłaca 11 monument ? Czy brak budowy wystarczy że obecnie posiadam komore zaklucen na 30 a docelowo na 37 . Centrum badań minerałów na 10lvl kiedy zacznę podnosić kopalnie będzie wystarczający i efektywny

Kiedy byl spped x1 na wszystko i numerki universa byly zapelniane w ciagu kilka dni nie dalo sie rejstrowac kont po 13k graczy i w ciagu 24h mieli po kilka tys badz kilkadziesiat k pkt co bylo nie mozliwoscia na pierszy punkt trzeba bylo dlugo czekac eiec trzeba uznac ta gre jak i cala reszcze za oszustwo - wyjatkowo przyjemne :beaten:

Przynajmniej domki się kręcą :D

Tam gdzie można to brać bonus do 3 surowców. Badania pod energię to jest kpina.

Nie moze byc inaczej te 0.25 robi dużą roznice , jezeli masz wyskoki poziom kopalni czy budynkow form zycia to jednak sumaryczny poziom 0.25 jest wystarczajacy 1600 satelit na planete moge miec przez to mniej , dla mnie i tak wystarczajace sa bonusy ktore posiadam 5xmix x2metal x1 deuter na planecie jest looz i bonus zbieracza

osobis ie posiadam 17,652 jednoski orbitalnej kryjówki na planecie średnia kopalni metalu to 50 krissu 38 a dexu 41 więc do sedna sprawy posiadm bonus klasy zbieracza oko 18% geologa I cala reszte pierdół i bonus sojuszu więc z 16 planet które obecnie posiadam na każdej planecie jest chronione prawie 9h wydobycia metalu a Kryształu I deuteru znacznie więcej im wyższy poziom orbitalnej kryjówki tym więcej będzie chronione wydaje mi się aby chronić całość nie chce mnie się kozystac z bzdurnych wzorów ponieważ e praktyce to będzie bardziej skomplikowane jak wyżej wymienione brednie bez obrazy ale aby chornic 100% surowców poziom orbitalnej kryjówki powinien byc 28-32 lvl na kazdej planecie czasochłonna zabawa dla mnie niezbędna w lutym zaczynam klepać orbitalną kryjowke z 17.625 do 25 więc powiadomię o efektach jest to pomocne nie dziw się ze jeżeli masz na jedenj planecie orbitalną kryjowke że na reszcie mogą Cie farmic na każdej planecie musi być orbitalną kryjówka w ciągu tygodnia podniose do 25lvlu to będzie wtedy z 100% pewnością wiadomo który lvl ukryje pelne wydobycie a ile lvl będzie potrzeba żeby jeszcze więcej ukryć :) Lubie byc tajny przez pounfy kiedy flota wraca i kiedy więc dla mnie to jest część mojej strategii aby gracze nie widzieli nic poza dtkami które stoją puste :) I nie wiadomo w którym kierunku się udają jeżeli masz raczkujące konto to do 20lvl orbitalną kryjówka jest ok nie jest droga ale bardzo czasochłonna narazie obecnie rozwijam eko i czas skracania LF kiedy ukończę wszystko wtedy będzie mnie się opłacało by kryjówki przed fuzją zostały zwiększone by ciekawscy nic nie mogli zobaczyć :D swoja droga majsu chcial mnie wyliczyc i przy okazji niszczac obrone nie udalo sie jemu w zaden sposob potenjalny oszacowac powrot mojej floty xD szkoda tylko obrony ale taka to juz jest ta gra ^^ myslal ze po miesiacach obserwacji bedzie w stanie wyliczyc , dlatego aktywnosci pojawiaja sie o wyznaczonych godzinach - czeski film nikt nic nie wie niszczenie moonow tez nie pomoze 😋 spokojny farmer ze mnie , niestety nie moglem zmienic uni xD a juz w sumie 7.5kk gsow lata na uni xD zadna owca nie moze czuc sie bezpiecznie :D:D:D jezeli bede mial mozliwosc udam sie w swoja strone rezygnujac z bajecznego eko speed floty x1 jest wystarczajacy przynajmniej nie bede musial myslec ze efentualnie za godzine moga gsy moga rozkowac mi moony 🤭🤭🤭

Buduj tą orbitalną kryjówkę na jak najwyższym poziomie . . .:D a majsu , tudzież gościu na literę D kończący się na L nadaje się tam gdzie zawsze było jego miejsce . . . :D

Jezeli moge prosic o darowizne surowcow z wielka checia przyjme w kazdej ilosci :beaten:

Bry

Mam pytanko, czy jest możliwość dodania ładowność statków na samym początku ? Chodzi o to że wybieram MT czy DT i dopiero na "3 stronie" widzę ładowność, czasem trzeba się cofać żeby dobrać, albo odłożyć. Myślę że jakby zmniejszyc nazwę statków to można dodać kolejne okienko z ładownością.

Do tego na stronie głównej jak się kliknie flotke ten znaczek gdzie pokazuje wszystkie statki to nie pokazuje ładowności tylko "0" wszędzie.

Nie wiem 😁 kiedy wprowadzili ta aplikacje to tylko zerknąłem , spoko wyglada i w ogole ,ale jednak bardziej praktyczna jest klasyczna wersja strony intrnetowej , jeszcze miesiac temu chcialem zobaczyc poraz. Kolejny ów apke xD srapke 🤭🤭🤭 ale jednak to calkowicie zbedny dodatek ktory zajmie jeszcze wiecej czasu jak kozystanie z komputera czy telefonu wyobraz sobie gre na kilkunastu planetach z perspetywy apki 😁 ładnie wyglada ale zbedne 😆

Szczerze to wróciłem do OGame tylko dlatego że zrobili apke, na kompie przeglądarka jak najbardziej, ale na fonie wygodniejsza jest apka, dużo szybciej wszystko się robi, jak dla mnie, a byłoby szybciej jakby dodali kilka frykasów hehe

Kiedys sie przekonasz ze apka w ogole nie jest szybsza ani wygodniejsza wszystko widac na zwyklej przegladarce i wszystko natychmiastowo jest pod reka osobista ciekawość czy uczynili postępy znaczace - bez rewolucji . Za jakiś czas znowu ściągnę by przetestować, z 16toma planetami nie da się na apce wykonywać szybkich akcji

osobis ie posiadam 17,652 jednoski orbitalnej kryjówki

Zwykle nie czytam tych glupot jakie wypisujesz , ale ciagłe pierdzielenie o kryjowce mi uswiadomilo, ze bonus do magazynu w sumie dużo ciekawszy i tak z 200% bym zrobił na 2 planetach x 24 poziom, to chyba sie zdecydyuje. Patrzac ile kosztuje +2poz magazynu razy 3 i razy X planet to nawet jak wydam 10kkk to sie opłaci. Co do kryjowki, to śmieszne :trollface: ja sie loguje czasem co 2 dzien i to magazyn bywa kłopotem.

Dla mnie przyjemniaczku mozesz sie logowac co miesiac a dla mnie to wygoda , a przy okazji mam zaciesz kiedy cos odpiszecie 🤭🤭🤭🤭:beaten: pozdrawiam milutko 😁 a możesz skoczyć? :D

Bry

Mam pytanko, czy jest możliwość dodania ładowność statków na samym początku ? Chodzi o to że wybieram MT czy DT i dopiero na "3 stronie" widzę ładowność, czasem trzeba się cofać żeby dobrać, albo odłożyć. Myślę że jakby zmniejszyc nazwę statków to można dodać kolejne okienko z ładownością.

Do tego na stronie głównej jak się kliknie flotke ten znaczek gdzie pokazuje wszystkie statki to nie pokazuje ładowności tylko "0" wszędzie.

Nie wiem 😁 kiedy wprowadzili ta aplikacje to tylko zerknąłem , spoko wyglada i w ogole ,ale jednak bardziej praktyczna jest klasyczna wersja strony intrnetowej , jeszcze miesiac temu chcialem zobaczyc poraz. Kolejny ów apke xD srapke 🤭🤭🤭 ale jednak to calkowicie zbedny dodatek ktory zajmie jeszcze wiecej czasu jak kozystanie z komputera czy telefonu wyobraz sobie gre na kilkunastu planetach z perspetywy apki 😁 ładnie wyglada ale zbedne 😆

Ja uwielbialem zawsze metal i budowe opancerzenia 😁

osobis ie posiadam 17,652 jednoski orbitalnej kryjówki na planecie średnia kopalni metalu to 50 krissu 38 a dexu 41 więc do sedna sprawy posiadm bonus klasy zbieracza oko 18% geologa I cala reszte pierdół i bonus sojuszu więc z 16 planet które obecnie posiadam na każdej planecie jest chronione prawie 9h wydobycia metalu a Kryształu I deuteru znacznie więcej im wyższy poziom orbitalnej kryjówki tym więcej będzie chronione wydaje mi się aby chronić całość nie chce mnie się kozystac z bzdurnych wzorów ponieważ e praktyce to będzie bardziej skomplikowane jak wyżej wymienione brednie bez obrazy ale aby chornic 100% surowców poziom orbitalnej kryjówki powinien byc 28-32 lvl na kazdej planecie czasochłonna zabawa dla mnie niezbędna w lutym zaczynam klepać orbitalną kryjowke z 17.625 do 25 więc powiadomię o efektach jest to pomocne nie dziw się ze jeżeli masz na jedenj planecie orbitalną kryjowke że na reszcie mogą Cie farmic na każdej planecie musi być orbitalną kryjówka w ciągu tygodnia podniose do 25lvlu to będzie wtedy z 100% pewnością wiadomo który lvl ukryje pelne wydobycie a ile lvl będzie potrzeba żeby jeszcze więcej ukryć :) Lubie byc tajny przez pounfy kiedy flota wraca i kiedy więc dla mnie to jest część mojej strategii aby gracze nie widzieli nic poza dtkami które stoją puste :) I nie wiadomo w którym kierunku się udają jeżeli masz raczkujące konto to do 20lvl orbitalną kryjówka jest ok nie jest droga ale bardzo czasochłonna narazie obecnie rozwijam eko i czas skracania LF kiedy ukończę wszystko wtedy będzie mnie się opłacało by kryjówki przed fuzją zostały zwiększone by ciekawscy nic nie mogli zobaczyć :D swoja droga majsu chcial mnie wyliczyc i przy okazji niszczac obrone nie udalo sie jemu w zaden sposob potenjalny oszacowac powrot mojej floty xD szkoda tylko obrony ale taka to juz jest ta gra ^^ myslal ze po miesiacach obserwacji bedzie w stanie wyliczyc , dlatego aktywnosci pojawiaja sie o wyznaczonych godzinach - czeski film nikt nic nie wie niszczenie moonow tez nie pomoze 😋 spokojny farmer ze mnie , niestety nie moglem zmienic uni xD a juz w sumie 7.5kk gsow lata na uni xD zadna owca nie moze czuc sie bezpiecznie :D:D:D jezeli bede mial mozliwosc udam sie w swoja strone rezygnujac z bajecznego eko speed floty x1 jest wystarczajacy przynajmniej nie bede musial myslec ze efentualnie za godzine moga gsy moga rozkowac mi moony 🤭🤭🤭

Faktycznie, głupie pytanie wychodzi zawsze lepiej 3 surowce, bo daje bonus dexu 0,11% zamiast 0,08% dla 3:2:1, nawet na minimalu jest lepiej... To bez sensu to zrobili, lepiej ten deuter było dać gdzie indziej :trollface:.

Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi :P Może komuś z planetami na 15poz będzie się bardziej opłacać, więcej bazowego dexu to i 0,06% może być ciekawsze.

Dopóki nie sprawdziłem to nie wiedziałem że koszty obu badań są takie same, myślałem że sam dex będzie nieco tańszy i co by pozwoliło na większy lvl przy tej samej cenie.

Wlasnie osobiscie tez ubolewam ze niektore mnie interesujace badania musieli tak rozlokowac nie moja w tym decyzja za rok musimy oczekiwac kolejnej odlony ewolucji ogame i to nie tylko i wylacznie nadchodzacej zmiany pod postacia symulatora walk 😁😁😁😁

A jak mam do wyboru bonus energii, albo kopalni, to co lepsze?

Ja mam roktalow i tylko i wylacznie mam metal i dex x0.08 dex 1 x2 metal mixu nie mam x8 wybralem inne ustawienia musze miec kryjowke orbitalna zalezy jak dlugo chcesz grac energia potrzebna jak chcesz wysoko staeiac budynki to baterie wulkaniczne musisz posiadac i komore zaklucen srednio mam 4800satelit eko ponad 2 mld w pkt a wydobywa mi sie prawie 4 mld sury musze miec kryjowke przeciej jak wydobycie zostanie podwojone to wtedy mialbym byc farmiony ^^? Pomysl wczesniej zanim dostosujesz swoje konto pod gre pozniej mozesz zalowac na vela gracze powinni mieć orbitalnej kryjówki nie mogą mieć obrony eko x10 niektórzy myślą tylko i wyłącznie żeby było jak najwieksze wydobycie a co jeśli ktoś chciałby zgarniać sure w nocy 😂 baterie wulkaniczne spoko spokojnie można wyciągnąć 70-80% energi więcej kiedy ukończę wszędzie laboratoria i orbitalnej kryjówki będę ciągnąć wyżej jak 20lvl baterii

Posiadamsame satelity bez jakiejkolwiek elektrowni i nie krzywduje

Pomysł z zakazem ataków w sumie jest bardzo ciekawy - chętnie bym pograł na uni gdzie z automatu codziennie jest zakaz ataków np między 0:00 a 8:00, gdzie faktycznie można by grać na spokojnie bez obaw że w nocy spadną moony lub kolonie zostaną przefarmione.

Wiadomo że nie każdemu by to pasowało bo niektórzy tylko w nocy są aktywni, no ale nie każde uni musiałoby mieć taką opcję

Jezeli boisz sie farmienia polecam orbitalna kryjowke juz 18lvl na kazdej planecie uchroni sie przed farmieniem w nocy ja mam zamiar klepać orbitalna na 25ty 100% będzie chronione a i tak będę dostępny a magazyny będą na tyle pojemne ze będę mógł otwierać paczki na miejscu by stawiać eko bez transportowania sury

ciap, gratuluję rozbudowy FZ :):):) Mam tylko malutkie pytanko: na jaki poziom rozbudowałaś budynki wydobycia i badania eko? Pytam, bo w FZ jestem zielony jak liść szpinaku (:)) i przydałaby mi się mała ściąga, do jakiego poziomu opłaca się rozwijać badania i rozbudowywać nieruchomości. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Zalezy kto ile ma sury wszystko oplaca sie robic w zaleznosci jakie masz kopalnie np mnie moze sie oplacic ktecic jedno badanie za ponad 6 mld dlatego ze samego metalu bede miec x2 jak kopalnia metalu na 51 podstawowego wydobycia . A to jest sztuczna inteligencja zbiorowa na 18ty tylko biorąc pod uwagę to jest sumarycznie ogromny koszt 🤭🤭🤭 więc najlepiej rozwijać badania rownomienie aby samemu ocenić co jest warto zależy jakie masz konto i jakie wydobycie 😁 jestem wiecznym farmerem i tylko i wyłącznie z eko się utrzymuje wiec dla mnie to jest podstawą by metal mógł być podstawą do tego by opierniczyc gdzie trzeba :D