Posts by Kartez*z*z*z*d*g*y*a

Nie ważne jak zabrzmi zbyt mlody by umrzeć , niech odpoczywa w spokoju

😊 ani widu ani słychu :beaten: Dejta na quasar kogoś bo flociarze wygłodniali i moje dtki chcą namierzyć :trollface:

heheh..ja na uni 68 mam podobna sytuacje :) .

generalnie zapraszamy na quasar bo floty duze a nie mają co robic , caly czas sie zwiekszaja , cele zostaly male, wiecej mamy z samego EKO wiec wniosek prosty

Lubie popatrzec w ST moje puste DTki sa niczym w prownaniu z flota beletha 🤭🤭🤭 gdzie sam zaczął sie śróbkować 😊 trzeba przyznac 😂 czekam na fuzje 😁 chcialbym zobaczyc quasar 😄 tą ilość postow protestujacych krytykujacych GF 😁 te emocje 😄 orbitalna kryjowka spelnia swe funkcje szkoda ze 28 lvl nie jest wystarczajacy jak "reklama" Rudej brzmiala 😁 aczkolwiek przeslanie jasne 😄 nigdy gracz nie jest wycisnąć maxymalnych proporcji mozliwych :trollface: może zalowac że rezygnujac z 28% wydobycia magmy mogę kitrac sie w 14h kiedy nie byłoby tak wysrubowanych co nie jest wada bonusów wydobycia do proporcji kosztów I reszty bzdur to byłby sens wpakować więcej w orbitalną kryjowke zadowalające człowiek zawsze chciałby więcej :D:D:D 2 lvl niczego nie zmienia gdy podniosę kryjowki ale dla swietego spokoju jestem w stanie rezygnowac ze wszelkich bybujalych form dobrodziejstwa :D nigdy nie jest wiadomoe kto zostanie wrzucony na uni a jezeli znajdzie sie uni ktore jest psikuśne :P to satelity moga ulec zniszczeniu 🤭🤭🤭 pelzacze czy inne 😁 dawejta quantum z quasar :D:D:D:D Mnie to nie zależy wypowiadam się w interesie GFu xD

zdajecie sobie sprawe jakie byloby ruszenie z dwoch stron ile paczuszek otwieranych :D spektal jak w kolesum lwy kontra chrzescijanie 😁 jaki przychod ile osob bedzie zadowolonych ile osob pojdzie na urlopy plotki jak ja na tym skorzystaja :D a wydowisko niesamowite xD:saint::bicz:kilka miesiecy i wszyscy sie bysmy polubili na uni ilosc punktow zblizona ludzie chca eko x10 speed floty podobny :D farmeży bojacy sie o satelity i pelzacze xD

wtedy mozna cytowac "taki fanatyzm" i tyle zachodu a 28 lvl orbitalnej kryjowki zmienia taktyke calej gry :D

moje moony moga spadac :D a jak floty nie bylo tak nie ma xD jestem ulubieńcem Polskiego OG

Lis Pustyni :trollface::trollface::trollface:

Gdyby gracze byli rozsądniejsi łatwiejszą decyzję GF by mógł podjąć :D Nie od dzisiaj wiadomo że Polacy niczym Francuzi rewolucję w głowie i burdy :D I dodatkowo wiecznie nie zadowoleni xD

Gdyby mozna bylo zartowac z zartow nie chcecie fuzji ok kolejni chca wprowadzajac propozycji i zamieszania az temat sie wypalil :D i GF zapomnialo o Polakach :saint:

:fgrin:

Temat założony pod koniec lutego , nie odnosząc się bezpośrednio do daty gracza czy faktu ogromnego prawdopodobieństwa , że gracz faktycznie odszedł z Świata, który znamy gdzie jesteśmy wiecznymi pielgrzymami , pomimo wszechobecnego do okoła Nas wszystkich zła , obecności dobrych ludzi zarazem. Znam gracza ze słyszenia, z ST , ciekawość mnie skłoniła, aby przeczytać temat . Ktoś może poinformować ile osoba miała lat , prawdopodobne imię? Już nie raz byliśmy świadkami kiedy gracz umiera nie istotne jaka pamięć niejednokrotnie zostawiamy po sobie jak jest w stanie Nas odebrać otoczenie .

Odpoczywaj , może istnieje życie po życiu, może istnieje reinkarnacja , może istnieje multi wszechświat prawdopodobne jest że istnieje niebo prawdopodobne że istnieje pieklo .

Na pewno któregoś dnia Wszyscy odejdziemy w zapomnienie .

:stroke:

Niech Ludzie nie zapomną o Tobie a istota trzyma Cie w opiece

Księżyc nowo utworzony znajdujący się na tej samej lokalizacji jest niczym nowym według zasad bash kordynanty są najbardziej istotne nie można atakować gracza więcej jak 6 razy na dobę planety księżyca więc nie wiem czemu wywody są prawione według starych zasad identycznie gracz planeta księżyc kordynanty

Przeskok z x1 na x2 osobiście uważam za zmianę zbyt drastyczną i nie kończyła się ona zwykle dobrze.

Ale podciągnięcie przykładowo x3 na x4 to kwestia kilku minut w lotach, które można obecnie wyśrubować przy LF i innych bonusach.

A co do 68 i Kalyke: co z debrisem?

Wiadomo lekkie modyfikacje powinny zostac wprowadzone by gracze nie byli az tak bardzo rozgoryczeni jezeli chodzi o koncepcje x1-x2 wiekszosc graczy bedzie zadowolona flociarze z powodu mozliwosci wysylania tanszych fsow np: uklad sloneczy badz uklad dalej chociaz przy ogromnych flotach wchodzi w gre tylko i wylacznie robienie fsow w US a ekonomisci badz płotki plywajace na ekspedycje powinny rowniez byc zadowolone z 2 powodow nie ma ogromnej roznycy w czasie wysylania expow ale jezeli ktos mialby kolonizowac sie w us jest to proces czasochlonny jezeli mialby byc niszczone moony to tylko i wylacznie w gre wchodzi kolonizacja w us ewentualnie tylko i wylacznie najblizsza okolica to sa korzysci dla wiekszosci graczy wedlug mnie kazdy moze miec swoja opinie na ten temat kazdemu czlowiekowi sie nie dogodzi a z powodu ograniczonej ilosci graczy ktorzy podejmuja jakąkolwiek dyskusje na forum jest regułą że to są przeważnie jedni i ci sami gracze a jezeli są tworzone konta słupy na forum tylko służące do bojkotu badz w innych celach może byłoby bardziej sprawiedliwe / rozsądne wprowadzać ankiety podczas kolejnych fuzji niczym podczas konfiguracji nowych uniwersow badz podczas zmiany parametrów serwera wtedy płynęłaby wyraźna wskazówka a ostateczna decyzja jest podejmowana przez zarząd firmy GF :fgrin:

To jest trochę koncert życzeń, ale GF i tak zrobi po swojemu, w przeszłości już wrzucali szybsze uniwersa na wolniejsze ( Himalia -> Quantum na szybko przychodzi mi na myśl)

Niech łączą speedy nie odbiegające od siebie prędkościami aż tak bardzo x1 i X2 na przykład, ale połączenie np x1 z x3 lub X3 z X5 jest zbyt drastyczne.

Uważam natomiast że jeżeli wybrałem konkretne uniwersum z konkretnymi ustawieniami to nie chciałbym zmieniać go drastycznie. Lepiej byłoby już połączyć społeczności z takimi samymi parametrami jak speed flot i speed eco.

X5 x3 nie ma takuej roznicy jak cetus do rosalind x7=>x2 flotowca zmiana speed na wolniejszy bedzie slóżyc ze wzgledu na to ze moga robic 😁 a nawet beda zmuszeni do robienia fsow 😂😂😂😂 widac tutaj duzo faworyzowania i tronniczosci o czym nawiazujecie wypowiadajac swoje argumenty za i przeciw a prawda moglaby okazac sie inna rzecza jasna i oczywista jest ze GF posiada jedyne i decydujacą decyzje w tej kwestii ale ciekawy jestem jak bedzie wygladac nastepna fuzja czy bedziecie placac :trollface: śmiać się czy klaskać a może zaciśnięcie zęby i pogodzicie się z tym że następna fuzja 2025 bedzie dokonywana z większym impetem niż się spodziewacie i wszystkie paczki wylądują razem :D

Tak wytykacie paczkomty i kupowanie antymaterii 😄 i wszelką ilość bzdur i Majaków wypisywanych a tchórzami jesteście by się przyznać 😄

Wracajac do propozycji fuzji jest to najbardziej rozsadna propozycja najmniej mieszajaca w ustawieniach universow i tak po zapadnieciu decyzji GF bedzie nie odwracalna a my wczesniej czy pozniej bedziemy sie laczyc i jakos przetrwac 😁 czemu nie polaczyc quantum z quasar zblizone ilosci punktow grube ryby sie polubia i beda zmobilizowane do tego by przypaczkowac 😊 a szprotki nie beda farmione i otrzymaja bonus eko x10 😄 wszyscy zadowoleni a zmiana speeda z x1 na x2 czy odwrotnie to nie dramat jak laczenie cetus z rosalind nie ukrywajac jest to na reke x7 speed na 2 to bonus dla flociazy identycznie jak x5 do x3 spokojnie mozna robic bezpieczne fsy 😁 nie martwiac sie ze ktos Cie ustrzeli 🤭🤭🤭🤭 kiedy Majs twierdzi ze jestem zagrozeniem dla ich sojuszu bedac spokojnym farmerem jest w bledzie aczkolwiek sa tacy z ktorymi zostaniemy polaczeni i wtedy bedzie trzeba myslec i kombinowac jak przetrwac by sie nie doszlo do bratobujczej walki zrozumcie ze kiedys zostaniemy polaczeni w jedna globalna wioske zwrocicie uwage podcxas tworzenia nowych uniwersow jak wyglada sytuacja spojrzcie na to w sposob realny i nie da sie tego procesu odmienic polityka GF oraz zmieniajace sie trendy spowodowaly te sytuacji jest to nieodwracalne jestesmy skazani na nieunikniona przyszlosc konfiguracje universow ewentualnie nieco mozna zmodyfikowac by bylo w miare rozsadku odpowienio dobrane ale wymowki czy negowania ze speed jest inny ze to wojskowe uni kolejne ekonomiczne nie ma odzwierciedlenia we wszystkich sytuacjach :evil:

Nie mogę się doczekać co będzie w niedalekiej przyszłości nie podczas obecnej fuzji ale podczas następnej jakie decyzje zapadną może czas skrócić agonie bóle i cierpienia graczy zwrocie uwagę jak og.de wyglada będzie ciekawie w odległej przyszłości większość wybierze wysokie eko podczas globalnych fuzji a kolejna część będzie chciała spokojnie grać i to beda docelowo dwa globalne serwery :D Niech żyje biznes wizja GFu xD I polityka zarządzania firmą pozdrawiam wszystkich cwaniakoow :bicz:

Budynkow nie pogryziesz 😄 chyba nie znacie sie na sarkazmie i za bardzo doslownie mnie odbieracie :D aczkolwiek z dystansem do wszystkiego :saint:

Zapraszam 😁 jaki byl sens poprzedniej fuzji :trollface: moje propozycje są adekwatne do realiów :D LBK będzie mieć pelne ręce roboty są złożone problemy z kasowaniem satelit:D u Was dodatkowo poruszany jest temat x10 GF powinno skłonić się ku prośbie rozważając fuzje xD Quasar tezjest flotowy :D daleko nie trzeba szukac wieloryba Majs :D da sie da :D:bicz:

najpierw 8 potem 10 może niedługo 12 ?

X15 proponuje , ale 20 byloby idealne taaaaaakkk lepiej jak jest więcej xD :bicz:

Vela jako drugie uniwersum na naszej społeczności jest z eko 10, więc chodźby i całe uniwersum się wpisało pod tym postem to nie ma na to szans.

W poprzednim temacie Ruda pisała że jest limit 2 na społeczność.

Wczesniej Ruda wypowiadala sie ze w naszym cyrku jest mozliwosc x1 x10 😁 2x10=20 😊

Łączenie unii według liczby pkt. nie ma sensu. W tej grze rywalizacja nie istnieje, po tygodniu od startu unii latają milionowe floty. Pay to win zabiło rywalizację. Więc bez znaczenia ile punktów mają serwery, i tak fuzje sprowadzają się do tego że op topka ma po prostu więcej rybek do stalkowania. A jak rybki sobie pójdą, idlaki poznikają to znów płacz o fuzję bo się nudzą. Niedługo GF będzie im musiało boty do gry wstawić bo prawdziwych graczy zabraknie.

Dlatego właśnie należy uczciwie trzymać się ustawień bazowych serwerów bo to one sprowadzają graczy. Lepiej połączyć 5 letnie unii pokojowe z 3 miesięcznym pokojowym niż wywracać ustawienia gry bo to zabije sens gry dla mnóstwa graczy. Plus brak chęci do gry na nowych unii skoro nie można ufać ustawieniom serwera.

Nie ma tak naprawde znaczenia to jest chwyt reklamowy "pokojowe" "wojkowe" czy ekonomiczne uni badz zbalansowane 😁 to jest rozsadne co napisalem bez wplywu na GF a i tak zawsze bedzie grono niezadowolonych graczy czy opinii na rozne tematy jezeli spojrzec na statystyki wszystkie uni sa wymarle tylko na starszych uni jest grono graczy statystyki rozbudowane a reszta poprostu wymiekla poniewaaz checi do gry byly ale flote nie odbierze zle fsa zrobi albo inny błachy powod powstanie badz pushy czy koniec gry z powodow osobistych podyktowany zlomem oto w taki sposob agonia dobiega jezeli chcialbys sie rozeznac w realiach zobacz wczesniej ilu graczy jest aktywnych a pozniej moglbys czy mozecie sie wypowiedziec na temat tego w jaki sposob mogloby to sie odbywac tworcy gry maja wlasna wyzje ale to w jaki sposob gracze wypowiadaja sie na rozne tematy nie majac pojecia albo popierajac matematycznymi wzorcami gdzie mozna wyliczyc poprostu srednia z 10-15 prob np na kolonizowanie planety czy inne parametry to Wy zajmujecie sie czyms co jest odstepstwem od reguly poniewaz to jest poprostu kwestia szczescia niczym jak zznajdowaniem artefaktow czy wyborem technologii po restarcie :trollface:

Powinniście jeszcze (nie będę negować ani wskazywać palcami xD nie wypada ) powinniście jeszcze prawdopodobieństwo wybieranych technologii LF wyliczyc I będzie gitttara bo gdzieś nie mogę wybrać odpowiednich technologii a jak wskakuje inna niż z wybranej rasy to zazwyczaj jedna i tasamatechnologia w tym samym slocie więc :D Być albo nie być o to jest :P zasadnicze pytanie :bicz:

musimy pogodzic sie z mysla ze przed laczeniem uni w jedno globalne universum mozemy zostac wszyscy wrzuceni do jednego mexyku i co z tym fantem zrobimy xD

Erth wraz z mianą speed x3 floty wojennej pokojowej z tym obronnej podkrecic do 5ciu <---- gaspra Isonoe Juno

Podkręcać na pokojowym uni flotę wojenną na x3 XD

Przenieść tam 3 serwery - pokojowe, zrównoważone i flotowe - różniące się chyba wszystkim.

A pomyślałeś jak w ten sposób napluto by w twarz graczom którzy wybrali sobie dany typ uni a teraz wywalono im ustawienia do góry nogami?

Genialny pomysł jak zabić 4 uniwersa dla 5 minut zabawy flotowców, którzy i tak za miesiąc wrócą na wieczny urlop.

Takie sa realia na 25 urodziny wrzuca Nas wszystkich do globalnego uniwersum z eko x15 -20 max speedfloty x1 pokojowe x4-x6 do tego dojdą inne dodatki czy tego chcemy czy nie a pozniej jak beda otwierane nowe universa beda globalne łatwiej utrzymac serwery w porzadku to nie jest troska o nikogo to jest propozycja polaczenia universow wedlug liczby punktow a nie o zdanych flotowcow czy na inne podzialy GF i tak ma swoj styl prowadzenia wewnetrznych zmian modyfikacji firmy i żadnen z Naj stutaj zgromadzonych wiele nie jest w stanie namieszac 😁 cieszmy sie ze jestesmy rentowni dla GFu :trollface: że nadal z nami chcą się użerać i z Naszmi roszczeniami i wywalanymi tekstami czy różnymi dziwnymi tekstami walonym w stronę graczy supportu czy twórców gry :D Dziękuję za uwagę :saint:Tyle do powiedzenia psy szczekają a karawana idzie z duchem postępu i jedzie dalej ||

:D prawdopodobnie profilaktyczna sytuacja xD znając cieżką reke supportu :saint: chociaż nie każdy gracz jest uczciwy . Znając swoją skromna osobę :P Najuczciwszy gracz pod słońcem ktorego wakacje na VPN nie kręcą multi czy pushy.

Człowiek jest spokojnym farmerem , chce przetrwać na pustyni :evil:. Chociaż większość kont została na kantach zbudowana nie mnie to oceniać.

Wysokosc darowizn jest adekwatna do obecnej sytuacji wszystko bajera .

Bedąc na banie za bugusing nie dowieżałem , wlasnym oczą , przeprosiny wraz z rekompensatą przyjete, chwila refleksji , znając realia przymusowe wakacje ;) służą opalenizną i nabralem checi do gry . :S

Dziękuję Art:love:

:trollface: Oczywiście muszę wtrącić swoje 5 groszy do tego tematu

Pierwsza rozsadna propozycja , najlepiej podczas obecnej fuzji ominąć universum 68 ponieważ ilość farm oraz graczy jest na wysokim poziomie jak na większości universow z nr1

Do :evil: wraz z Lucyferem na czele :D w Jego własnej osobie glówno dowodzącym Majs Szanownym gospodarzem ze wzgledow komplikacji na universum quantum by nikt sie nie mogl nudzic 😁 posiadajac wszelakie problemy z mozliwych od propozycji x10 podwyzszenia ekonomi az po ochrone nocną i zlożony problem z satelitami ogromną ilosc punktow 😁 pewnie wszyscy beda zadowoleni poniewaz GF i tak bedzie zmuszone abysmy sie przetarli zostana najsilniejsi i najbardziej zdeterminowani 😁 a Polacy potrafia sie jednoczyc (podczas globalnych nieuniknionych fuzji w przyszlosci ) a reszta jak leci :D

kylake <--- Rosalind

Erth wraz z mianą speed x3 floty wojennej pokojowej z tym obronnej podkrecic do 5ciu <---- gaspra Isonoe Juno

Mathilde<---- kerberos lacetra

Ozone <------ Narvi perseus quadrantids

saros <----- Thuban Rasales :(

a resztę tych co się kluja poprostu podczas następnej fuzji wrzucić do Vela :trollface: wszyscy zadowoleni :bicz:

Niech sie dzieje wola GFu xD