Jak bronić się przed bezsensownymi atakami z użyciem Gwiazd Śmierci? Jestem około 500. w statystykach i stawiam na ekonomię, nie trzymam żadnej floty z wyjątkiem DT i sond słonecznych.
Do tej pory udawało mi się grać w spokoju jako górnik, lecz ostatnio jeden z graczy, który jest kilkadziesiąt miejsc niżej, atakuje mnie co najmniej raz dziennie (czasami więcej), używając atakow zwiazku z 400-800 Gwiazd Śmierci na każdą flotę, lub jak ostatnio, używając 1500 GS. Jak się bronić przed takimi bezsensownymi atakami?
Po kilkunastu atakach na kilku moich planetach nie ma już sond, floty, i obrona jest dużo niższa. Nie ma żadnych surowców na tej planecie, mimo tego gracz nie przestaje regularnie atakować.
Jak zniechęcić gracza do niszczenia tego, co budowałem latami?
Przydałaby się jakaś nowa jednostka obronna, która byłaby efektywna w późniejszych etapach gry przeciw topowym graczom. Zbudowanie 2k GŚ dla takich graczy nie jest żadnym problemem, a obrona przed takimi atakami, zwłaszcza że są w top sojuszach, jest niemożliwa?
Jestem ciekaw waszych opinii w tej sprawie i pomocy, jak nie zniechęcić się do grania w takiej sytuacji