Posts by Kartez*z*z*z*d*g*y*a

Czy wiadomo kiedy ten błąd zostanie naprawiony?

W ostatnim czasie jest tragedia - potrafi wylogować ponad 10 razy w ciągu godziny.

Ja tym akcja GFu bym sie nie dziwil chca wylapac boty i inne psoty 😁

Bardziej mnie nurtuje brak możliwości użycia teleportu na fonie muszę zmieniać na wersję mobilna a na wersji mobilnej znowu nie można wysyłać floty bo potrafi robić się czarny ekran 😊 uwielbiam błędy 😁 to nie jest jedyną strona z bledami w sieci jest mnóstwo stron internetowych z różnymi bledami 😊 nie wiem po co programiści kończą studia 🤭🤭🤭 kiedyś nie było z tym problemu 😁 zachciało się wszystkim nasrać reklam dorzucić rozbudowń stron internetowych gdzie nie mogą ogarnąć poprawnie kodowania i tak sami nie wiedzą do końca w czym błąd polega 🤭🤭🤭 nie chce im się to wszystko czekać bo by jeszcze większą ilość czasu stracili [...] kreci się to się kręci 😁 żenada 😂

Witam, takie pytanko.

Jak należy rozumieć opis w tym badaniu pełzaczy?

Moduły Kryształów Jonowych - Moduły kryształów jonowych obniżają wraz z każdym poziomem zużycie energii i zwiększają wydajność Pełzacza.

Czym jest ta "wydajność"? Bo jak robię kolejne poziomy to wydobycie surowców się nie zmienia. A może to nie o surowce chodzi w tym badaniu.

o nic innego nie chodzi jak o zuzycie energii bez sensu poczekaj na t3 by podwyższyć poziom klasy tam będziesz mógł mieć więcej pełzaczy i będą wydajniejsze a na tym miejscu bierz jak Reksio szynkę mix sury 😁🤭 do 16tego lvlu można spokojnie klepnąć na planetę to ~15% możesz mieć więcej do eko 😊

Podbijmy stawke :beaten: 6 sekund po wypatrzeniu floty po powrocie tylko sondy mogą dać zloma jak wypatrzy :evil: Polecam zaczac klepać xD beleth ugnie sie xD naporowi Krysi :D

Chyba najlepiej iść w rocków i stawiać magme do 100% to się najlepiej opłaca

Ktos juz doszedł do 6 badania t3 co tam

https://snipboard.io/R9becS.jpgtyl

tyle daja conic dla zbieracza max lvl 10 odkrywca co innego ale nie polecam przesadzać

Opłacalność jak dla mnie przy eko 50/38/41

To max

snipboard.io/QVmFud.jpg

https://snipboard.io/tu4rQ6.jpghttps://snipboard.io/5zZ01N.jpghttps://snipboard.io/HztwMb.jpghttps://snipboard.io/R9becS.jpg

Zalecam umiarek to o ile podwyższa się eko nie jest istotne to są śladowe ilości na poziom a koszty są kolosalne dla speeda x8 polecam nie przekraczać 500mln Kryształu na planetę za badanie ja mogę pozwolić sobie max na 1mld Kryształu za badanie 🤭🤭🤭 LBK są crazy 😁 i chwała Im za to 😁 za nutę ekstrawagancji , osobiscie nie zamierzam się licytowac ścigać o miejsce że względu że to jest nałóg kontrolowany i całkowicie zarazem pozbawiony sensu aby pompować pieniądze w coś co pożytku i odzwierciedlenia w życiu codziennym nie przyniesie "przykre zajęcie" kwestia hobby i rozrywki każdy robi to co lubi mnie kreci tylko i wyłącznie eko a wszystko ma swoje granice w październiku 2022 roku kupowałem paczki a następnie w późniejszych terminach trzymałem i czekałem dlugo uważam że opłaciło czekać się wytrwale niebawem podnoszę eko poza dwoma kopalniami deuteru I wydobycia magmowego które jest niezwykle oplacalne kosztem orbitalnej kryjówki Ruda nakarmiła mnie xD tym co GF przekazał zaprojektował obniżając koszt orbitalnej kryjówki twierdząc że będzie możliwe ukrycie 100% wydobycia dziennego niemożliwe, ale znacznącą część która nie zostanie przechwycona juz tak , z wielkim żalem i złamanym sercem jestem zmuszony zrezygnować z 25% dodatkowego wydobycia mixu na rzecz kitrania się z powodu wysokości wydobycia i posiadanych satelit słonecznych małych planet 😁 przygotowując konto że jeżeli ktoś chciałby być uprzejmy po fuzji dla mnie włączę elektrownie fuzyjnej na 21lvl na każdej planecie wtedy rezygnujac całkowicie z satelit i obrony na planetach :D

Tylko dziekiwac graczą na quasar za to ze nigdy nie gasili swiatelka nadzieji na jakiejkolwiek planecie :Dwiosna w pelni na terenie Zjednoczonego Królestwa , niebawem bedzie mozna swobodnie zwiedzac okolice cieszac sie zyciem pracując oraz sędzajać wolną chwile pomiedzy graczami ktorych znam latami :D pomimo specyfiki forum i wylewanych wszelakich napasci i dobroci ze strony wtajemniczonych :trollface: zawsze ktos czasem moze wpasc na genialny pomysl krytyki innego czlowieka a samemu nie jest krysztalowy naginajac cala prawde i sens czlowieczenstwa :D

Pomimo wspolnego Jezyka nigdy sie nie zrozumiemy kazdy posiada inna osobowosc , a nie wszystko mozna przekazac poprzez rozmowe czy pismo 😁 . Kazda osobowosc odbiera inaczej drugiego :D wlasna skromna odoba xD juz w ogole posiada charakter ktory jest na tyle pozytywny ze ze wszystkuego sie smieje :D i staram sie zrozumiec swiat a nigdy iracjonalnego zachowania drugiego czlowieka nie zrozumiem pomimo XXI wieku jakby nadal panowało sredniowiecze i zakoncze swoja wypowiedz w enigmatyczny sposob dobrze mnie znany i majac swiadomosc o czym mysle i wspominam :bicz::beaten:

Ps Krtz

A ktos z was w ogole ogarnol ze robiac odpowiednie badania.. to juz dosyc wysoki poziom masz 15 ekspe w gratisie ze tak powiem?:saint::evil:Q

Zdradź nam maluczkim tajemnice, o jakie badania chodzi.Może gramy za krótko żeby poznać wszystkie tajniki tej gry

Dokladnie chodzi o wzmocnienie odkrywcy Kaeleshow .. majac 50 procent wzmocnienia zyskujesz kolejna ekspe a dokladnie 49,99 % zbiore sie i wam wsadze kilka screnow ..z pojemnosci i maxa ktorego ja mam do pojemnosci eksp na ta chwile ..Q

jedyne 500 mld pkt 😁 już lepiej zrobić roktali i tak odkrywcę załączyć plus 1 bonus ekspa na sure i bonus odkrywcy do 10tego 🤭🤭🤭🤭 jest dużo większą korzyść tylko czasochłonne na zbieracza nie opłaca się siedziec ani jedynie na odkrywcę najlepiej zrobić mix zbieracz z odkrywca 😀 ja niebawem będę restartowac roktalow pod odkrywcę a kiedy bede potrzebować bonusu na krótko zbieracza to restart biorę co trzeba i wracam 😁

Jeżeli miałbym być na samym odkrywcy to przy eko 50/38/41 na eko x10 nie opłaca się 😁 a kiedy są roktalowie to jeszcze ma ręce i nogi

Nawet nie zwiększam wydobycia wtedy już nie będzie się opłacało takie cudo z rok czasu jeszcze na odkrywcy sobie pociipe bo stęskniłem się jak mops 😁

:trollface: jak to Ja, wyskocze jak filip z konopii . Komu jeszcze non stop , wyswietla sie na podgladzie pelny slot wyslanych flot? Wczesniej mozna bylo to na zyczenie rozwinac :cursing: , teraz psuje cala zabawe, szukalem karkolomnie w ustawieniach, ale nie mozna tego dezaktywowac :(.:beaten::bicz:

ustawienia -> wygląd -> pokazuj zawsze eventy -> ukryj

Wszystko przesloczylem a to omijalem xD samo sie wlaczylo 😂😂😂 dziekuje :🤭🤭😙

:trollface: jak to Ja, wyskocze jak filip z konopii . Komu jeszcze non stop , wyswietla sie na podgladzie pelny slot wyslanych flot? Wczesniej mozna bylo to na zyczenie rozwinac :cursing: , teraz psuje cala zabawe, szukalem karkolomnie w ustawieniach, ale nie mozna tego dezaktywowac :(.:beaten::bicz:

rozwiązań tych zagadek może być kilka , jeżeli administracja chce się upewnić czy nie zmieniasz swojego IP , ktoś chce się uprzejmie dowiedzieć kiedy flota wraca , bądź zbyt szybko dokonujesz akcji , albo dlugo przesiadujesz na koncie .

W moim przypadku również zdarzają się częste wylogowania , ale znane mnie są tego prawdopodobne powody :) Zmiana haseł nic nie pomaga i autentyfikator w dzisiejszych czasach po samym IP można wykraść kodowanie z autentyfikatora jest to prostrze jak w poprzednich latach łączność bluetooth wfi oraz większą informatyzacja świata chociaż ogame to już nie jest aż tak istotna gra jak kiedyś że ginęły konta i było prarcie na szkło ale ktoś coś zawsze 👀 🤭

Dobrze wiedzieć, każdorazowo przed snem , zdrowaski będę słać . Speed floty lipa , gdyby był x1, to by było uniwersum idealne .

Ja proponuje wpuszczenie złotej rybki na uni w diamentowym akwarium 😁 kazdy bedzie miec szanse na wybranie swojego zyczenia , a kiedy zdechnie ze starosci i przemęczenia 😂🤭🤭 zostanie wtedy akwarium i wspomnienia 😁

Czy ktoś się orientuje jakie są min. wartości surowców bo mam bonus 86% do surki i jak widzę że mi wpada po 8 mln mety czy 2,6mln deu to się zastanawiam co to za bonus?

Do kryzysu sie nie odwoluje bo nie rozumie wizji tworcy . A Tobie moge odpisac czy nie pamietasz podobnych wynikow z ekspedycji bez form zycia xD nie przesadzaj ze 2,6 dexu wpada bonus 86% oznacza ze kiedy zysk jest wysoki to moze byc do tego poziomu osiagniety a nie kazda ekspedycja bedzie posiadac takowy poziom wzrostu juz to przetrawilem na isonoe faktycznie zawsze jest wiecej surowcow niz z klasycznej wersji odkrywcy ale nie mozesz oczekiwac cudow jezeli by tak bylo to mnie przy sredniej 50/38/41 dalej oplaciloby sie wysylac ekspy 1,2-1,8mld sury na 24h wyciagalem wiec wyobraz sobie gdyby kazdy bonus byl wyzszy o 86 procent roktalowie nie mieliby sensu

a co do kryzysa xD to zmiana rasy jest opłacalna sam będę klepać ludzi tylko i wyłącznie po to aby włączać szpiegowska tańsza o 50procent i szybsza o 99,99 procenta więc ma to sens dlatego starałem się nie rozwijać konta do momentu wprowadzenia form zycia ciężko było wytrwać w oczekiwaniu

Zależy co chcesz włączać jezeli same badania podstawowe to nie wiem czy mechy maja sens by rozwijać pod badania ja przeskoczę na ludzi na 3 tygodnie by rozwinąć terraformery i szpiegowska ale najpierw orbitalna kryjówka do 24lvlu w sumie okolice lutego już będę zmuszony by przeskoczyć międzyczasie klepiąc fuzyjna , coś mi się wydaje że z quasar będę śmigać na lato będę już w Angli 🤭🤭🤭 mam nadzieję że nowi gracze będą mieli dostatecznie dużo czasu aby mnie wyprzedzić w statystykach

Kryzys xD koszty podnoszenia rabatu do 50% przewyższają kozysci płynące z ich budowy ... Więc jaki jest sens wprowadzać łączny upust na badanie 75 procent kiedy to nie jest ugamelllllllla ogarnij się :trollface:

Czy ktoś już liczył czy się opłaci zorbić Roktali pod eko a ludzi/mechy pod skracanie badań i kosztow ? Chodzi o dodatkowe koszty budynków versus zaoszczedzone koszty, bo szkoda mi marnowac sloty na badania ale jednak może opłacało by się przełączać ...

Ogólnie to nie rozumiem co GF sobie myslało z tym skaracem kosztów i czasu. Skoro dali max 50% to te badania powinny działac w ten sposób , że na 3-5 planetach wystarczy je zrobić wysoko i już się ma ten max a na reszcie planet właściwe badania. Efekt byłby taki, że duzo większa różnorodność by się zaczeła opłacać, bo teraz to jak wyżej pisali, że jest gotowy plan na wszystkie planety i odstepstwa sa maginalno flotowe/ekspedycyjne. To jest bez sensu moim zdaniem. Bonusy powinny być z 10x większe, że wydając np. 10kkk na tych 3-5 planetach wychodzi na to samo co na 15 na niższych poz. badań, ale koszt i bonus ten sam.

Posiadasz kryzys wieku sredniego 🤭🤭🤭🤭 , rybki albo akwarium . Oplacalne jest wybranie 2 labolatoriow na t2 5 pozycja i t3 5 pozycja ja rezygnuje z nie wiadomo jak wybujalego eko na rzecz innych urzytecznych badan ktore sa ogromna zaletą , ktora jest pomijana przez stanowczą wiekszosc graczy . Jest oczywiste ze metalu najwiecej jest wydobywane i trzeba zamieniac na inne surowce , jezeli wezmiesz pod uwage kombinacje 0.1 x16 x15lvl to już coś dodatkowo dorzucając 13x0.2x16 prawdopodobną ilość planet która w ogóle nie jest niemożliwa do osiągnięcia w trybie poza paczkowym wieloletniej gry więc uzyskasz skrócenie czasu badan I form zycia na poziomie 65,6 do tego prawdopodobnie będziesz chciał stawiać technologie run więc na formy życia uzyskasz 99,99 % a jeżeli marzysz o tym by koszta były obniżone o ten sam poziom co czas samych badań to jesteś szalony i bez mózgu. Ogólne proporcje wprowadzone przez GF sa bardzo rozsądne i zrównoważone pod pierwotny klasyczny styl gry x1 kiedy powstało 50 uni I 669 był idealnym przykładem w którą stronę idzie GF i że posiada wizję rozwoju tej gry z perspektywicznym systemem logiki .

Twoja myśl jest całkowicie wyjęta z charmonogramu , proponuję abyś wykupił udziały akcyjne abyś zasiadał na zwyczajnym walnym zgromadzeniu to wtedy zamieszasz i będzie ugamella :D.

Osobiscie moge miec tylko i wylacznie zal do GF , ze tak dlugo zwlekal z wprowadzeniem LF na universa a cala reszte graczy chcial potraktowac jako kroliki doswiadczalne i wprowadzajac (co nie jest negatywne ) 120% bunusowej anty - osobiscie w 2022 roku pisalrm o tym 120-135 % anty by wprowadzil bedzie branie mechanizm o zgrozo nie tylko Art jest przekaznikiem w tej grze to forum jest obserwowane przez pracownikow ktorzy sa zwiazani z zarzadem spolki . Nie mieszaj wiecej w tym co posiada balans i jest nie zgodne z regulami gry strategicznej i przyrostu punktowego .

GF prawdopodobnie zaskoczy nas kolejnym dodatkiem badz rozszezeniem form zycia , powinien jeszcze wprowadzic regularna animacje z kazdego raportu bojowego nie tylko i wylacznie z powstawania ksiezyca i by nie wygladala banalnie i nudno .

Ta gra i tak pomalu zaczyna coraz mniej interesowac nowych graczy , ze wzgledu na cwaniactwo roznej gamy oszustow . Szczescie jedyne jest takie , ze gf posiada reszte gier ktore rowniez rozwija i czerpie zyski wiec prawdopodobnie nie zostaniemy odcieci od serwerow 😁