Kryjówka orbitalna i nano roboty - sposób działania Pomoc!

• Dzień Dobry

Posiadam kryjówkę orbitalna na poziomie 18 co powinno dawać 68% ochrony surowców, celowo również zmieniłem rasę na tej planecie na ludzi i wybudowałem osłonę planetarną na poziomie 18. Dodatkowo zadbałem aby energia pochodziła jedynie z elektrowni słonecznej całkowicie rezygnując z satelit, mimo to rabunek na mojej planecie nadal wynosi 75% lub 50% zależnie od tego jaki gracz mnie atakuje.

Identyczny problem mam z nano botami naprawczymi na innej planecie - zupełnie jakby budynki form życia kompletnie nie były brane pod uwagę.

Coś robię źle? czegoś nie rozumiem? na forum nie znalazłem żadnych szczegółowych informacji tego typu.

• Posiadam kryjówkę orbitalna na poziomie 18 co powinno dawać 68% ochrony surowców

Nie 68% ochrony surowców tylko bonus +68% (winna być suma z planet z uwzględnieniem doświadczenia rasy) do wartości podstawowej kryjówki. Pojemność kryjówki znajdziesz przy ikonach surowców lub informacjach przy kopalni. Z tego co pamiętam, pojemność kryjówki to C = 2.4*WSTD, gdzie WSTD oznacza godzinowe wydobycie standardowe w kopalni, czyli takie bez doliczania wszelkich bonusów.

Z licznymi bonusami w tym LF zazwyczaj wychodzi na to, że taka kryjówka chroni surowce, na których wydobycie potrzeba około godziny.

• Czy orbitalna kryjówka podnosi tylko pojemność kryjówki? Czy przy okazji podnosi też ogólną pojemność magazynu?

Pojemność magazynu PM na poziomie n z uwzględnieniem bonusów frakcji sojuszu handlarze bFH=10% (inaczej bFH=0%) i kryjówki bKR:

PM=5000(1+bFH+bKR)*2.5*exp(20/33*n)

Pojemność kryjówki PK:

PK=2.4*WSTD(1+bKR)

Przykład (dokładny bonus kryjówki bKR=95.304%):

Kryjowka-magazyn.png

PM=5000(1+0.1+0.95304)*2.5*exp(20/33*13)=10265.2*6601=67 760 585 (wynik zgodny z wartością w grze 67 760 585)

PK=2.4*83757(1+0.95304)=392 593 (wynik zgodny z wartością w grze 392 593)

Zatem w istocie bonus orbitalnej kryjówki wpływa zarówno na samą kryjówkę jak i na magazyn surowców.

• osobis ie posiadam 17,652 jednoski orbitalnej kryjówki na planecie średnia kopalni metalu to 50 krissu 38 a dexu 41 więc do sedna sprawy posiadm bonus klasy zbieracza oko 18% geologa I cala reszte pierdół i bonus sojuszu więc z 16 planet które obecnie posiadam na każdej planecie jest chronione prawie 9h wydobycia metalu a Kryształu I deuteru znacznie więcej im wyższy poziom orbitalnej kryjówki tym więcej będzie chronione wydaje mi się aby chronić całość nie chce mnie się kozystac z bzdurnych wzorów ponieważ e praktyce to będzie bardziej skomplikowane jak wyżej wymienione brednie bez obrazy ale aby chornic 100% surowców poziom orbitalnej kryjówki powinien byc 28-32 lvl na kazdej planecie czasochłonna zabawa dla mnie niezbędna w lutym zaczynam klepać orbitalną kryjowke z 17.625 do 25 więc powiadomię o efektach jest to pomocne nie dziw się ze jeżeli masz na jedenj planecie orbitalną kryjowke że na reszcie mogą Cie farmic na każdej planecie musi być orbitalną kryjówka w ciągu tygodnia podniose do 25lvlu to będzie wtedy z 100% pewnością wiadomo który lvl ukryje pelne wydobycie a ile lvl będzie potrzeba żeby jeszcze więcej ukryć :) Lubie byc tajny przez pounfy kiedy flota wraca i kiedy więc dla mnie to jest część mojej strategii aby gracze nie widzieli nic poza dtkami które stoją puste :) I nie wiadomo w którym kierunku się udają jeżeli masz raczkujące konto to do 20lvl orbitalną kryjówka jest ok nie jest droga ale bardzo czasochłonna narazie obecnie rozwijam eko i czas skracania LF kiedy ukończę wszystko wtedy będzie mnie się opłacało by kryjówki przed fuzją zostały zwiększone by ciekawscy nic nie mogli zobaczyć :D swoja droga majsu chcial mnie wyliczyc i przy okazji niszczac obrone nie udalo sie jemu w zaden sposob potenjalny oszacowac powrot mojej floty xD szkoda tylko obrony ale taka to juz jest ta gra ^^ myslal ze po miesiacach obserwacji bedzie w stanie wyliczyc , dlatego aktywnosci pojawiaja sie o wyznaczonych godzinach - czeski film nikt nic nie wie niszczenie moonow tez nie pomoze 😋 spokojny farmer ze mnie , niestety nie moglem zmienic uni xD a juz w sumie 7.5kk gsow lata na uni xD zadna owca nie moze czuc sie bezpiecznie :D:D:D jezeli bede mial mozliwosc udam sie w swoja strone rezygnujac z bajecznego eko speed floty x1 jest wystarczajacy przynajmniej nie bede musial myslec ze efentualnie za godzine moga gsy moga rozkowac mi moony 🤭🤭🤭

• osobis ie posiadam 17,652 jednoski orbitalnej kryjówki

Zwykle nie czytam tych glupot jakie wypisujesz , ale ciagłe pierdzielenie o kryjowce mi uswiadomilo, ze bonus do magazynu w sumie dużo ciekawszy i tak z 200% bym zrobił na 2 planetach x 24 poziom, to chyba sie zdecydyuje. Patrzac ile kosztuje +2poz magazynu razy 3 i razy X planet to nawet jak wydam 10kkk to sie opłaci. Co do kryjowki, to śmieszne :trollface: ja sie loguje czasem co 2 dzien i to magazyn bywa kłopotem.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• osobis ie posiadam 17,652 jednoski orbitalnej kryjówki

Zwykle nie czytam tych glupot jakie wypisujesz , ale ciagłe pierdzielenie o kryjowce mi uswiadomilo, ze bonus do magazynu w sumie dużo ciekawszy i tak z 200% bym zrobił na 2 planetach x 24 poziom, to chyba sie zdecydyuje. Patrzac ile kosztuje +2poz magazynu razy 3 i razy X planet to nawet jak wydam 10kkk to sie opłaci. Co do kryjowki, to śmieszne :trollface: ja sie loguje czasem co 2 dzien i to magazyn bywa kłopotem.

Dla mnie przyjemniaczku mozesz sie logowac co miesiac a dla mnie to wygoda , a przy okazji mam zaciesz kiedy cos odpiszecie 🤭🤭🤭🤭:beaten: pozdrawiam milutko 😁 a możesz skoczyć? :D

• osobis ie posiadam 17,652 jednoski orbitalnej kryjówki na planecie średnia kopalni metalu to 50 krissu 38 a dexu 41 więc do sedna sprawy posiadm bonus klasy zbieracza oko 18% geologa I cala reszte pierdół i bonus sojuszu więc z 16 planet które obecnie posiadam na każdej planecie jest chronione prawie 9h wydobycia metalu a Kryształu I deuteru znacznie więcej im wyższy poziom orbitalnej kryjówki tym więcej będzie chronione wydaje mi się aby chronić całość nie chce mnie się kozystac z bzdurnych wzorów ponieważ e praktyce to będzie bardziej skomplikowane jak wyżej wymienione brednie bez obrazy ale aby chornic 100% surowców poziom orbitalnej kryjówki powinien byc 28-32 lvl na kazdej planecie czasochłonna zabawa dla mnie niezbędna w lutym zaczynam klepać orbitalną kryjowke z 17.625 do 25 więc powiadomię o efektach jest to pomocne nie dziw się ze jeżeli masz na jedenj planecie orbitalną kryjowke że na reszcie mogą Cie farmic na każdej planecie musi być orbitalną kryjówka w ciągu tygodnia podniose do 25lvlu to będzie wtedy z 100% pewnością wiadomo który lvl ukryje pelne wydobycie a ile lvl będzie potrzeba żeby jeszcze więcej ukryć :) Lubie byc tajny przez pounfy kiedy flota wraca i kiedy więc dla mnie to jest część mojej strategii aby gracze nie widzieli nic poza dtkami które stoją puste :) I nie wiadomo w którym kierunku się udają jeżeli masz raczkujące konto to do 20lvl orbitalną kryjówka jest ok nie jest droga ale bardzo czasochłonna narazie obecnie rozwijam eko i czas skracania LF kiedy ukończę wszystko wtedy będzie mnie się opłacało by kryjówki przed fuzją zostały zwiększone by ciekawscy nic nie mogli zobaczyć :D swoja droga majsu chcial mnie wyliczyc i przy okazji niszczac obrone nie udalo sie jemu w zaden sposob potenjalny oszacowac powrot mojej floty xD szkoda tylko obrony ale taka to juz jest ta gra ^^ myslal ze po miesiacach obserwacji bedzie w stanie wyliczyc , dlatego aktywnosci pojawiaja sie o wyznaczonych godzinach - czeski film nikt nic nie wie niszczenie moonow tez nie pomoze 😋 spokojny farmer ze mnie , niestety nie moglem zmienic uni xD a juz w sumie 7.5kk gsow lata na uni xD zadna owca nie moze czuc sie bezpiecznie :D:D:D jezeli bede mial mozliwosc udam sie w swoja strone rezygnujac z bajecznego eko speed floty x1 jest wystarczajacy przynajmniej nie bede musial myslec ze efentualnie za godzine moga gsy moga rozkowac mi moony 🤭🤭🤭

Buduj tą orbitalną kryjówkę na jak najwyższym poziomie . . .:D a Majsu nadaje się tam gdzie zawsze było jego miejsce . . . :D

Buduj tą orbitalną kryjówkę na jak najwyższym poziomie . . .:D a majsu , tudzież gościu na literę D kończący się na L nadaje się tam gdzie zawsze było jego miejsce . . . :D

Jezeli moge prosic o darowizne surowcow z wielka checia przyjme w kazdej ilosci :beaten: