Dodaje się automatycznie.
Jeśli akurat badasz nn to ta nagroda będzie niedostępna.
coś takiego
Lama z ostatniego bonusu 😊
Dodaje się automatycznie.
Jeśli akurat badasz nn to ta nagroda będzie niedostępna.
coś takiego
Lama z ostatniego bonusu 😊
wiecznie problemy kosmiczne sa tylko nikt tego nie zglasza adas wali paczki i ma ochronke juz w supermegach chyba jest bratem
Dokładnie, co promocje tyle paczek kupuje, ze juz numery karty kredytowej na pamięć zna. Cholerne paczkomaty niszczące grę. Wstyd!
Chyba zartujesz ze 14 mld pkt z erith pykles na pustym uni bez pakowania
ale jeśli dobrze pamiętam jeśli puścić GSa celem dołączenia potem floty a ktoś w tym czasie włączy urlop to już tej floty nie dołączysz.
Kiedys bylo to mozliwe fakt teraz moze uleglo zmianie trzeba by to sprawdzic
Dopuszczalna liczba losów: 2
Myślę że tu masz odpowiedź...
Ale posty mizna edytowac jest tez dodane
Dziękuję Adam za wyleczenie mnie z nałogu załączyłem u bo nawet onyxowi pokazywałem gdyż przyleciał do mnie na wódkę więc już mam dość tych pomyłek gemaforgu tyle lat na nic. Tobie przetopu i kolejnych owocnych lotow , kasacja już zalaczona
Szkoda w sumie jesteś ikona tej gry I na równi rozpoznawalny jak tworcy owej gry . Wiadomo miesiace czy lata tworzenia floty , liczy się dobra zabawa nie kończ z nałogiem Ta gra jak szlugi czy wóda na kylaku i po tylu latach od samego początku grasz zmieniając konta poniewaz okradali cie w różny sposób przed czym takim jak lobby fakt gra nigdy nie była dopracowana społeczność się zmniejsza jedna flota większa od drugiej czy z przekretow to z paczek rzadko kiedy całkowicie uczciwie Pamiętam uni 3 kiedy graliśmy jeszcze w Cafe internet to kasowali planety to rabali konta przypomnij sobie nigdy nie skończyłeś z tą gra byłem mile zaskoczony kiedy cie w sieci spotkalem nadal jestes w UK pamietam ten okres wyjazdu Twoje kobitki rowniez niczym sobie jak ten owy nalog z gtorego nie dalo wczesniej sie zrezygnowac masz 7 dni w czwartym dniu odchaczysz kasacje wiesz ile razy ja zaznaczalem kasacje od 2022 roku poprzednio podobnie robilem yyy fakt czasu sporo spedzamy nad ta przyjemnoscia w wolnym czasie klepnij obrone anty farming raz na dzien mozesz sciagac sure flote kumulowac po kilku tygodniach juz bedzie na co polowac a jezeli nie to do zobaczenia i powodzenia w realu
1) każdą klasa do slotu 18tego / są 4 zadania czwarte kiedy odblokujesz wszystkie klasy 18tki
2) oblokowuja na lobby to bez problemu
3) testowy jest oddzielnie
Co do punktu 1 to wydaje mi się że musisz mieć budynki z tej rasy i ostatnie badanie odblokowane.
Dlatego że mając mechy i wybierając wzmocnienie odkrywcy np u mnie dalej wisi żeby odblokować ostatni slot kalesonów.
Wszystkie zadania sa jasno opisane
Nie wiem czeto tutaj można jeszcze szukać Ja tam tego w ogóle nie robię punkty same wskoczyły nie podnosze specjalnie żadnych budynków czy osiągnięć by zaliczać resztę
nawet nie można spokojnie na urlopie posiedzieć bo już ewent jest
Display MoreDisplay More
1) to się teraz przekręciłem nie zdołałem wycofać całej floty dobra teraz jest plan bystry jestem do 3 mln niszczarek przekręcę później niszczarki przerobię na rozporki narazie zajęty jestem i chęci nie ma korzystam z internetu 5g w domu w londynie nie ma takiego zasięgu co na światłowodzie zdarzyłem zawrocic jedna flotę a wiadomo nie chce mi sie patrzeć na planety wszystkie jakbym miał patrzeć jak kiedyś na 10 osób które lecę na każdą planetę co chce farmie do tego 🌴 stafu i Johny Walker duble black Zaraz czas na malibu z mlekiem moja wina w 65% Przekręt planeta z nazwy poległa 15 k reckow wyslalem 1.043 mld wsyslem jakbym wczesniej nie balował w szampańskim nastroju to reckow bym dosłał myślałem ale Lolek to nie to co lufa Nie muszę skręcać
dzisiaj jest sztorm w porcie w londynie 40 km na godzine mozna tak stwierdzic niedaleko jest otware morze i latarnie
Zlom pod dom najlepszy 💔💔💔💔💔
Chce uznać ze miałem 1minute 22 sekundy na ucieczke na pierwszym skanie normalnie to zerknalbym i odrazu bym zaczął zawracać 🙃
na terenie Londynu może i jest wszystko ale w polskich sklepach nie ma lufek trzeba się naszukac
czy po 8smym edytowaniu tego posta uważasz, że teraz jest już wystarczająco poprawiony?
Spokojnie jeszcze ciebie zedytuje jeden raz wiecej zredaguje wszystkie pelzacze kasa dla GFu musi sie zgadzac nie ma co narzekać weekend tak czy inaczej udany na mikołaja internet sprawiony
musze potwierdzic ilu moglem to sciaglem przysnalem pilem palilem slodko sie bawilem bylo warto Pełzacze odkrywców najlepsze tylko ostatnio ta gra zeszła na psy Wcześniej bym zawrócił zawsze szybko się odświeżało nie ważne czy był acs po slocie wracało znowu do i można było wycofywać teraz chyba bez tych dodatków nie da się grać procenty robia swoje z 3 kk bombek by sie przydalo na swieta mam ruter
Lis Pustyni 🤪🤪🤪
1) to się teraz przekręciłem nie zdołałem wycofać całej floty dobra teraz jest plan bystry jestem do 3 mln niszczarek przekręcę później niszczarki przerobię na rozporki narazie zajęty jestem i chęci nie ma korzystam z internetu 5g w domu w londynie nie ma takiego zasięgu co na światłowodzie zdarzyłem zawrocic jedna flotę a wiadomo nie chce mi sie patrzeć na planety wszystkie jakbym miał patrzeć jak kiedyś na 10 osób które lecę na każdą planetę co chce farmie do tego 🌴 stafu i Johny Walker duble black Zaraz czas na malibu z mlekiem moja wina w 65% Przekręt planeta z nazwy poległa 15 k reckow wyslalem 1.043 mld wsyslem jakbym wczesniej nie balował w szampańskim nastroju to reckow bym dosłał myślałem ale Lolek to nie to co lufa Nie muszę skręcać
dzisiaj jest sztorm w porcie w londynie 40 km na godzine mozna tak stwierdzic niedaleko jest otware morze i latarnie
Zlom pod dom najlepszy 💔💔💔💔💔
Chce uznać ze miałem 1minute 22 sekundy na ucieczke na pierwszym skanie normalnie to zerknalbym i odrazu bym zaczął zawracać 🙃
na terenie Londynu może i jest wszystko ale w polskich sklepach nie ma lufek trzeba się naszukac
Sprzedam deuter za mix.
Nick na unii: Pagbabago
kpina
nikt ci nie kupi po 3-2 dex handel umarł
w z godni i porozumieniu stron bez pośrednictwa GFu
Pytanie do 47 osiągnięcia. Limit artefaktów na koncie to 3600. Jeśli ktoś już ma rozbudowane wszystkie badania na koncie na każdej planecie, a z eksp wpadnie maksymalny limit artefaktów, to następnych już nie dodaje. Jak wtedy ukończyć to zadanie?
Mam to samo, ale jest rozwiązanie tego, trzeba ponownie odblokować poziom badania np 3, bo każdy kosztuje 600, przy czym zmusi Cię do kolejnego marnowania czasu, na loty po artefakty.
Wystarcza 3 planety t1 i masz komplet artefaktow wydanych ale fakt marnowanie czasu jest z artefaktami
Odpowiedź nasuwa się sama jeżeli nie potrzebujesz zmiany badań w formach życia zużyj wszystkie artefakty na to co nie potrzebujesz przywróć badania i szukaj dalej artefaktow
Ładnie trafione Franek
Ostatnio Eneczka się pilnował, SzO życzę!
Ostatnio owszem Szkoda tylko dtkow Do moich mak sentyment są jeszcze z ekspedycji 2021 2022 1.5kk
Display MoreChyba potrafisz liczyc ile kosztuja wszystkie budynki
Ja potrafię ale Ty chyba nie. Jeżeli liczysz koszt jednego (dwóch, trzech...) budynków i mówisz jak świetnie się opłaca. Oczywiście że się opłaca ale rozpoczęcie budowy od budynku który zmniejsza koszta (i kosztuje sporo) opóźnia czas w którym ruszamy z budową kopalni / badań które podnoszą eko. Można mieć dodatkowe eko przez 30 dni które pracuje na siebie i które da więcej niż za X lat zbudujemy coś co zmniejsza czegoś koszt.
Jesteś inną kategorią graczy - wydających kasę. Czyli dziś kupujesz paczki i masz X do wydania. Czy w tych rozumowaniach coś się zmienia? Nie. Nadal mając do wyboru:
a) mogę wybudować na szybko X kopalni
b) mogę wybudować na szybko budynek który zmniejszy mi jakieś kosztabardziej opłacalne może być budowanie kopalni (lub innych badań itd) co zwiększa eko.
To że ktoś kupuje surowce za realną kasę nie zmienia opłacalności budynków (opłacalność to koszt do wzrostu eko), nie zmienia to kolejności budowy.
Zrobiłam symulacje jakiegoś szablonowego eko (skan gracza z top100 z u68, 1 kolonia przeniesiona jakby wszystkie inne tak wyglądały), przez 10 lal budowałam najbardziej opłacalne budynki, badania jedyna różnica to budynek o którym mowa w temacie: pierwsza symulacja z 15 poziomem, druga symulacja 20 poziom.
Wynik będzie na wykresie jako różnica między 15 minus 20 gdzie:
* jeżeli wykres nad osią X - bardziej opłaca się 15 poziom
* jeżeli wykres pod osią X - bardziej opłaca się 20 poziom
Wnioski:
Przez prawie cały okres bardziej opłaca się nie szaleć z tym poziomem.
Jak to wygląda w dłuższej perspektywie? Wykres dla 20.000 dni:
Też jakoś nie widzę tej opłacalności 20 poziomu.
Monument skalny dla mnie max 18 lvl magma 33 rafineria 24 i syntezator 23
A do czego tyczy się monument skalny jednego budynku czy całości ekonomi roctalow o to jest pytanie kiedy mam kopalnie 53 niebawem wszędzie 54 Kris 40 dex 49
To chyba nie będę stawiać monumentu na 10 lvl ponieważ jest to bardziej opłacalne w symulacji no dajcie spokój z pytaniami i pierdolametami
https://proxyforgame.com/pl/ogame/calc/costs.php
odejmij 10 procen odejmij 18 zobaczysz co bardziej sie oplaca Ja juz w 2022 roku cyklem nanity przed emisja tego kalkulatora juz wywioskowalem to po isonoe jak dlugo budynki czy badania sie buduja i moge stwierdzic ze nie mylilem sie badań nie chcialem skracac przez krecenie labolatoriow poniewaz chcialem opancerzenienie pstryknac a artefakty zaraz po wprowadzeniu zaczynaly komplikowac cala sytuacje ale ok
18 monument skalny jeżeli chcesz kręcić wysoko formy zycia
Powyżej 2 mld pkt
Możesz pokazać wyliczenia?
Patrząc na to jak posty piszesz mam wątpliwości że to policzyłeś.
Chyba potrafisz liczyc ile kosztuja wszystkie budynki i budowalem monument skalny zaraz po mozliwosci budowy tego budynku po spelnieniu wymagan chyba kiedy robisz magme do 30tego syntezator do 20tego rafinerie krysztalu do 20tego a podstawowe budynki caly eko system kosztuje by miec tylko i wylacznie t3 zbadany ostatni slot 12.7 mld to chyba potrzebujesz kalkulacji na miarę swoją Jak przed wprowadzeniem form exel który stworzyłaś Kuedy kalkulatory kosztów są dostępne aczkolwiek nie ma to znaczenia wiec magma syntezator deuteru i krsztalu kosztuje 30/20/20 44mld sury potrzebujesz kalkulatora by obliczyc ze wydane 2.3 mld mety 1.6mld krisu 700kk dexu pomiedzy 10 a 18 lvlem minumentu to dobra inwestycja tylko dla starych kont na nowym koncie mam monument skalny na 10lvlu a konto ma ponad 200kk a kiedy na swoim glownym mam juz 14mld punktow to chyba roznica w pokryciu kosztow sama o sobie mowi powodzenia z exelami i kalkulacjami "kto ma rozum niech przeliczy"
Powyżej 2 mld pkt
Możesz pokazać wyliczenia?
Patrząc na to jak posty piszesz mam wątpliwości że to policzyłeś.
Po tym jak piszesz swoje posty mam watpiliwosci ze ty w ogole mnie rozumiesz a cwaniakowac przednio ze wszystkim potrafisz jak cala b u r d 3 ľ reszta na forum magme staeiac moge do 33 pozimu rafinerie 24 26 chyba te budynki juz sa tansze jak budowa kopalni a na rowni efektywne jak formy zycia ktore sie sumuja a i trzeba wziac pod uwage ze monument skalny rowniez sie staje tanszy o 18 procent [ciach]
[mod='Ruda']Nadmierna ilość emotek została usunięta + fragment który był prowokacyjny[/mod]
chodzi o kolejkę budowania przy 20 lvlu 1 slot wyzej dodatkowo można załączyć kolejne max 99999 statków do kolejki Mechów
Spróbujcie zapuścić budowę dwóch/trzech różnych statków naraz.
Przy 22 czy 24 lvlu tylko kolejka budowy sie wyduza jak w standardowej stoczni nic nie robi sie oddzielnie wiec jezeli mamy zautomatyzowana linie to mozna x2 statkow sklecic w ciagu 24h reasumując 😁 Majs 'a mozemy dogonic x2 szybciej i wydac 2 razy mniej pieniedzy who care ?
Powyżej 2 mld pkt
co nie narzekamy na nagrody i zadania co to za porzadki
z powodu nadchodzacych Świąt Bożego narodzenia chcialbym zaproponowac zmniejszenie predkosci serwera wszystkie ekspy i tak wpadaja pozniej do jednej kieszeni a zmiany ktore byly lobbowane za zmiana prędkosci flot pokojowych powinny zostac zmniejszone do x2 a bojowe x1 jezeli wypryski nie wiedza kiedy flota wraca i z jaka predoscia dolatuje do celu w ciagu chwili w sumie zostalo wyczyszczone uni wszystkie plotki mialy by 20 minut co najmniej wiecej na uchowanie floty mnie to obojetne i tak mam eko z tego co widze juz zapaly niemot zakonczyly sie i czas przejrzec i przeredagowac jeszcze raz ustawienia serwera nie krecic nosami prosze o dislike i przemyslane odpowiedzi / wpisy