Posts by Fenrir

Gratuluję nie tylko udanej obrony, ale też wiersza, bo nawet mnie rozbawil:trollface: Szkoda, że Majsu zebrał złom, chociaż ta strata 1kk GS go chyba dużo bardziej zaboli :D

Nawet nie poczułem za tym 1 mln leciało 3 mln na nisscz jakby obronił :)

Poproś bardziej doświadczonych kolegów, to ci podpowiedzą, jak zabezpieczać "niszcz" bez narażania się na stratę kilku milionów gęsi, bo najwyraźniej tej wiedzy ci się nie udało wraz z paczkami kupić.

Hej

Jak wybiorę handlarza złomem 83% to musze skasować flotę w ciągu tygodnia, czy handlarz zostaje bezterminowo do dnia, kiedy go nie wykorzystam?

Musisz odpalić w ciągu 7 dni a jak już odpalisz to będzie na tej planecie czekał bezterminowo

Potwierdzam, u mnie wisi z poprzedniego eventu.

6qo7Bdc.png

A co się stało , może ktoś napisać ?

A tak w wielkim skrócie majs z kolegą (kolegami) kupił konto, majs miał mieć starcie top1 ogame, kolega (czy tam koledzy) surowce, zrobili to tak absurdalnie bezczelnie, że sprawa się od razu rypnęła, majs udaje, że on nie wiedzioł, on tylko rozkazy wykonywał, on czysty jak łza.

Po skasowaniu zostają, ale wtedy są przypisane do lobby na amen, tj. jeśli z jakiegoś powodu zmienisz lobby, a konto już nie istnieje, to już ich nie odzyskasz. Nie giftujcie kont, bo to na razie nie działa. Wiem, bo to przetestowałem i GF odkryło, że cała ta funkcja o kant tyłka rozbić w połączeniu z osiągnięciami. XD

Ameryki nie odkryłeś i niestety - ale to dziala tak jak GF chciało co by działało. Przeniesienie konta na inne lobby - sprzedaż, kupno zamiana skutkuje tym że wszystko się kasuje / zeruje / resetuje. Konta nie idą na inne lobby z osiągnięciami. I taki jest cel tego wszystkiego. Wszystko w jednym lobby bez handlowania / dodawania sobie za darmo osiągnięć co działo się na samym początku a czego skutkiem było przez jakiś czas wyłączenie kodów przekazania. Po to właśnie co byś nie boostował ( głupi dobór słów ale lepszego określenia nie znajduje ) sobie innych kont albo innym kont swoimi osiągnięciami.

Nie działa, jakby chciało, bo jestem w kontakcie z pracownikiem GF i jest to w kolejce do naprawienia, bo okazało się, że cała funkcja nie działa tak, jak powinna. Konta SĄ przenoszone z osiągnięciami, a przynajmniej powinny być w teorii, natomiast jest poważny problem z ich synchronizacją, jeśli przenosisz więcej niż jedno konto.

I serio wątpię, by nawet w tej firmie uznawali za poważny problem wspomniane boostowanie kont, gdzie system osiągnięć dosłownie guano daje, tylko parę obrazków i cyferek w rankingu, który sprawdza może 5 osób na krzyż.

Po skasowaniu zostają, ale wtedy są przypisane do lobby na amen, tj. jeśli z jakiegoś powodu zmienisz lobby, a konto już nie istnieje, to już ich nie odzyskasz. Nie giftujcie kont, bo to na razie nie działa. Wiem, bo to przetestowałem i GF odkryło, że cała ta funkcja o kant tyłka rozbić w połączeniu z osiągnięciami. XD

W czym widzisz problem ? Od zawsze tak jest, kolejkuje sobie plazmy na ksiezycu i mam aktywke co 13 minut odświeżoną. To taki sam element gry jak każdy inny. Kto jest uważny porówna skany - i doliczy się różnicy czy to w budynkach, czy w badaniu, czy w obronie, czy we flocie. A kto gapa.. ten gapa :)

To już nie działa od dłuższego czasu.

EDIT: nie działa w przypadku bycia offline (zostało to zmienione), no ale to trzeba by łaskawie doprecyzować, że się ma grę odpaloną prawie 24/7, to wtedy faktycznie ta metoda działa.

Z opisu tego osiagniecia wynika: ,,ukończ 10 nietajne(-ych) osiągnięcia(-ć) podstawowe(-ych) kompletnie z wszystkimi rangami,,

Ciekawe więc co to znaczy nietajne, czyżby istniały jeszcze jakieć inne, lepiej zakamuflowanie top-secret trofea? :trollface:

Nietajne oznacza po prostu zwykłe osiągnięcia wypisane poniżej.

Za ukończenie któregoś w pełni jest 1 pkt do Postęp podstawowy. Przykładowo osiągnięcie Ekspansja planetarna wymaga posiadania 20 planet do całkowitego ukończenia i wtedy da 1 pkt do Postęp podstawowy.

Nie zrozumiałeś żartu, co?

Powiedz mi, w jaki sposób ty funkcjonujesz na co dzień, poza grą, jeśli przeczytanie i zrozumienie prostego komunikatu cię przerasta? Wyraźnie wspomniano: DO KOŃCA trwania eventu dziennie przyznawane jest 150 odkryć, PODCZAS TRWANIA WYDARZENIA zwiększona jest szansa na zdobycie artefaktów. Czy to już działa w naszym cudownym kodzie gry – tego nie wiemy, natomiast oficjalna wykładnia jest bardzo konkretna.

Fenrir

Cześć,

Chciałbym skorzystać z Twojego narzędzia, niestety kilka sekund po uruchomieniu programu, jego okno gaśnie bez żadnego błędu ; / a może to już nieaktualne i jest coś innego do zrobienia mapy uni?

Pozdrawiam

Klasycznie: u mnie działa (właśnie przetestowałem), więc problem leży gdzieś po twojej stronie. Gdzie - niestety nie mam pojęcia.