Posts by Fenrir

Jak do tej pory jedyny realnie badany przypadek tajemniczego nerfa ekspów był wtedy, gdy (chyba) właśnie Crysis zgłaszał, że mu z dnia nad dzień ekspy spadły o połowę, po czym się okazało, że przestał dołączać do nich pathfindera. XD

Widząc bzdury jakie wypisujesz aż poświęciłem kilkadziesiąt min na szukanie tego wątku, gdyby był mój to bym przeciez wiedzial :D

Zepsute expedycje

Nie wiem po co sie czepiac, ty nie popełniasz nigdy błędów? I jest spora różnica, bo w tym wątku była cała masa skrinów i dowodów, a tutaj prawie nikt nic sensownego nie pokazał... :trollface:

Zaznaczyłem wyraźnie,że nie jestem pewien, najwidoczniej ktoś miał podobny nick – to było na discordzie akurat, kilka dni była próba dojścia do tego, co mogło spowodować nagły spadek, już to miało iść do działu technicznego, gdy ktoś w ramach "a próbowałeś wyłączyć i włączyć" zapytał właśnie o pathfindera. Zresztą ja się nie czepiam, tylko wskazuję, trochę humorystycznie, że to była jak do tej pory sytuacja, która była najbliższa "udowodnieniu", że z ekspami coś jest nie tak. Wszystkie inne przypadki to "zrobiłem 20 ekspów i statystyka mi się nie zgadza, no mówię ci".

Jak do tej pory jedyny realnie badany przypadek tajemniczego nerfa ekspów był wtedy, gdy (chyba) właśnie Crysis zgłaszał, że mu z dnia nad dzień ekspy spadły o połowę, po czym się okazało, że przestał dołączać do nich pathfindera. XD

ja proponuję żebyś opisał to tutaj

tam jest większa szansa że ktoś Ciebie wysłucha i coś z tym zrobi...

Tłumaczę z ogejmowego na ludzki: jeśli zostanie to zaakceptowane w głosowaniu, to temat zostanie przeniesiony do podforum z zaakceptowanymi wątkami, propozycja zostanie dopisana do długiej listy zaaprobowanych, po czym po dzień sądu ostatecznego nikt nie skinie palcem. XD

Jeszcze z innej beczki.. pamiętam, że część zadań nie była losowana np. przebadaj coś, gdy akurat laboratorium było zajęte czymś innym. Dostałem dzisiaj coś podobnego - rozbudowe budynku labu, a laboratorum pracuje i nie ma szans wykonać zadania. Luźna sugestia żeby to naprawić, bo nie było takich dawniej zadań. Ktoś dostanie np. kolonizacje i ma paczkować astro żeby zaliczyć 200 trytu (też jast takie podobo)? :trollface:

To jest zgłoszone jako bug i ma być naprawione, ostatnio aktualizowali pulę zadań i najwyraźniej klasycznie coś schrzanili przy tym.

Zrób co najmniej 10 000 ekspedycji i wtedy będziemy mogli mówić, czy coś jest nie tak, a jeszcze lepiej 100 000. To jest zwykła statystyka, ja raz przez 4-5 miesięcy bardzo intensywnego puszczania ekspów nie miałem ani jednej czarnej dziury, po czym nagle dostawałem po 2-Wime

Puszczam dużo w rożnych układach i nie musze robić 10k zęby się wypowiedzieć

Żeby się wypowiadać o tym, czy wyniki ekspedycji są zepsute, to jeszcze trzeba wiedzieć coś o statystyce i rachunku prawdopodobieństwa, a nie tylko "puszczać dużo w różnych układach".

Zrób co najmniej 10 000 ekspedycji i wtedy będziemy mogli mówić, czy coś jest nie tak, a jeszcze lepiej 100 000. To jest zwykła statystyka, ja raz przez 4-5 miesięcy bardzo intensywnego puszczania ekspów nie miałem ani jednej czarnej dziury, po czym nagle dostawałem po 2-3 dziennie.

Ogólnie każda aktualizacja wiąże sie ze coś popsują i mają w poważaniu np znikająca flota i co zauważyłem ze po raz kolejny raz wyniki z Ekspedycji spadły na Pysk z 11 slotów dostałem marna flotę i 3 marne surowce. Spadek wydajności ekspedycji o 80%. zmarnowane antymaterii i dodatkowe sloty ekspedycji. Art  Ruda czy kiedyś będzie tak ze jak coś naprawia się to drugiego się nie psuje ?

Próbka badawcza n=11 to nie jest specjalnie imponująca.

nagroda to przedmiot tymczasowy, są 3 tygodnie i 2 dni na wykorzystanie

Pytanie było inne :-)
    Czy jeżeli dziś nie odbiorę nagrody za dzień dzisiejszy, to jutro a) będę mógł ją odebrać, b) jutro już nie będę mógł jej odebrać bo przepadnie i będzie dostępny tylko przedmiot jutrzejszy.

Działa jak normalny event, więc możesz sobie odebrać i w ostatnią minutę trwania, jeśli tylko masz tryt.

Szkoda że rynku nie ma można by sprzedać nagrodę

Jakby był rynek i możliwość sprzedaży nagrody, to szkodniki-oszuści tacy jak ci z Kerberosa skończyliby z plazmową na 400-500 poziomie. xD

Powiedzcie mi, jak to jest.

W mailu piszą, że na aktywowanie nagród będzie siedem dni, a w poście na forum - 23 dni.

Czy ja tu czegoś nie rozumiem czy wchodzimy już w zaprzeczanie samym sobie?

Klasyczna komunikacja w GF, pewnie albo ludki od newslettera uznały, że to standard, albo w ostatniej chwili zmienili z jakiegoś powodu.

Gratuluję weryfikacji rzeczywisctosci, skill konta piniondz :) widać tutaj taktyke... przy braku umiejętności był zmuszony kupić flotę 50 razy większą niż ktokolwiek inny, bo tylko w ten sposób może utrzymać się na powierzchni. MIałby flotę rozmiarowo do ubicia to by go Ci z umiejętnościami już dawno porąbali na kawałki i zamiast nicku Majs, był by nick Odddammmmmm :trollface:

:trollface: nie wiesz jak było to sie nie udzielaj ;-)

No to nas oświeć, jaki to był ultratrudny i ultrazaawansowany strategiczno-taktyczny scenariusz, że zrobiłeś coś, czego nie zrobił jak do tej pory żaden chociaż trochę myślący gracz Ogame.

hmmm, NIE :thumbdown::smash::stroke::stroke::stroke:

No to cię oświecę, jaki to był manewr: twoja wiedza o grze nawet nie szura po dnie, a stuka od spodu. xD