Ja tam nie wiem co to API więc raczej nie skorzystam
Przycisk API pod każdym raportem wojennym lub raportem zbiórki, najeżdżasz kursorem, kopiujesz, wklejasz do posta.
Ja tam nie wiem co to API więc raczej nie skorzystam
Przycisk API pod każdym raportem wojennym lub raportem zbiórki, najeżdżasz kursorem, kopiujesz, wklejasz do posta.
Przecież można szybko sprawdzić, jakie były zadania w zeszłym roku, znakomitą większość wykona nawet czysty ekonom. Chyba jedno albo dwa wymagały solidnej liczby stateczków.
Jak do tej pory jedyny realnie badany przypadek tajemniczego nerfa ekspów był wtedy, gdy (chyba) właśnie Crysis zgłaszał, że mu z dnia nad dzień ekspy spadły o połowę, po czym się okazało, że przestał dołączać do nich pathfindera.
Widząc bzdury jakie wypisujesz aż poświęciłem kilkadziesiąt min na szukanie tego wątku, gdyby był mój to bym przeciez wiedzial
Nie wiem po co sie czepiac, ty nie popełniasz nigdy błędów? I jest spora różnica, bo w tym wątku była cała masa skrinów i dowodów, a tutaj prawie nikt nic sensownego nie pokazał...
Zaznaczyłem wyraźnie,że nie jestem pewien, najwidoczniej ktoś miał podobny nick – to było na discordzie akurat, kilka dni była próba dojścia do tego, co mogło spowodować nagły spadek, już to miało iść do działu technicznego, gdy ktoś w ramach "a próbowałeś wyłączyć i włączyć" zapytał właśnie o pathfindera. Zresztą ja się nie czepiam, tylko wskazuję, trochę humorystycznie, że to była jak do tej pory sytuacja, która była najbliższa "udowodnieniu", że z ekspami coś jest nie tak. Wszystkie inne przypadki to "zrobiłem 20 ekspów i statystyka mi się nie zgadza, no mówię ci".
Jak do tej pory jedyny realnie badany przypadek tajemniczego nerfa ekspów był wtedy, gdy (chyba) właśnie Crysis zgłaszał, że mu z dnia nad dzień ekspy spadły o połowę, po czym się okazało, że przestał dołączać do nich pathfindera. ![]()
Od kiedy to zmienili? Macie skriny?
To nie wystarczy ci "trust me, bro"?
No to już pytanie do mózgów z GF, którzy to spieprzyli.
Czekać na event.
ja proponuję żebyś opisał to tutaj
tam jest większa szansa że ktoś Ciebie wysłucha i coś z tym zrobi...
Tłumaczę z ogejmowego na ludzki: jeśli zostanie to zaakceptowane w głosowaniu, to temat zostanie przeniesiony do podforum z zaakceptowanymi wątkami, propozycja zostanie dopisana do długiej listy zaaprobowanych, po czym po dzień sądu ostatecznego nikt nie skinie palcem. ![]()
W wyciekniętym patchnotes była mowa o braku urlopu i braku idlera, na 100% nie codzienne logowanie, bo opuściłem ze 2-3 dni w ciągu ostatniego roku, a zaliczyło mi dziś osiągnięcie.
Jeszcze z innej beczki.. pamiętam, że część zadań nie była losowana np. przebadaj coś, gdy akurat laboratorium było zajęte czymś innym. Dostałem dzisiaj coś podobnego - rozbudowe budynku labu, a laboratorum pracuje i nie ma szans wykonać zadania. Luźna sugestia żeby to naprawić, bo nie było takich dawniej zadań. Ktoś dostanie np. kolonizacje i ma paczkować astro żeby zaliczyć 200 trytu (też jast takie podobo)?
To jest zgłoszone jako bug i ma być naprawione, ostatnio aktualizowali pulę zadań i najwyraźniej klasycznie coś schrzanili przy tym.
pawelg1906 ile DT ci lata? Zauważyłam, że jak puszczam połowę tego co do tej pory, to częściej przylatują full
Ciekawe dlaczego...
Zrób co najmniej 10 000 ekspedycji i wtedy będziemy mogli mówić, czy coś jest nie tak, a jeszcze lepiej 100 000. To jest zwykła statystyka, ja raz przez 4-5 miesięcy bardzo intensywnego puszczania ekspów nie miałem ani jednej czarnej dziury, po czym nagle dostawałem po 2-Wime
Puszczam dużo w rożnych układach i nie musze robić 10k zęby się wypowiedzieć
Żeby się wypowiadać o tym, czy wyniki ekspedycji są zepsute, to jeszcze trzeba wiedzieć coś o statystyce i rachunku prawdopodobieństwa, a nie tylko "puszczać dużo w różnych układach".
Zrób co najmniej 10 000 ekspedycji i wtedy będziemy mogli mówić, czy coś jest nie tak, a jeszcze lepiej 100 000. To jest zwykła statystyka, ja raz przez 4-5 miesięcy bardzo intensywnego puszczania ekspów nie miałem ani jednej czarnej dziury, po czym nagle dostawałem po 2-3 dziennie.
Ogólnie każda aktualizacja wiąże sie ze coś popsują i mają w poważaniu np znikająca flota i co zauważyłem ze po raz kolejny raz wyniki z Ekspedycji spadły na Pysk z 11 slotów dostałem marna flotę i 3 marne surowce. Spadek wydajności ekspedycji o 80%. zmarnowane antymaterii i dodatkowe sloty ekspedycji. Art Ruda czy kiedyś będzie tak ze jak coś naprawia się to drugiego się nie psuje ?
Próbka badawcza n=11 to nie jest specjalnie imponująca.
Nie no, jest progres, majs zaczyna naukę liczenia. Niech ktoś mu jeszcze tylko powie, że w Ogame obecnie nie istnieją moony, które wymagałby 2,5k GS do ubicia na 100%. Choć to wciąż lepiej, niż jakby nasz inteligent wysłał 2,5kk.
Toadie - no ale zamknij temat, nie opierniczaj się.
nagroda to przedmiot tymczasowy, są 3 tygodnie i 2 dni na wykorzystanie
Pytanie było inne
![]()
Czy jeżeli dziś nie odbiorę nagrody za dzień dzisiejszy, to jutro a) będę mógł ją odebrać, b) jutro już nie będę mógł jej odebrać bo przepadnie i będzie dostępny tylko przedmiot jutrzejszy.
Działa jak normalny event, więc możesz sobie odebrać i w ostatnią minutę trwania, jeśli tylko masz tryt.
Szkoda że rynku nie ma można by sprzedać nagrodę
Jakby był rynek i możliwość sprzedaży nagrody, to szkodniki-oszuści tacy jak ci z Kerberosa skończyliby z plazmową na 400-500 poziomie. ![]()
Powiedzcie mi, jak to jest.
W mailu piszą, że na aktywowanie nagród będzie siedem dni, a w poście na forum - 23 dni.
Czy ja tu czegoś nie rozumiem czy wchodzimy już w zaprzeczanie samym sobie?
Klasyczna komunikacja w GF, pewnie albo ludki od newslettera uznały, że to standard, albo w ostatniej chwili zmienili z jakiegoś powodu.
Czemu ten terraformer się pojawia chyba na każdym evencie z badaniami/budynkami do odbioru...
Gratuluję weryfikacji rzeczywisctosci, skill konta piniondz
widać tutaj taktyke... przy braku umiejętności był zmuszony kupić flotę 50 razy większą niż ktokolwiek inny, bo tylko w ten sposób może utrzymać się na powierzchni. MIałby flotę rozmiarowo do ubicia to by go Ci z umiejętnościami już dawno porąbali na kawałki i zamiast nicku Majs, był by nick Odddammmmmm
nie wiesz jak było to sie nie udzielaj
No to nas oświeć, jaki to był ultratrudny i ultrazaawansowany strategiczno-taktyczny scenariusz, że zrobiłeś coś, czego nie zrobił jak do tej pory żaden chociaż trochę myślący gracz Ogame.
hmmm, NIE
No to cię oświecę, jaki to był manewr: twoja wiedza o grze nawet nie szura po dnie, a stuka od spodu. ![]()