✨Konkursy Forumowe

• Czy chcesz, aby konkursy w formie zadań pojawiały się częściej na Forum? 49

1. Tak (38) 78%
    2. Nie (7) 14%
    3. Nie wiem, nie brałem/łam udziału w takim konkursie (4) 8%

W okresie adwentowym odbył się konkurs, którym cieszył się sporym zainteresowaniem.

Chcielibyśmy poznać Waszą opinię na temat formy takich konkursów.

Jeżeli macie jakieś pomysły odnośnie nowych zadań, jakie mogą się pojawić w następnych konkursach będę wdzięczna :piwko:

• Za, ale żeby to miało właśnie taką formę, która jest dostępna dla każdego (czyli związana z grą) - a nie kolejne konkursy graficzne, które na dzień dobry wykluczają osoby, które takimi rzeczami się w ogóle nie zajmują.

• jak najbardziej za, świetny pomysł
    ale też tutaj moja prośba aby były możliwe do wykonania dla większej liczby osób
    bo nie każdy ma dużą liczbę konkretnych statków bojowych
    a w adwentowym były zadania w stylu "starcie z xxx pancerników itd"

Uni 16 --> TKO16U <3

Uni Earth --> WoT

Kalyke --> WoT

Ruda and Jezus_Chrystus like this.
  • moim zdaniem = po pierwsze żeby były związane z grą - a nie szukanie np. po forum jakiegoś obrazka
    po drugie = mogły by być bardziej skomplikowane / złożone niż te co były na święta, pamiętając też o słabszych graczach
    po trzecie = można byłoby je podzielić np na zadania codziennie / tygodniowe / czy nawet miesięczne
    po czwarte = warto może pomyśleć o edycji np kwartalnej, z dodatkową nagrodą dla najbardziej aktywnego uczestnika

ogólnie pomysłów jest wiele :)

• Gra to nie wszystko, może konkurs forumowy miesięczny na:

- najdłuższa wymianę zdań, która musiała zostać usunięta z przyczyn formalnych :trollface:

- najwieksza ilość lajków/dislajków w temacie :popcorn:

- konkursy w spamie na ostatni post czy z rzędu

- może cos z quizów, choc tam posucha jest:sleeping2:

- ...zobaczymy

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Ja się ogółem przychylam do tego, co wyżej wspomniane - zrezygnujmy też z konkursów forumowych typu "szukanie obrazka", bo to nie są konkursy, które zostawiają choć cień szansy na zwycięstwo (szczególnie że łatwo zautomatyzować takie szukanie obrazków). System przedświąteczny (losowanie numeru odpowiedzi) był moim zdaniem najbardziej sprawiedliwy. Natomiast w kwestii zadań z grą pozostaje też kwestia tego, by je zrównoważyć tak, żeby możliwe było ich wykonanie i na najliczniejszych uniach, i na tych, gdzie gra 5 osób na krzyż.