Z osiągnięciem za aukcje jest ten problem, że jeśli to określona wartość licytacji, to możliwości są właściwie nieskończone (choć pewnie to kolejna wariacja liczby 69, znając poczucie humoru twórców tego ficzera). Na pewno nie chodzi o przekroczenie określonego wysokiego progu licytacji, chyba że ja po prostu go nie osiągnąłem, mimo zalicytowania za 10kkk surowców (co wydaje się wręcz aż nadto). No i opis sugeruje jednak wartość licytacji...
Posts by Fenrir
-
-
Tyle że banów za nielegalne oprogramowanie nie daj się na zasadzie "na kogo padnie, na tego bęc", więc w logach musiało coś ewidentnie świecić. Na discordzie ogame co chwila się tacy niewinni pojawiają, co to bany za niele... przepraszam, za niewinność dostali, po czym szybko wychodzą screeny, że w sumie to jakieś tam makro było, jakiś tam bot...
-
Z ciekawości przejrzałem profile osób, które na 100% odbierały badania z ostatnich eventów - część ma, część nie ma, i to zarówno osoby, o których wiem, że mają sztab, jak i nie mają. Więc diabli wiedzą, jaki był dodatkowy warunek, żeby to dostać.
-
Tytuł: Liczykrupa
Tekst: Kto może odmówić, jeśli jest to za darmo?
Wyjaśnienia:(item +1 plazmy trzeba odebrać z nagród)
Ja z nagród odbierałem napęd i tez zadziałało , wiec chyba chodziło o kazdy item jaki wybierzesz z ostatniego okienka wyboru..
No właśnie częsci osób, które odbierały napęd, osiągnięcie nie wpadło, więc możliwe, że jest jeszcze jakiś dodatkowy, ukryty warunek.
-
Osiągnięcie z licytatorem to ma przede wszystkim idiotyczny opis, który jednak sugeruje wydanie dużo siana na item.
Jakby co, to testowałem to na PST - 10kkk surowca wydane i nic, za punkty honoru też nic nie wpadło.
-
Osiągnięcie - 10 000 kolonizatorami atak w idlaka potwierdzone, działa.
10k faktycznie? Bo jeśli tak, to edytuję (nie sprawdzałem mniejszych wartości).
-
Errata, bo się pomyliłem - w siódemce chodzi o zarąbanie co najmniej 1kkk żarcia, przy obecnych mechanikach gry jest to właściwie niemożliwe, więc trzeba pozbierać żarcie, przesłać do idlaka i od idlaka to ukraść w jednym ataku (odkrywca 75% zysku, reszta 50%). Pamiętajcie o włączeniu grabieży żarcia w opcjach dodatków typu AGR.
-
Ruda Kiedy będzie Cashback ?
Dowiesz się o tym dzień wcześniej. Przejrzyj daty poprzednich cashbacków i poznasz przybliżony termin, z wyprzedzeniem nikt ci nie powie.
-
Badania i budynki dotąd chyba pojawiały się tylko na eventach 3-dniowych.
-
Jedyny legalny i nieproblemowy scenariusz jest taki, że obrońca będący wyżej w punktacji nie zarobi na tym (albo zbierze wyłącznie tyle PZ-ta, żeby pokryć straty, ale to musi jeszcze GO potwierdzić).
-
Nie chce mi się tłumaczyć, ale zakładam, że ogarniecie podstawowy angielski.
-
Ciekawa informacja od Art z discorda odnośnie osiągnięć z Uniwersum Sezonowego:
(nie wiem w jakie gry grał nasz COMA ale nie znam takiej gry gdzie normalne jest usuwanie osiągnięć/nagród zdobytych podczas wszelkiego rodzaju eventów, ale widać w GF jest to normalne i "nie ma się co dziwić")
Jeszcze bardziej bawi mnie fakt, że CoMa, który powinien takie informacje mieć w małym paluszku, ciągle to przypuszcza, to zgaduje, to pisze "zapewne".
-
Na 99,999% to nie jest "bądź pierwszy na uni", bo to oznaczałoby, że osiągnięcie jest praktycznie niemożliwe do zdobycia (chociaż raz udało mi się tak zarejestrować, ale to było jeszcze przed osiągnięciami). Warunki istniejących są absurdalne, ale zawsze jest możliwe ich zgarnięcie. Podejrzewam, że to faktycznie po prostu granie w dzień urodzin serwera (NIE narodzin), ale tego się dowiemy najwcześniej pod koniec roku, gdy minie rok od wprowadzenia osiągnięć do gry.
-
Szóstka to podobno 100 osób na buddy liście (powodzenia XD), dziś odkryto kolejny, Licytator (czy jak się to po polsku zwie), są przesłanki, że trzeba wygrać kilkanaście (~15) aukcji pod rząd (więc też sporo roboty i klikania).
Siódemka to podejrzewam będzie bitwa z użyciem kolonizatorów albo recków, ale nie wiem, jakie dokładnie są warunki.
-
Na pewno na dobre osiągnięcie patrzysz? Bo jest to niesezonowe z "posiadaj X planet" i to sezonowe, "skolonizuj X planet". To drugie zaliczyłem właśnie porzucaniem (bo posiadanie 32 planet jest możliwe chyba tylko dla Turków).
-
To niezły event, bez świąt i nowego roku były lepsze eventy z nagrodami...
To akurat jest chyba najlepszy event do tej pory, szczególnie dla graczy z bardziej rozbudowanymi kontami.
-
Jeśli bardzo mocno nie przypaczkowałeś na nowym uni, to czas i koszt budowy LF są na tyle wysokie, że i tak nie ogarniesz za szybko kompletu niezbędnych ci badań. Najlepiej korzystać z darmowych resetów i zanim sobie ustawisz wszystko artefaktami, to zbadać, ile się da tego, co ci jest potrzebne w ten sposób.
Innym problemem natomiast jest ten kretyński limit artefaktów (3600), który uniemożliwia szybką zmianę konfiguracji konta, gdyby np. zbieracz chciał się ekspedycjami pobawić.
-
Szkoda że rynku nie ma może by ktoś sprzedał przypadkowo astro
Jakby był rynek i możliwość sprzedawania astro, to na uniach by zabrakło miejsca, bo tyle multikont byłoby tworzonych do odebrania darmowego astro, a niektórzy to pewnie by po 200 kolonów mieli.
-
Ho Ho Ho Ruda z okazji świąt i nowego roku opowiesz nam coś o nadchodzącej fuzji?
Co prawda ja nie Ruda, ale możesz mnie uznać dziś za Rudą: kiedyś będzie. To jest jedyna pewna informacja na ten moment, w praktyce pewnie dowiemy się czegoś na wiosnę.
-
Wiadomości o wszelkich eventach chyba zawsze są publikowane na dzień przed (chyba że Ruda zaśpi, ale w drugą stronę to się nigdy nie zdarza). Jeśli to będzie klasyczny event 3-dniowy, to wystarczy tylko się zalogować, ale z drugiej strony ma być "specjalny".