mr-cz-179-0459dc265d38c74c3dc8056290e0fefdac9fb019

mr-cz-179-0459dc265d38c74c3dc8056290e0fefdac9fb019

cr-cz-178-1f2af808b98d6cf26bb69ca29236c453e866bee3
Dnia 01-04-2026 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Agresor Fenrir [TAG]
Agresor przejął:
58.075 Metalu, 58.075 Kryształu i 58.075 Deuteru
Agresor stracił łącznie 0 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 0 jednostek.
At these space coordinates now float 0 metal, 0 crystal and 0 deuterium.
Agresor przejął łącznie 174.225 jednostek.
Szansa na powstanie księżyca 0%.
Złom zebrany przez atakującego/atakujących.
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: 58.075
Kryształ: 58.075
Deuter: 58.075
agresor zyskał łącznie 174.225 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -58.075
Kryształ: -58.075
Deuter: -58.075
obrońca stracił łącznie 174.225 jednostek.
I oto dziś wpadł Licytator, ostatnie ukryte osiągnięcie, którego nie miałem. Zdecydowanie najgorsze, wygranie 1000 aukcji to wymaga więcej samozaparcia niż wysyłanie ekspów, bo ekspów nie trzeba pilnować w ostatnich minutach i nie trzeba przebijać innych graczy. ![]()
Bo kazda osoba co nie wstawila 2 postow (bo nie zdazyla, bo zapomniala lub po prostu tego nie zrobila) teoretycznie zwieksza nasza szanse na wygrana? Ofc mowimy tutaj o ulamkach %
ale pamietaj, ze konkurs jest dobrowolny i jest to tylko zabawa, a nie olimpiada matematyczna. Wiec nie rozumiem sensu takiego oburzania sie
Doceniam cynizm, ale ja jednak uważam, że dobrze jak w loteriach wszelakich każdy ma równe szanse i gra nie wymaga ode mnie robienia dwa razy tego samego
A co do ułamków procentów? W kalendarzu adwentowym robiłem obliczenie dla 89 losów (każdy z graczy miał wystawić 3 losy) gdzie wszyscy poza jednym graczem wysłali max losów, a jeden tylko dwa losy. Jego szansa na wygraną spadła z 3,37% na los do 2,25%.
Czy to dużo czy mało? Każdy niech sobie odpowie samemu
Czyli szansa na wygraną spadła o 1/3, całkiem sporo. Naprawdę już się nie dopieprzajmy na siłę, to jest czysta zabawa, żaden z tasków do tej pory nie wymagał liczenia zawróconej stacji czy innych cudów niewidów, które zajęłyby więcej czasu niż kilka kliknięć i ew. odczekanie, aż flota doleci.
Temat przydatny, ba zachęcił do odświeżenia sobie listy dodatków. Dodałem sobie ikonkę bonusu FŻ pod Shopem.
Ogólnie też nie zdracę z czego korzystam, ale chyba lepiej samemu sobie przetestować kto co woli. Ja np nie znoszę OGLight, ale to kwastia gustu i sporo graczy to poleca, ja na pewno polecam AGR.
Jest tylko jeden problem za legalne dodatki też dostaniesz bana, niestety system nie rozróżnia czy korzystasz z legalnego dodatku czy nie :D, a te 100% zalegalizowane dodatki okazuje się iż mają nielegalne funkcji i tutaj nasuwa się pytanie jeżeli coś jest zalegalizowanym dodatkiem to albo jest legalne w 100%, albo jeżeli jakaś część jest nielegalna i powoduje blokady "bany" to taki dodatek nie powinien być dopuszczony.
Więcej dowiesz się z forum wkrótce
Jak masz konkretne informacje, to je przedstaw. Jeśli jakaś funkcja jest "niepożądana" w dodatkach, to twórcy są zobligowani do ich usuwania. Jeśli nie aktualizowałeś dodatku i korzystałeś z jakiejś starej wersji, która zawierała już "niedozwoloną" funkcję, to do kogo masz pretensje?
Jak były uni numeryczne fuzja była czymś niespotykanym i grało się dłuższy czas. Teraz napędza zapotrzebowanie na fuzję grubość portfela ....
Gdy były uni numerkowe, to Ogame wyglądało zupełnie inaczej, nawet "wymarłe" uniwersa były bardziej aktywne niż dziś niektóre społeczności razem wzięte.
Może zadam głupie pytanie ale co z uniami które nie mają roku lub dopiero co osiągnęły rok ? Czy one zostaną dołączone do starych serverow czy pozostaną przez kolejne lata jak są same? A jeżeli będą łączone to jakie są możliwości tzn czy były by połączone nowe z nowymi czy dołączane do starych ?
Do tej pory była niepisana zasada, że uni młodsze niż rok nie biorą udziału w fuzji. Czy to się zmieni, a jeśli tak, to w jaką stronę - nie wiemy. (EDIT: uświadomiono mnie, że młodsze niż rok już brały udział w fuzjach, więc pewnie jedynym wyznacznikiem jest aktywność na uni)
Byłby to raczej nowy bug. Na pewno wybrałeś dobrą planetę, ewentualnie się przelogowałeś?
Myślę, że najszybciej będzie ci to sprawdzić z jakimś kolegą, lecąc na idlaka, bo wątpię, żeby ktoś takie scenariusze analizował.
Pierwszą rzeczą którą bym zmienił to ta bezsensowna zasada dwóch uni eko x10 na społeczność. Otóż uważam że każda inna prędkość eko niż x10 jest przeżytkiem i wszystkie uni powinny mieć w standardzie bazowo eko x10 i badania x20. Może poza jakimś specjalnym serwerem retro gdzie wszystko jest x1 ale one jak pokazuje życie nie cieszą się jakimś szalonym powodzeniem...
Ona jakiś czas temu została zmieniona (ale to któryś członek teamu w dyskusji na ORG przyznał i nie było oficjalnego ogłoszenia), tylko ma tak absurdalne warunki, że właściwie chyba tylko ORG i DE się łapią. W każdym razie ten limit nie limit to teraz 4x speed 10 na społeczność.
Jeśli chcesz brzmieć poważnie, to apeluj do twórców i właścicieli gry, a nie do teamu, który wpływ na decyzje gameforge ma dokładnie taki jak ja czy ty. Czyli żaden.
Stworzyć 4 całkowicie nowe uni.
Pamiętaj, że nowe uni = same przedmioty tymczasowe.
GF się ten pomysł może spodbać więc bez takich. Gdyby nie to nie byłbym przeciwny.
Co ma wiek uni do itemów tymczasowych? Chyba że chodzi o to, że nowe mają wyłącznie tymczasy (nie wiem, nie grałem, nie sprawdzałem), ale w takim scenariuszu "nowe uni" są od razu uni "starymi", mają ustawianą datę powstania na rok do tyłu, żeby promka anty na +100% wchodziła.
To mea culpa. Byłem przekonany, że albo kiedyś było to wprowadzone, albo zapowiadano wprowadzenie takiej zmiany, żeby zoptymalizować farmy. Najwyraźniej sobie dopowiedziałem, że weszło w życie.
Fuzyjna ma akurat ten plus, że gdy porzucisz konto (np po złomie) to zostanie zasilana farma.
Bazując na twojej czestotliwości zakładania kont, powstanie ich cała konstelacja.
U idlaków ujemny bilans energii nie jest brany pod uwagę i produkcja trwa, jakby energii nie brakowało.
Najpierw postaw satelity i potem się przekonaj, jak faktycznie będzie wyglądała ich żywotność. Natomiast problem "zeżerania deuteru" właściwie nie istnieje, bo przy speedach eko zwiększone jest wydobycie, ale nie zużycie deu w fuzyjnej. Oczywiście o ile nie grasz na speedzie eko x1, ale to mało prawdopodobne.
Event z artefaktami to dosłownie jedyny event, na którego zapowiedź patrzę z psychicznym bólem, który jest związany ze świadomością, że znowu to guano trzeba będzie zbierać.
W pierwszej kolejności: transportery + pionery na ekspedycje (graj odkrywcą), czas na realną flotę bojową przyjdzie znacznie później. Statki z grubsza działają jak kamień-papier-nożyce, czyli każdy nadaje się do czegoś innego i np. krążowników nie bijesz lekkimi myśliwcami albo pancerników okrętami wojennymi (bo mają przeciwko nim szybkie działa, poczytaj o nich). Uniwersalna zasada: nie buduj CM (cięzkich myśliwców) i bombowców. Te pierwsze są po prostu nieopłacalne ze względu na cenę, te drugie są łatwo zastępowalne przez bardziej uniwersalne niszczyciele.
Zależy, jeśli chcesz być niedzielnym flociarzem, to ludzie, żeby trochę podbić kopalnie. Jeśli full flociarz, to mechy, żeby podbić przede wszystkim LF.
Nie dało się zrobić jeszcze mniejszej czcionki w opisie czasu skracania dopalacza? Tego się nie da odczytać.
Chłopie, praktycznie każdy twój post to płaku-płaku na problemy, których nikt inny nie zgłasza. Idź pograć w Farmville czy coś, czcionka w opisie tego itemu nie różni się od innych czcionek, a jeśli masz problemy ze wzrokiem, to albo skorzystaj z kółka w myszy, albo idź do okulisty.
coś służy czemuś konkretnemu a wy wpadacie mi powiedzieć że można to wykorzystać w innym celu? wow
Nie chcę ci dzieciństwa psuć, ale nie ma ogejmowej policji, która pałuje, jeśli na ten przykład wyślesz misję zbieraj nie w celu zebrania pz-ta.
(oczywiście finalnie zbierzesz, jeśli dolecisz i ten PZ będzie istniał, ale nie musi to być nadrzędnym celem)