Najlepszym sposobem na sprawdzenie, czy te prędkości z badań na różnych planetach się sumują, będzie próba wysłania takiego samego statku np. do układu obok i porównanie czasu lotu. Jakby się to nie sumowało, to czas lotu byłby inny. Na Twoim SS są jedynie wyszczególnione dodatkowe bonusy każdego statku na każdej planecie. Dla pełnej przejrzystości GF powinno jeszcze dodać coś w stylu "suma bonusów statków z wszystkich planet".
Ja już robiłem te testy, wklejałem na forum takie wyniki które to potwierdzają i dalej nie ma żadnej reakcji.
Chwilę mi to zajmie, ale postaram się dziś wkleić tutaj screeny z każdej z 8 planet dla 2 typów statków (cywilny i bojowy) o różnicach w czasie lotu, które występują od samego początku Lifeform
EDIT: Dla pełnej przejrzystości GF powinno jeszcze dodać coś w stylu "suma bonusów statków z wszystkich planet".
No już jest taka zakładka, Player Bonuses, z niej też wynika że część badań działa tylko na swojej planecie. Bonus do wydobycia metalu jest wpisany dla konta, ale bonusy statków nie są, wyświetlają się odbrębnie dla każdej planety.
Nie stąd biorę jednak pewność o błędzie tylko z faktycznego czasu lotu (nawet wyświetlany czas lotu przed wysyłką nie jest dla mnie w 100% wiarygodny, bo mamy nie mało visual bugów obecnie, takich jak czas budowy itp)