Posts by Nerthil

może coś prostego

Jak nazywał się wuj Rona, wspomniany w 3ciej części książek przy okazji wróżby z herbacianych fusów na pierwszej lekcji Wróżbiarstwa?

Czyli chodzi o magiczne przedmioty które utrudniały sprzątanie domu przy Grimuald Place?

Takie jak duszące zasłony, hipnotyzująca pozytywka i kąsająca srebrna szkatułka?

Myślę że bachanki zagnieździły się tam samoczynnie

sunnybow Ty grasz w ogóle na quantuum?

Czy jesteś mistrzem Uni-view?

Wystarczająco dużo już zostało napisane na temat Twoich jakże ciekawych spostrzeżeń o przyrostach konta Septimel

Ja się może odniosę do tej części o tym że Status-Quo i Septimel to ta sama osoba:

Gdybyś grał na tym uni aktywnie, albo choćby w jednym z mocniejszych sojuszy, to wiedziałbyś ze to co napisałeś to śmieszna bzdura :D

Zapytaj może najpierw tych osób których tak bardzo bronisz czy to co piszesz jej w zgodzie z prawdą, bo wygląda na to że Ty nie grasz w EkoHima, nie grasz w Ira a kłapiesz dziobem najwięcej.

Także zdobądź się na odrobinę odwagi społecznej i godności i przyznaj się czy grasz na Quantuum i pod jakim nickiem - wtedy można będzie się odnieść w jakiś spsób do Twoich spostrzeżeń - jak na razie to bardziej wierzę w SPAM maile że wygrałem bilion bitcoinów niż w anonimowe twierdzenia osoby która zapętlona w swoich zjadliwych przypuszczeniach, bije piane w wielkim konflikcie który najwidoczniej nawet jej nie dotyczy.

No choćby wtedy takie różnice były, zaraz sprawdzę jak jest teraz

Hej, chwilę mnie nie było

Laptop wrócił z naprawy to można odpalić normalnie forum :)

Mam w końcu okazję sprawdzić czy techy lifeform z planety działają na moonie, no i mam dziwny wynik przy pojemności dużego transportera

Na planecie mam pojemność 31 248, a na moonie 31 200 >.<

Neuromodal Compressor na tej planecie mam na 5 poziomie, wartość Cargobay wpisana jest na tym poziomie '2'

Przy informacjach o Dużym Transporterze na planecie wpisane jest:

Lifeform Tech Bonus:

(25.000 × 4%)

1.248

A na moonie

Lifeform Tech Bonus:

(25.000 × 4%)

1.200

Kilka się trafiło

No i jestem pewien że docelowo każda rasa będzie miała swoje odrębne obrazki, bez żadnych dubletów.

Mam nadzieję że na razie to wersja raw

Moim zdaniem taki jest zamysł

Mam kolonię człowieków z mixem badań, sporo rocktall trafiłęm i się sumują globalnie, ale tylko te z dopiskiem "on all planets" moim zdaniem

Nerthil ale reszta budynków wygląda tak, dopiero zacząłem rozwijać tą kolonie

Gx5ht3b.png

Ruda - surowce nadal się bugują, wyświetla się stała ilość, ale po odświeżeniu (kliknięciu jeszcze raz w dowolną zakładkę) wyświetla się prawidłowe wydobycie.

zwróć uwage na All planets w opisie budowli

• Ktoś wie z czego wynika ta różnica? Wg opisu powinienem móc wyprodukować populacje na poziomie 552k, a w podglądzie populacji max to 607k. Nie mam żadnego innego budynku odkrytego zwiększającego ilość populacji.

6LyUBgk.png

Może to wynika z:

Microchip Assembly Line

Improved microchips allow the Mechas to be more efficient. Each level increases food production on all planets and increases the speed at which the number of T1, T2 and T3 Mechas increases.

Food Silo

The Food Silo makes it possible to distribute food more efficiently. Each level increases the maximum amount of food, reduces the food consumption of T1 Humans on all planets and increases the speed at which the number of T1, T2 and T3 Humans increases.

Wydaje mi się że to może jakoś z tego działać - niższa konsumpcja więc więcej ludzi?

Ja sprawdziłem na przykładzie czasu lotu 1 pioniera pomiędzy planetami w locie o 1 galaktykę

Na 3 mam Ludzi: Czas lotu 32:08 Zużycie paliwa 667 jednostek U Ludzi Fusion Drives na 6 poziomie - nie działa na Pioniery

Na 4 Mam Mechów: Czas lotu 32:07 Zużycie paliwa 665 jednostek U Mechów badania Plasma Drive na 10 poziomie; Efficiency Module na 9 poziomie

Na 5 mam Rock tal: Czas lotu 32:08 Zużycie paliwa 668 jednostek U Rock'tal brak badań na szybkość/spalanie statków

Na 6 mam Kaelesh: Czas lotu 32:08 Zużycie paliwa 668 jednostek U Kaelesh Heat Recovery na 10 poziomie; - Dlaczego spalanie nie jest niższe?

1 Recykler:

z 3 gali: Czas lotu 1:35:29 Zużycie paliwa 667 jednostek U Ludzi Fusion Drives na 6 poziomie - działa na Recyklery

z 4 gali: Czas lotu 1:35:19 Zużycie paliwa 665 jednostek U Mechów badania Plasma Drive na 10 poziomie; Efficiency Module na 9 poziomie; Experimental Recycling Technology na 5 poziomie

z 5 gali: Czas lotu 1:35:37 Zużycie paliwa 667 jednostek

z 6 gali: Czas lotu 1:35:38 Zużycie paliwa 667 jednostek Tej różnicy czasowej nie rozumiem między Rock'tal a Kaelesh

PS: cały czas latam z planetem, brak moonów, jak ktoś chce pomóc proszę PW :)

Krótki Feedback ode mnie:

• Poprawione działanie kolejki (raz faktycznie zbugowałem, ale przy budowie trwającej sekundę klikałem w następny poziom w trakcie przeładowywania strony, przy 11stym razie się zacięło, na jakieś 30 kliknięć)
    • Zmiana rasy na planecie działa poprawnie - po powrocie do niej budowle i technologie są nienaruszone; Ich działanie i bonusy faktycznie się wyłączyły i z powrotem włączyły.
    • Poprawne działanie wydobycia surowców i produkcji energii w połączeniu z bonusami ras - wartość jest niezmienna, przed fixem skakała co zmianę zakładki
    • Produkcja jedzenia "wygląda" na naprawioną, a mimo to przy przeskoczeniu na inną planetę, pojawia się naddatek żywności w ilości 1-3 który zostaje natychmiast spożyty, i ludność spada o kilka jednostek
    • Budynki skracające czas produkcji statków działają poprawnie. Tutaj jednak mam zastrzeżenie - Mechy powinny mieć większy boost niż Kaleeshowie, skoro to Mechy są najbardziej flotową rasą. Obecnie, Budynek mechów skraca o 1% na poziom, bez kosztów energii. U kaleeshów jest to 1.5 % na poziom, choć wymaga to energii. Wydaje mi się że można by zamienić te budynki rasami - dla Mechów większy boost ale za cenę energii - to będzie wymagało od flotowca inwestowania w eko żeby skracać czas jeszcze bardziej.
    • Procent szans na odkrywanie nowych form życia jest za mały. Mam 10 poziom czyli 6% szans, i o ile doskonale rozumiem że na 100 poszukiwań powinienem znaleźć 6 razy formy życia, to serio jest to bardzo demotywujące... 45 fal puszczonych dziś i wciąż 0 odkryć. Wczoraj na 90 fal trafiłem 4 formy życia (ok, badanie miałem wczoraj na 9 poziomie).

Pisałam już że badania i technologie dotyczą całego konta.

Czyli nawet tam gdzie nie jest napisane "on all planets", badana dotyczą całego konta?

Czyli sumuje się Light Fighter Mk II + General Overhaul (Light Fighter) + Heat Recovery + Efficiency Module + Plasma Drive ze wszystkich planet i na raz wpływają na wartości Lekkich Myśliwców na całym koncie?