Posts by Nerthil

Proponuję sobie przeklikać w kalkulatorze, niestety wskazuje tylko maksymalne wartości więc nie ma co się sugerować taką lukratywnością ekspedycji ale można dobrać skład. Na zbieraczu ekspedycje nie są opłacalne, można latać raczej dla sportu po anty.

https://expocalc.universeview.be/

Jeśli do każdej ekspedycji dodamy pioniera to wydaje mi się że zarówno zbieraczem jak i generałem warto je wysyłać.

Szansa na antymaterię, handlarza, przedmioty, surowce czy flotę (do użycia czy sprzedanie do handlarza złomu) wydaje mi się że jest warta zachodu.

Zwłaszcza jeśli sloty nie są do niczego potrzebne a flota lata sobie zza bunka i nie jest dla nikogo opłacalnym celem.

Na pewno ktoś prowadził jakies rozbudowane statystyki w tą stronę, ale patrząc "niestatystycznym" okiem to przy klasie generał te kilkanaście/kilkadziesiąt ekspedycji na dobę przynosi fajne efekty

Czyli jeśli konto jest na banie to znaczy że zostało już przeniesione.

Wydawało mi się że w momencie przenosin na cmentarz konto znika z naszego uni.

Trochę dziwi 7dni na kasowanie kolonii, ale jak widac tak musi być

Odnośnie przenosin kont niekatywnych na cmentarszysko:

Czy dobrze mi się wydaje że konta te otrzymują Bana dzień wcześniej?

Ogromna ilość kont każdego dnia otrzymuje bany, niektóre z tych kont znam z wspólnej gry w przeszłości, nie logowały się od bardzo dawna i nagle pojawiają się na banie.

Ktoś, coś?

Szczerze to pierwszy raz się z tym spotykam, a na wszystkich eventach działałem aktywnie.

To tylko w pierwszy dzień taki błąd się pojawia?

Niestety, jest to znany problem - trzeba odczekać kilka godzin i dopiero wtedy próbować zaliczać zadania.

Przy ostatnim Evencie nie było takiej potrzeby.

Problem pojawił się dopiero teraz - wynika to z aktualizacji wersji gry?

Poprawcie mnie proszę jeśli się mylę, ale czy nie można otworzyć tu wątków dla uniwersów przedfuzyjnych, a po zakończeniu fuzji te wątki po prostu połączyć pod wątkami uni docelowego?

Skakanie między forami jest faktycznie uciążliwe, a to chyba rozwiązałoby problem