Czyj portret nosili ze sobą Hermiona i Harry (oraz Ron) w torebce Hermiony.
W jaki sposób musieli "spreparować" portret aby zapewnić sobie bezpieczeństwo?
Czyj portret nosili ze sobą Hermiona i Harry (oraz Ron) w torebce Hermiony.
W jaki sposób musieli "spreparować" portret aby zapewnić sobie bezpieczeństwo?
Były to kapelusze ochronne.
Odbijały one złowrogie zaklęcie w agresora, ale nie działały na klątwy niewybaczalne.
Moim zdaniem Metropolis w ogóle nie działa, mam na 7dmym poziomie, co powinno dawać 3.5 % boostu, ale nie widzę żeby tak było.
Przykład:
Fusion Drives na poziomie 11, daje 5.5 boostu prędkości
Dokładnie 5.5 boostu prędkości wyświetla się na MT/DT itp
Gdyby Metropolia działała i było+ 3.5%, to boost powinien wynieść 5.6 z racji zaokrąglania w górę (które jest oczywiste, zaokrąglanie w dół spowodowałoby że większość lifeform bonusów mimo działania nie miałoby widocznego efektu na niektórych poziomach)
Ja myślę że na potrzebę testów możnaby na chwilę przyspieszyć to, ale nie zmieniając bonusy czy skalowanie, tylko wprowadzić mnożnik uni tak jak ma eko, badania i flota
Swoją drogą Bermuda powinna dostać większą prędkość przynajmniej eko
Szczerze to nie zauważyłem kiedy weszło dokładnie, będę pilnował przy Rock'Tal bo niedługo wejdzie
Ale dla jakiejś perspektywy
Metal Production Bonus na planetach z Humanem mam teraz 1.32% i 1.34%
Dla porównania Rock'Tal mam 2.08%
Łącznie Metal Production bonusu mam 7.78%
No, jest "pierwszy" level-up po nerfie...
Human
Level 2: 15055/880001 XP
Lifeform tech bonus: 2 %
Niestety z totalnego braku anty prawie nie wysyłam już poszukiwań bo brakuje mi slotów flot
Jak przez najbliższy tydzień GF nie przypomni sobie o obiecanej antymaterii to i sloty eksp mi się skończą i w ogóle z testów dupa będzie.
Z Tier 3 dopiero 1 badanie na 2 planetach udało mi się odblokować, a obecne koszty budowli są tak gigantyczne że ciężko widzę odblokowanie maksa, czy choćby połowy na 4 rasach, zwłaszcza Rock'Tal...
Wydawało mi się że serwer testowy ma ułatwiać szybkie testy, żeby otrzymywać szybki feedback i żeby gracz nie musiał spędzać roku czasu żeby przetestować w miarę nowy patch zanim będzie wiedział jak go zastosować na swoim głównym koncie
Optymalnie byłoby gdyby na serwer testowy robiło się klon swojego konta i w ten sposób zaczynało testy. Wtedy graczom łatwiej wychwycić różnice czy błędy a nie żmudne i nudne zaczynanie od kompletnego 0
Pierwszy z brzegu:
Rock'Tal
budowla Megalith na poziom 13 kosztuje 74 mln metalu, 51 mln krysztalu i 22 mln dexu
Wcześniej było to mniej więcej 3 razy mniej
zgadza się Mrozu !
Zmieniło się skalowanie kosztów budowli oraz badań form życia na wyższych poziomach.
Chodzi tam o współczynnik kosztu do bonusu
W poście Arta o niedawnych zmianach jest tego spore podsumowanie. Oprócz ostatniego patcha, wcześniej też nastąpiło "balansowanie" i koszty wzrosły
Przy okazji zauważyłem że znerfiono poziomy form życia.
Miałem 7 LVL na Human i Mech, 6 LVL na Rock Tal i 5 LVL na Kaleesh.
Teraz mam wszędzie poziom 1, a ilość potrzebnego XP do poziomu 2 wzrosła paronastokrotnie (pierwotnie było chyba chyba 8 849 XP na drugi poziom, teraz potrzeba 154 001 XP)
Skoro o zaklęcia pytamy, w 5tej części Harry został przyłapany przez Umbridge w swoim gabinecie.
Historyjka Hermiony pozwoliła jej i Harremu wywprowadzić Umbridge do Zakazanego Lasu.
Pozostała część GD rozprawiła się z Brygadą Inkwizycyjną, tutaj wyjątkowo skuteczne okazało się zaklęcie Ginny
Co to było za zaklęcie i na kogo je rzuciła?
Zaciekawiłeś mnie na tyle że sprawdziłem i znalazłem jedynie że Lucjusz rzucił się na Harrego, na co Zgredek powiedział co powiedział i Malfoy poleciał ze schodów w dół.
Jak nazywała się trucizna którą zamordowano Joeffreya, oraz jakie miała drugie, widoczne w serialu zastosowanie, choć niestety nie ze skutkiem którego oczekiwał podający zatrute wino
Display MoreWystarczy podłożyć kurze jajo ropusze... niestety BUSTED - sprawdzałem, nie działa...
Hmmm a sprawdzałeś różne rasy kur, gatunki ropuch i czasy wysiadywania?
Oczywiście odpowiedź dobra, reszta to szczegóły techniczne....
Wybrałem rzadki okaz czarnego koguta. Jak chcesz zobaczyć wystarczy wpisać w Google grafika "Big Black Cock"
Nerthil jako fan innej sagi znam sposób - srebrny miecz, olej przeciwko drakonidom i znak aard
No to kontynuujemy wątek bazyliszka - w jaki sposób został zabity w komnacie tajemnic?
Ja kiedyś trochę książek czytałem z serii, ale potem dostałem do rąk sagę Piekary "Sługa Boży" która mnie bardziej wciągnęła
Potem przyszedł Dukaj i już nie potrafię czytać teraz Sapka
Ale właśnie pierwszy raz przechodzę Wieśka 3, już Krew i Wino i czekam żeby zacząć od nowa!
przepraszam za wtrącenie Qnick ale za bonusowe punkty:
Gdyby zadziałało i wyhodowałbyś bazyliszka, jak byś mógł go zabić?
Odnośnie postu Arta - czy weszła ta aktualizacja?
U mnie raczej nie widzę tych opisanych zmian no i brakuje obiecanej Antymaterii
Zgadza się, lecisz Qnick
Jak nazywał się przywódca olbrzymów z którym paktowali Hagrid i Olimpia, i co się z nim stało
Albus Severus Potter
Na pustyni kiedy razem ze smoczymi jajami weszła w ogień?