Posts by I am back

Wrzucam na prosbe, duzo mozna pisac o powodach tego starcia ale daruje sobie. Zostawie pole do popisu w komentarzach dla innych, ktorzy wiedza lepiej...

Dnia 12-06-2022 18:10:25 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Makrela [EKO]

Pancernik 2.023.062

Mały transporter 15.138.843

Agresor KUPIE DEUTER [B-S]

Sonda szpiegowska 1

Obrońca BonDziorno [TIME]

Duży transporter 10.500

Recykler 3.200

Reaper 379.156

Pathfinder 333

Po bitwie...

Agresor Makrela [EKO]

Pancernik 1.995.293 ( -27.769 )

Mały transporter 14.544.770 ( -594.073 )

Agresor KUPIE DEUTER [B-S]

Sonda szpiegowska 1 ( -0 )

Obrońca BonDziorno [TIME]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

135.645.729 Metalu, 82.351.466 Kryształu i 26.548.672 Deuteru

Agresor stracił łącznie 4.736.657.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 60.858.883.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 27.477.712.000 metalu i 18.591.744.800 kryształu.

Agresor przejął łącznie 244.545.867 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 25.592.141.729

Kryształ: 16.375.190.266

Deuter: -389.986.328

agresor zyskał łącznie 41.577.345.667 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -32.461.569.729

Kryształ: -21.023.126.466

Deuter: -7.618.732.672

obrońca stracił łącznie 61.103.428.867 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.2

Dzięki za te nic nie wnoszące uwagi i brak odpowiedzi na moje pytania xD

Podsumowalem Twoja tworczosc na forum

Byłeś atakującym, że się wypowiadasz?

Nie bylem ale pytasz o banalne sprawy, ktore ogarnie kazdy doswiadczony gracz

Nie pytałem się o to jak policzyć bo wiem jak to policzyć ale nie chce mi się tego robić dlatego pytam atakujących

Wyreczylem Cie z jedna tylko flota. Postawic tyle floty to jest duzo wiekszy koszt niz potrzebna wacha do lotu. Mozesz sobie zmienic odleglosc do celu i predkosc uni a takze spalanie floty wiec poswiec 2 minuty na obliczenia zanim zaczniesz dziwne rzeczy pisac. https://imgur.com/JHzVC9F

Ja nie gram flotą, eko jestem bo flota to głupota ;)

Skoro sie nie naumiales grac flota to jedynie kilof Ci zostal :)

Z tego co zrozumiałem z wcześniejszych postów to nasz bohater latał GSami w jednym slocie , dostał kontrę jego 10k GS i by agresorzy nie polowali na resztę jego floty postanowił by zezłomowali go kompletnie na większe PZ . Reszta jest już w głowie Szymka ale jak sam możesz się dowiedzieć z wcześniejszych jego wypowiedzi jest tam niezły bałagan i możliwe że sam nie wie co się stało .

Masz 2 moony, latasz z jednego na drugi w połowie FSA robisz cofkę floty, moony znikają, flota ląduje na planecie i jedyna możliwość to wyłapanie floty lecącej na moona przed cofką na moona początkowego, wtedy bez dwóch moonów flota leci na kordy planety na której znajdował się moon docelowy i z racji, że została wysłana z moona, który został zniszczony i nie zdążyła zawrócić i leci na moona, który również został zniszczony to trafia na planetę gdzie był moon docelowy ale staje się widoczna na falandze, dobrze tołkuje?

Dobrze. Ale farming stadkiem GS w ilosci 10k to nie fs :)

a jak spytasz się nie daj Boże o coś związanego z grą jak to działa to od razu wyzwą Cię, że jesteś ścierwem i lepiej skończ grać jak się na grze nie znasz

Najlepiej wykorzystac temat by wylac swoj zal, ze probowalo sie grac flota ale nie znalo sie podstaw, takich jak zasada dzialania falangii.

Pytanie do atakujących, ile dni go śledziliście i na ile % byliście pewni złomu i najważniejsze pytanko ile deu poszło na te loty?

Na pewno wiecej poszlo na loty niz Twoje teoretyczne 30kk dexu potrzebnego na moonie by ktos mogl do Ciebie podleciec, zagrozic Ci. Jesli juz umiesz grac flota to powinienes tez umiec policzyc sobie w przyblizeniu ile wachy poszlo (kalkulator Ci wrzuce jesli jeszcze go nie poznales. Podstawiasz wartosci w odpowiednie rubryczki, wybierasz inne opcje i jestes w stanie wyliczyc wszystko ladnie co do sekundy i co do kropelki dexu https://proxyforgame.com/pl/ogame/calc/flight.php)

a tak zapytam jam mmnie wyciagneles dlaczego grasz u fsy ??

Umiesz pisac na forum wiec wznies sie na wyzyny swoich umiejetnosci i policz sobie ile pl-a fs kosztuje a wtedy wrocisz tutaj i przeprosisz. Nie mam zamiaru nikogo bronic ale obiektywna ocena jest moim zdaniem najbardziej sprawiedliwa. pl1 jest planktonem na unii ale flotowo robi miazge. Nie gram z nim na jednej unii ale za to co widze ma ode mnie ogromny szacunek. Niewielka flota ogarnia innych wsrod mega flot jakie lataja na fs-ach. To sie szanuje i tyle

Nie wiem jak ktos moze w to klikac legalnie tyle godzin, chyba musi miec sie inne zainteresowania niz większosc ludzi :D ja wspomagalem sie bocikiem a i to mnie męczyło okropnie...wole piwko i spanie do porannej kawy :)

A ja nie wiem jakim nieogarem w grze trzeba byc by wspomagac sie botem. Jestem na grze bardzo czesto online glownie ze wzgledu na charakter mojej pracy. Kiedy wiem, ze bede mial spokojny sen wtedy ogarniam sie tak, by flota byla na zawroconej stacji i niech sie wtedy wali i pali na koncie a ja mam to gleboko. Moony spadna? Odbuduje sobie. Zawroconej stacji nikt nie zlapie wiec srodkowy palec dla agresorow. Ty Muniek juz pokazales, ze glupi dok nawet odebral Ci szare komorki gdy tak bardzo byles za tym dokiem aby tylko puste punkty na konto Ci wlecialy bez wiekszego wysilku. pl1 ma zyski bo siedzi nad gra, pilnuje, obserwuje i wykorzystuje kazdy najmniejszy blad. To sie fachowo nazywa wsrod flociarzy ale Ciebie nie ma sensu uswiadamiac. Dokoncz pifko i spokojnego snu (tylko zostaw flote na bfs by Cie ktos do konca z nalogu wyleczyl)

Oczywiscie. Nie tylko plemiona maja ta opcje. Ja jednak jestem przeciwny takiemu ulatwieniu rozgrywki. Oczywiscie grajac jako gornik bardzo by mi to pomoglo w pilnowaniu konta ale akurat jesli chodzi o Ogame to moim zdaniem trzeba byc czujnym by nie dopuscic do ataku zamiast polegac na aplikacji. Generalizujac, mozna w taki sposob kogos zaatakowac, ze nawet powiadomienie z apki nie pomoze wiec jestem stanowczo przeciwny

Dlatego, jeżeli np. sondy zostały we flocie, to znaczy, że wynik był lepszy od tego, gdyby ich nie było w ogóle.

Sondy musialy by byc w ilosci rzedu kilku milionow by spelnily role miesa armatniego. Nie wiem jakie ilosci tych sond miales na mysli ale zakladam, ze nie wiecej jak kilkaset i nie maja one w takiej ilosci absolutnie zadnego wplywu na wynik starcia

Nie, nie powiem. Bo nie jest to dla mnie istotne tak jak twoje imie, twoj nik czy koordynaty twoich planet.

Z jednym masz racje... szkoda czasu.

Lubicie byc dymani w grze zatem badzcie dymani. Choc akurat ciebie to nie dotyczy w koncu reka reke myje.

Mam nadzieje ze jakies ogarniete osoby przeczytaly i zrobia co trzeba .

Nie gram na Q ale czytajac cala dyskusje, wyciagam jeden wniosek. Pilnujesz jakiegos konta, cos zauwazyles, ze jakies walki ida i jedyne co potrafisz to smarowac tickety w supporcie i szukac sojusznikow do pomocy w temacie. Wspomniales, ze podejrzane konto wypuszcza sie na farmingii po Twoich wspominkach na forum. Wiec wydaje mi sie, ze ludzie chca Ci pomoc ubic to podejrzane konto ale komunikowac sie w grze z Toba, nie na forum. Nikt nie planuje grubych akcji piszac o tym pod publike. Jest wiele sposobow na zwabienie przeciwnika, na prowokacje by niby niewinnie ale wykreowac sytuacje gdzie ktos na rzekomo podejrzanym koncie zrobi cos, co bedzie mozna wykorzystac do spakowania w recki. Brakuje Ci tylko odwagi by ujawnic swoj nick z gry. Gdybys umial w grze cos zrobic wiecej poza pisaniem ticketow i obserwacja tabelek przyrostow to z pewnoscia ujawnienie nicka z gry nie bylo by dla Ciebie problemem

jak tonm mówią [ciach] z tego
    wlasnie dostałem mega zlomaaaa
    [ciach]
    konieeeee[ciach]cccc z tą zasranąąą[ciach] grą
    to konto zostanie skasowane między 05.06.2022 03:30:00 a 05.06.2022 05:00:00.

Ogarniesz sie, spokojnie. Dostales mega zloma bo pewnie popelniles gdzies blad w pilnowaniu zabawek. Wtopiles ale po ladnej obronie wiec szkoda bys sie poddawal. Niech pierwszy rzuci kamieniem, kto nigdy nie lezal na pz

[mod='Neferet']Poprawiony cytat[/mod]