Posts by I am back

Ktoś kto umoczył 50 tys PLN jest zwykłym jeleniem utrzymującym serwery GameForge a nie dobrym graczem.
    Wróciłem do gry po 10 letniej przerwie i widzę, że nieudacznicy którzy na uni cyferkowych nie mogli wygrzebać się z top300 dziś dzięki kasie są top1 i myślą że są PRO.

Ciekawy jestem ile kasy poszlo by pobudowac miliony innego rodzaju statkow. Ktos jest w stanie to policzyc? Nie pierwszy i zapewne nie ostatni temat, w ktorym widze jak oceniany jest gosc bo wydal 50k pln a nie widzi sie reszty flot/graczy w topce. Wiec proponuje otworzyc oczy, zrobic konkretny research i podsumowac w przeliczeniu na realna walute ile i kto zainwestowal w konto. 50k polskich cebulionow siedzi Wam jak drzazga w oku a dla goscia co tyle wtopil moga to byc grosze, tego chyba nie bierzecie pod uwage. GF jako korporacja te 50k PLN ma zapewne co najwyzej na waciki. Musi byc wiecej takich graczy skoro serwery nadal sa otwierane co chwila a te starsze utrzymywane przy zyciu.

No ale ja wciąż czekam na odpowiedź na moje pytanie.

Odpowiedzialem Ci juz wyzej. Ja gram eko a nie flota. Fakt, ze potrafie kogos strzelic nie znaczy, ze moj styl gry to latanie. Wole spokojnie tylko inwestowac w kopalnie i zbierac surowce z wydobycia. Kiedy jeszcze mi sie chcialo to latalem po idlakach od rana do nocy, dzien w dzien. Moze kolo mnie byc gruby cel ale jesli mi sie nie chce to nie siedze jak na szpilkach by go strzelic. Niech sobie gra na luzie dopoki swoim stylem gry nie utrudnia mi zycia.

A grozić to możesz swoim kolegom, pajacu.

Pajac to z Ciebie bo napisalem juz wyzej, ze chciales blysnac ale nie wiedziales co sie dzieje tam, gdzie nikt nie widzi i wtedy juz skonczyly Ci sie argumenty.

w jakim celu najpierw przepłacasz, a potem dopiero lecisz? Nie można od razu zaatakować?

Nie jestem typem gracza, ktory szuka wrogow i sila egzekwuje swoja pozycje na uni. Licytuje od lat bo nie chce wydawac antymaterii na dopalacze surowcow. W polaczeniu z idlakami na Librze, rozbudowalem chyba za szybko swoje konto. Ze 100-150kk punktow rozbujalem sie w niecale 2 lata do 900kk pkt bez latania na ekspy. Tylko idlaki, skupowanie dexu i pakowanie wszystkiego w budynki. Komus sie nie podobalo, ze zbyt szybko rosne i poza podejrzeniami o multikonta zaczely sie tworzyc konta typowo pod przeszkadzanie na licytacjach. Z jednego tylko konta wyciagnalem kilka miliardow za takie wlasnie celowe podbijanie mi licytacji ponad rentowny prog.

Tez mnie drazni kiedy ktos mi podbija licytacje bez zysku dla siebie samego, czysto po zlosci. Czy te kilka milionow bylo dla Ciebie w granicy rentownosci za przedmiot czy po prostu podbijasz licytacje na zasadzie "sam nie skorzystam za wiele ale drugiemu nie dam za darmo"?

Napisał truckdriver, który wielokrotnie podbijał licytacje bez zysku, dla siebie samego, czysto po złości.

Nic sie nie zmienilo, Bije dalej grubo i bic bede. Ile kont strzelilem, gdzie raportow nie ma na forum ani na OGotha to tylko ja wiem wiec z tym podbijaniem bez zysku bym polemizowal bo doloze na licytacji to kazdy widzi ale kiedy strzele pozniej konto, ktore mi podbijalo i wyjde na plus to juz tego nie pokazuje

Z Vaderem to ja gralem odkad siegam pamiecia i jesli konta nie oddal to z pewnoscia nie jest winterowym chlopaczkiem do bicia :)

Plusik za nutke, wintery moga sie wybielac slowami najlepiej jak potrafia ale na calym ogejmie sa znani z oszukanstwa z rudzielcem w teamie ogejma na czele :D

Czas otworzyc ten dzial jakims rw :P

Nie bylo by tego lotu gdyby nie pajacowanie poteznego flociarza oludka, latajacego po satelitach :D tak wiec dziekuje Ci bardzo za motywacje do przewietrzenia statkow i z calego serca bardzo pozdrawiam :)

Kamil [Archeo] vs. naczelnikus [LEGION] ~ 6602.67%

Dnia 10-04-2022 13:02:09 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Kamil [Archeo]

Lekki myśliwiec 2.000.000

Niszczyciel 20.000

Obrońca naczelnikus [LEGION]

Mały transporter 40

Duży transporter 5.300

Lekki myśliwiec 3.100

Ciężki myśliwiec 3.000

Krążownik 600

Okręt wojenny 600

Recykler 20

Sonda szpiegowska 150

Bombowiec 400

Satelita słoneczny 1.000

Niszczyciel 300

Gwiazda Śmierci 10

Pancernik 400

Wyrzutnia rakiet 312.000

Lekkie działo laserowe 162.000

Ciężkie działo laserowe 14.700

Działo Gaussa 14.700

Działo jonowe 14.800

Wyrzutnia plazmy 2.550

Mała powłoka ochronna 1

Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Kamil [Archeo]

Lekki myśliwiec 1.880.884 ( -119.116 )

Niszczyciel 19.936 ( -64 )

Obrońca naczelnikus [LEGION]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

53.631.844 Metalu, 15.124.265 Kryształu i 33.000.919 Deuteru

Agresor stracił łącznie 484.464.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 2.429.590.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 447.654.400 metalu i 212.612.800 kryształu.

Agresor przejął łącznie 101.757.028 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 140.098.244

Kryształ: 105.421.065

Deuter: 32.040.919

agresor zyskał łącznie 277.560.228 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -1.702.771.844

Kryształ: -661.434.265

Deuter: -167.140.919

obrońca stracił łącznie 2.531.347.028 jednostek.