Posts by I am back

Bo nie ma możliwości na prędkości flot x3 uniknąć ninja teleportu z moona chyba, że falangą dać minutę przed atakiem i zobaczyć, że z moona na planetę leci flota tylko pytanie czy falanga to widzi?

Gosciu, Ty nawet nie wiesz co na falandze widac a pytasz jak flota latac? O lotnych planetach tez zapewne nie slyszales :) zlap sie z dobrym flociarzem, ktory Ci wyjasni co i jak albo daj na luz z flota i graj spokojnie jako gornik :) chociaz z ta gra jako gornik tez mam watpliwosci czy dasz rade skoro nie ogarniasz co widac na falandze

Ogólnie straszny hejt widzę niepotrzebny. Gościu zainwestował swój czas tworząc program i grzecznie zapytał czy ktoś ma ochotę przetestować, a w odpowiedzi dostał samą krytykę i sporą dawkę sceptycyzmu spowodowaną głównie brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem.

Powiedzmy spróbujmy tego:

Do tych skladow jakie podales wypada jeszcze policzyc odleglosc do celu (co za tym idzie, odpowiednia ilosc dexu na lot plus recki do zbiorki zlomu) i ilosc surowca u obroncy. Nie zawsze takim skladem wyjdziesz na przyzwoity zysk. A na oko widze tutaj bardziej strzal na remis niz jakakolwiek mozliwosc zysku. Za duzo transporterow do ataku i flota mega skapa ale roznorodna. Skupic sie wystarczy na kilku rodzajach floty ale za to w wiekszej ilosci zamiast spawac wszystkiego po rowno i mt+dt wykorzystywac jako mieso armatnie :)

Lot z mona na planetę to zobaczysz na falandze. Jak zobaczysz, że za dużo się świeci pozycji to znaczy, że może być aktywny i zalecam odwrót. Czasem trzeba wyczuć. :D

Dokladnie. Naucz sie mistrzou korzystac z falangii i tyle. I raczej widze, ze jestes poczatkujacym lotnikiem wiec nie zdradze wiecej szczegolow tutaj na forum ale znajdz lepiej dobrego nauczyciela bo jeszcze kontre oberwiesz skoro zwyklej podstawki nie potrafisz ogarnac :)

Mozliwe, ze wpadnie tutaj pewna Alina czy Alicja (dokladnie nie wiem jak jej na imie) i bedzie miala dzika chec mnie wyjasnic, ze sama nie tak dawno mnie zlapala na podstawke z telepa ale wtedy to zwyczajnie dalem sie zlapac bo chec odwetu z mojej strony byla silniejsza niz chec zysku :beaten:

Ktos chcial byc fajny ale z lekka nie pyklo. Latac gs-ami to sobie mozna na synchro, jesli czas na to pozwala ale wez czlowieku ubij flote na bfs czy z kontry z wykorzystaniem gs. Krotko mowiac nierealne

Więc dla tego warto sadzić w czajnik od poniedziałku do piątku a w weekend posiedzieć z kawunią do rana i walić STeki jeden za drugim

Trafil ogorka a na gracza z wyzszej ligi musi wzniesc sie na wyzyny swoich umiejetnosci bo na zwykly bfs nie zlapie :D tyle w temacie :) raz probowal juz na akcie leciec na bfs ale jak wspomnialem wyzej, od skanu przez caly jego lot widzialem co wyprawia i jedynie beke cisnalem, ze niby wytrawny gracz a skanuje co chwila jak poparzony :D

Trafilo Ci sie moim zdaniem niczym slepej kurze ziarno. Mnie dzis pilnujesz od bladego switu i dopiero mnie zlapales kiedy Ci na to pozwolilem. Rozumiem, ze dzis sobota, alkohol i prawdopodobnie dlatego dales rade kogos strzelic za co gratuluje. Na tym gra polega by wykorzystywac bledy. Do mnie leciales na akcie i wyjasnilem Cie na 2 minuty przed strzalem. Milego przetopu ;)

Ale przecież Grawitony będzie się badać na kolejne poziomy, żeby zwiększyć produkcję Antymaterii ze specjalnego budynku

Ladny sarkazm ale z drugiej strony powtarzajace sie co chwila promki na anty raczej wykluczaja ten aspekt. Dla GF bylby to strzal w kolano i zabicie kury znoszacej zlote jajko lub cos porownywalnego, co motywuje do tego by trzymac ogejma przy zyciu.

Probowali juz roznych sposobow. Od wprowadzenia klas, przez grube zyski na ekspach przechodzac plynnie do legalnych walkow na rynku, przez co finalnie rynek jak wiadomo zniknal. Moim zdaniem, kombinuja nadal jak kon pod gore by z ogejma, z gry, ktora polegala niegdys na strategii, zrobic gre dla kombinatorow. Nie bez powodu nie mamy pregierza i wraz z rosnacymi jak grzyby po deszczu flotami wychodza coraz lepsze starcia dajace pole do polemiki i obrzucania sie blotem. To juz nie jest smieszne tylko zalosne, kiedy ludzie pakuja hajs w konta aby poczuc sie lepsi a potem tylko wylewaja na siebie wiadro pomyj. Dzieci w piaskownicy maja chyba wiecej oleju w glowie niz niby dorosli i dojrzali ludzie, chcacy na sile pokazac sie w gierce przegladarkowej

Dokladnie jak KAT napisal. Technologia energetyczna daje prad przy mocno rozwinietym eko wiec nie jest to tylko badanie w celu nabicia punktow. Zamiast inwestowac miliardy w terraformery do rozbudowy elektrowni lub w bunkry do oslony satelit, pakujesz sos w badanie i masz boosta dla elektrowni fuzyjnych.

taaaa jasne :D teraz to kazda krolewna wstanie i takie kity bedzie wciskac :) mogles zalogowac przez telefon, tableta , inna przegladarke kiwi itd :)

Nie wiem od ktorej godziny ten blad z logowaniem byl bo ja siedzialem cala noc i nie mialem problemu ale sojusznicy i znajomi tez mieli rano problemy wiec ja bym nie byl taki sarkastyczny :P

Graty strzalu tak czy siak

Jak widac, takich przypadkow bylo wiecej... Problem z logowaniem

BonDziorno zal widze dupe sciska wiec nie marudz, ze cos kupione, cos za paczki postawione bo takie teraz sa realia gry a nie inne. I ciesz sie, ze tylko takie floty tutaj mamy bo gdyby Wintery przyszly jednak tutaj a nie na Zenith to bys sie musial chowac przed duzo wiekszymi flotami zbudowanymi na ekspach i mielonymi na rynku a takze za antymaterie, z ta swoja mini flotka :beaten:

Nie pogratuluje tego starcia, poniewaz zrobione na sojuszniku ale szacunek za to, jak do tego starcia w ogole doszlo

Wieksze STeki padaja na tym uni, niz to co tu widzimy wiec nie rozumiem tego bronienia sie przed oskarzeniami o push. Ale tak samo jak nie widac tych starc na forum o ktorych pisze, tak samo pewnie nie znam kulis dlaczego ktos za wczasu stara sie wybielic.

Graty wyczucia skoro starcie czyste

Typ chce po prostu dominacji i jako top 3 ma do tego sluszne prawo bo przeciez ciezko mu podskoczyc. Zerknij GeboKlepacz na Rosalind. Moj nick w grze to Kamil. Na poczatku po fuzji trzeba bylo bardzo mocno bic na aukcjach miedzy innymi przez konto o nicku PREDATOR. Maly gosc w porownaniu do mnie ale za punkt honoru postawil sobie, ze bedzie kupowal wszystko na licytacjach bez wzgledu na koszty. Zaczynalo juz to jego zachowanie denerwowac wiec wspolnymi silami ze znajomymi spakowalismy go w recki. Tyle mu to wlasnie dalo takie zawziete licytowanie, ze stracil flote za ponad 50kkk i teraz z urlopu juz nie schodzi. Na tym przykladzie i wielu innych staram Ci sie wytlumaczyc, ze jesli chcesz kogos wyjasnic to ukladaj sie z innymi graczami i wtedy bedzie Ci latwiej

https://imgur.com/7NppQ59

Jaką trzeba być miękką fajką żeby być w top3 i rzucać się na top105 tylko dlatego, że chce licytować przedmioty. Powinno być jakieś ograniczenie, żeby takie niedorozwinięte jednostki nie mogły się w ten sposób mścić.

Przez ladnych kilka lat mialem tyle sytuacji, gdzie musialem walczyc przez te licytacje, ze na palcach jednej reki nie zlicze. Malych graczy wyjasnialem sam. Rakietowanie bunkrow, pakowanie floty w recki, niszczenie moonow to byl chleb powszedni. Konczylo sie tym, ze atakowane przeze mnie konta uciekaly na urlopy a nawet byl jeden przypadek, ze gosc nie wytrzymal nerwowo i konto skasowal. Poki jestes planktonem, ze tak to brzydko nazwe, nie wyrywaj sie na te licytacje. Buduj sie spokojnie, nawiazuj kontakty z innymi graczami, wspolpracuj z innymi a predzej czy pozniej bedziesz mial jakies grono znajomych, dzieki ktorym bedzie Ci latwiej. Z tego co obserwuje, ledwo zaczales grac a juz bys chcial miec wszystko i byc kims znaczacym na uni. Tak to nie dziala niestety. Potrzeba troche wiecej czasu i energii by pokazac, ze cos potrafisz a nie tylko dac Ci latwo zdobyc i patrzec jak rosniesz.