Posts by Grotox

Troszkę śmieszłam jak to przeczytałam.

Najlepszy gracz na u68 nie jest najlepszy dlatego że magicznie przez 3 miesiące rozbudowywał konto tylko dlatego że miał paczki za które kupował surowce.

Napisałem tak jak jest, pod względem pkt i w rankingu jest najlepszy. Czy zrobił to uczciwie to już inna kwestia. Jestem przeciwny paczkomatom, dla mnie popsuli tą grę.

Grotox "Dla przykładu obliczyłem, że przy rozwinięciu na średni poziom badań i budynków LF, moja produkcja wzrośnie dwukrotnie."

100% jesli liczone od postawy a nie żadne dwukrotnie, które faktycznie latwo jest osiagnac za to 200% o ktorych mowisz, powodzenia XD chyba, ze twoje konto w samym eko posiada 5-10mld nie mln pkt. koszty tak szybko Cie zjedza, ze sam sie bedziesz smial z tego co piszesz :D

Paczkomaty bardziej psuja gre a Ci sie nadal beda przejmowac, ze garstka graczy przy potencjalnej fuzji naklepie szybciej trochę punktów - to jest zwykłe złudzenie ale zgadza sie dla tego placzu na forum o niestabilnosc gry i problemy moga to puscic, zobaczymy czy te same osoby nadal beda zachwalaly tak LF XD

Liberta pisałem, że eko wrośnie u mnie dwukrotnie, czyli właśnie o 100 %. Nie wiem skąd Ci się wzięło 200 %, ale ja o tym nie mówiłem xD:ocb:

Na razie śmieje się z tego co Ty napisałeś :lool:

No ale co ma przewaga graczy z uni 68 do graczy z pozostałych uni?

Chyba się doszukujecie za bardzo ;) Inne, nowe uniwersa też mają rozwinięte LF i też mamy wyrównywać szanse? Mają je od początku i więcej punktów w LF niż starsze. I co teraz?:P

Nie mamy wpływu na decyzje firmy, przekazujemy to co dostajemy.

Oj Ruda :) u68 to jedno z najstarszych jak nie najstarsze uni. Grają tam niezłe koksy, przy takim eko jakie posiadają, rozwinięcia LF na odpowiedni poziom to zaledwie chwila. A korzyści z rozwiniętych LF są ogromne. Dla przykładu obliczyłem, że przy rozwinięciu na średni poziom badań i budynków LF, moja produkcja wzrośnie dwukrotnie. Nowe uniwersa z LF nie są żadnym wyznaniem dla nas, bo ich eko jest zerowa praktycznie i na tym poziomie LF nic nie dają i jeszcze bardzo długo nie dadzą :lool:

Temat ten zgłaszałem na samym początku jak tylko weszły LF na u68 :)

ps. I tak jak to ujął SPIN DOKTOR ma to znaczenie przy przyszłych fuzjach uni.

Nie mamy żadnej informacji jeżeli chodzi o wprowadzenie LF na pozostałe uniwersa.

Jak tylko dostaniemy jakąkolwiek informacje, naprawdę napiszemy o tym na Forum. ;)

Nie ma sensu pytać... bo tak jak mówię dzielimy się wszystkim na bieżąco.

Ruda gracze na u68 mają już 3 miesięczną przewagę w rozwoju LF, najlepszy gracz ma tam 1,2kk pkt w LF. Taka przewaga jest już nie do odrobienia dla innych graczy na innych uni. Zwłaszcza jeśli z czasem dojdzie do kolejnych fuzji. Jak GF zamierza wyrównać te szanse/straty dla pozostałych graczy? (chodzi mi o oczywiście o pomysł bez kupowania i wydawania AM) :)

Hej. Mam pytanko jak w temacie. Powiedzcie mi czy gdy mam np. Kaeleshów i zbadaną "Telekinetyczna Wiązka Holownicza" na 10, ale przesiedlę planetę na jakąkolwiek inną rasę i WYLOSUJĘ tą samą technologię (w tym samym slocie technologicznym), to nadal będę miał tech na 10 czy lecę od 0 ?

Tak będzie na 10 poziomie, poziom danej technologii jest przypisany do danej planety w zlezności od rasy.

Macmichael jesteś pewny że te wszystkie badania przyśpieszają technologie LF? Wzmianka o LF jest tylko u Kaeleshów, poziom 3 badanie 1 :/

Ja od dawna mam 50% osiągnięte i badanie mi już nic nie dodało :)

Czyli jedyną korzyścią tego badania jest zmniejszenie zużycia energii? :P

Przypomnij mi proszę jaka jest maksymalna ilość Pełzaczy do bonusu 50 % ?

Mam dwa pytania:

1) Chodzi o technologie przyśpieszające badania. Czy wszystkie technologie przyśpieszają badania podstawowe i form życia? Czy tylko badanie u Kaeleshów przyspiesza oba badania? Macmichael pomożesz?

"Badania SI pozwalają dużo szybciej zakończyć projekty badawcze. Każdy kolejny poziom przyśpiesza prędkość badań." - opis badani np u Ludzi

"Dzięki wydajnej inteligencji zbiorowej można szybciej kończyć normalne projekty badawcze oraz projekty badawcze formy życia. Każdy kolejny poziom przyśpiesza prędkość badań." - opis badania Kaeleshów

2) Pytanie odnośnie technologi Rock'talów - Moduły Kryształów Jonowych. jeśli dobrze pamiętam to maksymalny bonus z pełzaczy wynosi 50%. Czy zwiększenie wydajności jest ponad maksymalny bonus pełzaczy? Jak dokładnie działa do badanie? jakie są przeliczniki?

"Moduły kryształów jonowych obniżają wraz z każdym poziomem zużycie energii i zwiększają wydajność Pełzacza."

Grotox a te artefakty służą tylko i wyłącznie do kupowania badań ? Czy mają jeszcze inne zastosowanie ?

Z tego co na razie się wiem, to tylko do kupowania badań. Jest to całkiem dobre rozwiązanie, bo nie trzeba losowac ich w nieskończoność :)

Nie znalazłem miejsca w którym pokazuje ilość posiadanych artefaktów. One nie służą do samego resetowania badań, ale do wyboru konkretnych badań po zresetowaniu drzewka badań. Np na T2 koszt wyboru badania to 400 artefaktów.

Zgadzam się z przedmówcą, wprowadzili LF na U68, mija już drugi miesiąc albo i lepiej. Zamiast dopracować LF i wprowadzić je jak najszybciej na inne uni, to bawią się w kolejne dodatki. Pisałem jak tylko wprowadzili na U68, że to nie sprawiedliwe. Tam i tak są niezłe koksy, a po 2 miesiącach inne uni zostały właśnie kompletnie w tyle jeśli chodzi o LF. Owszem było tam sporo błędów i problemów, ale widziałem jakie są przyrosty dzięki LF na tym uni. To jest niesprawiedliwe względem innych uni, nie jest to uczciwe i podtrzymuje to co wtedy pisałem o faworyzowaniu jednych uni kosztem innych. Ta gra schodzi na psy, nie ma tu uczciwości, najpierw paczkonaty a teraz to.

Jeśli napiszą, że nie da się przywrócić surowców, albo jak za długo będą Was olewać to piszcie odwołanie wyżej i wyżej, trzeba potrząsnąć dobrze tym drzewem :)

Pomysł ciekawy, ale moim zdaniem nie praktyczny. Myślę że głównym założeniem przy wprowadzaniu form życia (poza nabijaniem kasy) była różnorodność. Możemy dowolnie rozlokować rasy po planetach, co za tym idzie mamy niezliczoną ilość kombinacji do wykorzystania. Gdyby można było mieć na jednej planecie wszystkie rasy, nie miałoby to sensu. Każdy grałby tak samo i miał te same bonusy, oraz strategię gry. Jedyne co by się różniło to poziom rozwoju i tutaj jak zwykle paczkomaty górą. A tak np mogę dobrać konkretną rasę z konkretnymi badaniami na każdej planecie i np maksymalnie wykoksować pancerniki, ktoś inny skupi się na ekspedycjach, a inni na wydobyciu itp. Gra robi się ciekawsza :D

Witam aby bonusy działały odkrywca+sojusz z bonusem muszą być aktywne np. na Quasar max wielkość planety to 355 po kolonizacji i nie wiem czy Wzmocnienie Kaeleshów dla Odkrywcy coś więcej nie da

Dziękuję. Czyli warto poczekać z kolonizacją na sojusz. Zastanawiam się czy wystarczy założyć swój i klasę sojuszu można wybrać od razu po założeniu czy trzeba na sszybko szukać jakiegoś istniejącego.

Jeśli założysz swój sojusz, to aby wybrać bezpłatnie klasę sojuszu, musisz mieć łącznie minimum 3 członków w sojuszu. Inaczej klasa jest tylko za anty, chyba, że masz ją z nagród :)

Ponosi was wyobraźnia panowie i to niestety w żałosnym kierunku, po prostu jest spora ilość graczy, którzy lubią sobie w ramach walki z nudą farmić, na starszych serwerach zwyczajnie jest pusto przez wiele układów, na nowych graczy nie ma co liczyć, to co w tym złego, żeby porzucone konta graczy, zamiast znikać bezpowrotnie transformowały się do kont NPC i pozostawały na takim poziomie na jakim zostały porzucone, a w razie przeniesienia konta na cmentarz, to planety gracza zwyczajnie by zostały skopiowane i dalej by były na swoich pozycjach pod inna nazwą konta. farmienie jest ok a farmienie NPC juz nie ?w czym to problem?

Problem jest w tym chociażby, że z czasem takich kont byłoby dużo więcej niż aktywnych graczy. Kolejny problem bo zabieranie miejsc dla nowych graczy. Problem przy fuzjach itp. A co jeśli gracz z cmentarza, którego planety zostały skopiowane będzie chciał wrócić do gry? Ja też korzystałem na pewnym poziomie z farmingu. To jest przyjemny dodatek, pozwalający pobawić się przez określony czas, do póki konto nie zniknie. I cały w tym jest urok. Ta gra polega na trzech głównych strategiach, górnicy, odkrywcy i flociarze.