Wczoraj postawiłem nową planetę, napisałem do sojuszników i po godzinie miałem już moona, da się bez kasy, trzeba tylko dobrze z ludźmi żyć ![]()
Posts by Grotox
-
-
Ruda wprowadzcie proszę blokadę ataków do czasu zakończenia testów lub naprawy błędów?
Co w sytuacji kiedy nie będę mógł wysłać floty (zawieszona) z powodu błędu, a ktoś mi ją w tym czasie zezłomuje?
Przywrócicie statki, surowce na konto?
-
Formy życia wchodzą na uni68, jest to trochę niesprawiedliwe bo to uni osiągnie znaczną przewagę w rozwoju samych form życia, ale również ekonomiczną i pkt w RO. Co w sytuacji przyszłych fuzji uni? Ja rozumiem otwieranie nowych uni z formami życia, gdzie zaczyna się gre od zera. Ale faworyzowanie jednych uni względem innych jest nie w porządku. Od razu uprzedzam, że protestowałbym również gdyby formy życia miały wejść tylko na moim uni, na którym gram.
Ruda ?
-
Jest bardzo rozbudowany, z wieloma przydatnymi opcjami i ustawieniami. Jak łykniesz poradnik - z chęcią podkradnę

Jak na razie bez poradnika ani rusz

-
Czy jest gdzieś jakiś poradnik jak korzystać z tego AGR? Gram cały czas na infinity, przymierzałem się parę razy nad AGR, ale dla mnie nieczytelny.
-
Ruda wie, ale nie powie

-
Zgadza się, tą opcje daje tylko sztab dowodzenia i tylko przy wyborze "atakuj". Ta opcja znika pomimo sztabu przy wtyczkach

-
Jedynie chyba w pewnym momencie można wybrać, który z rabowanych surowców ma być ładowany w pierwszej kolejności, który w drugiej, a który ostatni. Ale pewności nie mam czy to tak działa w przypadku ataków.

Z tego co wiem to ta opcja jest dostępna tylko w dodatku i tylko przy transporcie surowców. Przy atakach niestety nie.
-
Niestety nie ma takiej możliwości, podział jest procentowo automatyczny na wszystkich surowcach.
Choć taka opcja byłaby dość ciekawa i użyteczna

-
Cześć. Jak zbudować rakiety na księżycu? nie wiem jak aktywować te ikonki
Niestety nie zbudujesz rakiet na księżycu, ponieważ nie ma tam dostępnych silosów rakietowych do budowy.
Moim zdaniem powinni usunąć te ikony w obronie, bo to wprowadza tylko w błąd nowych graczy.
-
A może wprowadźmy nowy typ misji szpiegowskiej/skrytobójczej? Zawsze można próbować uprowadzić/zabić jakiegoś naukowca czy generała, który odblokuje/zablokuje część technologii...
To mogłaby robić jedna z jednostek "szpieg", przeprowadzać różnego rodzaju akcje dywersyjne

-
w sumie jak się bawimy już w formy życia, możliwość zabijania populacji i grabieży żywności to stwórzmy oddziały naziemne, np szturmowców i statki mogące te jednostki transportować. Flota wtedy niszczy flotę, a jednostki naziemne niszczą inne jednostki, populacje i kradną żywność

-
Ale jest na to najprostszy z możliwych sposób... Zlikwidować granicę 500k pkt do nieskończoności i niech się TOP-ka kisi we własnym "gnoju". Tylko co na to GF skoro by się kasa nie zgadzała bo nie było by już tylu chętnych na zakupy skoro nie mieli by kogo atakować

Z głodu paczkomaty zaczęłyby się pożerać na wzajem
Dodatkowy plus 
-
Display More
Jeżeli odkryję kilka razy pewną formę życia na ekspedycjach, zwiększa się jej poziom i dostajemy jakiś bonus.
Np
Poziom 1: 1373/154001 doświadczenia
Bonus do technologii form życia: 1 %
Pytanie tylko co daje ten bonus? Nigdzie nie ma dokładnych informacji.
Jeśli mowa jest o zakładce "ustawienia surowców", to w tym miejscu będzie podgląd bonusu od technologii form życia do wydobycia surowców. Podobnie jak przypadku klas czy np technologi plazmowej.
-
Będą Formy Życia na starszych serwerach w końcu czy nie?
Będą to tylko kwestia czasu. Na dowód mogę powiedzieć, że w ustawieniach surowców pojawiła się informacja "
Bonus do technologii form życia". Oczywiście formy życia jak bonus jest jeszcze nie aktywny, ale przygotowania jak widać trwają

-
Większe bonusy większe wydobycie większe paczki
Jak paczki nie zostaną w jakis sposób ograniczone to nie ma sensu taka rywalizacja

Popieram, niestety paczki surowców psują strasznie tą grę i odbierają niemal całkowicie przyjemność z tej gry

-
Cześć,
Mam nadzieje, że to jest związane z obecną aktualizacją wszystkich serwerów. Nie spotkałem się jeszcze z tym aby przy aktualizacji zniknęły serwery, dlatego na wszelki wypadek wolę to zgłosić.
Nie ma widocznych polskich uni, poza tym gdzie są formy życia.
ps. chciałem dodać screeny, ale nie wiem jak to zrobić

-
Co do nanitów to warto mieć rozbudowane bo trzeba będzie stawiać nawet ponad 70 poziomy budynków więc się przydadzą. Fakt pierwsze poziomy wbije się dość szybko. Bez nanitów taka budowa na 50 lvl trwa już tygodniami.
Na jakim minimalnym poziomie trzeba mieć nanity aby budowa tych budynków nie była koszmarem?
Oczywiście wiem, że im wyższy tym lepszy, ale czy 7 poziom będzie ok czy wbijać wyższe?
-
Potwierdzam u mnie to samo
-
Nie będą jeszcze aktywne, to tylko przeprowadzanie przesuniętej aktualizacji.
A czy jest jakiś poglądowy termin, kiedy chcieliby wprowadzić to na wszystkie serwery?