Różne gatunki masz w formach życia?
Czyżby dodatkowe formy życia?
Różne gatunki masz w formach życia?
Ledwo i z trudem ogarniają (bo nie ogarnęli do końca przecież) 4 podstawowe, a mieliby dodać nowe? Matko i córko, co to by się działo...
Wincyj błędów!
Ktoś ogarnia co to są te nowe artefakty, co i jak?
Ktoś ogarnia co to są te nowe artefakty, co i jak?
Jeżeli dobrze zrozumiałem opis ich działania, to mają one umożliwić graczowi wybór pojedynczego badania zamiast losowania. Czyli jeżeli chcesz mieć np. na drugim slocie pierwszego tiera badanie od Mechów, a sam gracz Ludźmi, to musiałeś wcześniej zdać się na losowanie jednego z trzech dostępnych badań innych ras (plus czwarte od Ludzi) i liczyć na szczęście. Teraz będzie można "zapłacić" artefaktami i wybrać sobie dane badanie spośród tych 3 dostępnych (bo to czwarte - od Ludzi - i tak można było sobie wybrać z szansą 100%). Wybór jest jednorazowy, więc po ewentualnym resecie całego tieru, trzeba płacić za dane badanie ponownie.
Świetna wiadomość. Szkoda tylko, że dodają tą opcję po tym, jak wydałem 2,5 miliona antymaterii na resety pierwszego Tieru i losowania badań Mechów (bo chciałem mieć na 12 planetach ustawienie 1.Kaelesh, 2-3. Mech i 4-6. Kaelesh) oraz kolejne 25,5 miliona anty na resety Tieru drugiego (tutaj szukałem 12 razy kolejności 7.Kaelesh, 8-9. Mech, 10-11. Kaelesh i 12. Mech). Ech...
Czyli jeżeli chcesz mieć np. na drugim slocie pierwszego tiera badanie od Mechów, a sam gracz Ludźmi, to musiałeś wcześniej zdać się na losowanie jedneg
A gdzie to jest wyświetlane, że mam jakieś artefakty?
Nic się nie da zresetować tiera za pomocą artefaktu.
Także jakaś lipa.
Nic się nie da zresetować tiera za pomocą artefaktu.
Także jakaś lipa.
No nie działa to.
The Exploration Ship has found a large quantity of artefacts.
Artefacts found: 59
Niby je znalazłem, ale gdzie szukać informacji ile ich mam w sumie, ani jak ich użyć do tego wyboru badania, tego jak na razie nigdzie nie znalazłem.
The Exploration Ship has found a large quantity of artefacts.
Artefacts found: 59
Niby je znalazłem, ale gdzie s
U mnie właśnie identycznie.
I nic się nie robi.
Dokładnie taki jest zamysł artefaktów aby nie brać udziału w nimieckiej ruletce tylko móc wybrać to badanie które nas interesuje, na discordzie już o tym trombili i rzeczywiscie moze do konca roku jest na nie szansa. Fajnie 👍
szkoda, że zamiast wprowadzić formy życia na innych uni, dorzucają nowości... Spora część graczy czeka na formy, gdy inni się już nimi świetnie bawią...
Właśnie mogliby włączyć na pozostałych serwerach, trochę rozrywki będzie, a nie tylko codzienna zwózka i jedna kopalnia raz na kilka dni.
FrostZanzaf na starych uniach to musisz po pare 3-5 tygodni zwozic surke , by mete (1) wbic na 51 albo 52 hehe...
cichah2o niby tak ale nie wygląda to wcale tak kolorowo - niech lepiej sie wstrzymują dopóki nie będą pewni, że wszystko jest okej pod względem stabilności bo jesli na starcie beda takie jaja jak na u68 to forum zapłonie i to z pełną powagą choc sama zabawa jest przyjemna, tona rzeczy do przeklikiwania więc można się poczuć jak nowym uni czy kolejnej planecie przy 15 posiadanych dla przykładu odnośnie frajdy na starszych kontach.
Nie znalazłem miejsca w którym pokazuje ilość posiadanych artefaktów. One nie służą do samego resetowania badań, ale do wyboru konkretnych badań po zresetowaniu drzewka badań. Np na T2 koszt wyboru badania to 400 artefaktów.
Zgadzam się z przedmówcą, wprowadzili LF na U68, mija już drugi miesiąc albo i lepiej. Zamiast dopracować LF i wprowadzić je jak najszybciej na inne uni, to bawią się w kolejne dodatki. Pisałem jak tylko wprowadzili na U68, że to nie sprawiedliwe. Tam i tak są niezłe koksy, a po 2 miesiącach inne uni zostały właśnie kompletnie w tyle jeśli chodzi o LF. Owszem było tam sporo błędów i problemów, ale widziałem jakie są przyrosty dzięki LF na tym uni. To jest niesprawiedliwe względem innych uni, nie jest to uczciwe i podtrzymuje to co wtedy pisałem o faworyzowaniu jednych uni kosztem innych. Ta gra schodzi na psy, nie ma tu uczciwości, najpierw paczkonaty a teraz to.
Grotox a te artefakty służą tylko i wyłącznie do kupowania badań ? Czy mają jeszcze inne zastosowanie ?
Z tego co na razie się wiem, to tylko do kupowania badań. Jest to całkiem dobre rozwiązanie, bo nie trzeba losowac ich w nieskończoność
Spora część graczy czeka na formy, gdy inni się już nimi świetnie bawią...
Ja nie czekam! Po tym co tu czytam, to raczej się modlę, aby wprowadzili formy na naszym uni najpóźniej jak się da!
Druga kwestia jest taka, że z tą zabawą bywa różnie. Raczej widzę nerwy i frustrację wśród graczy, których formy już sięgnęły! - no ale to tylko moja subiektywna opinia
Właśnie mogliby włączyć na pozostałych serwerach, trochę rozrywki będzie, a nie tylko codzienna zwózka i jedna kopalnia raz na kilka dni.
Dokladnie. Wielu z Nas czeka na te formy i niektorych tylko to jeszcze trzyma w grze. Moze jak wejdą, to do konca pograzy Nie mniej bedzie co robic na koncie, cos sie poklika, troche sie ozywia poszczegolne discordy no i nie bedzie trzeba ciulac mozolnie na kopalnie tylko rozwijac nowosci. Takze dawac, dawac te LF, ile mozna czekac... Cos mi sie tak wyadaje, ze nowy rok to realny czas (tak lipiec - sierpien )...
Nie znalazłem miejsca w którym pokazuje ilość posiadanych artefaktów. One nie służą do samego resetowania badań, ale do wyboru konkretnych badań po zresetowaniu drzewka badań. Np na T2 koszt wyboru badania to 400 artefaktów.
To słabo szukałeś, bo jest w zakładce z badaniami form życia :P.