Wersja 9.X - dyskusja

• Macmichael od dzisiaj zostałeś moim sensejem i mentorem :P

No cóż, pozostało nam tylko czekać na zmiany.

Podobają mi się. Bo zaoszczędzę na antymaterii hłe hłe hłe

Jak jeszcze punkty doświadczenia będą bonusowały badania, tylko wtedy gdy dana rasa będzie aktywna.....to już będę całkiem szczęśliwy.

Tak bagietka_czosnkowa - - na to wychodzi ze nie można zwalniać tempa z ekspedycjami DNA hehe

GF pochyliło się nad malućkimi za to zamieszanie i stres wyrówna artefaktami.

Jak zaczynałem przygode w odkrywaniu ras i zobaczyłem tylko maleńki zielony znacznik na kółku doświadczenia ras, to już wtedy powiedziałem sobie : ''mrovka, lataj ile wlezie bo to kółko może być ważne w przyszłości'' - i się nie myliłem.

Macmichael

dobrze rozumię, że ta cytowana wklejka, oznacza że jednak będe miał te 62240 artefaktów

Artefacts collected: 105280/3600

Swoją drogą, częstotliwość znajdowania już chyba wprowadzili :D Na 50 wysłanych misji, tylko dwie rasy. Kiepsko to widzę heh

• mrovka

Wzór na maksymalną liczbę artefaktów jakie można dostać na start to: Liczba planet gracza * 7200. W Twoim wypadku będzie to 13*7200 = 93 600.

Tak dobrany wzór pozwala graczom ,którzy bardzo dużo latali mieć tyle artefaktów na start, aby na każdej planecie było ich stać na wykupienie każdego z 18 badań (6*200+6*400+6*600=7 200 ).

• Macmichael jeszcze jedno pytanie :)

Wiesz może jak będzie wygląda sprawa z aktywnością ikonek dna ?

Bo na chwile obecną, kliknięta ikonka dna, uaktywnia się dopiero po tygodniu.

Czy w nowym systemie będzie obowiązywał limit 50 slotów oraz to, że kliknięta ikonka będzie aktywna dopiero za 7 dni ?

• Wiesz może jak będzie wygląda sprawa z aktywnością ikonek dna ?

Bo na chwile obecną, kliknięta ikonka dna, uaktywnia się dopiero po tygodniu.

Czy w nowym systemie będzie obowiązywał limit 50 slotów oraz to, że kliknięta ikonka będzie aktywna dopiero za 7 dni ?

W dalszym ciągu jest podtrzymywana wersja z 50 lotami na dzień i nie ma wzmianki na temat jakiejkolwiek zmiany w 7 dniowym systemie odnowienia.

• No to już podchodzi pod chamstwo, że wybrani będą mieli artefakty od ręki, a uni, które są skazane na czekanie na LF-y, będą grindować przez długie miesiące.

co Ty,co Ty,co Ty,co Ty,co Ty - doslownie jak dziecko ktore nie dostalo zabawki :D przy koncie z miliardem pkt. to jest max miesiac dwa klikania, zaden grind i dlugie miesiace. Zobaczysz jak wejdzie, ze szybciej zapomnisz niz czekales na nie :lool:

Co mam na mysli, lepsze 10 fernirow i odklej doktorow czekajacych niz 100 ktorzy pisza, ze sa lagi, floty sie nie da cofnac, budynki sie odswiezaja po godzine i zeby wycofali te aktualizacje dajac im gotowy produkt. Uwierzcie innym co tez pisali na ten temat nie macie czego zalowac, ze jeszcze wam nie weszly LF.

• No to już podchodzi pod chamstwo, że wybrani będą mieli artefakty od ręki, a uni, które są skazane na czekanie na LF-y, będą grindować przez długie miesiące.

I też dlatego podejrzewam, że przez te LF, uni 68 przy kolejnych fuzjach, będzie już na zawsze unią docelową :)

• na u68 caly team gra

Kto niby tam gra? Zaraz zaatakujemy! :/

Zmiana na wielki plus tylko ten limit...

Jeżeli dali max 100LVL w doświadczeniu to mogli zostawić to bez ograniczeń misje dziennie. Jeden zrobiłby sobie szybciej, inny wolniej

• Ruda mam pytanie. Bo napisałaś tutaj

14.11: Wersja 9.1.0-beta2 na temat artefaktów. takie zdanie:

• Jeśli gracz zresetuje swoje drzewo technologiczne, musi ponownie zakupić wszystkie technologie (zakup jest jak jednorazowy wybór, jak losowy wybór)

- czy ja dobrze myślę, że wybadane poziomy, w drzewku które restartujemy, są przywracane po wykupie ?

I jak z bonusem doświadczenia ?

Trzeba mieć aktywne wszystkie rasy by działał ?

• Mam dwa pytania:

1) Chodzi o technologie przyśpieszające badania. Czy wszystkie technologie przyśpieszają badania podstawowe i form życia? Czy tylko badanie u Kaeleshów przyspiesza oba badania? Macmichael pomożesz?

"Badania SI pozwalają dużo szybciej zakończyć projekty badawcze. Każdy kolejny poziom przyśpiesza prędkość badań." - opis badani np u Ludzi

"Dzięki wydajnej inteligencji zbiorowej można szybciej kończyć normalne projekty badawcze oraz projekty badawcze formy życia. Każdy kolejny poziom przyśpiesza prędkość badań." - opis badania Kaeleshów

2) Pytanie odnośnie technologi Rock'talów - Moduły Kryształów Jonowych. jeśli dobrze pamiętam to maksymalny bonus z pełzaczy wynosi 50%. Czy zwiększenie wydajności jest ponad maksymalny bonus pełzaczy? Jak dokładnie działa do badanie? jakie są przeliczniki?

"Moduły kryształów jonowych obniżają wraz z każdym poziomem zużycie energii i zwiększają wydajność Pełzacza."

• Mam dwa pytania:

2) Pytanie odnośnie technologi Rock'talów - Moduły Kryształów Jonowych. jeśli dobrze pamiętam to maksymalny bonus z pełzaczy wynosi 50%. Czy zwiększenie wydajności jest ponad maksymalny bonus pełzaczy? Jak dokładnie działa do badanie? jakie są przeliczniki?

"Moduły kryształów jonowych obniżają wraz z każdym poziomem zużycie energii i zwiększają wydajność Pełzacza."

Ja od dawna mam 50% osiągnięte i badanie mi już nic nie dodało :)

• 1) Chodzi o technologie przyśpieszające badania. Czy wszystkie technologie przyśpieszają badania podstawowe i form życia? Czy tylko badanie u Kaeleshów przyspiesza oba badania?

Badania przyśpieszające badania podstawowe i form życia:

Ludzie:

Poziom 1 - badanie 6: skok po 0,1%

Poziom 2 - badanie 5: skok po 0,1%

Poziom 3 - badanie 5: skok po 0,2%

Kaeleshowie:

Poziom 2 - badanie 1: skok po 0,1%

Poziom 3 - badanie 1: skok po 0,1%

• Macmichael jesteś pewny że te wszystkie badania przyśpieszają technologie LF? Wzmianka o LF jest tylko u Kaeleshów, poziom 3 badanie 1 :/