Posts by Grotox

Wiem, że ten temat był poruszany wiele razy i ma swoich zwolenników jak i przeciwników. Wiem też czemu ta opcja została usunięta, głównie chodziło o nadużycia.

Ale co myślicie o tym aby znaleźć w tym temacie złoty środek? Przywróćmy rynek tylko do wymiany surowców, ze stałym i jednakowym przelicznikiem?

To by bardzo ułatwiło wymianę surowców między graczami :)

Za artefakty możesz kupować technologie innych dostępnych ras, zamiast robić losowanie. Jest limit posiadanych artefaktów "Artefacts collected: 0/3600". Informacje masz w badanich LF nad trzecim slotem. Aby mieć więcej, musisz wydać obecne posiadane artefakty :)

Popieram, relokacje są zwykle między 20-25 każdego miesiąca. W poprzednim nie było i w tym też się nie zapowiada.

Kiedy jest planowana relokacja?

Cześć,

Jest jakiś błąd bo nie można zebrać złomu z PZ. Klikam z podglądu galaktyki i nic się nie dzieje. Dopiero jak odpinam dodatek to działa.

Ruda komu to można zgłosić? :)

Spokojnie sojuszniku Grotox

Miejmy nadzieję, że nic się nie zmieni :), nie powinno, zbyt wielu starych graczy co lubią klasyczne x1. Nie wiem co za troll lobbuje za podwyższeniem speed, przecież jak Ci się nie podoba to możesz poprzez cmentarz przenieść się na szybkie uni, proste. Ot cała historia.

No dokładnie, ja wolę pozostać przy x1 :D

smoki dziękuje za odpowiedź :)

1) Prędkość floty pokojowej odnosi się do opcji "stacjonuj" i "transportuj", nie zależnie od składu floty?

2) Czym się charakteryzuje prędkość floty obronnej? Chodzi tutaj np o czas lotu sojusznika z misją "zatrzymaj"?

Cześć,

Mam pytanie głównie do moderatorów Ruda  smoki  Panda Na kalyke pojawiła się ankieta odnośnie zmiany prędkości. W opisie ankiety mowa jest o "flocie pokojowej", a w samej opcji głosowania "prędkość flot cywilnych".

Moje pytanie jest na co w końcu głosujemy? Bo prędkość floty pokojowej a cywilnej jeśli dobrze pamiętaj to dwie różne rzeczy? Gracze mając takie sprzeczne informacje mogą źle zagłosować.

Serio to kwestia aktywności graczy i tak słabych serwerów?

Np na Kalyke jest 6 galaktyk, co daje miejsce na 44910 planety. Zakładając, że średnio każdy ma 16 palet, daje to miejsce na 2807 graczy Aktywnych codziennie jest średnio 50 maks do 100. Galaktyki w większości świecą pustakami, jeśli serwery nie wyrabiają, to co by się działo przy grze bez LF z pełnym obłożeniem graczy na danym UNI?

To że jakieś konto jest do tyłu z rozbudową o 3 miesiące - nie ma znaczenia, jak masz surowce szybko to nadrobisz.

Ok nawet jeśli mam surowce i nawet jeśli rozwinę LF do tego samego poziomu w tydzień, nawet abstrahując w 1 dzień, to i tak jestem 3 miesiące do tyłu w eko. Bo ta osoba przez 3 miesiące ciągnęła eko z bonusami LF. Oto tu chodzi.

haha nie rozumiesz działania boostu LF i jak a raczej od czego twoje dwukrotnie jest liczone ale trzymam kciuki za was bo ten placz w sumie zaczal byc zabawny, zebyscie wrocili i sie splakali znowu, ze grac sie nie da.

Skoro uważasz, że nie rozumiem, to wytłumacz mi. Nie uważam się za alfe i omegę w tym temacie.

Testowałem LF na Bermudzie. Stworzyłem macro do liczenia tego wszystkiego w Excelu, wszystkie bonusy wyliczyłem od podstawy.

[mod='Ruda']doubleposting[/mod]