Jedyne info co jest to > Aktywacja Form Życia na wszystkich uniwersach
Formy życia - Feedback
-
-
Ja bym proponował zwiększenie szansy na znalezienie rasy w galaktyce kilka razy
Bo Ci, którzy kolekcjonują punkty doświadczenia, przy obecnym systemie, wątpię czy do końca życia zdobędą chociaż 20%
Do każdego procentu, wymagania na następny level są trudniejsze x1000
I to pisze z perspektywy rozwiniętego konta.
Nie wyobrażam sobie rozwijać form życia na nowych uniach
-
Zamieszczam sugestię, która kolega znalazł i w sumie trafnie stwierdził, że brakuje w LF obrazków budynków na podglądzie.
A w normalnych budynkach one widnieją.
Tu link kolegi, który to zgłosił.
Chodzi o powstawanie budynków w podglądzie tak jak to jest z starymi budynkami kopalniami
A budynków LF nie ma.
Powinny też być.
-
Nie wiem czy była może już zgłoszona drobna kosmetyka. Mianowicie w 'Podglądzie' na dole mamy informacje o aktualnie trwających rozbudowach, tj. Budynki, Badania, Badania form życia i można by zrobić konsekwentnie i zamiast 'Budynek form życia' powinno być napisane 'Budynki form życia'.
-
Mam taki problem budynek od pożywienia u ludzi buduje mi się 4x tyle co u innych ras dla przykładu farma biosfery na 41 poziom buduje się ponad 12h a farma kryształów dla rock thalow na 45 tylko 4h obie planety maja te same poziomy nanitów i robotów. Dodatkowo pytałem kolegów i nie mają takiego problemu. Ma ktoś pomysł co jest przyczyną? Ruda
-
budynek od pożywienia u ludzi buduje mi się 4x tyle co u innych ras dla przykładu farm
Każda z ras ma różne czasy budowania biosfery. Ludzka buduje się kilka razy dłużej niż roktal.
-
Ja mam taką propozycję, sugestię. Brakuje mi jednej rzeczy, bo budynki, badania ok są spoko, ale co daje lub jaką motywacją jest zwiększanie liczby ludności. Oprócz slotów na badania nie widzę innego sensu. Może warto by wprowadzić bonusy dla danej rasy w zależności od liczby ludności na danej planecie. Co myślicie?
-
Ja mam taką propozycję, sugestię. Brakuje mi jednej rzeczy, bo budynki, badania ok są spoko, ale co daje lub jaką motywacją jest zwiększanie liczby ludności. Oprócz slotów na badania nie widzę innego sensu. Może warto by wprowadzić bonusy dla danej rasy w zależności od liczby ludności na danej planecie. Co myślicie?
Wydaje mi się to dobrym pomysłem.
Sam miałem myśli, by rasy i ich liczebność miały np wpływ na skrócenie badań FŻ
Mogło by to działać podobnie do MSBN...im więcej ras i im więcej obywateli T3, to tym krótsze badania.
Ale z drugiej strony, już samo odkrycie wszystkich badań jest nie małym wyzwaniem...
-
Na którym lvl trzeba mieć te pierwsze dwa budynki u mechów żeby odkryć badania t3 ?
-
Na którym lvl trzeba mieć te pierwsze dwa budynki u mechów żeby odkryć badania t3 ?
Jakieś 70 lvl, żeby odkryć wszystkie badania T3.
To zależy też jakie będziesz miał pozostałe budynki.
Kombinacji jest wiele.
-
Jakieś 70 lvl, żeby odkryć wszystkie badania T3.
To zależy też jakie będziesz miał pozostałe budynki.
Kombinacji jest wiele.
Ja mam ten pierwszy budynek na 60lv, a ten drugi na 70.
Moja populacja to 3mld i swieci mi się wartośc na czerwono i dają mi 14,5 mln obywateli T3...i mam 21mln jednostek pożywienia.
Obawiam się że trzeba mieć wyższe lv by odkryć reszte badań.
Zauważyłem, że też bardzo ważne są level tych budynków, które rozwijają populacje T1,T2 i T3
pisze to tylko odnośnie Mechów..bo każda rasa rozwija się inaczej
-
Ja mam ten pierwszy budynek na 60lv, a t
Wystarczy 70 lvl mieszkania jeśli inne budynki będą na odpowiednich poziomach.
Mechy mają inne budynki, które trzeba rozbudowywać aby uniknąć wyższych poziomów mieszkania.
Zauważyłem, że też bardzo ważne są level tych budynków, które rozwijają populacje T1,T2 i T3
Te budynki muszą mieć odpowiednie poziomy żeby nie robić zbyt wysokich budynków mieszkania.
-
No to masz na 1 badanie a gdzie reszta jak za każdym razem liczba się podwaja i to jest tylko jedna planeta. Chyba gra nie warta świeczki
-
No to masz na 1 badanie a gdzie reszta jak za każdym razem liczba się podwaja i to
Poziom 70 mieszkania zapewni odkrycie wszystkich badań T3 pod warunkiem, że odpowiednio wysoko wybuduje się pozostałe budynki.
jest tylko jedna planeta.
Tak to na jednej planecie.
Chyba gra nie warta świeczki
Opłaca się robić badania T1 i T2 natomiast T3 to już nie na każdej planecie. Zależy od gracza. Dobrze byłoby mieć chociaż wszystkie odkryte jakie są ale niekoniecznie na każdej planecie no chyba, że ktoś chce. .
-
Ja mam 74 / 78 ale nie wiem czy to jest najbardziej optymalne rozwiązanie. Zrobiłam takie bo kolega miał a mi się liczyć nie chciało.
Nie wiem jak grasz ale jeżeli eko to poziom 3 slot 6 nie opłaca się robić.
-
Ja mam 74 / 78 ale nie wiem czy to jest najbardziej optymalne rozwiązanie. Zrobiłam takie bo kolega miał a mi się liczyć nie chciało.
Nie wiem jak grasz ale jeżeli eko to poziom 3 slot 6 nie opłaca się robić.
ciap, a jak wygląda Twoja populacja ? ile masz T2 i T3 przy takich levelach ? no i jaka rasa ?:)
-
jest najbardziej optymalne rozwiązanie. Z
Najbardziej opłacalne to wydaje się poniżej 70 lvl mieszkanie. Z tego co ja liczyłem tak na szybko.. Pod warunkiem pozostałych budynków na odpowiednim poziomie.
-
ciap, a jak wygląda Twoja populacja ? ile masz T2 i T3 przy takich levelach ? no i jaka rasa ?:)
17 + 12
Rock
Najbardziej opłacalne to wydaje się poniżej 70 lvl mieszkanie. Z tego co ja liczyłem tak na szybko.. Pod warunkiem pozostałych budynków na odpowiednim poziomie.
Moje rozwiązanie kosztuje mnie 3,4kkk dexu.
Ile jest ludzi na 70 lvl? 12kkk?
To kolejne budynki potrzeba np. 22 + 17? Kosztuje to wtedy 15kkk dexu.
Pewnie źle piszę ale możesz wypisać ile ludności masz na 70 i odpowiednie kolejne budynki?
-
To kolejne budynki potrzeba np. 22 + 17? Kosztuje to wtedy 15kkk dexu.
Pewnie źle piszę ale możesz wypisać ile ludności masz na 70 i odpowiednie kolejne budynki?
Ja to liczyłem teoretycznie.
Bo nie mam jeszcze LF u siebie.
Ile jest ludzi na 70 lvl? 12kkk?
Powinno być 17 mld
Mechy mieszkanie 69
konwersja budynku 1 - 12%,
drugiego budynku - 9 %
Do tego pozostałe budynki są konieczne
jak linia produkcyjna
hala montażu
również na odpowiednich poziomach.
Jeśli ktoś to ma taniej to proszę napisać.
Tylko taka konfiguracja nie odkrywa ostatniego badania Mechów z poziomu T3.
-
A to ostatnie badanko kaleków dodaje sloty ekspedycji czy trzeba nim wyjechać na setny poziom ?
Jak mi się nie spodoba to mogę odzyskać surę za budynki jak się pozbędę rasy czy to przepada?