Formy życia - Feedback

• Większe bonusy większe wydobycie większe paczki

Jak paczki nie zostaną w jakis sposób ograniczone to nie ma sensu taka rywalizacja ?(

Popieram, niestety paczki surowców psują strasznie tą grę i odbierają niemal całkowicie przyjemność z tej gry :(

• To badanie (Stealth Field Generato ), zmniejszające koszty technologii szpiegowskiej to raczej nie zbyt przydatne ponieważ koszty są bliskie albo przewyższają ten cały bonus. Te bonusy powinny być większe.

Terraformer i przyśpieszanie badań też słabe.

• Popieram, niestety paczki surowców psują strasznie tą grę i odbierają niemal całkowicie przyjemność z tej gry

To prawda, jednak... już widzę jak GF wprowadza tygodniowy limit paczek zmniejszając jednoczenie swój średni zysk. Nawet na wartości maksymalnej paczki np. zależnej od wieku konta też stracą. Na tym etapie wątpię, aby istniało jakiekolwiek ustępstwo, do którego mogliby się przychylić. Może faktycznie dziennie można by kupić np. 100 paczek, a jak ktoś coś planuje to niech skupuje przez kilka dni, wówczas zysk byłby rozciągnięty w czasie, zatem i mniejszy w danym kwartale, zakładając graczy kupujących więcej niż 3*30*100=9000 w tym czasie. Miejmy tylko nadzieję, że z formami życia wypali im pomysł po wprowadzeniu kolejnych nastu patchy, bo póki co nie jest dobrze.

• Brawo holon za obiektywną opinię, jak napisałeś "nie wygląda to dobrze", ... i szkoda, że tak "mocne" poprawki (ja nadchodzący patch) są wprowadzane kosztem anatymaterii, którą gracze mogli władować, nie będąc świadomoym, że formy życia nie żyły.

Gra jest własnością GF, ale kasa jest graczy!

• To badanie (Stealth Field Generato ), zmniejszające koszty technologii szpiegowskiej to raczej nie zbyt przydatne ponieważ koszty są bliskie albo przewyższają ten cały bonus. Te bonusy powinny być większe.

Terraformer i przyśpieszanie badań też słabe.

To co mam myśleć o badaniu, które wpływa na koszt i czas budowy Depozytu sojuszniczego...

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Nie wiem dlaczego badania z drugiego poziomu są dużo droższe od pierwszego a bonus identyczny. To jest bezsensu czy mi się wydaje. :D

Chodzi tu konkretnie o wydobycie kryształu.

Też to zauważyłem i też niezbyt rozumiem założenie.

Nie pamiętam czy na początku wersji 9.X wyglądało to tak samo czy nie.

W tej chwili nie opłaca się rozwijać 2 czy 3 stopnia badania dopóki nie kosztuje mniej niż dalszy rozwój poziomu 1 (a do tego potrzeba różnicy kilku poziomów)

Dotyczy to wszystkich badań które mają więcej niż jeden poziom

• oszt badań to jedno...bardziej martwi mnie czas ich ukończenia na tak niskich levelach.

Może jakaś petycja w sprawie skrócenia ich czasu i druga petycja w sprawie tych dodatkowych pól od Kaeleshów.

Bo skoro można to obejść i mieć zabudowanych np 221 pól, mając tylko dostępnych 220...to juz lepiej by to wygladało, gdyby te pola się zapisywały do planety na stałe, nawet po usunięciu tej rasy.

Według mnie miałoby to 'ręce i nogi'

• Czy na badania LF działa MSBN w ogóle?

Z tego co wiem to nie bo są inne budynki form do przyśpieszania badań LF..

Odwrotnie działa bo badania LF przyśpiesza zwykłe badania w tym też MSBN.

bardziej martwi mnie czas ich ukończenia na tak niskich levelach.

Trzeba rozwijać centrum badawcze to będzie się czas badań skracać. Nie wiem jakie będa kolejne lvl badań bo nie sprawdzałem ale myślę, że chyba nie aż taki długie. Zawsze można podnosić ten budynek coraz wyżej.

• SPIN DOKTOR napisze Ci tak:

Te tradycyjne badania np bojowa, opancerzenie mam na 11 lv i następny lv bada mi się nie całe pół godziny

Badania przy formach życia mam poniżej 10 lv...a czas ich ukończenia już sięga 5,6, i nawet 10h..A budynek, który odpowiada za ich skracanie mam już na 12

Dla mnie to długo, straszenie długo...wręcz o wiele za długo hehehe

Przykład z jednej mojej planety:

Badanie 'ROZSZERZENIE ŁADOWNI' u rock'talów na poziom 9 bedzie się badało 15h...a cena jego to 1,4mln metalu, 1,1mln krisu i 0,6mln deu - gdzie budynek odpowiedzialny za skracanie mam na 14 poziomie i cena nastepnego poziomu tego budynku to 22mln metalu, 5,6mln krisu i 8,4mln deu

Choć może tylko ja to tak odbieram

• Badania przy formach życia mam poniżej 10 lv...a czas ich ukończenia już sięga 5,6, i

Najwyraźniej jest to tak specjalnie zrobione.

Ale zauważ, że nie wszystkie badania zrobisz tak wysoko jak normlane badania (teoretycznie).

Weźmy takie badanie jak ulepszone technologie produkcyjne.

Koszt tego badania na 22 lvl to:

8.778.677.767

5.486.673.604

2.194.669.441.

A weźmy badanie technologa bojowa lvl 22 koszt to:

1 677 000 000

419 430 000.

Widać to po kwestii surowca. Być może istnieje zależność czasu do kosztu badań.

Pod tym względem wydania ilości surowca a czasu badań mamy:

badanie form życia powyższego badania na 18 lvl koszt porównywalny jest z badaniem bojowej na 22.

Nie wiem jaki jest czas badań na 18 form życia ale pewnie podobny do bojowej. Tak zakładam.

Tak więc nie ma co na wszystkie badania form patrzeć jednakowo.

Jeśli ktoś zna czas badań na UTP form życia 18 to proszę podać.

Myślę, że nie będzie tragedii.

:D

• No nic, nie ma co gdybać - pożyjemy, zobaczymy

Ale i tak wolałbym widzieć czas w minutach, a nie w godzin

Tak ale zauważ, że ulepszenie myśliwca form życia poziom 15 koszt jak bojowa na 22. Więc i tak szybko zrobi się badania do tego 13 lvl form. :D Będzie ok Muszą najpierw ogarnąć błędy. :D

• Przeciez wg. ciebie one sa juz niby naprawione bo formy życia sa juz od dawna na calym swiecie i nie wymagaja zadnych testow wiec jak to jest? XDD

ojj spinek spinek ty wariaciku ty maly.

No jakbyś czytał ze zrozumieniem co ja napisałem to byś wiedział, że napasałem tylko o testach a nie o tym, że naprawili już błędy. Ale ty wolisz się przyczepiać zamiast zinterpretować dobrze co jest napisane. :D

Nigdzie nie napisałem, że są naprawione. To jest twoja interpretacja.

• mrovka to raczej nie ulegnie zmianie i gracze będą zmuszeni do zakupu przedmiotów do skracania (do LF są specjalne dedykowane) i pytanie czy można je znaleźć w import/eksport?

Lub poprostu wyłożyć anty na skrócenie/zakończenie.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• mrovka to raczej nie ulegnie zmianie i gracze będą zmuszeni do zakupu przedmiotów do skracania (do LF są specjalne dedykowane) i pytanie czy można je znaleźć w import/eksport?

Lub poprostu wyłożyć anty na skrócenie/zakończenie.

Nie byłbym sobą, gdybym się sam nie przekonał...faktycznie, na LF obecne 'newtrony' nie działają :)

Nie dlatego ze nie wierzyłem, no po prostu musiałem zobaczyć sam :P

Qnick - na pewno możesz skrócić/zakończyć badanie za antymaterie, bo własnie to sprawdziłem...i widzę że mogę to zrobić, ale szkoda mi anty..wole wyłożyc to na handlarza

Szukałem info o tych przedmiotach, ale udało mi się znaleźć tylko coś takiego :

23-25.09: Przedmioty Newtron i Kraken dla Form Życia w Sklepie! (uniwersa z aktywnymi LF))

Czyli mam rozumieć że te przedmioty dla LF nie będą dostępne 24/7 ??...czy to tylko teraz tak wygląda na początku ?

Nie ukrywam ze zakupiłem sobie anty po wypłacie /tak, też jestem czasem paczkomatem / i chciałbym sobie to popróbować z ciekawości

Jeżeli ktoś coś wie, to poprosze o odpiske...nawet gdybym miał dostać od was po uszach ze np źle szukam lub cuś

• A czy wiadomo kiedy formy życia zostaną wprowadzone na wszystkich uniwersach? Koncepcja istnieje już długo. Chyba, że nie ma planów dodania ich na starszych uni? No i przydałby się powrót rynku, który byłby bardziej dostosowany do realiów serwerów i jednocześnie uniemożliwi push