Event z nagrodami - dyskusja
-
-
Wybrałem kota w worku czyli zwiększoną szansę na lepsze wyniki ekspedycji (komputer ekspedycyjny) bo akurat latam na expy. O czasach trwania tych i podobnych już odpowiedziano.
Niestety komputer ekspedycyjny jest to nagroda niespodzianka, bo nie napisano o ile zwiększa się szansa na pomyślną ekspedycję. Jak dla mnie kompletna niedoróbka.
A komputer ekspedycyjny nie działa tylko na loty po artefakty? Tak mi się nasunęło po ikonce
-
Wybrałem kota w worku czyli zwiększoną szansę na lepsze wyniki ekspedycji (komputer ekspedycyjny) bo akurat latam na expy. O czasach trwania tych i podobnych już odpowiedziano.
Niestety komputer ekspedycyjny jest to nagroda niespodzianka, bo nie napisano o ile zwiększa się szansa na pomyślną ekspedycję. Jak dla mnie kompletna niedoróbka.
A komputer ekspedycyjny nie działa tylko na loty po artefakty? Tak mi się nasunęło po ikonce
No raczej nie, bo taką samą ikonkę masz przy Eskpedycyjnym Turbodoładowaniu, które zmniejsza opóźnienie podczas ekspów.
-
-
Hura 113exp i dostałem 11artefaktow
-
Czemu te nagrody się nie dodają do ekwipunku?
-
Ruda a czy te nagrody mozna odbierać wszystkie naraz na koniec eventu tak jak w normalnym evencie z nagrodami czy dziennie trzeba wybrać nagrodę bo inaczej przepadnie?
Jeśli masz artefakty ze wszystkich poziomów, możesz je odebrać jednocześnie.
Trzeba po prostu pamiętać by mieć odpowiednią ilość artefaktów by je odebrać na sam koniec.
-
nie da sie miec naraz 8465 artefaktow
tak samo i zebranie tego to w jeden dzien bardzo ciezko
-
Kiedyś był bug i czasami wpadało po 12k na raz ;p
-
Chyba ze miałeś jakiś zapas z tych rekompensat jedynei wtedy
A zebrać\ - tak, cięzko , jak masz zapas lotów spoko, jakoś to wylatasz, jak go nie masz nie jestes w stanie. Tym bardziej że te 100-150 juz\ obecnie co było zbugowane wcale jakoś więcej nie dało, jak bym porównał tak na szybcika z tych 100 bonusowych miałem nawet mniej niż ze 100 nie bonusowych. Obecnie od kilku fal wpada może po 50 artefaktów więc.... kolejny kabaret nam fundują.
A i jeszcze pozostaje dylemat, czy warto w ogóle te artefakty i loty marnować , jeśli masz / miałeś plany zmian czy rozbudowy kolejnych ras to pozostaje pytanie czy jest w ogóle sens tego skoro niedługo i tak to wszystko kupisz za anty. I co teraz z tej perspektywy cenniejsze, artefakt czy jakieś czasowe gówno. Tym bardziej że nic nie zmienią w kwestii limitu 3600 czy limitu lotów jak potwierdzili ostatnio - bo nie może być za łatwo te lefy robić. Luźno cytując wypowiedź tych pajaców na disco.
-
U mnie pierwsze misje i artefakty weszły.
Czemu te nagrody się nie dodają do ekwipunku?
Są, tylko pojawiają się po lewej stronie na samym dole jako czasowe.
-
The issues with the bonus discovery missions have been fixed and you should get the findings again.
Our apologies for it!
For the current Artifact Shop event we will be increasing the Discoveries with Bonus from 100 to 150 (daily).
Czytam i nie wiem... czyli można już latać czy nic nadal nie wpada z tych pierwszych 100 lotów co dali?
Co do pierwszych wrażeń, fajny event choć klasycznie są problemy, przy normalnym też zawsze nie zaliczało jakiś zadań np skanów, ale tylko do któreś godziny
, wiec może chcą zrobić retro powrót do starych i lubianych bugów.
8465 artefaktow
tu jest chyba wyliczone żeby ok 1000 lotów zrobić w czasie eventu. Troche to niesprawiedliwe przez losowość bo zwykły pech może sprawić że sie nie zaliczy. Tak samo jat z tymi 3 dziurami w nadchodzącym sezonowym, ja ostatnio miałem 2 a wylatałem z 3,5k...
-
u mnie wpada Crysis, wpadło mi 840 ale też parę razy 4, 6 czy 7
-
Czytam i nie wiem... czyli można już latać czy n
Problem z wynikami misji odkrywczych został już rozwiązany.
W związku z tym zwiększymy liczbę dziennych misji ze 100 do 150 do końca bieżącego eventu.
Tak czytasz. hehe
Jest rozwiązany bo dziś zacząłem latać i artefakty wyskakują jak z kapelusza.
Ja już mam 3600 i nie latam bo mnie te nagrody nie pasują, szkoda artefaktów.
Chcę z innych poziomów nagrody.
-
U mnie czas trwania eventu 1 t 2 d 7 g, znowu bląd?
Statek ekspedycyjny znalazł olbrzymią kolekcję artefaktów!
Znalezione artefakty: 1209 -
czyli podsumowując czy dobrze rozumiem.
Event trwa 10 dni. Każdego dnia będzie 100 ekspedycji z bonusem "na sterydach". Teraz dali 150 jako przeprosiny, ale dolecowo to jest 100. Czyli 1000 na cały event.
Czyli jak danego dnia wyśle 100 to jest większa szansa na więcej artefaktów. Jak wyśle powyżej 100 to już spada do normalnej wartości, tak? Czyli lepiej słać 100 (obecnie 150) dziennie i czekać na następny dzień.
Bo szczerze powiem jak już naprawili i odblokowalo wszystko to arte wpadały jak po****ne. Na fale 30 ekspedycji po kilka między 80-120, pełno po kilkanaście, razem lekko 400 arte na 30 ataków. Potem jak skończyły sie te z bonusem to sie ze**ało i wrócilo do normy.
Więc 10 dni x 100 ekspów z bonusem to jest 1000 ekspów przez czas trwania eventu. A jeżeli te z bonusem będą wpadać jak wpadały dzisiaj to oceniam luźno 10k arte na 10 dniowy event.
Więc wystarczy zawsze mieć 10 dniowy odpowiednim misji w zapasie (500 ekspów) bo jak przyjdzie event to przez 10 dni każdy dostaje 50 dziennie czyli kolejne 500 i już jest 1000 na cały event.
Wymusza to granie codziennie po troche a nie trzepanie 1k ekspedycji w 1 dzień ale o to w tym chodzi, kto gra aktywnie dostaje więcej, kto przesiaduje na urlopie nie.
Odnosze wrażenie że ludzie mają zbyt roszczeniową postawe. Ciągle krzyczą ale gówno! Dajcie więcej tego albo tamtego.
Nikt mi za to nie płacił ale wole te nowe eventy, polepszyli jakość nagród, wole dostać 5 paczek już teraz dzisiaj, niż 2 na "za rok na astro." Na pewnym etapie astro to te paczki i tak dadzą ułamek wszystkiego, po prostu zamiast kitrać, mrozić i wozić sure przez 100 dni trzeba bedzie to robić przez 120 jaki problem...
-
czyli podsumowując czy dobrze rozumiem.
Event trwa 10 dni. Każdego dnia będzie 100 ekspedycji z bonusem "na sterydach". Teraz dali 150 jako przeprosiny, ale dolecowo to jest 100. Czyli 1000 na cały event.
Czyli jak danego dnia wyśle 100 to jest większa szansa na więcej artefaktów. Jak wyśle powyżej 100 to już spada do normalnej wartości, tak? Czyli lepiej słać 100 (obecnie 150) dziennie i czekać na następny dzień.
Bo szczerze powiem jak już naprawili i odblokowalo wszystko to arte wpadały jak po****ne. Na fale 30 ekspedycji po kilka między 80-120, pełno po kilkanaście, razem lekko 400 arte na 30 ataków. Potem jak skończyły sie te z bonusem to sie ze**ało i wrócilo do normy.
Więc 10 dni x 100 ekspów z bonusem to jest 1000 ekspów przez czas trwania eventu. A jeżeli te z bonusem będą wpadać jak wpadały dzisiaj to oceniam luźno 10k arte na 10 dniowy event.
Więc wystarczy zawsze mieć 10 dniowy odpowiednim misji w zapasie (500 ekspów) bo jak przyjdzie event to przez 10 dni każdy dostaje 50 dziennie czyli kolejne 500 i już jest 1000 na cały event.
Wymusza to granie codziennie po troche a nie trzepanie 1k ekspedycji w 1 dzień ale o to w tym chodzi, kto gra aktywnie dostaje więcej, kto przesiaduje na urlopie nie.
Odnosze wrażenie że ludzie mają zbyt roszczeniową postawe. Ciągle krzyczą ale gówno! Dajcie więcej tego albo tamtego.
Nikt mi za to nie płacił ale wole te nowe eventy, polepszyli jakość nagród, wole dostać 5 paczek już teraz dzisiaj, niż 2 na "za rok na astro." Na pewnym etapie astro to te paczki i tak dadzą ułamek wszystkiego, po prostu zamiast kitrać, mrozić i wozić sure przez 100 dni trzeba bedzie to robić przez 120 jaki problem...
Powiedz mi, w jaki sposób ty funkcjonujesz na co dzień, poza grą, jeśli przeczytanie i zrozumienie prostego komunikatu cię przerasta? Wyraźnie wspomniano: DO KOŃCA trwania eventu dziennie przyznawane jest 150 odkryć, PODCZAS TRWANIA WYDARZENIA zwiększona jest szansa na zdobycie artefaktów. Czy to już działa w naszym cudownym kodzie gry – tego nie wiemy, natomiast oficjalna wykładnia jest bardzo konkretna.
-
nie wiem gdzie jest ten komunikat DO KONCA i PODCZAS TRWANIA, widocznie nie czytałem tematu od początku, bo to bym zrozumiał, ale fakt niedopatrzyłem w ogłoszeniu eventu jest wyraźnie
- Zwiększona liczba codziennych misji odkrywczych.
To mi umknęło a ma ogromne znaczenie. A że ponad miesiąc nie puszczałem nic, to miałem ponad 1500 w zapasie i sie pogubiłem czy dali dzisiaj więcej czy tylko 50. MÓJ błąd.
Natomiast w samej grze jest jedynie wspomniane na czerwono "odkrycia z bonusem". I przez to że artefakty wpadały mocno, potem przestały, to stwierdziłem że jak bonus sie kończy, spada ilość znajdywanych artefaktów. A że przegapiłem info o dodatkowych slotach to nie zrozumiałem że "z bonusem" znaczy "z dodatkowymi" a nie "z bonusem na lepsze znaleziska".
-
nie wiem gdzie jest ten komunikat DO KONCA i PODCZAS TRWANIA, widocznie nie czytałem tematu od początku, bo to bym zrozumiał, ale fakt niedopatrzyłem w ogłoszeniu eventu jest wyraźnie
To mi umknęło a ma ogromne znaczenie. A że ponad miesiąc nie puszczałem nic, to miałem ponad 1500 w zapasie i sie pogubiłem czy dali dzisiaj więcej czy tylko 50. MÓJ błąd.
Natomiast w samej grze jest jedynie wspomniane na czerwono "odkrycia z bonusem". I przez to że artefakty wpadały mocno, potem przestały, to stwierdziłem że jak bonus sie kończy, spada ilość znajdywanych artefaktów. A że przegapiłem info o dodatkowych slotach to nie zrozumiałem że "z bonusem" znaczy "z dodatkowymi" a nie "z bonusem na lepsze znaleziska".
Wcześniej miało byc 100 bonusowych lotów dziennie.
Po początkowej wtopie Ruda ogłosiła, że:
zwiększymy liczbę dziennych misji ze 100 do 150 do końca bieżącego eventu.
Czyli codziennie masz 150 bonusowych lotów w czasie których jest dużo większa szansa na zdobycie artefaktów.
Jak masz możliwość większej ilości lotów, to latasz, ale zdobywasz artefakty w normalnym trybie.
Jutro będzie kolejne 150 lotów z bonusem.
-
Wcześniej miało byc 100 bonusowych lotów dziennie.
Po początkowej wtopie Ruda ogłosiła, że:
zwiększymy liczbę dziennych misji ze 100 do 150 do końca bieżącego eventu.
Czyli codziennie masz 150 bonusowych lotów w czasie których jest dużo większa szansa na zdobycie artefaktów.
Jak masz możliwość większej ilości lotów, to latasz, ale zdobywasz artefakty w normalnym trybie.
Jutro będzie kolejne 150 lotów z bonusem.
będzie 200 bo 50 wpada o 13-14 dodatkowo