Event z nagrodami - dyskusja

• Fenrir, uderz w stół a nożyce się odezwą. Czyli jednak zasugerowałeś o kim piszesz czy nie? To przysłowie to takie właśnie szukanie dziury w całym, zamiast dyskusji o Evencie z nagrodami.

Pojawiał się tutaj wielokrotnie argument dotyczący przepadnięcia itemów. Dla mnie to naciągane, bo paczki surowców można zawsze spożytkować choćby na badania FŻ czy dodatkową obronę. Itemy bezterminowe też można aktywować lub nie zatem w obu przypadkach nastąpi przyrost punktów na koncie. Ogólnie przeważa tutaj sceptycyzm co jest w pewnym sensie uzasadnione. Normalne że część przyzwyczaiła się i trudno im się pogodzić ze zmianami. Wielu wskazało także że trzeba poczekać z ostateczną oceną wpływu bieżących zmian. Proszę Was: szanujmy swoje odrębne i często przeciwstawne poglądy, w porządku?

Dobra, leć na listę zablokowanych, bo mam uczulenie na takich jak ty.

• Normalne że część przyzwyczaiła się i trudno im się pogodzić ze zmianami. Wielu wskazało także że trzeba poczekać z ostateczną oceną wpływu bieżących zmian. Proszę Was: szanujmy swoje odrębne i często przeciwstawne poglądy, w porządku?

4) i chyba najważniejsze: ilość narzekających w tym wątku pokazuje wszystkim jak wielkim sportem narodowym jest narzekanie Polaków (ludzie weźcie się w garść! naprawdę ciężko Wam dogodzić! pusta do połowy szklanka jest także do połowy pełna, prawda?!)

Wato obrazać najważniejszego klienta, szkalować jego dobre imie, wyzywac od rasistów, itp? Bycie top 1 nie polega na samotnej grze na uni. Złe zmiany to złe zmiany, odwracanie ,,konia kopytem,, nie pomoże. Naiwne myślenie, dadzą klika razy lepsze itemkli by uspokoić w ich mniemaniu rozgniewaną tłuszczę, a potem ten event znów obrzezają do poprzedniej kalekiej formuły.

plo.png

Mam się cieszyć, że albo parę razy dostąne lepszy przedmiot, którego i tak nie wykorzystam (czy zmarnuje potencjał), albo większość bezużytecznych przedmiotów, a do tego zmiane klasy czy paczke, którą mógłbym w przyszłości użyć? Jak się ma klika kont to zaręczam że tych zadań się kilkać nie tyle nie chce, co zupełnie się to nie opłaca za wyjątkiem gdy coś akturat może się przydać. Dla przykładu na jednym koncie odebrałem +3 ekspy i dałem sobie dalej spokój, na sezonowym chce dojść do zmiany klasy, a na pozostałych nawet nie pomyślałem by marnować czas i nerwy na coś, co i tak zabiorą, jak w przysłowiu:

Kto daje i odbiera, ten się w piekle poniewiera.

Geschenkt ist geschenkt, wiederholen ist gestohlen

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Zacznę od końca:

Crysis, w RP każdy przeciętny obywatel umie kombinować. To się dostaje z mlekiem matki. Może i zainteresowanie grą jest spore, ale stawiam orzechy przeciw dolarom że wpływy za anty już niekoniecznie są największe lub na drugim miejscu w Europie. A nawet jeśli jest inaczej nowi łykną te zmiany i zapłacą jak im Gameforge zagra. Kto ze starych graczy kupował anty to i tak kupi a stracą (wedle Waszych ocen, bo wedle moich niekoniecznie) głównie Ci którzy grali za darmo. Proste.

@Fernir, i vice versa, płakał za takim adwersarzem nie będę. Ktoś kto się sam zamyka bo nie ma argumentów, to dla mnie trafiony zatopiony. Pokazujesz tylko że nie potrafisz dyskutować. Super!

kickerbaser, dla Ciebie może jest bezużyteczne. Dla mnie jak najbardziej jest do wykorzystania. Paczki surowców rozpakuję, wydam na rozbudowę kopalni, badań lub floty, ewentualnie zapakuję do DT i przechowam do czasu uzbierania całej wielkości Astro. Kto komu każe budować Astro z uzbieranych paczek??! Gdzie jest powiedziane że to jedynie słuszna metoda?! Chyba można to zbierać z wydobycia, farmienia lub złomowania przez odpowiedni czas prawda? Kto mi zabroni? Są różne systemy i strategie grania w Ogame. Osobiście wolałbym mieć paczkę bezterminową, ale jeśli są dwie terminowe to dla mnie lepiej bo mam x2 tyle darmowych surowców. Czy tak trudno to zrozumieć, że dla kogoś inne rozwiązanie niż proponujesz (albo inne niż powszechnie stosowane) może być dobre?

Prosiłem Was o uszanowanie tego że ktoś ma odmienne zdanie bez kolejnych insynuacji. Jak widać niektórzy nie potrafią prowadzić rzeczowych dyskusji bez personalnych wycieczek.

• [Dla mnie to naciągane, bo paczki surowców można zawsze spożytkować choćby na badania FŻ czy dodatkową obronę.

Argument - paczki były pomocą przy robieniu astro lub innego kosztownego badania/budynku - jest najważniejszy.

"Ogólnie przeważa tutaj sceptycyzm"
    Sama planowałam robić astro kolejne za rok, paczki bardzo by mi w tym pomogły... :)

"Proszę Was: szanujmy swoje odrębne i często przeciwstawne poglądy, w porządku?"

Oczywiście że szanuję Twoje zdanie ale szanuj też mnie i nie pisz oczywistych rzeczy jak przyrosty punktowe (cytat: "w obu przypadkach nastąpi przyrost punktów na koncie"). Nie jesteśmy debilami żeby pisać nam takie rzeczy, my to wiemy że jest przyrost. :S

• Dla mnie to trochę śmieszne, że tylu ludzi oburza się że firma która żyje przecież z wpływów za anty chce na tym zarabiać.

Prosiłem Was o uszanowanie tego że ktoś ma odmienne zdanie bez kolejnych insynuacji. Jak widać niektórzy nie potrafią prowadzić rzeczowych dyskusji bez personalnych wycieczek.

Może sam byś zaczął od poszanowania zdania innych? Jak dla mnie ty po prostu lubisz jak się ciebie ******** w pupę... tylko po co się tym tak obnosić na forum?

• 1- oczywiście, że musieli dać więcej żeby zrekompensować "minusy". To taki manewr by potem powiedzieć "ale czemu narzekacie? Przecież boosterów jest więcej". A to, że za pół roku boosterów będzie standardowa ilość to już każdy się przyzwyczai. Za to w każdej chwili może zajrzeć do sklepu. Tam ich jest pod dostatkiem.

2- kosztem tych mniej aktywnych którzy mogą uznać że chromolą taką grę skoro osoba mająca więcej czasu na grę znacząco wybiega naprzód.

3- wydawało mi się, że podstawą trwania gry jest zainteresowanie wielu graczy co również wpływa na przychód.

4- narzekanie to nie tylko Sport to także próba wpłynięcia na losy czegoś co się lubi. Jakby Ci pies nagle zaczął obgryzać kanapę to też byś mówił "aaa co będę narzekać, ważne że piesek "MA STABILNE WPŁYWY DOPAMINY CO GWARANTUJE JEGO DŁUGI I SZCZĘŚLIWY ŻYWOT!""

Posłużę się jeszcze jednym przykładem. Załóżmy że mam wypożyczalnie rowerów i w ramach reklamy i uhonorowania stałych klientów co jakiś czas rozdaje vouchery na darmową przejażdżkę po określonych trasach. A Ty sobie zbierasz te vouchery bo jeden daje Ci możliwość pojechać na stare miasto, inny gdzieś poza miasto, a jeszcze inny gdzieś szlakiem zabytków i chciałbyś je wykorzystać wszystkie na raz by zrobić jeden epicki trip po okolicy.

I nagle stwierdzam, że od teraz każdy voucher na datę ważności. Nie interesuje mnie, że akurat w tym czasie masz urlop albo załamanie nerwowe po pies obgryzając kanapę zeżarł wkręt i udał się do krainy wiecznych łowów. Po prostu tracisz kupon. Dalej twierdzisz że taki pomysł jest na plus?

• Właśnie boty stosują takie nielogiczne analogie jak ty i dziwne porównania niezbalansowane całkiem z rożnych uniwersów rozumowania rzeczywistości, które nie maja sensu ani bytu w świecie realnym.

• Właśnie boty stosują takie nielogiczne analogie jak ty i dziwne porównania niezbalansowane całkiem z rożnych uniwersów rozumowania rzeczywistości, które nie maja sensu ani bytu w świecie realnym.

I jeszcze ten bogaty kwiecisty język :D

Ja to chyba za głupi jestem żeby to zrozumieć... 🙃

A good ChatGPT bot is a bot that knows when to back off.

• A good ChatGPT bot is a bot that knows when to back off.

Stary weź wyjdź na spacer się przewietrzyć czy coś bo chyba wpadłeś w manię dostrzegania wszędzie botów. Nawet w ludziach którzy stoją po Twojej stronie barykady xD

wielkielektron w czym użyłem "kwiecistego języka"? Bom ciekaw, a zachodzę w głowę i nic mi nie przychodzi :)

Xan kwiecisty język dotyczył Gram Bez Monitora , za mocno tekst przyciąłem hehe

• Abstrahując od tego czy to bot, czy tylko koleś wykorzystywał AI do pisania "kwiecistych" wypowiedzi, to może ktoś wie jak się załapać na takie konto wychwalające GF? I ile płacą?

Bo w sumie, to może przydałaby się regularnie darmowa anty ;)

Pisać nietrudno, szczególnie jak się Ai do tego wykorzysta.

A, że się człowiek zeszmaci? To się zrobi nowe anonimowe konto i za odpowiednią ilość anty, to myślę, że wielu da z siebie szmatę zrobić i zachwycać się jakie to GF ma wspaniałe pomysły.

Jak widać po argumentach Gram Bez Monitora , to nawet nie trzeba grać w ogame, by mieć takie konto.

• Co to za syf wogole .

Mi wszystkie paczki przepadly... jest ivent za ktory place antymateria zeby miec sztab szkoleniowy i wogole nie otrzymuje zadnej nagrody...

W ekwipunku nic sie nie pojawilo jakas zenada wogole co sie dzieje z ta gra...

• Co to za syf wogole .

Mi wszystkie paczki przepadly... jest ivent za ktory place antymateria zeby miec sztab szkoleniowy i wogole nie otrzymuje zadnej nagrody...

masz dodatkową kategorię - Przedmioty ograniczone czasowo. Musisz sobie przewinąć. I tam ci dopiero nagrody przepadną - po 7 dniach od odebrania jeśli nie wykorzystasz. W sumie event jest darmowy - nie płacisz za niego, a jedynie decydujesz czy chcesz dodatkowe - za sztab czy nie. To nie jest płacenie za event
    Kp753df.png

• DLA MNIE CZASOWE 6 DNIOWE UŻYCIE NP DOPALACZA NA SKRÓCRNIE BADANIA KTÓRE AKURAT SIĘ NIE ROBI I ZAPEWNE ZA SZYBKO NIE BEDZIE ROBIONE BO SIĘ ZBIERA NA KONKRETNE TO LIPA TOTALNA:-/

CO DO PACZEK TAK SAMO WYKORZYSTAC 1 PACZKE NA METAL TO JEST BEZSENS,

LEPIEJ BY DALI MOŻLIWOSC POZBYCIA SIĘ ZALEGAJACYCH NIEPOTRZEBNYCH U MNIE PONAD 300 Z ENERGIA :-/ CHĘTNIE BYM TO KOMUS ODDAŁ

• Co to za syf wogole .

Czytanie ze zrozumieniem komunikatów to coś, co zdecydowanie przerasta dużą część graczy Ogame.

• Siema. Otrzymałem z dailytask zmianę klasy i nie mogę jej użyć. Nagroda odebrana w ekwipunku jako dostępne czasowo za 9999999999 antymaterii.... Wyskakuje: The item cannot be found.

• Moi mili, kochani początkujący gracze którzy uważacie że ten event Wam pomoże, już śpieszę Wam z wytłumaczeniem jak działa mechanika gry i dlaczego pomoże Wam tylko spuścić hajs z konta. Z perspektywy gracza, który dołożył do gf cegiełkę 100, no może 200 ziko łącznie, więc nie jakieś wielkie paczkowanie.

To, ile sury dostaniecie z paczuchy zależy od tego jaką macie produkcje, a nie czy macie dużo statków, grawitony na 5lvl czy wielkiego siusiaka. A więc.

1) Klasa zbieracz, sojusz handlarze, budujemy pełzacze, podbijamy badania na wydobycie lf, upewniamy się że mamy racjonalnie wysoki lvl plazmowej, fuzje off, stawiamy satelity, ładujemy dopałki energii i podkręcamy pełzacze.

2) Bierzemy dodatkową zmianę w pracy. Za hajs z nadgodzin kupujemy dopałki 40% i wbijamy je na wszystkich planetach, oczywiście geolog i sztab dowodzenia musi hulać też.

I teraz możesz sobie zjechać na ręcznym i otworzyć te jakże wypaśne trzy paczki dexu które dostałeś na event.

Ale wbijesz za to punktów, o stary, a jak miałeś fantazję i ciśniesz ze sztabem to jeszcze ci wchodzą dwie pełne paki, mamma mija jesteś jak mario na dwóch grzybkach.

Także możesz sobie teraz wzmocnić punktozę o tyle, co w ciągu dnia wydusisz z ekspów jak je regularnie puszczasz na odkrywcy z kilkoma badaniami lf na ekspy.

Także warto było.

A garba i tak mieć będziesz to bądź trochę bardziej garbaty ku chwale Reichu żebyś spuścił trochę kasy niemiaszkom, oni ci za to dadzą parę obrazków więcej. Wydrukuj sobie screena i powieś, bo jutro obudzisz się z rwą kulszową za te nadgodziny, wywalisz na IP albo SOR, jak cie będzie bolało jakby ci rekin nogę odgryzł, zapomnisz odebrać fs, zezłomuje cie paczkomat i tyle twoich wybryków.