Nowy event ma tylko 1000 trytu a nie jak zawsze 1200 czy to błąd?
Event systemu
-
- 12.9.0
- SPIN DOKTOR
-
-
Chyba blad, wyslalem ticket do supportu to moze cos odpisza, no chyba ze za 2 tygodnie ktos zerknie

Poza tym nagrody sa typowo jak dla nowego uni. Nie wiem czy np na kerbie ktos sie ucieszy z 200mt i 100ss
-
Postęp eventu ma też 8 a nie 7 dni.

-
Raczej nie błąd. Wydłużyli event o 1 dzień, zmniejszyli ilość trytu / dzień + dali jakieś debilne zadania "nowe/stare" których nikt od kilku lat nie oglądał. Obecnie - chyba ale to wyjdzie w praniu - bez sztabu i przy pechu i graniu bez anty - może się okazac że nie wszyscy ten event beda w stanie zrobić.
Czemu tak... pewnie im niie pasowało ze ze sztabem 5 dni i event skończony, teraz będzie dłużej. Ale to tylko teoria
Choć jak w przypadku GF = zapewne trafna
Kasa... kasa... kasa.... a cała reszta ssijcie... 
-
Zrobiłem zgłoszenie na support. Ogłoszenie o evencie zostało zaktualizowane (10.07-18.07: Event Systemu Nagród). Mam nadzieję, że jest to jednorazowa sytuacja lub przez jakiś błąd jest te 1000 punktów. Jeśli jest to celowe i zaplanowane działanie i planują tak dalej pchać wszystko w stronę zakupu antymaterii to tylko przyspieszą odejścia ludzi z Ogame. To jest zdecydowanie fatalna decyzja.
-
Zrobiłem zgłoszenie na support. Ogłoszenie o evencie zostało zaktualizowane (10.07-18.07: Event Systemu Nagród). Mam nadzieję, że jest to jednorazowa sytuacja lub przez jakiś błąd jest te 1000 punktów. Jeśli jest to celowe i zaplanowane działanie i planują tak dalej pchać wszystko w stronę zakupu antymaterii to tylko przyspieszą odejścia ludzi z Ogame. To jest zdecydowanie fatalna decyzja.
Nic ci to nie da. Tak juz bedzie, a ludzie i tak będą dalej grali.
-
Zgłoszenie dotyczyło tego, że napisali na forum że event daje max 1200 punktow dziennie + 20% za oficerów, a event faktycznie daje 1000 pkt + 20% za oficerów.
Mimo to nadal liczę, że po prostu dostosowali komunikat na forum do błędnego eventu i następne będą 1200 punktów jak do tej pory. Ale to chyba złudne nadzieje.
-
Powiem klasyczka:
U mnie działa

Od pierwszego dnia normalna ilość + bonus za oficerów.
-
Powiem klasyczka:
U mnie działa

Od pierwszego dnia normalna ilość + bonus za oficerów.
Normalna ilość czyli poprawiona - jak u każdego obecnie.
Wcześniej było 1200 + sztab czyli 1440 chyba wychodziło
teraz jest 1000 + sztab czyli 1200 na dzień. I tyle w temacie "u mnie działa".
I tak w tej kwesti masz rację - to już jest / będzie normalna ilość. Nie masz niczego niezwykłego - jest u ciebie tak samo jak wszędzie czyli zmniejszona ilość trytu / dzień + eventy wydłużony do 8 dni .
-
Nie zaważyłem, że jest 8 dni, więc moje twierdzenie o pchaniu wszystkiego w stronę antymaterii może być (w tym przypadku) niezasadne

Poczekamy zobaczymy. -
Kolejny błąd.
“Użyj falangi w celu odkrycia ruchu flot”
Pomimo użycia falangi czujników, zadanie nie zostaje zrealizowanie.
Zadanie warte 300trytu.
-
Kolejny błąd.
“Użyj falangi w celu odkrycia ruchu flot”
Pomimo użycia falangi czujników, zadanie nie zostaje zrealizowanie.
Zadanie warte 300trytu.
wyszpieguj idlaka potem zeskanuj falangą planetę jak zobaczysz swoją bądź jakąkolwiek misję powinno zaliczyć
-
rzeczywiscie zalicza jak sie swoje sondy zobaczy
wczesniej flote expowa innego gracza widzialem pare razy i nie zadzialalo. -
Czy jest jakiś magiczny sposób aby ominąć (Dołącz do sojuszu min 3 członków?)
Wystarczy w nim być, czy za każdym razem w evencie trzeba dołączać do nowego (ja oczywiście tego nie robię)
-
Czy jest jakiś magiczny sposób aby ominąć (Dołącz do sojuszu min 3 członków?)
Wystarczy w nim być, czy za każdym razem w evencie trzeba dołączać do nowego (ja oczywiście tego nie robię)
Wystarczy w nim być. Nie musisz opuszczać dotychczasowego i zmieniać na inny nowy. Jeśli obecnie jesteś w sojuszu liczącym minimum 3 osoby, to będzie automatycznie zaliczać zadanie.
-
Ja jestem sam w sojuszu i nie mam możliwości zaliczenia zadania,nawet gdybym chciał dołączyć do nowego to też muszę czekać 3 dni.
Do dzisiaj widniała informacja o 8 dniach eventu a dziś jest 7/7.
Czy jutro już nie będzie aktywny i poprzez zmniejszony tryt nie będzie możliwość skończenia eventu na 7 poziomie?
-
Chciałem właśnie zwrócić uwagę na to samo, że przez wprowadzenie o północy sklepu z artefaktami z dniem 18 lipca 2026, zadania z nagrodami zostały ponownie skrócone do 7 dni z 8 jakie były przy maksymalnej ilości dziennego trycjum wynoszącym 1000 a nie 1200 jak dawniej.
W dodatku jednego dnia miałem zadań na zaledwie 900 trycjum, przez co nie da się zrobić wszystkich zadań normalnie!

-
Dobrze że kolega zrobił screen. Bo mi właśnie brakło tego jednego dnia. A wydawało mi się że ma być jeszcze jeden.
Pytanie czy teraz dostaniemy rekompensatę za utracony w tym przypadku bonus np 3 paczek deu bądź innego skoro nie udało nam się uzbierać tyrcjum bo np ktoś musiał wziąć urlop i nie wszystkie zadania był w stanie wykonać?? Dla niektórych to spora różnica a dzień przed zakończeniem eventu skracanie go trochę nie fair.
-
No nie raczej nic nie dostaniecie, jaka rekompensata i za co. Art dał info na forum ze event został wcześniej zakończony co by nie kolidował ze startującym jutro eventem na artefakty.
Event to event - no niestety, wyszło to chamsko, ale nic zapewne nikomu rekompensować nie bedą boo z jakiej paki.
-
Bardzo nieładnie się zachowali.
Administrator Forum
Administrator Gry