No doslownie 4 posty wyzej masz odpowiedz
Posts by Tical
-
-
Display MoreDisplay More
Słuch po nim zaginął.
Czyli kopia 68 dostaje x10 eco? Czy czeka na zwiększenie limitu?
Kto chce tkwić w skansenie x8, kto chce x10 niech sie przeniesie na nowe docelowe (nie klona u68).
Jak już wspomniała kasai nie ma możliwości skorzystania z tych 2 opcji na raz. Albo uni jest docelowym i się na nim zostaje, albo exodusem z możliwością przenoszenia, po czym stare uni jest w całości kasowane.
Z jakich znowu dwóch opcji na raz?
1. Robimy nowe uni docelowe z kopia 1:1 parametrow jakie ma u68. Nazywamy je u68-2.
2. Tworzymy reszte normalnych uni docelowych o różnych parametrach.
3. Rozpoczynamy fuzje.
4. Tagujemy u68 jako exodus
5. Gracze którzy chcą zostać przy starych ustawieniach przechodza na u68-2.
5.1. Jeśli jest taka opcja to u68-2 powinno być wyłącznie dla graczy u68, zeby im bałaganu w planetach nie zrobić. Wszyscy mają te same coordy
6. Gracze którzy chcą zmiany wybierają inne docelowe z odpowiadającymi im parametrami.
7. Słuchamy jojczenia flociarzy że nie ma uni ze starą predkością gsów, ze GF nic nie robi, a Ruda ma kolegów na u68 i pewnie dlatego pozwala na to żeby gracze z u68 grali dalej jak im pasuje a nie na szybkim uni gdzie mozna z lotki doleciec w 1,5 minuty
Czego nie rozumiesz?:D
Lepszym pytaniem jest czego Ty do końca nie rozumiesz ... Wiesz ze ogame to nie tylko gra typu Idle Miner , a tez flotowa (mowie to jako gracz 100% eko) i w sumie trzeba tez zrozumieć ludzi grajacych flota ze 1 z ich narzędzi jest gwiada śmierci która im zabrali gdzie ludzie wydawali surowce na rozwijanie napedow i form zycia zeby lecialo szybciej ... Wiec ja tam czaje ze oni tez chca miec ta predkosc i jakos mimo wszystko nie widzę problemu do powrotu predkosci gsow ... Nie potrafisz upilnowac floty to dostajesz zloma albo sam sie zezlomuj i problem z głowy...
Moim narzędziem była niewidoczna aktywność na moonie, dzieki czemu mogłem łatwo podstawiać atakującą flotę, a teraz tego nie mam.
Gsy dalej możesz wysłać z misją niszcz, mozesz wysłać gsom obstawe, mozesz obserwować gracza kiedy zazwyczaj jest offline i przez ile godzin, gdzie aktualnie ma flotę, gdzie mógł wysłać na fsa itp. Po prostu flociarze mają trudniej, ale to nie jest tak że im coś zabrali.
Logikę Twojego ostatniego zdania można odwrócić:
"Nie potrafisz upolować floty bez ubijania moona w 2 godziny w nocy to Ci statki rdzewieją i nie nadajesz sie na flociarza, graj eko i problem z glowy"
-
Z tego co napisałeś
"Kto chce tkwić w skansenie x8, kto chce x10 niech sie przeniesie na nowe docelowe (nie klona u68)."
to bardziej wynikało, że chcesz zostawienia U68 z możliwością jego opuszczenia, a nie likwidacji U68 z przenoszeniem na inne, w tym uni z kopią parametrów U68.
Ok, myslalem ze z całości wypowiedzi bedzie jasne, że 68 bedzie exodusem do klona lub innych normalnych uni docelowych.
to nowy klon u68 powinien zostać na eko x8 tak jak ma teraz
klon = skansen
-
Display MoreDisplay MoreDisplay More
nie traci nic
Czemu znowu ktoś nie robi analizy negatywnej.
Ruda Czy GF zrezygnowało całkowicie z przedmiotu? bo w obecnych czasach nawet nie trzeba ograniczać do top 10 bo paczkami to top 10 pojawia się w dobę

Słuch po nim zaginął.
Kto chce tkwić w skansenie x8, kto chce x10 niech sie przeniesie na nowe docelowe (nie klona u68).
Jak już wspomniała kasai nie ma możliwości skorzystania z tych 2 opcji na raz. Albo uni jest docelowym i się na nim zostaje, albo exodusem z możliwością przenoszenia, po czym stare uni jest w całości kasowane.
Z jakich znowu dwóch opcji na raz?
1. Robimy nowe uni docelowe z kopia 1:1 parametrow jakie ma u68. Nazywamy je u68-2.
2. Tworzymy reszte normalnych uni docelowych o różnych parametrach.
3. Rozpoczynamy fuzje.
4. Tagujemy u68 jako exodus
5. Gracze którzy chcą zostać przy starych ustawieniach przechodza na u68-2.
5.1. Jeśli jest taka opcja to u68-2 powinno być wyłącznie dla graczy u68, zeby im bałaganu w planetach nie zrobić. Wszyscy mają te same coordy
6. Gracze którzy chcą zmiany wybierają inne docelowe z odpowiadającymi im parametrami.
7. Słuchamy jojczenia flociarzy że nie ma uni ze starą predkością gsów, ze GF nic nie robi, a Ruda ma kolegów na u68 i pewnie dlatego pozwala na to żeby gracze z u68 grali dalej jak im pasuje a nie na szybkim uni gdzie mozna z lotki doleciec w 1,5 minuty
-
Display More
nie traci nic
Czemu znowu ktoś nie robi analizy negatywnej.
Ruda Czy GF zrezygnowało całkowicie z przedmiotu? bo w obecnych czasach nawet nie trzeba ograniczać do top 10 bo paczkami to top 10 pojawia się w dobę

Słuch po nim zaginął.
Jak mamy twardy limit 4 uni x10, to nowy klon u68 powinien zostać na eko x8 tak jak ma teraz. Z całej rozmowy mozna wywnioskowac ze u68 jest to najbardziej problematyczne i roszczeniowe uni, nie ma za co ich nagradzac dajac x10. Kto chce tkwić w skansenie x8, kto chce x10 niech sie przeniesie na nowe docelowe (nie klona u68).
-
Gram na 68 uniwersum od wielu lat. Parametry gry są dla mnie odpowiednie i nie chciał bym tego zmieniać. Chciałbym żeby to uniwersum zostało uniwersum docelowym.
To jaki masz nick i które miejsce w rankingu?

-
Proponuje otworzyć na chwile migracje z U68 kto chce odejść to odejdzie a potem zamknąć to na kłódkę w cholerę i zapomnieć o tym serverze na kolejne 20 lat. Zrobić tam 19 galaktyk, 10% złomu i sobie patrzcie w ekran półtorej godziny jak atak leci.
Rozmawialam na ten temat z Ruda, ze to bylaby najlepsza opcja. Niestety na ten moment mechanizm gry nie pozwala na otwartą wymiane userow. Nie ma mozliwosci aby uni bylo jednoczesnie exodusem oraz docelowym. Ani aby ludzie z niego wyszli, a pozniej uni pozostawic dla reszty grajacych. Oczywiscie ulatwiloby to niejedna trudną decyzje.
A mozna zrobic jedno uni docelowe tylko dla u68? w sensie nikt z innych uni tam nie moze przejsc, parametry ma dokladnie takie same jak u68, kto chce ten sie przenosi do tej "umieralni", planety, coordy i wszystko inne masz takie same bo nikt z innego uni Ci nie zajmie. Reszta ludzi którzy chca zmiany przenosza sie na inne docelowe, idlaki i banany sie odsiewaja bo nic nie wybieraja i myk na cmentarz.
Jak słucham takiego gadania jak twoje albo ludzi z u68 (nie wszystkich) którzy zatrzymali się mentalnie gdzieś w komunie i czasach ogame 25 lat temu to mnie po prostu telepie, bo KIEDYS to bylo wszystko x1, bo mi fs będzie leciał tylko 4 dni a nie 8 i muszę logować, bo kiedys to byl tylko zlom 30%, ale teraz nie jest i nie będzie,
Dokladnie to samo mozna powiedziec do wszystkich piszczących i stękających flociarzy ze im gsy popsuli:D
-
Było już dobrze i nagle ktos wyskakuje z 7 galami. Lepiej 9 gal zostawić więcej przestrzeni i luzu, tudzież miejsca do ucieczki.

No tak zapomnialem ze wszyscy chca grac w spokoju z kilofem w reku i najlepiej to sie schowac w 19tej gali zeby zaden flociarz go nigdy nie znalazl, a moze odrazu zrobimy uni bez statkow wojennych,tylko cywilne bo w sumie to po co sie atakowac i niszczyc rozgrywke

Moze nie wszyscy ale pewnie wiekszosc

Dla gracza jak ja, który chce sobie w spokoju wysylac expy, zwozic sure i nie przejmowac sie nagrzanymi nastolatkami którzy tylko szukają okazji zarobienia 100kk sury z pełzaczy i satelit. Floty nie budowalem, nie buduje i budowal nie bede. Statki które mi wpadają z expów regularnie ubijam u handlarza.
Twoja propozycja jest bardzo ciekawa, uni bez ataków:D albo do wszystkich uni mozna PVP flage wprowadzic, kto chce ten bierze udzial w atakach i musi sie liczyc ze sam tez bedzie atakowany, kto nie chce ten ma spokój. Wtedy gsy mogą latać szybciej niż sondy
-
Display More
Kw4s1 i po to też zostały stworzone w tej grze?
no raczej chyba nie 
Podpowiem, że dalej możesz je wysłać z misją "Niszcz", nic w tej kwestii sie nie zmienilo. To ze teraz nie jestes w stanie leciec przez pół gali w 2 godziny tylko trzeba troche skilla a nie leciec na pałe, to inna sprawa.
Powrót starych predkosci gsow tylko w pakiecie z niewidoczna aktywnoscia na moonach

Choć z (Cannabis) nam całkowicie nie po drodze, to proszę podpowiedz nam jak wykorzystać skilla w sytuacji, gdy ktoś śpi krócej niż lecą GSy?
Tak z ciekawości pytam, możliwe że ja i kilku innych flociarzy tego skilla nie ma i nie zna, ale tak na logikę proszę podpowiedz.
Tylko bez wymijających odpowiedzi.
Pozdrawiam
A kto powiedział że gsy muszą lecieć tylko wtedy gdy gracz śpi?
-
Kw4s1 i po to też zostały stworzone w tej grze?
no raczej chyba nie 
Podpowiem, że dalej możesz je wysłać z misją "Niszcz", nic w tej kwestii sie nie zmienilo. To ze teraz nie jestes w stanie leciec przez pół gali w 2 godziny tylko trzeba troche skilla a nie leciec na pałe, to inna sprawa.
Powrót starych predkosci gsow tylko w pakiecie z niewidoczna aktywnoscia na moonach

-
-
Ankieta dać propozycje 3 różne i wybieramy tą która zdobędzie najwięcej głosów , a jak się już takową wybierze to drobne szczegóły można modyfikować co już się zdarzało wcześniej z różnym skutkiem

No to dobra robimy ankietę z opcjami #1 #2 #3. 33% ankietowanych wybiera #1, 33% wybiera #2, 34% wybiera #3. Klamka zapadła powstaje jedno uni #3. Zadowolonych masz 34%, niezadowolonych 66%. Co zamierzasz zrobić żeby te 66% zadowolić bo mówiłeś że wszyscy zadowoleni?

-
Jedno uni z jakaś ochroną to wymagane są modyfikacje od GF

Raczej nie do spełnienia.
Ale w jakimś sensie miałoby to sens bo by nie było i płaczu zbędnego a też duża aktywność graczy na jednym uni i myślę każdy by znalazł coś dla siebie

A w jaki sposób byś chciał jednym uni zadowolić wszystkich, skoro jest propozycja 4 uni i chyba jeszcze się nie znalazła jedna osoba która by była zadowolona?
-
-
Display More
Czyli idziemy w nowe uniwersa.
Wstępnie wybrałabym takie parametry:
- x1 wojenne/x2 pokojowe/x1 obronne/DF 70/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
- x2 wojenne/x4 pokojowe/x2 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
- x3 wojenne/x4-5 pokojowe/x3 obronne/DF 70/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
- x5 wojenne/x7 pokojowe/x5 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
Każde z tych uniwersów miałoby eco x10 (o ile będzie na to zgoda)
Co z uniwersum 68? Nie chciałabym skrzywdzić emerytów i osób, które grają już naprawdę x czasu w tą grę.
Jakieś wnioski? Inne wizje?
Pierwsze pytanie jest dla jakiej grupy docelowej sa tworzone te nowe universa?
#1 powinno byc mocno gornicze/expowe do spokojnej gry
#2 i #3 jakies zrownowazone, powiedzmy dla wszystkich
#4 wojenne, szybkie
Jezeli chodzi o parametry #1 (uni ktorym przypuszczalnie bede zainteresowany chyba ze sojusz wybierze inaczej):
- x1 wojenne - super
- x2 pokojowe - jak dla mnie za mało, chętniej widziałbym coś bliżej aktualnego sezonowego, tam jest chyba x8
- x1 obronne - co najmniej dwa razy wieksze nic wojenne - x2 albo nawet wiecej, zeby zwiększyć ryzyko podstawki
- DF70 - dlaczego taki wysoki? 30% - mysle ze skutecznie zniechęci do atakow, a ktos kto chce sobie spokojnie klikać i tak bedzie korzystał z handlarza (albo z nagrod albo ze sklepu)
- deuter na pz - niepotrzebne
- 9 galaktyk - im wiecej tym lepiej
- spalanie 100% - jak ktos sie porwie zeby grac na takim uni flotą, niech ostrożnie dobiera cele i niech płaci za fsa:D
- eco x10 - miodzio, jak sie nie uda to x8 tez moze byc, ale wydaje mi sie ze na tym uni wyzsze eco powinno miec priorytet
Z pozostałych parametrów dałbym jeszcze:
- pz z obrony - 0%
- ładowność sond - tak
Co do pozostałych 3 uni nie mam jeszcze wypracowanego zdania, jak sie zastanowie to moze cos jeszcze napisze:)
-
Display MoreDisplay MoreDisplay More
Czyli idziemy w nowe uniwersa.
Wstępnie wybrałabym takie parametry:
- x1 wojenne/x2 pokojowe/x1 obronne/DF 70/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
- x2 wojenne/x4 pokojowe/x2 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
- x3 wojenne/x4-5 pokojowe/x3 obronne/DF 70/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
- x5 wojenne/x7 pokojowe/x5 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
Każde z tych uniwersów miałoby eco x10 (o ile będzie na to zgoda)
Co z uniwersum 68? Nie chciałabym skrzywdzić emerytów i osób, które grają już naprawdę x czasu w tą grę.
Jakieś wnioski? Inne wizje?
Przecież my tak naprawdę nie mamy nic do gadania....
Wszystko już jest z góry zaplanowane .
Ta ankieta z wyborem opcji fuzji to też tylko cyrk z waszej strony.
100-130 osób zadecydowało o całej fuzji??
A co z graczami którzy nie mają konta na forum?
Dlaczego nie daliście opcji żeby każdy zagłosował w tak ważnej sprawie i wyglądzie fuzji??
No potrzebowalem tydzien albo 2 albo dluzej zeby konto na forum zrobic.
Kliknij zarejestruj nie dzialalo kilka razy klikanie to odpuszczalem.
Bo trzeba sie domyslic, ze skopana rejestracja, ktora dzialala na starym forum t tutaj logowanie przez konto lobby gameforge
Pytanie, ile jest ludzi takich jak ja, ktorzy nie wstawiaja ST, srednio potrzebuja konta do zycia na forum, bo co najwyzej eventy sie sprawdzi, ktore tez ogloszenia sa dosyc skopane czesto, ma robienie konta kompletnie w dupie, i przy nie dzialajcej rejestracji bedzie szukala dlugo jak sie skutecznie zalogowac bo konta nie potrzebuje?
I z forum zostanie, ze korzysta garstka graczy, ktorw jak masz racje, zdecyduje o fuzji poprzez forum.
No skoro ktos ma robienie konta w dupie, ST nie wstawia bo ma w dupie i w ogole nie potrzebuje niczego bo ma w dupie to nie powinien oczekwiać że inni nie bedą go mieli w dupie i będą się liczyli z jego zdaniem.
Czego oczekujesz? Że będą do Ciebie wysyłali prywatne wiadomości na gównianym czacie w grze?

-
Display MoreDisplay MoreDisplay MoreDisplay MoreDisplay More
ja poproszę jedno takie uni i już więcej życzeń mieć nie będę :
wojenne x1
pokojowe x8
obronne x8
eko x10
badania x20
Ja też chcę takie uni! Idealne!

wszystko ok tylko x4 speed albo x5 wojenna i baja
i GSY stary czas i możesz iść na takie uni ;p ja tez 
Skoro mogą być dwa uni z eko x10 na społeczność, to proponuje aby jedno było z takimi parametrami jak ja podałam a drugie bardziej dla flociarzy z wojennymi nawet x5-6 i stary czas lotu GS.
Ciekawe tylko ilu flociarzy wybierze wolne a ilu szybkie uni? Bedziecie tłuc się nawzajem czy bedziecie tłuc spokojnych ekowców latających na expy?
Wiesz ze najlepsi flociarze grali na x1?
Mowisz o tych co lataja po satelitach czy pełzaczach??

-
Widze ze swietna zabawa na tej jajorce skoro w ogamca ciupiesz:D
dla Fanciora, zysk przedniDla Respekta
i udanych ostatnich chwil na urlopie, skoro to ostatni dzien. -
Same flotowe są oczywiste przy 4 prędkościach. Pokojowe i obronne bardziej mnie zastanawiają jak to układać. W razie konieczności of kors

Czyli jezeli dobrze zrozumialem to Ty bedziesz ustalała jakie uni powstana? :O Myslalem ze to sa rzeczy narzucone przez GF
Ja bym wnioskował o zrobienie jednego osobnego uni dla turbopaczkomatów i przymusowe przenosiny:P Niech sie tam pozabijaja a normalnym ludziom dajcie grac w spokoju:D
-
mozna jedno uni takie?

Prędkość floty jednostek wojennych: x0