[8.2.0] Błąd pojemności? zostaje deuter na moonie

• Jak w temacie, 'szczeli' mnie coś zaraz ;(

Z agr, bez agr całkowicie na czysto firefox/chrome/opera zostaje zawsze 1 deuteru na moonie - niezależnie czym i jaką misję wybieram.

Również coś takiego zauważyliście w tym update czy ja jestem wyjątkowy? :rolleyes2: aby zobrazować to lepiej dt pali 2 deuteru, na moonie jest 2 deuteru - stacjonuje z moona na planete a zostaje magicznie 1 deuteru. Magia :D

Edit. Śmiga, nagle magicznie się naprawiło,

Edit. 2 - jednak nie, znowu zostaje deuter w ilości 1, 2, 3 sztuk

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

Edited 3 times, last by zara ().

• t9ZJPq2.png

Dołączam swoją trójeczkę :D bez poprawy, próbowałem na wszystkie możliwe sposoby więc pozostaje jedynie zostawianie wszędzie resztek tak aby nie było wiadomo skąd/gdzie urzędujemy...

z drugiej strony, miłego skanowania i ST tej nocy bo mały % przegląda forum 8)

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

• u mnie zostało 4 i 2 na dwóch uniach ^^

ciekawe od czego to zależy

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Coś jest nie halo z tym. Zauważyłem że jak chcę aby zostało mi na moonie np: 10k deuteru. to zostaje 60-70k...

Mam np: 32.587.456 deuteru zmieniam 8 na 7, widnieje 32.577.456 i zamiast 10k zostaje 60-70k.

• Spróbuj najpierw ustawić prędkość floty, a dopiero później wprowadzić surowce do załadunku

U mnie zostaje dokładnie tyle dexu ile planuje zostawić przy zachowaniu odpowiedniej kolejności

• Niby tak niby nie, jak masz dla przykładu 15 planet a urzędujesz zwykle na 3 - 4 moonach to wprawny gracz zobaczy, że reszta jest nietknięta bo ilość deu stoi w miejscu, niby mozna dokładać, odejmować ale komu się chce. Jest to ewidentny błąd wymagający naprawy :P

• Spróbuj najpierw ustawić prędkość floty, a dopiero później wprowadzić surowce do załadunku

U mnie zostaje dokładnie tyle dexu ile planuje zostawić przy zachowaniu odpowiedniej kolejności

To jest za mała ilość deu, jak na zmiany prędkoścj dla całej wysyłanej floty.

Po wysłaniu floty zostaje kilka sztuk deu.