Nowe przedmioty - dyskusja
-
-
Zysk z tego przedmiotu (-100%) jest porównywalny do slotu ekspedycji +1.
-
Ot, gracze Ogame. Wprowadzają nowy item, który znowu będzie dodatkową przewagą dla odkrywców: źle. Nie wprowadzają nowego itemu, który znowu bęzdie dodatkową przewagą dla odkrywców: źle. Item byłby za tani? Źle, bo każdy sobie na niego pozwoli. Item jest za drogi i zmniejszy to jego zużycie? Też źle, bo jest za drogi.
-
Ogółem ten przedmiot jest CHOLERNIE drogi.Ale powiedzcie jak on działa ?
-
Ze względu na styl mojej gry, zawsze będę się skłaniał ku przedmiotom dla generała.
Ale tak obiektywnie, to powinny być one wprowadzane trójkami.
Mamy turbodoładowanie ekspedycji (było w evencie).
To dlaczego od razu nie dać dla zbieraczy tego potrójnego dopalacza surowców, który również był w evencie?
A dla generała np. turbodoładowanie falangi, które pozwalałoby na skanowanie jednym kliknięciem całego spektrum?
Dodatkowo uzależnić ich działanie od posiadanej klasy
Co do ceny, to wiadomo, rynek ustali cenę.
-
Ot, gracze Ogame. Wprowadzają nowy item, który znowu będzie dodatkową przewagą dla odkrywców: źle. Nie wprowadzają nowego itemu, który znowu bęzdie dodatkową przewagą dla odkrywców: źle. Item byłby za tani? Źle, bo każdy sobie na niego pozwoli. Item jest za drogi i zmniejszy to jego zużycie? Też źle, bo jest za drogi.
Ot cały Fenrir... byle tylko wybronić debilizmy tej gry swoją własną głupotą. Już czasem słów do ciebie brakuje serio.
To wszystko co piszesz... podsumuję tak :
Ot wprowadzają nowe itemy do gry - do których obecnie nas przyzwyczaili rozdając za darmo. Ot robią z odkrywcy - klasy goniącej paczki - klasę płatną. A to wszystko w cieniu faktycznych kosztów bo nie ma nic za darmo w tej grze. Dają jedno na chwile by po cichu za plecami innych coś zabierać.
Obecnie rozdają te itemy na lewo i prawo w eventach i przytaczając w tym wszystkim wypowiedzi innych ludzi z tego światka - pewnie po nowym roku rozdawnictwo się skończy. Będzie tego coraz mniej, coraz rzadziej, coraz skąpięj... sukcesywnie wprowadzając pozostałe itemy do sklepu jak to już dawno było mówione . W miedzy czasie Odkrywca był i jest po cichu nerfiony - nie przypomina już tego co było "przed" . A po co... no kup se itemy będzie dobrze powiedzą. Tak w wielkim skrócie.
Odkrywca był klasą która pozwalała stwarzać namiastki "gry" bez paczkowania. Obecnie staje się klasą coraz mniej opłacalną przez to co się rozgrywa poza tym co widać. Została osłabiona dla graczy f2p , a robi się z niej kolejną debilną klasę p2w.
Ale co by to wszystko widzieć trzeba mieć troche oleju w głowie żeby w ogóle zdać sobie z tego sprawę. Tobie tego brakuje bo trochu wszystkie rozumy pozjadałeś siedząc i komentując na zawołanie jak jakiś durny bot SI wszystko co może bądź jest krytyką GF - jesteś fanatykiem ślepo zapatrzonym w swojego bożka który notorycznie próbuje i na każdym kroku robić z ludzi debili obracając wszystko w stronę "GF takie dobre, wy to takie ćwierć mózgi i nic nie wiecie". Tak wygląda twoja narracja. Wszędzie - i tutaj na każdym kroku i na disco... aż dziw że nie wciskasz tu innych rzeczy do tego wszystkiego.
Więc tak w wielkim skrócie to wygląda, a niedługo pewnie będzie wyglądało jeszcze gorzej. Tak odkrywca dalej będzie dało się grać i będzie sie grało - ale bez płacenia za itemy nie będzie to juz to samo. A od kilku miesięcy nie jest już to samo co było - co ludzie coraz częsciej i szerzej potwierdzają ( w kwestii nerfów i osłabienia klasy ) .
I odpuść sobie - bo cokolwiek napiszesz będą to wyssane z palca bzdury na które i tak nie będziesz miał argumentów chyba że "po 10 tysiącach wylatanych expów"
Ale teraz to już i tak po ptokach 
Redukuje opóźnienie expa. Jak trafisz na opóźnienie - to ten item redukuje jego czas. Z czego opłacalny na większości unni jest tylko ten na 100% - flota wraca z opóxnienia jak by nie było opóźnienia. Co za tym idzie - po prostu wysyłasz o 30-40 więcej expów na dzień ( w zależności od ilości wysyłanych dziennie ) bo opóźnień praktycznie nie ma. Więc jest to kolejny "zysk za kasę".
W przypadku 50-75% tego itemu ma on jedynie jakiś sens na bardzo wolnych unii. Kiedy opóźnienia sięgają rzędu godziny w górę. Inaczej jest kompletnie bezużyteczny, bo czekając na to aż wszystkie flo wrócą z expa - tracisz czas i expy.
Edit: sprostuję bo to co napisałem może być nie dla wszystkich oczywiste - wysyłasz 15 expów, 5 wraca z oóźnieniem. Nie czekasz powiedzmy 10-20 min tylko ślesz 10 w kolejnej fali a tamte wracają. I tak po pełnej fali - kolejna.
-
Co za tym idzie - po prostu wysyłasz o 30-40 więcej expów na dzień ( w zależności od ilości wysyłanych dziennie )
Raczej 10-20 przy około 200 expach dziennie.
-
Co za tym idzie - po prostu wysyłasz o 30-40 więcej expów na dzień ( w zależności od ilości wysyłanych dziennie )
Uśredniając , w zależności jak bardzo ci opóźnieniami wali. A czasem jest ich ze 30-40 / dzień. Wiec trzeba to indywidualnie pod swoje wyniki dopasować.
-
Ej można jakoś wyłączyć/napisać nowym obecnie działajace Ekspedycyjne Turbodoładowanie ? Bo trochę zlamiłem odbieranie przedmiotów z eventu i jedno (100%) mi się kończy za godzinę, a kolejne (75%) przepada za 57min i za ch nie mogę ich teraz zamienić :-/
Ogółem nie sądziłem że będzie z tym problem, ale po kliknięciu 'aktywuj' wygląda to mniej więcej tak (pomijając bardzo aktualną treść błędu)
-
Uśredniając , w zależności jak bardzo ci opóźnieniami wali. A czasem jest ich ze 30-40 / dzień. Wiec trzeba to indywidualnie pod swoje wyniki dopasować.
No średnio za dłuższy okres (miesiąc) wychodzi właśnie 10-20. Przypadkowego dnia nie ma sensu uwzględniać w obliczeniach.
-
No średnio za dłuższy okres (miesiąc) wychodzi właśnie 10-20.
No średnio za dłuższy okres (miesiąc) wychodzi właśnie 10-20. Przypadkowego dnia nie ma sensu uwzględniać w obliczeniach.
No moim zdaniem właśnie jest sens. Ale to już sam musisz o tym decydować. Bądź co bądź - 100% redukcji opóźnienia to ich brak. Czy patrzysz na to w skali roku , miesiąca czy dnia.
-
Many, many, many

Od nowego roku wzrośnie płaca minimalna - będzie kasa na itemy

-
a wracające równiutko expy utrudnią botom ich wysyłanie

Są jeszcze "przyśpieszacze" więc równiutko to nie będzie. U mnie opóźnień jest 7% a przyśpieszeń 2,6% co przy 300 expach to ~21 opóźnionych exp na dzień
Wydaje mi się że lepiej to na paczki wydać. Lepiej by było gdyby zamiast redukcji opóźnienia, gwarantowało to pozytywną ekspedycje (lub brak opóźnienia+pozytywna ekspedycja)
-
Kazdy ma tak samo opóznienia 10% jaki pisze zzz i DiGriz - 7,5% to delay a 2,5% flota wraca wczesniej (nieistotnie 1-5min).
Kiedys liczyłem że żeby zrobić 300 ekspów dziennie potrzeba 15 slotów i 0 opóźnień (eko 5x). Bez tego wyjdzie średnio 22 opoznienia.
Czyli w dużym zaokrągleniu dzieki 100% zyskamy maksymalne:
300 - 22
200 - 15
150 - 11
100 - 7
75 - 5
25 - 2
Oczywisce ten przypadek 300 zakłada ze wysyłamy z zerowym marginesem: wylot-powrót-wylot. Dla tych mniejszych ilosci się może okazać ze nawet 50% starczy żeby wyrobić równo fale zwyczajne bez wysyłania ,,fali ekstraordynarnej,, w połowie.
Cóż może na nowy rok wprowadzą item skrócena czasu ekspedcji z 1h np. o 50%, 75% i 100%. Nic mnie juz nie zaskoczy ani na zdziwi..

-
Ej można jakoś wyłączyć/napisać nowym obecnie działajace Ekspedycyjne Turbodoładowanie ? Bo trochę zlamiłem odbieranie przedmiotów z eventu i jedno (100%) mi się kończy za godzinę, a kolejne (75%) przepada za 57min i za ch nie mogę ich teraz zamienić :-/
Ogółem nie sądziłem że będzie z tym problem, ale po kliknięciu 'aktywuj' wygląda to mniej więcej tak (pomijając bardzo aktualną treść błędu)
Zgłosiłem ten problem do suportu....
Po sześciu dniach otrzymałem odpowiedź...
Dziękuję za informację. Niestety, na chwilę obecną nie można przedłużać boostera w trakcie jego trwania. Stosowne zgłoszenie zostało już przekazane do naszego Działu Technicznego.
Odpisałem do Art żeby dał jakieś info na forum bo nie tylko ja mam taki problem.
No ale olał sprawe i odpisał tylko to...
Niestety tak, przepadną. Póki nie zostanie to rozwiązane, należy lepiej planować odbieranie przedmiotów z wydarzeń.....
Fajnie by było gdyby takie info pojawiło się od suportu na forum.....
No ale chyba są bardziej zajęci obmyślaniem jak by tu więcej kasy od ludzi wyciągnąć.
-
Display More
Dziękuję za informację. Niestety, na chwilę obecną nie można przedłużać boostera w trakcie jego trwania. Stosowne zgłoszenie zostało już przekazane do naszego Działu Technicznego.
Odpisałem do Art żeby dał jakieś info na forum bo nie tylko ja mam taki problem.
Niestety tak, przepadną. Póki nie zostanie to rozwiązane, należy lepiej planować odbieranie przedmiotów z wydarzeń.....
No ale chyba są bardziej zajęci obmyślaniem jak by tu więcej kasy od ludzi wyciągnąć.
Wydaje mi się, że ze zwykłymi dopałkami jest tak samo od dawna - tj. nie możesz aktywować mniejszego na miejsce większego, gdy ten trwa.
Inna sprawa, że w tym przypadku nie da się nawet zastąpić gorszego lepszym, też u siebie sprawdzałem. Tak, trzeba uważać, kiedy się odbiera przedmiot z wydarzenia.
-
Mysle ze najlepszym rozwizaniem byłoby wprowadznie kolejki przedmiotow czyli aktywować można kiedy sie chce, ale przedmiot aktywuje się gdy skończy sie poprzedni, a wczesniej jest wyszarzony.
Wszystko przez tę tymczsowość 7dni, a akrtekwariat trwa 10dni wiec przedmiot moze sie skończyć przed końcemn eventu - sa 3 dni różnicy z eventem z nagrodami wiec jest czesc wspólna w ciągu event za eventem.
A wracajac to irtemków - to jak wiadomo kolejny krok do wprowadzania dopałek i kompyutera do sklepu, ciekawe za ile

-
Display More
Dzięki za info! Czyli po prostu trzeba uważać odbierając nie tylko aby czas się mniej więcej zgadzał ale pamiętać że nie da się ich zastępować :-/
-
przeczytaj ogłoszenie
-
Display More
Ten sam motyw jest z tym dopalaczem do surowców. Chciałem aktywować+25% bo właśnie się kończył, a miałem jeszcze przez jeden dzień aktywny +30% i miałem ten sam problem. Co jest idiotyzmem, bo jeżeli mam taki kaprys, to dlaczego nie mogę zastąpić mocniejszego dopalacza słabszym? Nawet jak masz oferty na złomiarza to dostajesz info gdy chcesz podmienić lepszą ofertę na gorsza.
Tak samo zgłosiłem i dostałem podobną odpowiedź. Powinny być za to jakieś rekompensaty, bo to nie jest wina gracza, że coś nie działa lub nie jest klarownie opisane jak w przypadku przenoszenia planet