Sklep z artefaktami

• Faktycznie chwilowo nie działa na Herkulesie, a u ciebie nestu widzę że masz 0 misji z bonusem, co też jest błedem bo nie uwierzę, że wylatałeś w kilka minut 120 misji. U mnie na lirze wszystko gra.

Takie rzeczy się zgłasza w błedach i warto sie bardziej wysilic w opisaniu problemu, a nie jak Spindoktor.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Faktycznie chwilowo nie działa na Herkulesie, a u ciebie nestu widzę że masz 0 misji z bonusem, co też jest błedem bo nie uwierzę, że wylatałeś w kilka minut 120 misji.

Takie rzeczy się zgłasza w błedach i warto sie bardziej wysilic w opisaniu problemu, a nie jak Spindoktor.

po chwili też to zauważyłem, że nie mam bonusowych, wylatałem 49 misji od startu eventu

image.png

• Zarówno niedziałający na niektórych uni sklep, jak i brak bonusowych lotów zostały zgłoszone na międzynarodowym community, mam nadzieję że fix już dziś poleci :|

• Kontynuując temat sklepu, ten przedmiot - komputer ekspedycyjny... ktoś się orientuje ile on daje niby tej zwiększonej szansy na lepsze wyniki ekspedycji?

Lepsze wyniki to rozumiem że nie zwiększa szansy na pozytywny event tylko na sam wynik czyli więcej sury/statków/anty. Ale ile % daje tego bonusu? Wiem że za dużo wymagam od GF, i tak dobrze że w ogóle da się zalogować do gry ale chociaż minimalne info jakiekolwiek byłoby fajnie xD (a może jest gdzieś jakieś info ale jestem ślepy?)

jak jest event ze 'zwiększoną szansą znalezienia przedmiotów' na ekspedycjach to z reguły znajduję z 1-2 max podczas całego eventu więc pewnie to też jest przedmiot bez żadnego pokrycia - ale może ktoś ma większą wiedzę na ten temat :P

3d97aa781b9d4.jpg

• Kontynuując temat sklepu, ten przedmiot - komputer ekspedycyjny... ktoś się orientuje ile on daje niby tej zwiększonej szansy na lepsze wyniki ekspedycji?

Lepsze wyniki to rozumiem że nie zwiększa szansy na pozytywny event tylko na sam wynik czyli więcej sury/statków/anty. Ale ile % daje tego bonusu? Wiem że za dużo wymagam od GF, i tak dobrze że w ogóle da się zalogować do gry ale chociaż minimalne info jakiekolwiek byłoby fajnie xD (a może jest gdzieś jakieś info ale jestem ślepy?)

jak jest event ze 'zwiększoną szansą znalezienia przedmiotów' na ekspedycjach to z reguły znajduję z 1-2 max podczas całego eventu więc pewnie to też jest przedmiot bez żadnego pokrycia - ale może ktoś ma większą wiedzę na ten temat :P

3d97aa781b9d4.jpg

jest zupełnie odwrotnie - masz więcej pozytywnych eventów, czyli większa szansa na surę, statki czy każdy inny pozytywny event zwał jak zwał. Odpal, lataj na expa i zobaczysz .

Co do większej ilości surowców - na to masz osobny przedmiot - 10% więcej, jak w ostatnim evencie logowania, 20% jak w tym z artefaktami. One zwiekszają ci "maxa" surwca co za tym idzie dostajesz ich większe ilości. Ogamei Infinity w ostatnich wersjach stable i early / beta wliczają go juz wiec możesz sobie sprawdzić po jego odpaleniu o ile "ci max" wzrośnie.

• Nie wszystkie nagrody są super sensowne ale boosty do ekspedycji są dla dużej części graczy duuuuużo więcej warte niż kilka smętnych artefaktów ;)

Tym bardziej że event daje trochę boosta do ich gruntowania. Więc nawet jeśli nie planujesz ich wydać w sklepie to łatwiej Ci je uzbierać do badań