Mi na u68 i Delfinie - nie działa
Sklep z artefaktami
-
-
-
HTTP ERROR 500
Coś na OGame nie działa?
Nowe, nie znałem...
potwierdzam

-
To już się robi powoli taka "świecka tradycja" że ten event w pierwszych godzinach po uruchomieniu - nie działa.
Znowu się będą tłumaczyć i wrzucać jakieś dodatkowe bonusowe loty. Żenada.
EDIT/Aktualizacja z godz 9, sklep/event już działa. Przyszło mi na myśl, że pewnie trochę spowolnili uruchomienie bo sporo ludzi ma jeszcze aktywny sztab na krótko i chodzi zapewne o to aby musieli kupić na nowo

Nagrody wydają się w porządku, choć zawsze mogły by być lepsze
Do czasowości pewnie niestety trzeba się będzie przyzwyczaić. -
Ja tam mam jeszcze darmowy sztab z nagród na 3 dni, uruchomony ostatniego dnia z 7 nagrody, najlogiczniej by odebrac wszystko. Kto nie ma sztabu na codzień a kupił specialnie na początku nagród ten w mojej opini debil. Nawet z tym 30k anty się mniej opłacało 5/7*42,5k=30,357k anty
-
Też zachowałem Sztab, bo odbierałem nagrody na końcu, ale nie wszyscy tak robią z wiadomych względów. Inna sprawa że sztab raz jest a raz nie ma. Mechanika gry jest jaka jest i trzeba kombinować stosownie do okoliczności aby jak najmniej wydać Antymaterii. Optymalnie przy tym jeśli nie wydamy ani złotówki na Anty. Dobrym rozwiązaniem uważam jest kupić Mechanika i Geologa na 3mce ze znalezionej Anty, ewentualnie kupić za małe doładowanie. Najczęściej na eventach jest jeden z pozostałych 3 dziadków ze sztabu. Czasami coś tam dokupuję za Anty. Bywa że nagrody spoza sztabu są więcej warte i wtedy może się opłacać kupić któregoś sztabowca a w ostateczności cały Sztab.
Crysis, bez debili (wolę jednak określenie szanownych klientów) ta gra by nie istniała, bo ktoś musi bulić (i to nie mało) na utrzymanie serwera i Teamu

-
Sklep z artefaktami zniknął czy tylko u mnie nie ma?

-
Sklep z artefaktami zniknął czy tylko u mnie nie ma?

zniknął
-
moze od początku bedzie

-
może im się pomyliły nagrody i zamiast tego pakietu surowców miało być astro? ;P
-
może im się pomyliły nagrody i zamiast tego pakietu surowców miało być astro? ;P
ooooo tak
-
Będzie reset, odpalą o pólnocy dzisiaj na nowo. Kto odebrał będzie na plus - bo będzie mógł odebrac drugi raz.
-
Hmm... Jakoś mnie to nie dziwi

Czy chociaż raz działał od początku prawidłowo?
dziwne by było, gdyby tym razem wszystko grało.
A tak... no cóż... norma

Albo - jak już to ktoś wcześniej wspomniał - taka tradycja

-
Będzie reset, odpalą o pólnocy dzisiaj na nowo. Kto odebrał będzie na plus - bo będzie mógł odebrac drugi raz.
Obyś miał rację

-
Specjalnie zdjąłem urlop bo mi sie dziś sztab kończy a tu nie ma sklepu
też mi problem że pół obrazka było widać
-
-
zapomnij takich prezentów nie dają
-
Nie mamy przesuniętego w czasie eventu. Mamy event zakończony wcześniej z powodu błedu, dziś o północy zostanie aktywowany na nowo - od zera.
-
cyt:
"postanowiliśmy tymczasowo wstrzymać działanie sklepu, aby je rozwiązać.Ulepszony sklep będzie ponownie dostępny od 00:00 do 27.11.2025 r. do godz. 23:59."
to brzmi jak wstrzymanie i wydłużenie o dzień, a nie zakończenie i uruchomienie od nowa. jak uruchomia od nowa to będą nowe nagrody, jak wstrzymali, to te odebrane nie będą już dostępne.. poczekamy do północy i się okaże
-
cyt:
"postanowiliśmy tymczasowo wstrzymać działanie sklepu, aby je rozwiązać.Ulepszony sklep będzie ponownie dostępny od 00:00 do 27.11.2025 r. do godz. 23:59."
to brzmi jak wstrzymanie i wydłużenie o dzień, a nie zakończenie i uruchomienie od nowa. jak uruchomia od nowa to będą nowe nagrody, jak wstrzymali, to te odebrane nie będą już dostępne.. poczekamy do północy i się okaże
Też to tak rozumiem, ale zdecydowanie wolałbym, żeby nginx miał rację