Ogame się zepsuł

• Zrób co najmniej 10 000 ekspedycji i wtedy będziemy mogli mówić, czy coś jest nie tak, a jeszcze lepiej 100 000. To jest zwykła statystyka, ja raz przez 4-5 miesięcy bardzo intensywnego puszczania ekspów nie miałem ani jednej czarnej dziury, po czym nagle dostawałem po 2-Wime

Puszczam dużo w rożnych układach i nie musze robić 10k zęby się wypowiedzieć

Ekspedycje z jednego dnia nie mówią o niczym. Zbierz dane z większej próby.

od tygodnia zauważyłem to

• Fenrir pojęcia nie mam, zawsze miałam ustawioną pojemność powyżej 100kk, bywało, że przylatywało mety 111kk, rzadko ale jednak... teraz przy tej pojemności jak trafi się 13k krychy to radość, jak lata połowa to bywa i 40kk

• dzienne wahania to norma, tyg sa juz bardziej stabilne i miarodajne

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• Wydaje mi się, że ekspy są względnie normalnie, ale faktem jest, że w ostatnich dwóch tygodniach było troszkę więcej czarnych dziur i to mimo itemu zwiększającego szanse na powodzenie ekspów. W dwóch z trzech ostatnich tygodni miałem po 4 czarne dziury na tydzień.

• Tak ogame się zepsuło i to masakrycznie. Kupowanie paczek w sposób niekontrolowany ze źródeł pochodzących niewiadoma skąd i na jakiej zasadzie. Brak przejrzystych zasad nieuczciwość. W nowym unii czołówka po 21 dniach ma koło 1000kk pkt. Skąd? Zakup paczek na polskich serwarach kosztowała by majątek. Całkowite zatracenie sensu gry. Totalna klapa. Nie ma nic wspólnego z założeniami pierwotnymi. Uczciwi powinni bojkotować ten system.

• Tak ogame się zepsuło i to masakrycznie. Kupowanie paczek w sposób niekontrolowany ze źródeł pochodzących niewiadoma skąd i na jakiej zasadzie. Brak przejrzystych zasad nieuczciwość. W nowym unii czołówka po 21 dniach ma koło 1000kk pkt. Skąd? Zakup paczek na polskich serwarach kosztowała by majątek. Całkowite zatracenie sensu gry. Totalna klapa. Nie ma nic wspólnego z założeniami pierwotnymi. Uczciwi powinni bojkotować ten system.

No to wyobraź sobie jedną promkę, drugą... maniaków którzy mają tylko jeden cel w życiu po starcie nowego serwera... i już masz odpowiedź. Dla jednego niepojęte wydać kilka tysięcy i kupić ( przykładowo ) ze 30 baniek antymaterii na promce, za to paczek na promce i już. Normalna normalność. Paczki, anty , kasa wydawana w konta i już masz przyrosty :)

Wydaje mi się, że ekspy są względnie normalnie, ale faktem jest, że w ostatnich dwóch tygodniach było troszkę więcej czarnych dziur i to mimo itemu zwiększającego szanse na powodzenie ekspów. W dwóch z trzech ostatnich tygodni miałem po 4 czarne dziury na tydzień.

Średnio normalne. Pomijam kwestię boosterów - bez nich expy działają znacznie gorzej niż przed ich wprowadzeniem do gry , i wyniki są znacznie gorsze porównując do czasu kiedy tych itemów w grze w w ogóle nie było. Ocena nie tylko moja. Wzrost pustych o około 5-6%, znacznie mniej surowca, przy dość pokaźnym poziomie badań. Natomiast same itemy działają jak im się chce. Czasem wcale, a czasem jak by im się nie chciało - albo coś nie do końca momentami łapało. Choć tutaj jest różnie.

• Średnio normalne. Pomijam kwestię boosterów - bez nich expy działają znacznie gorzej niż przed ich wprowadzeniem do gry , i wyniki są znacznie gorsze porównując do czasu kiedy tych itemów w grze w w ogóle nie było. Ocena nie tylko moja. Wzrost pustych o około 5-6%, znacznie mniej surowca, przy dość pokaźnym poziomie badań. Natomiast same itemy działają jak im się chce. Czasem wcale, a czasem jak by im się nie chciało - albo coś nie do końca momentami łapało. Choć tutaj jest różnie.

Zgadzam się, ja od czasu wprowadzenia tych dopałek ekspedycji też zauważyłem wyraźny spadek zwożonych surowców i flot, niezależnie od składu ekspedycji.

Inna sprawa, że gram odkrywcą, a ta klasa wyjściowo ma bardzo duże ułatwienia i generalnie jest nieproporcjonalnie mocniejsza, przynajmniej przez pierwsze parę lat gry. Pytanie czy grający innymi klasami też zauważyli takie osłabienie?

• Średnio normalne. Pomijam kwestię boosterów - bez nich expy działają znacznie gorzej niż przed ich wprowadzeniem do gry , i wyniki są znacznie gorsze porównując do czasu kiedy tych itemów w grze w w ogóle nie było. Ocena nie tylko moja. Wzrost pustych o około 5-6%, znacznie mniej surowca, przy dość pokaźnym poziomie badań. Natomiast same itemy działają jak im się chce. Czasem wcale, a czasem jak by im się nie chciało - albo coś nie do końca momentami łapało. Choć tutaj jest różnie.

Zgadzam się, ja od czasu wprowadzenia tych dopałek ekspedycji też zauważyłem wyraźny spadek zwożonych surowców i flot, niezależnie od składu ekspedycji.

Inna sprawa, że gram odkrywcą, a ta klasa wyjściowo ma bardzo duże ułatwienia i generalnie jest nieproporcjonalnie mocniejsza, przynajmniej przez pierwsze parę lat gry. Pytanie czy grający innymi klasami też zauważyli takie osłabienie?

A tak niektórzy mocno mnie krytykowali ze robi sie d**a z surowcami.....

• Zgadzam się, ja od czasu wprowadzenia tych dopałek ekspedycji też zauważyłem wyraźny spadek zwożonych surowców i flot, niezależnie od składu ekspedycji.

Nie wiem czy faktycznie znerfili, ale bez wydawania ani $ mam około 20% pustych po uśrednieniu z komputerem na nowym koncie na sezonach (oddzielnie nie wiem jakie wychodzą % na tym koncie, kiedys podałem 15% z komputerem; normalnie jest/było 25%).

Mam nadzieję, że te przedmioty będą na stałe w nagrodach i artekwariacie i się uda utrzymać taki poziom za darmo. Jak widać ogólnie jest lepiej dla aktywnych.

Co do paczek.. wiadomo o co chodzi... ale takie pytanie retoryczne - Ciekawe czy by gra przetrwała przy takim stałym spadku graczy bez zmian miktopłatnosci? A przynajmniej tak sie można pocieszać zamiast płakać :trollface:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• pocieszać zawsze można. Tylko po co się oszukiwać. większość uni jest zniszczona przez P2W. Ludzie co nie potrafią zrobić prostych finezji siedzą w ścisłej topce z milionami pancków z PayPala :D

ale nie ma co, każdy gra jak potrafi. na koniec i tak skill się liczy, a nie ilość przelewów.

Szkoda tylko, że przy zwiększeniu ilości mikropłatności nie dostaliśmy bugfixów, poprawienia stabilności gry itd. Fajne funkcje takie jak rynek zostały usunięte bo gameforge ma nieudolnych programistów. O tym można by dyskutować długo, jednak jak jest każdy widzi