🏆 Ukryte trofea (★★★★★★) - dyskusja

• Z opisu tego osiagniecia wynika: ,,ukończ 10 nietajne(-ych) osiągnięcia(-ć) podstawowe(-ych) kompletnie z wszystkimi rangami,,

Ciekawe więc co to znaczy nietajne, czyżby istniały jeszcze jakieć inne, lepiej zakamuflowanie top-secret trofea? :trollface:

Nietajne oznacza po prostu zwykłe osiągnięcia wypisane poniżej.

Za ukończenie któregoś w pełni jest 1 pkt do Postęp podstawowy. Przykładowo osiągnięcie Ekspansja planetarna wymaga posiadania 20 planet do całkowitego ukończenia i wtedy da 1 pkt do Postęp podstawowy.

Nie zrozumiałeś żartu, co?

• Za ukończenie któregoś w pełni jest 1 pkt do Postęp podstawowy.

To wiem, chodzi o to, że w opisie są nietaje osiągnięcia, a ukryte osiagniecia też zalicza, więc maksymalnie można odblokowac 51+3. To pozytywna informacja uważam. Może wprowadzą w ramach 1 rocznicy osiągnieć 17.10 nowe ukryte trofea to będzie jeszcze więcej bonusowych, na co nie ukrywam, że liczę. Fajnie gdyby pojawiły się wtedy też nowe skórki planet lub jakiś awatar, a nie same tytuły.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Wiem że już pytałem ale muszę się upewnić bo tyle wku....u co dostałem na jishui to szok.

Czy jak usunę konto z serwera sezonowego to skiny/avatary/tytuły zostaną na koncie? wiem że w momencie przekazania znikają.

Czy ktoś już coś takiego robił że kasował konto z serwera sezonowego?

• Wiem że już pytałem ale muszę się upewnić bo tyle wku....u co dostałem na jishui to szok.

Czy jak usunę konto z serwera sezonowego to skiny/avatary/tytuły zostaną na koncie? wiem że w momencie przekazania znikają.

nie zostaną - niestety

nie zostaną - niestety

zostają

oto co oferował sezon handlu:
    Rusza sezon handlu

oto co mam w profilu:

a w lobby brak konta na serwerze sezonowym:
    lobby.png

Fafnir to sezon Radości

• Po skasowaniu zostają, ale wtedy są przypisane do lobby na amen, tj. jeśli z jakiegoś powodu zmienisz lobby, a konto już nie istnieje, to już ich nie odzyskasz. Nie giftujcie kont, bo to na razie nie działa. Wiem, bo to przetestowałem i GF odkryło, że cała ta funkcja o kant tyłka rozbić w połączeniu z osiągnięciami. XD

nie zostaną - niestety

Niestety - zostają. KOnto na serwie sezonowym możesz bez problemu usuwać - poprzez odpalenie kasacji konta w ustawieniach. Wszystkie osiągnięcia, skiny, avatary, tytuły zostaja na twoim głównym koncie.

Natomiast co już od miesięcy się powtarza i jest powtarzane - przeniesienie na inne lobby skutkuje kasacją wszystkich avatarów, skinów, osiągnięć etc.

Więc bez problemu można kasować konta na serwerach sezonowych - a wszystko zostanie na głównym ( wiadomo jeśli ma się wszystko w jednym lobby oczywiści - ale to chyba oczywista oczywistość ) .

• Po skasowaniu zostają, ale wtedy są przypisane do lobby na amen, tj. jeśli z jakiegoś powodu zmienisz lobby, a konto już nie istnieje, to już ich nie odzyskasz. Nie giftujcie kont, bo to na razie nie działa. Wiem, bo to przetestowałem i GF odkryło, że cała ta funkcja o kant tyłka rozbić w połączeniu z osiągnięciami. XD

Ameryki nie odkryłeś i niestety - ale to dziala tak jak GF chciało co by działało. Przeniesienie konta na inne lobby - sprzedaż, kupno zamiana skutkuje tym że wszystko się kasuje / zeruje / resetuje. Konta nie idą na inne lobby z osiągnięciami. I taki jest cel tego wszystkiego. Wszystko w jednym lobby bez handlowania / dodawania sobie za darmo osiągnięć co działo się na samym początku a czego skutkiem było przez jakiś czas wyłączenie kodów przekazania. Po to właśnie co byś nie boostował ( głupi dobór słów ale lepszego określenia nie znajduje ) sobie innych kont albo innym kont swoimi osiągnięciami.

Ameryki nie odkryłeś i niestety - ale to dziala tak jak GF chciało co by działało. Przeniesienie konta na inne lobby - sprzedaż, kupno zamiana skutkuje tym że wszystko się kasuje / zeruje / resetuje. Konta nie idą na inne lobby z osiągnięciami. I taki jest cel tego wszystkiego. Wszystko w jednym lobby bez handlowania / dodawania sobie za darmo osiągnięć co działo się na samym początku a czego skutkiem było przez jakiś czas wyłączenie kodów przekazania. Po to właśnie co byś nie boostował ( głupi dobór słów ale lepszego określenia nie znajduje ) sobie innych kont albo innym kont swoimi osiągnięciami.

Nie działa, jakby chciało, bo jestem w kontakcie z pracownikiem GF i jest to w kolejce do naprawienia, bo okazało się, że cała funkcja nie działa tak, jak powinna. Konta SĄ przenoszone z osiągnięciami, a przynajmniej powinny być w teorii, natomiast jest poważny problem z ich synchronizacją, jeśli przenosisz więcej niż jedno konto.

I serio wątpię, by nawet w tej firmie uznawali za poważny problem wspomniane boostowanie kont, gdzie system osiągnięć dosłownie guano daje, tylko parę obrazków i cyferek w rankingu, który sprawdza może 5 osób na krzyż.

• Nie działa, jakby chciało, bo jestem w kontakcie z pracownikiem GF i jest to w kolejce do naprawienia, bo okazało się, że cała funkcja nie działa tak, jak powinna. Konta SĄ przenoszone z osiągnięciami, a przynajmniej powinny być w teorii, natomiast jest poważny problem z ich synchronizacją, jeśli przenosisz więcej niż jedno konto.

I serio wątpię, by nawet w tej firmie uznawali za poważny problem wspomniane boostowanie kont, gdzie system osiągnięć dosłownie guano daje, tylko parę obrazków i cyferek w rankingu, który sprawdza może 5 osób na krzyż.

Też jestem w kontakcie z każdą "odnogą" tego przedsięwzięcia :D

To już nie działa od dłuższego czasu.

Ale odpisz tam, gdzie Cię zagięli :D Bo przecież Ty wszystko wiesz :D Kuwa . . . :DxD

Nie działa, jakby chciało, bo jestem w kontakcie z pracownikiem GF