🏆 Ukryte trofea (★★★★★★) - dyskusja

• Z opisu tego osiagniecia wynika: ,,ukończ 10 nietajne(-ych) osiągnięcia(-ć) podstawowe(-ych) kompletnie z wszystkimi rangami,,

Ciekawe więc co to znaczy nietajne, czyżby istniały jeszcze jakieć inne, lepiej zakamuflowanie top-secret trofea? :trollface:

Nietajne oznacza po prostu zwykłe osiągnięcia wypisane poniżej.

Za ukończenie któregoś w pełni jest 1 pkt do Postęp podstawowy. Przykładowo osiągnięcie Ekspansja planetarna wymaga posiadania 20 planet do całkowitego ukończenia i wtedy da 1 pkt do Postęp podstawowy.

Nie zrozumiałeś żartu, co?

• Za ukończenie któregoś w pełni jest 1 pkt do Postęp podstawowy.

To wiem, chodzi o to, że w opisie są nietaje osiągnięcia, a ukryte osiagniecia też zalicza, więc maksymalnie można odblokowac 51+3. To pozytywna informacja uważam. Może wprowadzą w ramach 1 rocznicy osiągnieć 17.10 nowe ukryte trofea to będzie jeszcze więcej bonusowych, na co nie ukrywam, że liczę. Fajnie gdyby pojawiły się wtedy też nowe skórki planet lub jakiś awatar, a nie same tytuły.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Wiem że już pytałem ale muszę się upewnić bo tyle wku....u co dostałem na jishui to szok.

Czy jak usunę konto z serwera sezonowego to skiny/avatary/tytuły zostaną na koncie? wiem że w momencie przekazania znikają.

Czy ktoś już coś takiego robił że kasował konto z serwera sezonowego?

• Wiem że już pytałem ale muszę się upewnić bo tyle wku....u co dostałem na jishui to szok.

Czy jak usunę konto z serwera sezonowego to skiny/avatary/tytuły zostaną na koncie? wiem że w momencie przekazania znikają.

nie zostaną - niestety

nie zostaną - niestety

zostają

oto co oferował sezon handlu:
    Rusza sezon handlu

oto co mam w profilu:

a w lobby brak konta na serwerze sezonowym:
    lobby.png

Fafnir to sezon Radości

• Po skasowaniu zostają, ale wtedy są przypisane do lobby na amen, tj. jeśli z jakiegoś powodu zmienisz lobby, a konto już nie istnieje, to już ich nie odzyskasz. Nie giftujcie kont, bo to na razie nie działa. Wiem, bo to przetestowałem i GF odkryło, że cała ta funkcja o kant tyłka rozbić w połączeniu z osiągnięciami. XD

nie zostaną - niestety

Niestety - zostają. KOnto na serwie sezonowym możesz bez problemu usuwać - poprzez odpalenie kasacji konta w ustawieniach. Wszystkie osiągnięcia, skiny, avatary, tytuły zostaja na twoim głównym koncie.

Natomiast co już od miesięcy się powtarza i jest powtarzane - przeniesienie na inne lobby skutkuje kasacją wszystkich avatarów, skinów, osiągnięć etc.

Więc bez problemu można kasować konta na serwerach sezonowych - a wszystko zostanie na głównym ( wiadomo jeśli ma się wszystko w jednym lobby oczywiści - ale to chyba oczywista oczywistość ) .

• Po skasowaniu zostają, ale wtedy są przypisane do lobby na amen, tj. jeśli z jakiegoś powodu zmienisz lobby, a konto już nie istnieje, to już ich nie odzyskasz. Nie giftujcie kont, bo to na razie nie działa. Wiem, bo to przetestowałem i GF odkryło, że cała ta funkcja o kant tyłka rozbić w połączeniu z osiągnięciami. XD

Ameryki nie odkryłeś i niestety - ale to dziala tak jak GF chciało co by działało. Przeniesienie konta na inne lobby - sprzedaż, kupno zamiana skutkuje tym że wszystko się kasuje / zeruje / resetuje. Konta nie idą na inne lobby z osiągnięciami. I taki jest cel tego wszystkiego. Wszystko w jednym lobby bez handlowania / dodawania sobie za darmo osiągnięć co działo się na samym początku a czego skutkiem było przez jakiś czas wyłączenie kodów przekazania. Po to właśnie co byś nie boostował ( głupi dobór słów ale lepszego określenia nie znajduje ) sobie innych kont albo innym kont swoimi osiągnięciami.

Ameryki nie odkryłeś i niestety - ale to dziala tak jak GF chciało co by działało. Przeniesienie konta na inne lobby - sprzedaż, kupno zamiana skutkuje tym że wszystko się kasuje / zeruje / resetuje. Konta nie idą na inne lobby z osiągnięciami. I taki jest cel tego wszystkiego. Wszystko w jednym lobby bez handlowania / dodawania sobie za darmo osiągnięć co działo się na samym początku a czego skutkiem było przez jakiś czas wyłączenie kodów przekazania. Po to właśnie co byś nie boostował ( głupi dobór słów ale lepszego określenia nie znajduje ) sobie innych kont albo innym kont swoimi osiągnięciami.

Nie działa, jakby chciało, bo jestem w kontakcie z pracownikiem GF i jest to w kolejce do naprawienia, bo okazało się, że cała funkcja nie działa tak, jak powinna. Konta SĄ przenoszone z osiągnięciami, a przynajmniej powinny być w teorii, natomiast jest poważny problem z ich synchronizacją, jeśli przenosisz więcej niż jedno konto.

I serio wątpię, by nawet w tej firmie uznawali za poważny problem wspomniane boostowanie kont, gdzie system osiągnięć dosłownie guano daje, tylko parę obrazków i cyferek w rankingu, który sprawdza może 5 osób na krzyż.

• A powiedzcie jeszcze, czy jak konto zostanie skasowane z powodu nieaktywności, to nagrody też zostaną? Bo ja nie chcę ich usuwać, ale pewnie z czasem minie czas, po którym zostaną skasowane z automatu. Jak wtedy wygląda kwestia nagród? Czy może lepiej je skasować ręcznie?

• Sądze że nie znikną, ale osobiście nie sprawdzalem.

Ja mam anty kupione za 0$ (z cashbacku), wtedy można zrobić z konta idlaka lub przejść na cmentarz żeby nie tracić konta.

Po skasowaniu zostają, ale wtedy są przypisane do lobby na amen, tj. jeśli z jakiegoś powodu zmienisz lobby, a konto już nie istnieje, to już ich nie odzyskasz.

Trafna uwaga.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis