Faktycznie nie łamie to zasad jako takich, choć większość spojrzy i powie że naciąga je jak gumka w strigach grubej baby, najbardziej nie będzie się to podobało tym którzy nie mają dobrego znajomego A który może oddać część swoich zasobów sprzedając je taniej i odkupując drożej bo ostatecznie jest to oddanie części zasobów.
Ja ze swej strony wolał bym aby takie coś nie istniało, ale mogę sobie jedynie pogadać
Ciekawi mnie jedynie czy dochodzi do sprzedaży takiej usługi za prawdziwe pieniądze, a raczej jak często.
bo 1 paczką dla top 1 będzie dawała o wiele więcej niż dla top400 który z chęcią by kupił właśnie taką która da całodniowe wydobycie top 1
Ale to tylko gdybanie że ktoś mógłby przelewać pieniądze dla topki aby ta kupowała paczki otwierała u siebie po czym oddawała te zasoby właśnie poprzez handel na rozległych widełkach
Na koniec dnia i tak każdy gra jak chce
choć mam nadzieję ze zostanie to ukrócone
PORADNIK JAK MNOŻYĆ SUROWCE
-
-
Handel istnieje od wieków, jest częścią gry jak i życia, tak jak tu kilku wspomniało.
Ale czym innym jest zbieranie wydobycia i handlowanie, by zbudować kopalnie, by kupić dex na loty, a czym innym jest otwieranie paczek i sprzedawanie surowców słabszym graczom.
W jakimś celu limit darowizn został wprowadzony, a handel opisany wyżej jest niczym innym jak ominięciem tych darowizn.
Zamiast wysyłać dużą paczkę surowców w ramach darowizny, to teraz odbywa się to transportem dwustronnym, by różnice sobie zostawić.
Skoro gracz silniejszy może otworzyć sobie setki lub więcej paczek to i może sobie samemu to przehandlować u handlarza i mieć maks, a nie po minimalu pchać to słabszym, by to oni sobie po maksie sprzedawali.
Gracze biorący w tym udział od początku zdawali sobie sprawę jaki jest cel tego procederu. Nie był to handel na zasadzie CZEŚĆ MAM ZA DUŻO DEKSU, CHCESZ MOŻE KUPIĆ?
Interpretacja tego należy do supportu. Bo co innego sprzedać kilkudniowe wydobycie, a co innego sprzedać komuś 300 paczek.
-
Ten proceder jest znany od momentu wprowadzenia handlarza do gry,tylko nigdy nie było to na taką skalę.
-
Wszystko spoko, ale pozostaje jedno zasadnicze pytanie, jak odróżnić kiedy handel jest handlem a kiedy próbą ominięcia przepisu darowizny?
To co jest ustalone między graczem a i graczem b nie jest dostępne dla gracza c,d,e...
Operator gry widzi handel który mieści się w widełkach to co, ma pytać graczy czemu handlują i jakie mają przesłanki?
-
Witam wszystkich.
Żeby wyjaśnić jak wygląda ten nazwijmy to "HANDEL" na Kerbie większość musi poznać sytuację od podstawy, bo część na nim nie jest i nie wie co jest grane.
Otóż po Fuzji mieliśmy jednego silnego gracza top 1. Reszta graczy w miarę była równa mowa od top 2 do top 20. Floty eko był jakiś balans każdy sojusz miał szanse.
Każdy kasę wydaje jak chce i na co chce i kiedy chce, to prywatna sprawa i po ST podśmiechiwanie się i nazywanie kogoś paczkomatem... hmmm kogoś coś boli mniej więcej w połowie ciała.
Do rzeczy, dajmy przykład: jest sobie gracz TUSK i ma 4mld pkt i kupuje anty za 4k pln przy promce anty 100%, robi astro 4lvl wyżej, dodaje 2 planety i wali jeszcze w eko w metę resztę. Po całej akcji gracz ten ma 6mld pkt + i tutaj dajemy przykład innego gracza z innego sojuszu załóżmy że to jest gracz PAN OGÓREK, Pan ogórek ma 2-3mld mniej pkt, eko 2x mniej pkt, i w pewnym momencie na przestrzeni 2-3 miesięcy gracz TUSK jeszcze dokupuje trochę paczek i dalej pakuje w eko, a w ciągu tych 3-4 miesięcy PAN OGÓREK ma BAGATELA +/- 20mld pkt i UWAGA, ile Pan ogórek musiałby kupić anty i walnąć paczek żeby 14mld pkt w takim krótkim czasie to zrobić? 15 tysięcy PLN??? Przy 2mld z paki to chyba z 20k PLN... i nagle gracz Tusk ma 2x mniej pkt ... więc halo??? Gość wygrał w lotto?
Mając nadal to samo EKO, EKO stoi dosłownie w miejscu przez około 3 miechy, jedynie co to widać jak POMPOWANA jest Flota do góry i trochę formy życia, następnie PAN OGÓREK lata gęsiami po planetach i cieszy michę bo ma flotę gdzie nawet gracz który ma 5mld mety z paki żeby rozwalić 400k gęsi ile by trzeba znowu dokupić anty i paczek? Kerberos stał się prywatnym folwarkiem pewnej liczby graczy, reszta nic nie może zrobić.
Jeśli support najpierw sypie bany to halloooo chyba coś tu nie pasuje???
Pan ogórek dowalił 14mld pkt a anty ile kupił? Hmmm ciekawe czary mary.
Chyba ktoś jedzie ostro po bandzie i w nosie ma jakieś zasady, skoro Khal pisał tam na 1 czy 2 stronie że Polacy to naród od setek lat który zawsze kombinował i kombinuje, OK SPOKO. Jeśli ten handel jest LEGALNY no to co trzeba zebrać ekipę z 20 graczy sypnąć kasą na konto top 2 eko SPOMPOWAĆ i jechać z tematem nie ma co się oglądać na innych skoro inni tak mogą trzeba wyrównać szanse.
Jak to dobrze że mam sporo znajomych top 200 300 400 będziemy "HANDLOWAĆ" aż będzie DUDNIĆ
Grałem w tą gierkę z 20 lat temu gdzie jeszcze plazm nie było i pancerników dopiero zaczęły wchodzić, była też anty ale teraz to jest smarowanie KONKRET, kto wie czy ten smar nie jest posmarowany w SUPPORT.
Support teraz jest w klinczu, kurde no widzimy ile anty poszło i ile pkt jest WAŁ konkret no ale przecież coś tam tej anty kupują... zabijemy KURY które znoszą złote jaja?
Pan Ogórek to fajny gość, bądźmy jak on, nie bądźmy gorsi, bądźmy jak Pan Ogórek.
-
Witam wszystkich.
Żeby wyjaśnić jak wygląda ten nazwijmy to "HANDEL" na Kerbie większość musi poznać sytuację od podstawy, bo część na nim nie jest i nie wie co jest grane.
Otóż po Fuzji mieliśmy jednego silnego gracza top 1. Reszta graczy w miarę była równa mowa od top 2 do top 20. Floty eko był jakiś balans każdy sojusz miał szanse.
Każdy kasę wydaje jak chce i na co chce i kiedy chce, to prywatna sprawa i po ST podśmiechiwanie się i nazywanie kogoś paczkomatem... hmmm kogoś coś boli mniej więcej w połowie ciała.
Do rzeczy, dajmy przykład: jest sobie gracz TUSK i ma 4mld pkt i kupuje anty za 4k pln przy promce anty 100%, robi astro 4lvl wyżej, dodaje 2 planety i wali jeszcze w eko w metę resztę. Po całej akcji gracz ten ma 6mld pkt + i tutaj dajemy przykład innego gracza z innego sojuszu załóżmy że to jest gracz PAN OGÓREK, Pan ogórek ma 2-3mld mniej pkt, eko 2x mniej pkt, i w pewnym momencie na przestrzeni 2-3 miesięcy gracz TUSK jeszcze dokupuje trochę paczek i dalej pakuje w eko, a w ciągu tych 3-4 miesięcy PAN OGÓREK ma BAGATELA +/- 20mld pkt i UWAGA, ile Pan ogórek musiałby kupić anty i walnąć paczek żeby 14mld pkt w takim krótkim czasie to zrobić? 15 tysięcy PLN??? Gracz Tusk ma 2x mniej pkt... więc halo??? Gość wygrał w lotto?
Mając nadal to samo EKO, EKO stoi dosłownie w miejscu przez około 3 miechy, jedynie co to widać jak POMPOWANA jest Flota do góry i trochę formy życia, następnie PAN OGÓREK lata gęsiami po planetach i cieszy michę bo ma flotę gdzie nawet gracz który ma 5mld mety z paki żeby rozwalić 400k gęsi ile by trzeba znowu dokupić anty i paczek? Kerberos stał się prywatnym folwarkiem pewnej liczby graczy, reszta nic nie może zrobić.
Chyba ktoś jedzie ostro po bandzie i w nosie ma jakieś zasady, skoro Khal pisał tam na 1 czy 2 stronie że Polacy to naród od setek lat który zawsze kombinował i kombinuje, OK SPOKO. Jeśli ten handel jest LEGALNY no to co trzeba zebrać ekipę z 20 graczy sypnąć kasą na konto top 2 eko SPOMPOWAĆ i jechać z tematem nie ma co się oglądać na innych skoro inni tak mogą trzeba wyrównać szanse.
Jak to dobrze że mam sporo znajomych top 200 300 400 będziemy "HANDLOWAĆ" aż będzie DUDNIĆ
Grałem w tą gierkę z 20 lat temu gdzie jeszcze plazm nie było i pancerników dopiero zaczęły wchodzić, była też anty ale teraz to jest smarowanie KONKRET, kto wie czy ten smar nie jest posmarowany w SUPPORT.
Pan Ogórek to fajny gość, bądźmy jak on, nie bądźmy gorsi, bądźmy jak Pan Ogórek.
Jedyną osoba która ma ból w połowie ciała jesteś ty. Tym wywodem tylko to potwierdzasz bo nikt ci nie musi pokazywac papierka ile i kiedy sobie anty dowalił. Jego prywatna sprawa. Mógł sobie dowalić anty i na 500mld pkt - nic ci do tego, a zadek piecze widzę. Trochę się ośmieszyłeś i to srogo Ale czego się spodziewać po graczach ogame
Majs dla przykladu robi po 5000000 miliardów przyrostów na dzień i też go nikt nie tyka Bo niby co mają mu zrobić jak niemcy zabronili Więc weź chłopie umów się na wizytę u proktologa, bo odbyt boli. I nikomu nic do tego Jedynie popłakać
-
Witam wszystkich.
Do rzeczy, dajmy przykład: jest sobie gracz TUSK i ma 4mld pkt i kupuje anty za 4k pln przy promce anty 100%, robi astro 4lvl wyżej, dodaje 2 planety i wali jeszcze w eko w metę resztę. Po całej akcji gracz ten ma 6mld pkt + i tutaj dajemy przykład innego gracza z innego sojuszu załóżmy że to jest gracz PAN OGÓREK, Pan ogórek ma 2-3mld mniej pkt, eko 2x mniej pkt, i w pewnym momencie na przestrzeni 2-3 miesięcy gracz TUSK jeszcze dokupuje trochę paczek i dalej pakuje w eko, a w ciągu tych 3-4 miesięcy PAN OGÓREK ma BAGATELA +/- 20mld pkt i UWAGA, ile Pan ogórek musiałby kupić anty i walnąć paczek żeby 14mld pkt w takim krótkim czasie to zrobić? 15 tysięcy PLN??? Przy 2mld z paki to chyba z 20k PLN... i nagle gracz Tusk ma 2x mniej pkt ... więc halo??? Gość wygrał w lotto?
Support teraz jest w klinczu, kurde no widzimy ile anty poszło i ile pkt jest WAŁ konkret no ale przecież coś tam tej anty kupują... zabijemy KURY które znoszą złote jaja?
mam nadzieje, ze ten pan Ogorek to nie jest o mnie
-
Wszystko spoko, ale pozostaje jedno zasadnicze pytanie, jak odróżnić kiedy handel jest handlem a kiedy próbą ominięcia przepisu darowizny?
To co jest ustalone między graczem a i graczem b nie jest dostępne dla gracza c,d,e...
Operator gry widzi handel który mieści się w widełkach to co, ma pytać graczy czemu handlują i jakie mają przesłanki?
Tak jak i inny push. Widza atak normalny legalny, ale w ich roli jest ocenić czy to push czy nie.
Jesli mocny gracz sorzedaje biliony surowcow po minimalu tracac na tym biliony, bo mogl przeciez handlowac u handlarza.
Podpowien Ci, jak otwiera paczki to zawsze uzywa handkarza na wlasne potrzeby, nie skupuje surowcow, a tu nagle handel po minimalu, ktory jest dla niego niekorzystny zwazajac na to, ze handlarza uzywa bardzo czesto.
-
a jak sprawdzic czy wyfarmienie 3kkkk krysztalu z moona reckami bylo pushem czy normalnym farmingiem ? jak to ocenic ? czy mozna uznac ze gracz Blubber jest tak roztargniony i nie zalezy mu na takiej ilosci surowca czy w tym wypadku pieniedzy, ze boztrosko to sobie zostawil bez obrony. dla wielu graczy taka ilosc krysztalu jest czysta abstrakcja, a dla Blubbera to jest nic, wiec jak ocenic czy Gracz blubber przywiazuje wage do przelicznikow jakie oferuje mu sojusznik a jakie handlarz? Mi sie wydaje ze ma to centralnie w d.., ma ochote handlowac w wyznaczonych ramach to to robi , ma ochote zostawic 3kkkk krysi na moonie bez obstawy to zostawia, jego konto, jego surka i robi sobie z nia co chce.
A co do sprawdzania kto ile wydal na gre, niech kazdy pilnuje swojego protfela, odwieczna pogon do bycia w topce zaprowadzila wszystkich w slepy zaulek i jest lament, a wystarczy nie kupowac w ogole anty i sobie walczyc z graczami na swoim poziomie, jak jestes top 400 to sobie poluj na graczy ze swojej polki. kto ci broni i kto namawia cie na zakup anty paczek itp. Nasza wlasna durna ludzka mentalnosc do tego prowadzi bo zawsze chcemy cos komus udowodnic, na zasadzie " kupie samochod na kredyt , na ktory mnie nie stac, zaeby zagrac na nosie ludziom ktorych nawet nie lubie" niestety to wszystko sie do tego sprowadza, ale koniec koncow zawsze na wielka rybe znajdzie sie jeszcze wieksza ryba i tak mozna bez konca. Najprostrzym rozwiazaniem bylo by zdjac wszelkie ograniczenia, ludzie by sie rzucili na wszystko co nielegalne, nasycil by sie rynek miesiac czy dwa , a jak by w koncu ochloneli to sami poszli by po rozum do glowy ze taka gra to slepy zaulek i ze znacznie fajniejsza zabawa byla by jak by flote budowac tylko z farmingow , starc eko czy eksp, a nie z paczek, a anty uzywalo by sie tyle zeby sobie kupic sztab czy uzyc handlarza w grze.
-
Tak jak i inny push. Widza atak normalny legalny, ale w ich roli jest ocenić czy to push czy nie.
Jesli mocny gracz sorzedaje biliony surowcow po minimalu tracac na tym biliony, bo mogl przeciez handlowac u handlarza.
Podpowien Ci, jak otwiera paczki to zawsze uzywa handkarza na wlasne potrzeby, nie skupuje surowcow, a tu nagle handel po minimalu, ktory jest dla niego niekorzystny zwazajac na to, ze handlarza uzywa bardzo czesto.
To nie jest definicja pushu z tym mamy do czynienia wtedy kiedy to gracz mocniejszy korzysta z korzyści surowcowych od konta słabszego. Tyle regulamin. I tego trzyma się team w ocenie sytuacji bo też inaczej nie mogą działać...
-
a poza tym handel na tym polega, ze jeden zyskuje kosztem drugiego, czy ktos sie przejmuje tym, ze moze kupic cos taniej zamiast drozej ? a jak juz tak szkoda blubbera ze traci na handlu, to nie szkoda wam flociarzom np gornikow czy ekspiarzy, czy innych flociarzy ktorzy zbudowali swoje imperia z paczek, tylko tak beztrosko ich okradacie z ich surowcow?? czy to powinno miec miejsce? no przeciez oni traca swoja pieniadze na wasza rzecz, a mogli by nie tracic gdybyscie ich nie atakowali
-
co do calego tematu zapominacie, że jest zapis albo byl nie chce mi juz sprawdzac o zakazie kupowania po mniejszym i sprzedawania po wiekszym.
-
co do calego tematu zapominacie, że jest zapis albo byl nie chce mi juz sprawdzac o zakazie kupowania po mniejszym i sprzedawania po wiekszym.
jeśli nie ma takiego zapisu, to dobrym pomysłem było by umieszczenie go
bo jednak zasada szy=tywnychg widełek 3:2:1 lub zakazu handlu całkowicie między graczami była by troszkę inwazyjna, choć również nie przeszkadzała by mi -
Ogolnie i w skrocie. Nikt nie bedzie mi narzucał po jakim przeliczniku mam z kims handlować.
Chyba jednak bedą ci narzucać
-
Decyzja słuszna i jedyna prawidłowa Było nie sprzedawać surki na lewo
-
Decyzja super. Jeden szczegół dotyczy to również handlu z tzn. "handlarzem premium" od w/w daty.
Przelicznik 3:2:1.
QuoteAby ograniczyć ten proceder, dokonamy przywrócenia jednolitego przelicznika (bez widełek) dla każdego nowo rozpoczętego handlu.
-
Jasny przelicznik, jasne zasady. ktoś z GF wreszcie poszedł po rozum do głowy
-
Jasny przelicznik, jasne zasady.
iiiiii zero handlu kryształem między graczami, gj wp Art
-
Wszystko ładnie i pięknie bo jednak okazało się, że społeczność Adminów dostrzegła problem... Nie wiem czy to rozwiązanie cokolwiek daje w przypadku realiów serwera Kerberos na którym podjeliśmy wspólnie problem.
Mianowicie, czy w tej całej wspaniałomyślności i uregulowania handlu itd. ktoś pomyślał o ludziach z Keberosa lub innych serwerów którzy grali fair ?
Przewagi punktowej na Kerbie nie cofniemy nawet gdyby wpakować kilkanaście tysięcy zł w moim przypadku w samo eko by wyrównać przychód z paczki [a gdzie floty], bo skala procederu była tak znacząca i długa[ a dotyczyła przecież kilku osób z top], że dla mnie gra mija się z celem i po dwóch latach od początku lacerty poprzez fuzję, do Kerberosa kończąc nie mam pomysłu jak ją kontynuować w takiej rzeczywistości bo rozumiem, że żadnych konsekwencji cofania pktów, rekompensat i możliwości przeniesienia konta na podobny serwer Państwo Admini nie przewidzieli ?
Proszę o stanowisko co w tej kwestii i czy cokolwiek bedzie robione. Dla mnie to nic więcej tylko grożenie palcem dla oszustów a zatkanie ludziom ust by nie mówili, że nic nie zostało zrobione... No chyba, że sprawiedliwość mierzona jest ilością wydanych PLN... i dla takich ludzi dopasowuje się regulamin.
-
Wszystko ładnie i pięknie bo jednak okazało się, że społeczność Adminów dostrzegła problem... Nie wiem czy to rozwiązanie cokolwiek daje w przypadku realiów serwera Kerberos na którym podjeliśmy wspólnie problem.
Mianowicie, czy w tej całej wspaniałomyślności i uregulowania handlu itd. ktoś pomyślał o ludziach z Keberosa lub innych serwerów którzy grali fair ?
Przewagi punktowej na Kerbie nie cofniemy nawet gdyby wpakować kilkanaście tysięcy zł w moim przypadku w samo eko by wyrównać przychód z paczki [a gdzie floty], bo skala procederu była tak znacząca i długa[ a dotyczyła przecież kilku osób z top], że dla mnie gra mija się z celem i po dwóch latach od początku lacerty poprzez fuzję, do Kerberosa kończąc nie mam pomysłu jak ją kontynuować w takiej rzeczywistości bo rozumiem, że żadnych konsekwencji cofania pktów, rekompensat i możliwości przeniesienia konta na podobny serwer Państwo Admini nie przewidzieli ?
Proszę o stanowisko co w tej kwestii i czy cokolwiek bedzie robione. Dla mnie to nic więcej tylko grożenie palcem dla oszustów a zatkanie ludziom ust by nie mówili, że nic nie zostało zrobione... No chyba, że sprawiedliwość mierzona jest ilością wydanych PLN... i dla takich ludzi dopasowuje się regulamin.
Przepraszam bardzo, rozpętałeś gonoburze a teraz, martwisz się o innych graczy i handel?
Na co liczyłeś z dostana bany ludzie za regulaminowy handel mieszczący się w widełkach?