Dex na pz i floty pokojowe

• Ale wiesz że większość graczy nie zbiera floty kilka lat? Tylko trzyma tyle DT żeby wysłać na fs te kilka miliardów surki z eko. Ewentualnie floty z expów ale to i tak się rozkłada po wszystkich moonach.

Długo tak miałam i zawsze brałam pod uwagę niszczenie moona :P

Ba! Nawet raz mi tak zniszczyli, ze śmieciową flotą z śmieciowymi surowcami.

(W sumie śmiesznie wyszło bo zniszczył moona startowego i dziwił się że nie ma floty - top1 tego serwera :D)

• Ankieta rozesłana.

Potrwa do 21.06.2024 do 23:30.

Halo w ankiecie nie jest zawarta kwestia pomijania pustych układów, które również były poruszane w tym temacie.

Oczywiście jest to ważne tak jak dwie inne zmiany co się znajdują w ankiecie.

Moje skromne zapytanie brzmi tak: co poszło nie tak i dyskutujemy tylko o 66,6767676% zmian na unii a nie o całości ?

• No to z ciekawości sprawdziłem, bo mam konto na pokojowych x5 i pokojowych x3, 50000 MT, lot do sąsiedniej galaktyki. Na górze x5, na dole x3. Drobna różnica oczywiście wynika z różnic w poziomach napędów. Speedy flot NIGDY nie wpływały bezpośrednio na parametry statków, tylko na sam czas lotu, więc przestańcie wprowadzać graczy w błąd. Tak więc w istocie, najwyraźniej gracie w różne gry, różnica w spalaniu może wynikać tylko z innego parametru deuter factor dla uniwersum, w przypadku obu moich to 50%.

https://ibb.co/T8hX0fG

• Speedy flot NIGDY nie wpływały bezpośrednio na parametry statków, tylko na sam czas lotu, więc przestańcie wprowadzać graczy w błąd.

Speed floty wpływa na to jak robisz FS - żeby mieć mniej więcej o tej samej godzinie - i ta zmiana może pociągać za sobą podwyższenie kosztów FS. U mnie zwiększy się ok 3 razy. :)

• Speedy flot NIGDY nie wpływały bezpośrednio na parametry statków, tylko na sam czas lotu, więc przestańcie wprowadzać graczy w błąd.

Speed floty wpływa na to jak robisz FS - żeby mieć mniej więcej o tej samej godzinie - i ta zmiana może pociągać za sobą podwyższenie kosztów FS. U mnie zwiększy się ok 3 razy. :)

Ale to jest pośredni wzrost, a nie bezpośrednio związany ze speedem flot, jak sugerują co najmniej dwie osoby stronę temu.

• Ale to jest pośredni wzrost, a nie bezpośrednio związany ze speedem flot

Pośredni czy bezpośredni... skutkiem tego jest to że muszę trzeba przeorganizować wysyłanie FS.

Nie tylko dotyczy to deuteru ale też czasów - jak ktoś budował konto pod speed x1 a teraz będzie mieć speed x2.

Chyba za stara jestem na takie zmiany w FS. :S

• Ale to jest pośredni wzrost, a nie bezpośrednio związany ze speedem flot

Pośredni czy bezpośredni... skutkiem tego jest to że muszę trzeba przeorganizować wysyłanie FS.

Nie tylko dotyczy to deuteru ale też czasów - jak ktoś budował konto pod speed x1 a teraz będzie mieć speed x2.

Chyba za stara jestem na takie zmiany w FS. :S

Trzeba iść do przodu zmiana w postaci klas czy też LF jakoś nie przeszkadzała w tym przypadku niech demokracja zadziała tylko, że tutaj nam GF poprzeczkę stawia nie na 51% głosów a na jakieś ~80% co jest absurdem. Takim jak wmawiane jest to, że flota będzie palić dwa razy więcej.

Zmieni się drastycznie tylko jedna zmienna czyli czas (FS-a) a dokładniej każdego lotu pokojowego co ma plusy jak również minusy, który dla każdego gracza wpłynie indywidualnie na konto.

• Trzeba iść do przodu zmiana w postaci klas czy też LF jakoś nie przeszkadzała

Najbardziej mnie denerwują argumenty pokazujące że przecież inne zmiany są wprowadzane. Bo to argument taki..

Nie przypominam sobie jakiejś zmiany która wpływa tak bardzo na grę jak zmiana speed floty. Żadna zmiana mi nie reorganizowała planu dnia.

Masz rację demokracja, jak komuś nie podobają się np. FZ to nie musi ich robić i ma serwer bez zmian. :)

Każda zmiana w różny sposób ingeruje w grę.

• Takim jak wmawiane jest to, że flota będzie palić dwa razy więcej.

Jak będziesz wysyłał 2 razy częściej, to dex idzie x2 to logiczne, a nie żaden absurd.

Tak musi być 80%, żeby nie było oszustw.

Dam Ci jedną rade może pomoże wysyłasz flotę na 10% zmień klasę można na 5% i nawet zniżki w dexie są zawarte podobno mniej palą.

Jak się nie skusisz na to to pamiętaj że MT będzie szybciej latać ze zwózką surowca. No i dla dalszej analizy Twojego problemu pochwal się ilością latajek to jakoś zaradzimy z Twoim problemem. Darowiznę Ci zrobię jak boli 10 000 000 dexu. :) Tyle kończę nie potrzebna polemikę zapraszam na PW :).

• Każda zmiana w różny sposób ingeruje w grę.

Zgadzam się. Tylko zauważ że przyczyną dyskusji o tym i ankiety jest... przymusowa zmiana prędkości graczy którzy musieli brać udział w migracji.

Więc tak naprawdę ankieta nie dotyczy tego czy gracze będą musieli się dostosować do zmiany ale raczej którzy gracze będą musieli dostosować się do zmiany prędkości - starzy gracze czy migranci. Dlatego tutaj nie ma dobrego rozwiązania, powinna decydować większość.

• Dam Ci jedną rade może pomoże wysyłasz flotę na 10% zmień klasę można na 5% i nawet zniżki w dexie są zawarte podobno mniej palą.

Jak się nie skusisz na to to pamiętaj że MT będzie szybciej latać ze zwózką surowca. No i dla dalszej analizy Twojego problemu pochwal się ilością latajek to jakoś zaradzimy z Twoim problemem. Darowiznę Ci zrobię jak boli 10 000 000 dexu. :) Tyle kończę nie potrzebna polemikę zapraszam na PW :).

Mam odpowiadać na ten trollowy post?

Przecież napisałam wyżej że zmiana speed x2 to nie tylko zmiana spalania deuteru a zmiana sposoby FS.

Zmiana ogranicza możliwe opcje wyboru % żeby FS wracało o odpowiedniej godzinie. ;)

powinna decydować większość.

Powinna. Przecież nie przeczę temu.

• Czy jako autor tego wątku mogę wnioskować o jego usunięcie? Tyle farmazonów ile wipisuje spin i ciapa świat nie widział...

“The monsters were never

under my bed.

Because the monsters

were inside my head.

I fear no monsters,

for no monsters I see.

Because all this time

the monster has been me.”

:fa:

• Ciap, nie zaśmiecaj tematu graczom spamem wiadomości.
    Masz gowno konto które było farmione wiele razy a próbujesz zabierać graczom frajdę z ciekawszej gry.

Idź na u68, tam może Cię słuchają jak spamowałaś im tym gownem że nie przeszła ankieta. Wciskasz ludziom bzdury jak przez 8 lat TVP, może coś wspólnego macie hmm……

• Masz gowno konto które było farmione wiele razy a próbujesz zabierać graczom frajdę z ciekawszej gry.

I takie gówno konto też może mieć swoje zdanie.

Zmiana speed x2 wpływa na FS w układzie? Wpływa. Ogranicza opcje poza układ? Ogranicza.

Możecie mnie obrażać od TVP itd... ale jak ktoś pomyśli to to zauważy.