Dex na pz i floty pokojowe

• Jestem graczem który przywędrował z serwera mathilde i również jestem za zmianami:

-Deu na PZ - TAK (chociaz mi to obojętne jako graczowi eco, ale niech inni mają)

-Szybsze floty pokojowe - TAK (tutaj zdecydowanie jestem za zmianą)

-Pomijanie pustych układów - TAK

• Pomijanie pustych układów nie jest dostępne. Czyli nie będzie tego w ankiecie.

Prędkość powinna zostać taka, jaka jest, bo już zostało mało takich uni, gdzie jest ta prędkość x1 wszystkich flot.

Dlatego ja jestem za prędkością flot pokojowych x1.

Dex na pz niech będzie na tak, w ramach kompromisu. :D

Floty x2 na NIE.

Uszanujmy te uni, z prędkościami wszystkich flot x1, które nam pozostały.

Ale prędkości pokojowych zmieniać bym nie chciał. NIe miałem możliwości wyboru uni przy fuzji i chciałbym zostać na normalnym x1. Jak komuś statki wolno latają to polecam podciągnąć sobie badania form życia.

:goodposting:

• Uszanujmy te uni, z prędkościami wszystkich flot x1, które nam pozostały.

Ale prędkości pokojowych zmieniać bym nie chciał. NIe miałem możliwości wyboru uni przy fuzji i chciałbym zostać na normalnym x1. Jak komuś statki wolno latają to polecam podciągnąć sobie badania form życia.

:goodposting:

Taaaak świetny post... Obecnie mam spalinowy 19 i trochę ponad 160% prędkości z 'Przetaktowanie (Duży Transporter)'... Ile surki muszę władować w formy życia by moje dt latały 2x szybciej?

No cóż ta fuzja była jaka była, gracze z kilku uni z flotami wojennymi 1x, a szybszymi pokojowymi trafili tutaj, będąc przywiązanymi do jednak tego istotniejszego parametru. Może ci bardziej konserwatywni gracze powinni w następnej fuzji dostać możliwość ucieczki na u68?

• Szczerze? zwiększenie prędkości flot zmusi mnie do częstszego zaglądania do gry. A co za tym idzie będę musiał poświęcić więcej czasu. To będzie skutkowało tym że górnictwo szybko mi się znudzi i wróce do floty i znowu będzie potrzebna fuzja bo widzę że i nasze Szopy wróciły do gry i zaraz uni się wyludni.. Bez sensu. Bawcie się grzecznie i grajcie sobie i rośnijcie. Po co szukać siłowych rozwiązań?

• Szczerze? zwiększenie prędkości flot zmusi mnie do częstszego zaglądania do gry. A co za tym idzie będę musiał poświęcić więcej czasu. To będzie skutkowało tym że górnictwo szybko mi się znudzi i wróce do floty i znowu będzie potrzebna fuzja bo widzę że i nasze Szopy wróciły do gry i zaraz uni się wyludni.. Bez sensu. Bawcie się grzecznie i grajcie sobie i rośnijcie. Po co szukać siłowych rozwiązań?

Szczerze to nie rozumiem powodu dla którego będziesz musiał częściej zaglądać. Górnik zsyła surowce i daje fs tyle. W czym to wymaga nagle częstrzego zaglądania? Jak chcesz to zsyłkę możesz robić nawet i z GŚ w 12h Ci obróci przy prędkości x3 :D

• Wbrew pozorom uni się wyludni szybciej na flotach pokojowych x1. Większość ludzi, o ile nie wszyscy są z pokojowych x2 i dla nich to będzie za wolne

- lot na ekspedycje 2x dłużej

- gdy znajduje opóźnienie na ekspedycji to dostaje +2h, a nie +1 (latam zawsze na 1h)

- loty po artefakty 2x dłużej, więc mniej się opłaca zajmować sloty

- transport surowców wolniejszy

Zwolennicy x1 zawsze mogą dodać jakiś kolonizator czy GS do floty i ich loty zostaną z podobnym czasem.

FS z GSem można sobie ustawic i tak jak się chce, czy to x1 czy x2. Misja atakuj I zbieraj zostają bez zmian, bo to wojenne.

PS: jak będzie ankieta to niech będzie wybór między x1 a x2, żeby nie było, że za x1 np 40%, x2 30%, x3 30% itp. Lub po prostu czy jesteś za przyspieszeniem flot pokojowych.

Pozdrawiam.

• fs z gs przy x1 będzie inny niż przy x2. Jak Ty podstaw gry nie rozumiesz to po co sie udzielasz? ten sam fs na różnych prędkosciach będzie trwał krócej. to raczej jest logiczne dla każdego kto chociaż chwile pograł w tą gre.

• Ty masz do perfekcji opanowane te podstawy? Brawo :D. To teraz proponuję jeszcze czytanie ze zrozumieniem poćwiczyć.

• Dobrym kompromisem byłoby zwiększenie prędkości statków cywilnych. :D

Można zawsze było wybrać uni, gdzie prędkość flot x2 funkcjonuje, a nie przychodzić tutaj. :D

Prędkość flot pokojowych nie jest taka istotna jak robienie fs.

• Dla przypomnienia — rozmawiamy o misjach pokojowych — ataki nadal będą powolne, tak jak się wszyscy przyzwyczailiśmy, więc dlaczego miałoby to skutkować szybszym wyludnieniem?

pewnie temu ze pokojowe floty to dawanie lotki do us i lot na stacjonuj i atak z ukladu wyjdzie szybcije u cb niz w przypadku ataku samego ;)

• Dla przypomnienia — rozmawiamy o misjach pokojowych — ataki nadal będą powolne, tak jak się wszyscy przyzwyczailiśmy, więc dlaczego miałoby to skutkować szybszym wyludnieniem?

Odpowiadałam dlaczego zmiana pokojowych ma znaczenie -> wpływa na FS w układzie.

Ba! Nawet odpowiadałeś między postami.

Czy coś niezrozumiale napisałam? Coś bardziej wyjaśnić? :x