Wersja 11.X - dyskusja

• Genialne! Żeby widzieć wszystko, muszę zaznaczyć "nic", ale żeby wiedzieć "mniej" to trzeba wybrać więcej opcji. Ale żeby nie było tak dobrze to dostępnych jest tylko 6 z 25 kombinacji.

• GF strzela sobie w kolano , od jakiegośczasu chyba w grupie rozwoju tej firmy zasiada jakiś 2 letnie dziecko, przecież nikt nowy w to gówno grać nie będzie a wasze usprawnienia tylko pomogą się od tego szajsu uwolnić. no prosze was , jak nie wierzycie to zróbcie serwer taki jak był na początku , chociaż jeden, pewnie wam sie zatka bo każdy będzie chciał na nim grać !!!! jesteście grabażami własnej gry

• Trzeba napisać wprost- GF [ciach] tę zmianą całą grę, a mój ulubiony dodatek (AntiOgame) jest w tym momencie bezużyteczny. Wiele się mówi o niemieckiej jakości- ja jej tu [ciach] nie widzę

Moderator Ruda:
    Pseudocenzura

• Przy jakichkolwiek problemach polecam wyłączyć wtyczki dodatków. Zapewne żadne nie będą współgrać po dzisiejszej aktualizacji.

Ruda, ale dlaczego tak skrzywdziliście ludzi, którzy graja flota ? Czy jest szansa na przywrocenie poprzedniego wygladu ? Wielu moich znajomych ktorzy lataja, stracili ochote do gry podziesiejszej aktualizacji...

• I to jest dobra wiadomość, bo już chciałem uruchamiać handlarza złomu...noga - flota - brama prawda. Jeszcze tylko usunąć te obrazki i będzie w miarę dobrze, czyli jak wcześniej.:)

• Czy jest szansa na przywrocenie poprzedniego wygladu ? Wielu moich znajomych ktorzy lataja, stracili ochote do gry podziesiejszej aktualizacji...

Nie chciałbym zabijać nadziei, ale na niemieckim forum ich CoMa napisał, że pytał się o ewentualny Rollback włodarzy GF i odpowiedzieli mu, że nie mają takich planów.

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

• Chciałbym dodać, że filtr do RS pt. "Flota" wyświetla, uwaga uwaga, LICZBĘ STATKÓW, nie ich wartość. Więc teraz, żeby w ogóle wiedzieć, czy cel jest wart uwagi, trzeba kliknąć i sprawdzić, czy ten 1000 statków to sondy, satelity, czy może zapomniane gęsi.

• A GF stwierdza, że zrobi wszystko po swojemu i na opak. Jakby tu utrudnić grę... hmmm... może ikonki zmieńmy do mikroskopijnych, ukryjmy wszystkie ważne informacje, pokazujmy dane nikomu nie potrzebne i nic nie mówiące, a co się da (oraz nie da) zastąpmy obrazkami. Coś czuję że przy następnej aktualizacji zobaczymy "Gracz Józek ma 1️⃣3️⃣ mln surowca ❗ale jest na twojej 🩷buddy-liscie. Wysłać 💯Pancerników do 💣ataku 💥💥💥🤔"

Myślę, że w Twoim przykładzie jest za dużo literek. Komu by się to chciało składać w słowa i się zastanawiać...

Ja bym wolał same obrazki. Oczywiście bez cyferek, bo one jeszcze bardziej wprowadzają mętlik w głowie, a większość ludzi miała problemy z matematyką w podstawówce, więc nawet do gimnazjum nie szli, więc nie ma co im utrudniać życia.

Ogólny obrazek, że chodzi o gracza + jego ikonka

Duże ikonki surowców, żeby cieszyły oko (bez cyferek, żeby ktoś nie był smutny, że mało)

plus małe ikonki stateczków (fajnie jakby latały po całym ekranie - np wyobraź sobie 1kk LM śmigających po całym ekranie - ale jak się nie da jeszcze takich animacji wprowadzić, to jednak mniejsze ikonki wystarczą, żeby kogoś nie przestraszyć, że jest tam jakaś flota), obrony, badań itp...

Mniej więcej taki raport szpiegowski byłby cudowny:

• Czy jest szansa na przywrocenie poprzedniego wygladu ? Wielu moich znajomych ktorzy lataja, stracili ochote do gry podziesiejszej aktualizacji...

Nie chciałbym zabijać nadziei, ale na niemieckim forum ich CoMa napisał, że pytał się o ewentualny Rollback włodarzy GF i odpowiedzieli mu, że nie mają takich planów.

ale niemiecka społeczność chce się zjednoczyć i rozpocząć protest :) ciekawe co im z tego wyjdzie :)

ale niemiecka społeczność chce się zjednoczyć i rozpocząć protest :) ciekawe co im z tego wyjdzie :)

My tez powinniśmy bo to co się [ciach] dziś to jakiś żart i kpina ze strony GF... bez kity oni chcą zarabiać ? ja wywalam hajs na anty a w nagrode dostaje taki szajs...

Moderator Ruda:
    Wulgaryzm

• rece opadaja i grac sie odechciewa, wszedzie pracuje banda debili ktora na sile wprowadza nie przetestowane rzeczy, na pociesznie powiem ze mam w robocie podobnych arcy dzbanow ktorym sie wydaje ze sa tacy tworczy a w rzeczywistosci maja zle pomysly, ewentualnie przeplatane bardzo zlymi i w zwiazku z tym ze to menagery to ani kroku wstecz, chocbys nie wiem jak bardzo wyraznie mu udowodnil ze wlasnie spektakularnie przekroczyl kolejny poziom swojego debilizmu :lool:

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• Jestem rozczarowany xD, pojawiły się jakieś landrynki w wiadomościach, AGR i Ogamte tracer się wyłożyły, a jako tako działa Infinity ||
    Hej Ruda :goodjob:

Ruda , Droga Administracjo . dlaczego zrobiliście taka złą zmianę dla nas graczy ? ;(

Przy jakichkolwiek problemach polecam wyłączyć wtyczki dodatków. Zapewne żadne nie będą współgrać po dzisiejszej aktualizacji.

Ruda, ale dlaczego tak skrzywdziliście ludzi, którzy graja flota ? Czy jest szansa na przywrocenie poprzedniego wygladu ? Wielu moich znajomych ktorzy lataja, stracili ochote do gry podziesiejszej aktualizacji...

Zacznę od tego co już tutaj padło i pada za każdym razem: Należy rozróżniać poziomy obsługi Supportu oraz Działu w GF, który zajmuje się zmianami w grze.

Wolontariusze czytaj. team gry czy forum nie biorą udziału w procesie tworzenia nowości, naprawiania bugów czy wprowadzaniu zmian.

Administracja Gry odpowiada jedynie w tych kwestiach za zgłaszanie feedbacków czy błędów. Dlatego często na Supporcie pytamy o różne rzeczy, bo są one nam potrzebne by pchać dany temat dalej.

Jednych z głównych zadań Administracji jest też ogłaszanie aktualizacji i różnych informacji, które przekazuje nam GF.

Rozumiem frustrację, sama jestem aktywnym graczem na jednym z polskich serwerów i nie ukrywam, że jestem równie jak Wy tą aktualizacją rozczarowana. Ale nie jesteśmy w stanie na swoim poziomie naprawić rzeczy, które do tej pory działały lub zmienić coś co wyglądało tak, a teraz wygląda inaczej. Przekazaliśmy opinie osobom, które za to odpowiadają. Czytając fora innych społeczności odzew jest taki sam jak tutaj w tym temacie.

Czytamy Wasze komentarze, tickety czy wiadomości prywatne, więc to też nie jest tak że jesteście z tym sami. ;)