Wersja 11.X - dyskusja

• Ruda to ja już proponuje przenieść kilka ostatnich postów z tematu o 10x wersji do tego tematu.

Bo ostatnie posty, które napisałem o tym milionowym limicie lotów rozpoznawczych na Quantum i o których toczy się dyskusja, dotyczą chyba tej 11nastej wersji..

• Dość ciekawy pomysł dla osób zaczynających przygodę z grą. Sporo anty to zebrania.

Natomiast brakuje czegoś dla bardziej zaawansowanych graczy.

Zarówno zadań jak i nagród na miarę doświadczonego gracza.

Ale pomysł ciekawy i jest to odświeżenie starego wstępu z zadaniami.

Warto wspomnieć też o nowej opcji śledzenie, która pomaga krok po kroku pokazując co należy zrobić i gdzie wejść aby wykonać misję.

Dość wartościowa podpowiedź dla nowych graczy całkowicie niezapoznanych z grą.

:4stars:

• Nie jest źle poza tym ze u mnie klawisz co uruchamia budowe przeniosło do góry poza obszar i wystaje na 1mm, tak że tylko na trzeźwo da się wcelować, ciekawe czy to celowy zamysł tworców. Mogli sie bardziej postarać i zrobić pulsujący klasisz - taki co znika i pojawia się losowo, czyli jak flota.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited 2 times, last by Crysis ().

• lagi lagami - możliwe, że kiedyś naprawią XD

Ale przy tworzeniu misji to ktoś nie wziął pod uwagę faktu, że gracze mogą mieć rozbudowane planety. Misja z wyburzeniem elektrowni fuzyjnej jest trochę lipna, ktoś kto ma rozwinięte wysoko fuzyjne nie będzie ich wyburzać, żeby zrobić misję....

inna sprawa to nie działa misja z ukończeniem ekspedycji ;]

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• to co wysyłasz że działą?

ja dtki pionier i rozpruwacz i tak cały dzień i do tej pory nie zaliczyło :>

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• mt i sondę i misja nie ekspedycja tylko szpieguj. (poz. 16).

Inaczej nie zaliczy zadania.

Można sobie uruchomić opcję śledź misję i pokaże ci co masz robić zaznaczając na pomarańczowo prostokąt.

Trzeba załadować surowcami.

• no i co, kliknęłam śledź misje i nic mi się nie podświetla ani nic... ani z antigame, ani bez niego

już pomijam fakt że agr działa mi tak tylko częściowo.....

edit: ok ale w każdtm razie są dwie misje z ekspedycją, jedna gdzie trzeba wyslać szpiega z surowcami, a druga ukończyć ekspę. jaki to ma sens w tej misji, jeśli faktycznie mam ją wysłać z misją szpieguj by się ukończyła. przecież to bez sensu......

pnZMuihsj

S. King

Edited once, last by Avinashi ().

• misją szpieguj by się ukończyła. przecież to bez sensu.....

Nie wiem jaki to ma sens. U mnie zadziałało a jaki sens ma zadanie burzenie fuzyjnej.

Tyle v temacie zadań.

Dyrektywa III

Wyślij misję szpiegowską z zasobami do pozycji 16 b1c7ef5b1164eba44e55b7f6d25d35.gif

Wyślij załadowaną surowcami flotę razem z jedną sondą szpiegowską jako misję szpiegowską do pozycji 16 w układzie słonecznym - czyli w nieskończoną przestrzeń kosmiczną.

Jest napisane, że misja szpiegowska na pozycje 16.

no i co, kliknęłam śledź misje i nic mi się nie podświetla a

U mnie się podświetla.

Ta misja Ukończ ekspedycję b1c7ef5b1164eba44e55b7f6d25d35.gif

Ona już była zaliczona.

• Chodzi o ostatnią misję z czwartej dyrektywy. Mi też nie zalicza póki co.