Wersja 8.X - dyskusje

• Swoją drogą ten naukowiec ma jakoś najmniejsze korzyści z tych klas. Co sądzicie?

Handlarz sporo tego ma i przydatne dla ekowca.

Wojownik w sumie bojowe super na plus szpiegowanie i skanowanie całych układów ciekawe

Ale naukowiec - czegoś mi tu brakuje.

Pytanie czy teraz ruszy łączenie uni czy dalej cisza będzie w tym temacie.

• Nie polecam obecnie skanować systemowo na "wojowniku", skany nie chcą się potem ładować i trzeba skasować wszystkie by móc jakiekolwiek skany przeglądać. ^^

hahahahahaha GF XD

no także tego...

weź tam zapytaj się ich jak to jest możliwe, że na testowej działa wsio a na normalnych serwerach już nie?? no bo nie czaję.... no dobra na testowych nie można wysłać floty palącej 2kkk dexu i więcej, bo wyskakuje błąd i przez kilka/naście minut nie da się nic wysłać... Ano i od czasu do czasu zawiesza się serwer, że nie dolatują floty :P Ale system szpiegowania działał. A tu jak wrzucą coś co tam działało nagle okazuje się, że nie działa.... A potem dziwić się że ludzie się burzą "bo gra nie działa, bo wprowadzają jakieś G które nie działa.."

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Jak działa bonus u Naukowca:

• Podobnie jak w przypadku osobistej klasy "Odkrywca", w razie kolonizacji gracze otrzymują o 5% większe planety. Szczególnie korzystne jest połączenie bonusów obu klas.

Czyli jak mam Odkrywce i Naukowca jednocześnie to mam bonus +15% większe planety, a dokładniej +15% do średnicy planety?

Czyli maksymalnie obecnie na 8 pozycji można znaleźć 358 pól ?

Średnicę największej na poz.8 to 15.875km +15% do średnicy to 18.256km to da 333 pola, a jak dodać bonus do ilości pól np. +25, to wychodzi obecnie maksymalna planeta może mieć 358 pól?

• weź tam zapytaj się ich jak to jest możliwe, że na testowej działa wsio a na normalnych serwerach już nie??

Potwierdzam, działało.

Naukowiec za mało ma.

Myślę, że przydały by się szybsze badania plus 10% załóżmy.

Dodatkowo możliwość korzystania z laboratoriów członków sojuszu do przyspieszania np. badan typu 150 dni lub więcej.

• potwierdzenie tutaj:

PLANETY - KOLONIZACJA

• Podobnie jak w przypadku osobistej klasy "Generał", gracze otrzymują dodatkowo +1 poziom do techniki szpiegowskiej.

Ruda no to ja chcę zgłosić błąd... Klasa GENERAŁ nie dodaje +1 do szpiega :>

generalnie to nigdy nie dodawał.... pisałam to już jak ART udostępnił swój post. Wnoszę zatem o zgłoszenie do GFu, że generał nie dodaje +1 do szpiega :>

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Dzięki Virus za opisanie każdej klasy, człowiek na dwa tyg sobie urlop zrobi i tu takie rzeczy. Fajnie, znowu większe wydobycie.

W dobrą stronę ogejm zmierzasz, w dobrą.

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Podobnie jak w przypadku osobistej klasy "Generał", gracze otrzymują dodatkowo +1 poziom do techniki szpiegowskiej.

Ruda no to ja chcę zgłosić błąd... Klasa GENERAŁ nie dodaje +1 do szpiega :>

generalnie to nigdy nie dodawał.... pisałam to już jak ART udostępnił swój post. Wnoszę zatem o zgłoszenie do GFu, że generał nie dodaje +1 do szpiega :>

Myślę. że to bardziej pomyłka w opisie. ;) w moim FAQ poprawiłam tą informację.

• Myślę. że to bardziej pomyłka w opisie. ;) w moim FAQ poprawiłam tą informację.

a ja myślę, że błąd GFu :D

lepiej zgłosić to, bo kto wie, może jednak zapomnieli sobie o tym?

pnZMuihsj

S. King

• To ograniczenie jest dobre, bo niweluje patologię dla jednoosobowych sojuszy, które mógłbyś szybko opuszczać i zakładać nowe i tym samym zmienić klasę jak rękawiczki w miarę aktualnych potrzeb.

https://s68-pl.ogame.gameforge…nfo.php?allianceId=501161

Klasa sojuszu Handlarz

Członkowie 1

:/

Szybko nie bo...

Debuff aktywny - opuszczenie sojuszu
    Uniemożliwia założenie nowego sojuszu. Nie pozwala także na złożenie podania do nowego sojuszu.

:fsmile: