Wersja 8.X - dyskusje

• Swoją drogą ten naukowiec ma jakoś najmniejsze korzyści z tych klas. Co sądzicie?

Handlarz sporo tego ma i przydatne dla ekowca.

Wojownik w sumie bojowe super na plus szpiegowanie i skanowanie całych układów ciekawe

Ale naukowiec - czegoś mi tu brakuje.

Pytanie czy teraz ruszy łączenie uni czy dalej cisza będzie w tym temacie.

• Nie polecam obecnie skanować systemowo na "wojowniku", skany nie chcą się potem ładować i trzeba skasować wszystkie by móc jakiekolwiek skany przeglądać. ^^

hahahahahaha GF XD

no także tego...

weź tam zapytaj się ich jak to jest możliwe, że na testowej działa wsio a na normalnych serwerach już nie?? no bo nie czaję.... no dobra na testowych nie można wysłać floty palącej 2kkk dexu i więcej, bo wyskakuje błąd i przez kilka/naście minut nie da się nic wysłać... Ano i od czasu do czasu zawiesza się serwer, że nie dolatują floty :P Ale system szpiegowania działał. A tu jak wrzucą coś co tam działało nagle okazuje się, że nie działa.... A potem dziwić się że ludzie się burzą "bo gra nie działa, bo wprowadzają jakieś G które nie działa.."

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

Nerthil likes this.
  • Jak działa bonus u Naukowca:

• Podobnie jak w przypadku osobistej klasy "Odkrywca", w razie kolonizacji gracze otrzymują o 5% większe planety. Szczególnie korzystne jest połączenie bonusów obu klas.

Czyli jak mam Odkrywce i Naukowca jednocześnie to mam bonus +15% większe planety, a dokładniej +15% do średnicy planety?

Czyli maksymalnie obecnie na 8 pozycji można znaleźć 358 pól ?

Średnicę największej na poz.8 to 15.875km +15% do średnicy to 18.256km to da 333 pola, a jak dodać bonus do ilości pól np. +25, to wychodzi obecnie maksymalna planeta może mieć 358 pól?

• weź tam zapytaj się ich jak to jest możliwe, że na testowej działa wsio a na normalnych serwerach już nie??

Potwierdzam, działało.

Naukowiec za mało ma.

Myślę, że przydały by się szybsze badania plus 10% załóżmy.

Dodatkowo możliwość korzystania z laboratoriów członków sojuszu do przyspieszania np. badan typu 150 dni lub więcej.

• potwierdzenie tutaj:

PLANETY - KOLONIZACJA

• Podobnie jak w przypadku osobistej klasy "Generał", gracze otrzymują dodatkowo +1 poziom do techniki szpiegowskiej.

Ruda no to ja chcę zgłosić błąd... Klasa GENERAŁ nie dodaje +1 do szpiega :>

generalnie to nigdy nie dodawał.... pisałam to już jak ART udostępnił swój post. Wnoszę zatem o zgłoszenie do GFu, że generał nie dodaje +1 do szpiega :>

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Dzięki Virus za opisanie każdej klasy, człowiek na dwa tyg sobie urlop zrobi i tu takie rzeczy. Fajnie, znowu większe wydobycie.

W dobrą stronę ogejm zmierzasz, w dobrą.

Ruda: Oct 25th 2023

"SPIN DOKTOR Spamujesz wszem i wobec (...) Nie przyjmujesz do wiadomości faktów, tylko oceniasz je według własnego widzimisię."

Logitech: Aug 22nd 2021

SPIN DOKTOR, jesteś gościem, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

nawet na nich nie grając. Jesteś mistrzem hipokryzji - konto typowego spamera.

PS. Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Podobnie jak w przypadku osobistej klasy "Generał", gracze otrzymują dodatkowo +1 poziom do techniki szpiegowskiej.

Ruda no to ja chcę zgłosić błąd... Klasa GENERAŁ nie dodaje +1 do szpiega :>

generalnie to nigdy nie dodawał.... pisałam to już jak ART udostępnił swój post. Wnoszę zatem o zgłoszenie do GFu, że generał nie dodaje +1 do szpiega :>

Myślę. że to bardziej pomyłka w opisie. ;) w moim FAQ poprawiłam tą informację.

• Myślę. że to bardziej pomyłka w opisie. ;) w moim FAQ poprawiłam tą informację.

a ja myślę, że błąd GFu :D

lepiej zgłosić to, bo kto wie, może jednak zapomnieli sobie o tym?

pnZMuihsj

S. King

• To ograniczenie jest dobre, bo niweluje patologię dla jednoosobowych sojuszy, które mógłbyś szybko opuszczać i zakładać nowe i tym samym zmienić klasę jak rękawiczki w miarę aktualnych potrzeb.

https://s68-pl.ogame.gameforge…nfo.php?allianceId=501161

Klasa sojuszu Handlarz

Członkowie 1

:/

Szybko nie bo...

Debuff aktywny - opuszczenie sojuszu
    Uniemożliwia założenie nowego sojuszu. Nie pozwala także na złożenie podania do nowego sojuszu.

:fsmile: