Nie polecam obecnie skanować systemowo na "wojowniku", skany nie chcą się potem ładować i trzeba skasować wszystkie by móc jakiekolwiek skany przeglądać. ^^
Wersja 8.X - dyskusje
- ciap
- Closed
-
-
Udostępniłem raport wykonany "skanowaniem" wojownika w sojuszu. Niestety ten zabieg spowodował, że aktualnie zakładka "udostępniane raporty szpiegowskie" po prostu się nie ładuje.
-
Tak, z tego co się dowiedziałam zostało to już zgłoszone w GF.
-
Swoją drogą ten naukowiec ma jakoś najmniejsze korzyści z tych klas. Co sądzicie?
Handlarz sporo tego ma i przydatne dla ekowca.
Wojownik w sumie bojowe super na plus szpiegowanie i skanowanie całych układów ciekawe
Ale naukowiec - czegoś mi tu brakuje.
Pytanie czy teraz ruszy łączenie uni czy dalej cisza będzie w tym temacie.
-
To raczej taka klasa "pod" Odkrywcę?
-
Nie polecam obecnie skanować systemowo na "wojowniku", skany nie chcą się potem ładować i trzeba skasować wszystkie by móc jakiekolwiek skany przeglądać. ^^
hahahahahaha GF XD
no także tego...
weź tam zapytaj się ich jak to jest możliwe, że na testowej działa wsio a na normalnych serwerach już nie?? no bo nie czaję.... no dobra na testowych nie można wysłać floty palącej 2kkk dexu i więcej, bo wyskakuje błąd i przez kilka/naście minut nie da się nic wysłać... Ano i od czasu do czasu zawiesza się serwer, że nie dolatują floty Ale system szpiegowania działał. A tu jak wrzucą coś co tam działało nagle okazuje się, że nie działa.... A potem dziwić się że ludzie się burzą "bo gra nie działa, bo wprowadzają jakieś G które nie działa.."
-
Jak działa bonus u Naukowca:
- Podobnie jak w przypadku osobistej klasy "Odkrywca", w razie kolonizacji gracze otrzymują o 5% większe planety. Szczególnie korzystne jest połączenie bonusów obu klas.
Czyli jak mam Odkrywce i Naukowca jednocześnie to mam bonus +15% większe planety, a dokładniej +15% do średnicy planety?
Czyli maksymalnie obecnie na 8 pozycji można znaleźć 358 pól ?
Średnicę największej na poz.8 to 15.875km +15% do średnicy to 18.256km to da 333 pola, a jak dodać bonus do ilości pól np. +25, to wychodzi obecnie maksymalna planeta może mieć 358 pól?
-
Podobnie jak w przypadku indywidualnej klasy "Odkrywca", w razie kolonizacji gracze otrzymują o 5% większe planety.
Szczególnie korzystne jest połączenie bonusów obu klas.
Bonusy łączą się.
-
weź tam zapytaj się ich jak to jest możliwe, że na testowej działa wsio a na normalnych serwerach już nie??
Potwierdzam, działało.
Naukowiec za mało ma.
Myślę, że przydały by się szybsze badania plus 10% załóżmy.
Dodatkowo możliwość korzystania z laboratoriów członków sojuszu do przyspieszania np. badan typu 150 dni lub więcej.
-
Podobnie jak w przypadku indywidualnej klasy "Odkrywca", w razie kolonizacji gracze otrzymują o 5% większe planety.
Szczególnie korzystne jest połączenie bonusów obu klas.
Bonusy łączą się.
potwierdzenie tutaj:
PLANETY - KOLONIZACJA
-
Z uwagi na zaokrąglenia wartości dla odkrywcy mogą być zaniżone o 1 pole.
Uwaga:
Klasa Odkrywcy posiada bonus, który zwiększa średnicę nowo skolonizowanej planety o 10%.
Skąd zapis o 21% bonusie?
Bonus klasy dotyczy średnicy kolonizowanej planety, zatem przekształcając wzór na pola planety bonus wynosi: (10% <=> 1.1 więc 1.1^2 = 1.21)
Od wersji 8.0 dostępna jest klasa sojuszu "Naukowiec" gdzie znajdziemy bonus zwiększający nowo skolonizowane planety o 5%.
Bonusy klasowe łączą się ze sobą.
-
-
Aby tylko przypadkiem nie przywrócili poprawnego spalania sond.
-
Skanowanie systemami zaczęło działać
-
Podobnie jak w przypadku osobistej klasy "Generał", gracze otrzymują dodatkowo +1 poziom do techniki szpiegowskiej.
Ruda no to ja chcę zgłosić błąd... Klasa GENERAŁ nie dodaje +1 do szpiega
generalnie to nigdy nie dodawał.... pisałam to już jak ART udostępnił swój post. Wnoszę zatem o zgłoszenie do GFu, że generał nie dodaje +1 do szpiega
-
Dzięki Virus za opisanie każdej klasy, człowiek na dwa tyg sobie urlop zrobi i tu takie rzeczy. Fajnie, znowu większe wydobycie.
W dobrą stronę ogejm zmierzasz, w dobrą.
-
Podobnie jak w przypadku osobistej klasy "Generał", gracze otrzymują dodatkowo +1 poziom do techniki szpiegowskiej.
Ruda no to ja chcę zgłosić błąd... Klasa GENERAŁ nie dodaje +1 do szpiega
generalnie to nigdy nie dodawał.... pisałam to już jak ART udostępnił swój post. Wnoszę zatem o zgłoszenie do GFu, że generał nie dodaje +1 do szpiega
Myślę. że to bardziej pomyłka w opisie. w moim FAQ poprawiłam tą informację.
-
Myślę. że to bardziej pomyłka w opisie. w moim FAQ poprawiłam tą informację.
a ja myślę, że błąd GFu
lepiej zgłosić to, bo kto wie, może jednak zapomnieli sobie o tym?
-
Zgłosiłam
-
To ograniczenie jest dobre, bo niweluje patologię dla jednoosobowych sojuszy, które mógłbyś szybko opuszczać i zakładać nowe i tym samym zmienić klasę jak rękawiczki w miarę aktualnych potrzeb.
https://s68-pl.ogame.gameforge…nfo.php?allianceId=501161
Klasa sojuszu Handlarz
Członkowie 1
Szybko nie bo...
QuoteDebuff aktywny - opuszczenie sojuszu Uniemożliwia założenie nowego sojuszu. Nie pozwala także na złożenie podania do nowego sojuszu. -
Jak na razie to niewiele sojuszy wybrało klasę.
-
Jak na razie to niewiele sojuszy wybrało klasę.
Bo założyciele muszą popowracać z urlopów