Aktywacja form życia na wszystkich serwerach

• Czyli wychodzi na to, że od następnej aktualizacji ten spamerski temat będzie zamykany, bo wszyscy dostaną to, czego chcą :P heheh /żarcik/

Ale się porobi nowych tematów na forum, ło matko...:P a jak to działa, a z czym to działa, a czemu tak, a czemu nie inaczej itp..itd :P / i to już nie jest żarcik heheh /

Dane techniczne okrętów/obrony pokazują teraz wartości procentowe dla szybkiego ognia (Gwiazda śmierci może mieć maksymalnie 99% szybkich dział).

Ktoś mi wyjaśni, o co dokładnie chodzi z tą zmianą?

• Może tak być, że za jakiś miesiąc wprowadzą FŻ jeśli wszystko pójdzie dobrze na testowym.

Już na stronie proxy oprócz standardowych budynków są już też do przeliczania FŻ budynki i badania podzielone na rasy.

:D

• Ktoś mi wyjaśni, o co dokładnie chodzi z tą zmianą?

Niezłe tłumaczenie. Po prostu maksym. szansa sptrzały z szybkich dział to 99% , czyli jest ich 100 zamiast np. 1250 przeciw sondom.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Zapewne minimum miesiąc testów na Bermudzie, potem miesiąc testów wersji 10 na pozostałych serwerach. Jeśli nic się nie będzie działo i komuś będzie się chciało, to wcisną magiczny przycisk i aktywują formy życia na pozostałych serwerach.

• Ale miałem teraz przed chwilą dziwne zdarzenie....loguje się, puszczam flotę na poszukiwanie ras, wchodzę w ranking i patrze... jestem na pozycji 301.

Pierwsza myśl..oki, coś naprawiali i robili czystki

Ale niestety odświeżam i znów mam pozycję taką jaką miałem..

Ale naszła mnie druga myśl..czemu algorytm oddzielił ode mnie prawie 300stu graczy

- Zastanawiam się co robili w nocy i kim było te 300stu graczy których algorytm nie zaliczył...nieaktywni ? na urlopach ? zbanowani ? multi konta ?

:)

przepraszam za off top, ale chciałem się podzielić z wami tym zdarzeniem, bo pierwszy raz mi się coś takiego przydarzyło, a moje serce aż szybciej zabiło, bo pomyślałem ze ta 300setna moja pozycja....może est taką pozycją rzeczywistą ??

//może jestem 300 setny na wszystkich aktywnych graczy ?? //

aaaa nie ćpałem, nie piłem i nie mam kaca..leków tez nie biorę :P...wyraźnie w statach widniałem na pozycji 301 :P

• Może i dobrze! Lepiej niech nas na siłę nie uszczęśliwiają, bo GF różnie to wychodziło, a przeważnie in minus dla graczy ;)

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Wiadomo tylko, że na serwerze testowym jest nadal dużo bugów i w niedalekiej przyszłości pojawi się tam aktualizacja. Ponoć wszystko działa stabilniej, ale błędów jest nadal dużo. Komuś np flota wisiała DWA tygodnie.

Niestety deweloperka tej gry jest na bardzo niskim poziomie. LF zostały pokazane "światu" ponad rok temu. Trzeba być mocno utalentowanym, żeby przez tyle czasu nie umieć poprawić gry przeglądarkowej.

Oczywiście niczego nie dowiesz się od moderatorów, bo nic nie wiedzą. Chcesz coś wiedzieć? Musisz śledzić niemiecki kanał na discordzie - co jest przecież śmieszne.

• Spójrzmy prawdzie w oczy. Nie ma na co czekać. OGame się kończy. Testy na serwerze będą trwały bez końca. Bo zawsze cos się znajdzie do poprawienia.

Mam tylko dwa pytania:

1. Ile flot padło na u68 przez błędy LF.

2. Jeżeli jest tak źle to czemu nie widzę wylewającego się hejtu, narzekania etc.

No bo jeżeli rzeczywiście tak źle to czemu otwierane są nowe Uni z LF.

Tylko proszę nie piszcie, że nowe uni ma mało flot, pkt itp. Bo jeżeli otwierany serwer ma 8x prędkości flot pokojowych to z expow po 2 miesiącach powinien być saigon na uni.

Ale to tylko takie moje pitu pitu. Może się nie znam. Może czegoś niedoczytalem.

Miłego wtorku życzę. 3majcie się.

• OGame się kończy.

Słyszę to od lat. Lepiej by FZ było remedium a nie kryptonitem. A na serio to wiadomo ze studenci jako magisterke programuja ogame, a jak skończa studia to nie ma kto tego dokończyc bo GF szuka oszczędnosci. Te całe formy to może byc ostatnia próba dojenia starej i kulawej krasuli.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Nie jestem jakimś wielkim specjalistą, ale z tego co się orientuje to chodzi o jednoczesną liczbę ,,odpalania" nowych budowli. Na starych uni ludzie mają miliardy surowców i po wejściu FŻ duża część z nich w tym samym momencie poszła by w rozbudowę nowych budynków- serwery by tego nie ogarnęły. Na nowych uni wszystko rozkłada się w czasie- jak ktoś gra z anty to po tygodniu ma miliardy surowców, które inwestuje w FŻ. Z kolei zwykły gracz (bez anty) taki poziom osiągnie w miesiąc, a kolejny jeszcze później. Wówczas serwery ,,nadążają".

• To jest durne tłumaczenie bardzo słabej jakości kodzenia ogame. Jakoś najbardziej znany klon ogame przy starcie ma 2-3k ludzi. Tam masz eko 700-1000x więc budowa na początku idzie mega szybko. Do tego nie trzeba wszystkiego klikać jeden poziom za drugim tylko wpisujesz do którego poziomu ma się budować.

Zobacz sobie jak wygląda aplikacja mobilna xD przecież takie UI było w apkach na andorida w 2010 roku. Ta gra jest prowadzona tak po łebkach, że to szok. To są mega proste rzeczy, student albo pasjonat by to lepiej prowadził.

• 1. Ile flot padło na u68 przez błędy LF.

Ja poszedłbym jeszcze o krok dalej. Uważam, że wiele flot padło przez błędy LF, nawet na uniwersach gdzie ich jeszcze nie ma :D

A tak na serio!

Bardzo dobry pomysł z tymi "nieszczęsnymi" formami życia, ciekawe rozwiązanie i bardzo fajne urozmaicenie rozgrywki. Wiem, bo grałem na testowym uBermuda w początkowej fazie tworzenia tego projektu. Bugów i różnych innych niespodzianek było w tamtym czasie co nie miara, ale rozgrywka, w moim odczuciu, bardzo zyskała na wartości. Sporo bardzo ciekawych rozwiązań, które w przemyślany sposób mogą bardzo mocno podkręcić preferowany przez siebie styl gry!

Uważam jednak, że chyba nie wszystkie uniwersa są jeszcze na tą zmianę gotowe i obawiam się, że niektóre nigdy tego nie doczekają. Obym się mylił!

Niestety, ale w tym momencie nasza społeczność Graczy powinna się uderzyć w pierś. A to dlatego, że non stop żądamy jakichś zmian na uniwersach na których gramy. A to ładowność sond, a to PZ z obrony, a to prędkość jednego czy drugiego taka lub inna, a to dex na PZ czy pomijanie pustych układów - no Ludzie zlitujcie się! Wybraliście konkretne uniwersum bo...? Bo pasowały Wam jego pierwotnie ustalone parametry! Ja wiem, że poprzez fuzje trafiamy czasem na uniwersa, które nie do końca nam odpowiadają. Ale przecież zawsze można było konto przenieść poprzez cmentarz na to uni, które nam bardziej pasuje! Teraz pewnie ktoś powie: No dobra, ale cmentarz teraz też ograniczyli! - teoretycznie tak, ale jest na to sposób! ;) - tylko, że najbardziej zainteresowani takimi przenosinami wpakowali w swoje konta ogromne ilości PLN'ów lub innych cebulionów ;) i teraz szkoda, żal i płacz na forum!!! Nikt, nikogo do niczego na siłę nie zmuszał! Jak ktoś szuka drogi na skróty musi się liczyć z tym, że: "Kto drogę skraca do domu nie wraca"! Żeby była jasność, ja nikogo nie krytykuję, ani broń Boże nie osądzam. Jeden woli wydać kasę na alkohol, dragi, papierosy czy inne używki, inny sobie kupi ciuchy, rower, auto, konsolę do gry lub nowy, mocniejszy komputer, a jeszcze inny wpłaci kasę na jakiś fundusz czy lokatę. Są też takie osoby, które swoją kasę, podkreślam: SWOJĄ KASĘ, przeznaczą na grę online! Nasza wola jak zdecydujemy wydać własne pieniądze! ;)

Wracając do zmian parametrów uni. Każda zmiana jakiegoś parametru na uni, nawet najmniejsza, musi być dokładnie sprawdzona i przeanalizowana pod kątem interakcji z innymi parametrami, z którymi jest nawet w minimalnym stopniu powiązana. Przeoczenie jednego z takich powiązań po zmianie takiego parametru może, ale nie musi, spowodować jakieś nieprzewidziane wcześniej błędy! A naprawa takich błędów wszyscy wiemy jak w GF wygląda! ;)

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

Edited once, last by Peper_SMT* ().