Display MoreDisplay MoreDisplay MoreSpójrzmy prawdzie w oczy. Nie ma na co czekać. OGame się kończy. Testy na serwerze będą trwały bez końca. Bo zawsze cos się znajdzie do poprawienia.
Mam tylko dwa pytania:
1. Ile flot padło na u68 przez błędy LF.
2. Jeżeli jest tak źle to czemu nie widzę wylewającego się hejtu, narzekania etc.
No bo jeżeli rzeczywiście tak źle to czemu otwierane są nowe Uni z LF.
Tylko proszę nie piszcie, że nowe uni ma mało flot, pkt itp. Bo jeżeli otwierany serwer ma 8x prędkości flot pokojowych to z expow po 2 miesiącach powinien być saigon na uni.
Ale to tylko takie moje pitu pitu. Może się nie znam. Może czegoś niedoczytalem.
Miłego wtorku życzę. 3majcie się.
Nie jestem jakimś wielkim specjalistą, ale z tego co się orientuje to chodzi o jednoczesną liczbę ,,odpalania" nowych budowli. Na starych uni ludzie mają miliardy surowców i po wejściu FŻ duża część z nich w tym samym momencie poszła by w rozbudowę nowych budynków- serwery by tego nie ogarnęły. Na nowych uni wszystko rozkłada się w czasie- jak ktoś gra z anty to po tygodniu ma miliardy surowców, które inwestuje w FŻ. Z kolei zwykły gracz (bez anty) taki poziom osiągnie w miesiąc, a kolejny jeszcze później. Wówczas serwery ,,nadążają".
To jest durne tłumaczenie bardzo słabej jakości kodzenia ogame. Jakoś najbardziej znany klon ogame przy starcie ma 2-3k ludzi. Tam masz eko 700-1000x więc budowa na początku idzie mega szybko. Do tego nie trzeba wszystkiego klikać jeden poziom za drugim tylko wpisujesz do którego poziomu ma się budować.
Zobacz sobie jak wygląda aplikacja mobilna przecież takie UI było w apkach na andorida w 2010 roku. Ta gra jest prowadzona tak po łebkach, że to szok. To są mega proste rzeczy, student albo pasjonat by to lepiej prowadził.
Nie chciałem o tym wspominac. Ale kiedyś też z ciekawości chwilę pograłem i zdumiałem się, jak płynnie przy ponad 1k graczy ta gra chodzi. Gdzie tam floty są rzędu miliardów jednostek.