Tylko Tobie
Takie czary mary
flota wróciła i była niewidoczna.
natomiast po zaznaczeniu ją widać i można było nią lecieć.
Jakiś błąd. czary mary nowego serwera
Taka abrakadabra
Tylko Tobie
Takie czary mary
flota wróciła i była niewidoczna.
natomiast po zaznaczeniu ją widać i można było nią lecieć.
Jakiś błąd. czary mary nowego serwera
Taka abrakadabra
A ja klikam i klikam na PTS, i końca nie widać.
Powiem tak:
jest co klikać i do przeklikania wszystkiego potrzeba ogromnej ilości surowców i spokoju.
Mam tam konto warte 121 baniek, w tym 54 bańki ekonomii i w tej chwili 45 baniek w formach życia po ośmiu tygodniach intensywnego budowania, a jestem troszku za połową klikania.
Przy logowaniu raz dziennie zbudowanie podstaw, czyli dojście do 18. poziomu badań na każdej planecie potrwa ze dwa lata
Wcale mi się nie spieszy do aktywacji tego wszędzie.
Przy logowaniu raz dziennie zbudowanie podstaw, czyli dojście do 18. poziomu badań na każdej planecie potrwa ze dwa lata
Jak masz surowce rozbudowa potrwa 4,5 miesiąca. Jeżeli będziesz robić badania opłacalne to okolice 18 będziesz robić tylko poziom 1. Poziom 2 opłaca mi się nawet jedno badanie na poziom 12
Problemen nie sa surowce tylko czas budowy bo jakoś zalezy od poziomu a nie tylko kosztu co widac jak się stawia magme i mieszkania w podobnej cenie, a czas 50x.
Tylko ja nie wiem o co chodzi z poziomem 1 i 2? Chodzi o T1 i T2, że T3 sie w ogóle nie opłaca, czy tylko na 1 planecie, czy jak?
Tylko Tobie
No nie tylko mnie ale na u68 też tak jest.
Problemen nie sa surowce tylko czas budowy
Powiedziałam ile mi zajęła budowa i nie jest to optymalny czas. Na początku trochę olewałam temat ponieważ były takie lagi że się nie dało.
magme i mieszkania w podobnej cenie, a czas 50x
Po 1. Magma robi się bardzo szybko. Poziom 25 buduje mi się 8 min. Zrobienie 1-24 to kwestia godziny., dwóch?
Po 2. Tak, mieszkania i jedzenie trochę się robią ale.... służą tylko do odblokowania badań: poziom 1, 2 i 3. Ja zasiadając komuś konto na 48h i robiąc budynki od zera (gdy jeszcze były mega logi a budynki klikało się +1 lvl max) potrafiłam odblokować do połowy poziom 2. Przecież nie trzeba już zaraz mieć poziomu 3 żeby zrobić badania z poziomy 1. Rozbudowując badania na poziomie 1 spokojnie zrobi się mieszkania i jedzenie do poziomu 3. Mieszkanie lvl 75 robię 20 godziny, Jedzenie lvl 79 robię 44 godziny. Ostatnie 4-6 lvl sprawiało jakieś problemy ale to nadal można zrobić w 2-3 tygodnie.
Tylko ja nie wiem o co chodzi z poziomem 1 i 2? Chodzi o T1 i T2, że T3 sie w ogóle nie opłaca, czy tylko na 1 planecie, czy jak?
Badania mają poziom 1, poziom 2 i poziom 3.
Każdy poziom ma po 6 slotów.
Używam nazw i skrótów które widzę w grze.
temat ponieważ były takie lagi że się nie dało.
A teraz nie ma lagóv? Ktoś pisał, że dalej są.
Czy moglbys zaprzestac "codziennego" pytania o te lagi? Robi sie to juz mega irytujace. Jeden ma, inny nie ma. Jeden gra na starym komputerze inny na super szybkim i na innym uniwersum. Dla kogos 20s to maly lag, a dla innego 5s lag to mega problem. Wszystko zalezy od pozycji siedzenia, czasu i rzeczy ktore chcemy zrobic. Moze zaloz w koncu jakies konto na uni ktore Cie interesuje, a nie dopytujesz co kilka dni o te lagi. Teoretycznie grasz na wielu uniach bo przeciez "wpisujesz sie tylko tam gdzie grasz " wiec powinienes byc zaznajomiony z sytuacja na uniach.
Tak samo pytania o LF. Ruda juz Ci powiedziala, ze jak bedzie tak daleko to pojawi sie stosowne oswiadczenie na ten temat. Wiec mam nadzieje, ze i tego tematu nie bedziesz co chwile odswiezal.
Czy moglbys zaprzestac "codziennego" pytania o te lagi
Jakby była oficjalna informacja od was konkretna to bym tak nie pytał.
To nie jest wina starych komputerów. Wystarczy zapytać graczy.
Gdybyście napisali konkretnie, tak dalej są problemy na uni gdzie występują formy życia z zawieszaniem budynków czy flot,
to byłaby to jasna i klarowna odpowiedź, której oczekuje.
Wtedy nie musiałbym dopytywać ludzi i pisać.
Albo nie wiecie co się dzieje na tych uni z formami albo nie chcecie mówić.
Więc to denerwujące dla reszty graczy a przynajmniej dla mnie.
Druga sprawa to kiedy wejdą formy.
Też moglibyście napisać, nie wiemy kiedy i nie możemy się tego dowiedzieć.
A nie pisać, że jak będzie to pojawi się stosowna informacja.
To jest brak informacji, który jest najgorszy i mnie osobiście wkurza najbardziej.
Oczekiwałbym informacji np. formy będą v tym miesiącu czy następnym czy do końca roku albo mamy dalej problemy i nie wiadomo kiedy je rozwiążemy.
A tu brak takich informacji jest gorszy niż jaka kolviek informacja nawet zła.
Ciap gra i robi formy to tak na marginesie. Więc ciężko się zorientować o co tu chodzi.
Teoretycznie a praktycznie to jest jednak różnica. Jeśli chodzi o grę.
To tyle v temacie.
Trzeba bylo nie kasowac
Kurcze spodziewałem się, że przerzucamy się tutaj konkretnymi datami kiedy i gdzie te formy wchodzą, a tutaj zabawa na całego Trzeba czytać te ściany tekstu wyżej czy nie ma sensu ? bo przyznam że też mnie to trochę interesuje.
Tak btw. ktoś robił może jakieś testy wydajności jak gra zachowuje się na UNI z LF a jak na UNI bez LF ?
Display MoreCzy moglbys zaprzestac "codziennego" pytania o te lagi
Gdybyście napisali konkretnie, tak dalej są problemy na uni gdzie występują formy życia z zawieszaniem budynków czy flot,
To jest brak informacji, który jest najgorszy i mnie osobiście wkurza najbardziej.
Oczekiwałbym informacji np. formy będą v tym miesiącu czy następnym czy do końca roku albo mamy dalej problemy i nie wiadomo kiedy je rozwiążemy.
Ciap gra i robi formy to tak na marginesie. Więc ciężko się zorientować o co tu chodzi.
To tyle v temacie.
Co jaki czas mamy informowac, ze nadal nie jest znana informacja kiedy beda wprowadzone LF na reszce uniwersow abys uznal, ze informacja ta nie jest "przestarzala"? Przeciez slowa "jak bedzie znana data wprowadzenia LF to was poinformujemy" mowi dokladnie tyle samo co "nieznana jest nam data ich wprowadzenia". Widze, ze musze napisac wprost, ze nie znamy przyblizonej daty ich wprowadzenia, ani czy bedzie to w przyszlym miesiacu, ani nawet czy jeszcze w tym roku. W innym wypadku pytania z Twojej strony o to chyba sie nie skoncza. Zanim wprowadza LF na uni ktorym sie interesujesz, moze jeszcze zmieni sie wersja z 3/10/30 razy. Moze to niwelowac lagi u jednych graczy, a u innych potegowac. Sledzac wiele watkow na forum mozna wyczytac, ze niektorzy, gracze maja z niektorymi rzeczami jakies problemy, lagi i bledy. Jest to wszystko kwestia indywidualna. To, ze ktos napisze Tobie, ze u niego gra dziala "cacy" nie znaczy, ze u Ciebie tez tak bedzie. Wiec nie zamartwiaj sie na zapas "jak to bedzie" tylko czekaj cierpliwie, az bedzie taka, na tyle stabilna wersja gry, ze GF uzna, ze w takim stanie jest to sens przekazac graczom. Ba, nawet wtedy bedzie pewnie masa bledow, jak to zwykle bywa.
Display MoreDisplay MoreCzy moglbys zaprzestac "codziennego" pytania o te lagi
To tyle v temacie.
Co jaki czas mamy informowac, ze nadal nie jest znana informacja kiedy beda wprowadzone LF na reszce uniwersow abys uznal, ze informacja ta nie jest "przestarzala"? Przeciez slowa "jak bedzie znana data wprowadzenia LF to was poinformujemy" mowi dokladnie tyle samo co "nieznana jest nam data ich wprowadzenia". Widze, ze musze napisac wprost, ze nie znamy przyblizonej daty ich wprowadzenia, ani czy bedzie to w przyszlym miesiacu, ani nawet czy jeszcze w tym roku. W innym wypadku pytania z Twojej strony o to chyba sie nie skoncza. Zanim wprowadza LF na uni ktorym sie interesujesz, moze jeszcze zmieni sie wersja z 3/10/30 razy. Moze to niwelowac lagi u jednych graczy, a u innych potegowac. Sledzac wiele watkow na forum mozna wyczytac, ze niektorzy, gracze maja z niektorymi rzeczami jakies problemy, lagi i bledy. Jest to wszystko kwestia indywidualna. To, ze ktos napisze Tobie, ze u niego gra dziala "cacy" nie znaczy, ze u Ciebie tez tak bedzie. Wiec nie zamartwiaj sie na zapas "jak to bedzie" tylko czekaj cierpliwie, az bedzie taka, na tyle stabilna wersja gry, ze GF uzna, ze w takim stanie jest to sens przekazac graczom. Ba, nawet wtedy bedzie pewnie masa bledow, jak to zwykle bywa.
Ty to masz cieprpliwosc, podziwiam
Może na przyszłość zamiast "ktoś" zanotuj sobie linka do posta (u góry po prawej stronie masz nr postu w temacie i tam też jest do niego link). Używanie 'ktoś" to zajeżdża prowokacją.
Kolejna sprawa = jeżeli ktoś Ci napisał że ma lagi to rozmawiaj z tamtą osobą. Jak ja miałam lagi to konto kolegi nie miało lagów.
Jeden ma, inny nie ma. Jeden gra na starym komputerze inny na super szybkim i na innym uniwersum.
W dzisiejszych czasach komputery nie mają znaczenia. Mój laptop ma już 12 lat i na moim koncie miałam lagi po 20-30s (wysłanie jednej floty trwało 2 minuty, przy zwózce z 17 planetach to robił się poważny problem) a jak weszłam na konto kolegi który lagów nie miał - wysłanie floty trwało w czasie rzeczywistym, klikałam i strona ładowała się natychmiastowo. Wszystkie opóźnienia które były wynikały z mojego czasu reakcji.
Sprawa bardzo podobnie ma się z internetem - jeżeli działają Ci płynnie inne strony (= nie masz awarii internetu) to nie powinno się mieć lagów po 20s.
Dla kogos 20s to maly lag, a dla innego 5s lag to mega problem. Wszystko zalezy od pozycji siedzenia,
20s to dla każdego będzie mega lag
Posty teamu zawsze traktuję jako informację oficjalną ale taką na jaką mogą teraz powiedzieć. Może Ruda wie kiedy będzie aktualizacja ale jeżeli GF jej napisze "możecie o tym napisać 23 grudnia na święta" to chyba nie uważasz że złamie prośbę GF i Ci wcześniej napisze?
Team jest od przekazywania informacji. Dlaczego nie męczysz bezpośrednio GF?
Ciap gra i robi formy to tak na marginesie.
Ciap gra tylko na uni gdzie są formy.
Formy życia "masowo" już przestałam robić w lutym. Bum na u68 też minęło. Oczywiście gracze nadal robią ale koszt jednak jest większy.
Mam dwa uni gdzie robię sobie tak dla sportu tylko obronę. Jedno z FŻ, drugie bez. Tam gdzie jest FŻ cały proces trwa 3 razy dłużej niż na serwerze gdzie FZ nie ma. Bywa to denerwujące czasem ale raczej z tym nic nie zrobią już, nawet nie zgłaszałam.
Za 5 dni sa urodziny ogame, wiec jest jakaś szansa na FŻ, choć ja wolałbym miesiąc sztabu za free
nic dodać nic ująć a ja bym chciał kolonizowac Marsa i Merkurego
Ja mam wrażenie i może ktoś też takie ma, że fakt, oni naprawiają te błędy LF poprzez aktualizację ale robią to od roku w nieskończoność z tego co widzę. To tak można poprawiać całe życie coś i nigdy nie uruchomić. To musi być odpowiedni czas kiedy to włączyć i dalej poprawiać a nie robić to tyle czasu. Żenada jakaś.
Brak profesjonalizmu.
Ja już przestałem się łudzić, że kiedykolwiek aktywują formy życia. Niestety zamiast rzucić to w cholerę, zacząłem grać na Juno.
To witamy na Juno
Ja już przestałem się łudzić, że kiedykolwiek aktywują formy życia. Niestety zamiast rzucić to w cholerę, zacząłem grać na Juno.
No to w takim razie, czemu nie lognołeś się na u68 ?