fajne uni, wejdzie do Q kiedys
Nowe uni - nowe możliwe opcje
-
-
Zdarza się na Ymir, że nie mogę nic wysłać, dostaję info "Serwer nie odpowiada. Spróbuj ponownie później" Trochę lipa...
Pozdrawiam
-
Fajne uni, parametry też świetne, tylko bez kasy nie masz o co walczyć
pozdrowionka dla top 1 i top 2 na Ymir.
-
Czy ja wiem. Pykam sobie z nudów same expy i już jestem top 70 bez żadnej spinki
-
Zdarza się na Ymir, że nie mogę nic wysłać, dostaję info "Serwer nie odpowiada. Spróbuj ponownie później" Trochę lipa...
Pozdrawiam
Ktoś coś z tym zrobi? Podczas wysyłania floty najpierw mam info jak powyżej, a potem "Start się nie powiódł. Flot nie mogą wystartować. Spróbuj później ponownie".
Najgorsze jest to, że wielu graczy się skarży... żeby tylko o mnie chodziło...
A miało być tak fajnie...
-
Pozdrawiam
Ktoś coś z tym zrobi? Podczas wysyłania floty najpierw mam info jak powyżej, a potem "Start się nie powiódł. Flot nie mogą wystartować. Spróbuj później ponownie".
Najgorsze jest to, że wielu graczy się skarży... żeby tylko o mnie chodziło...
A miało być tak fajnie...
Problem jest globalny i dotyczy wszystkich uni. Błąd pojawił się w wersji 8.xx i został zgłoszony.
-
Marzy mi się uni gdzie będzie ograniczenie anty, tzn. bez kupowania surki za anty, kupowania budynków, badań czy statków za anty. Art może złożysz taką propozycję wyżej, stawiam że ilość graczy będzie imponująca w porównaniu do tego co jest teraz jak się to dobrze rozgłosi do graczy co nie grają już ze względu na to co jest teraz. Zysk GF będzie mniejszy, anty może być ale do skracania badań, budynków czy statków lub obrony ale nie dla pasienia się surowcami...
Pozdrawiam wszystkich którzy jeszcze grają szczególnie
-
Drodzy Gracze
korzystając z okazji otwarcia nowego serwera, podzieliliśmy prędkości flot na trzy grupy:
Floty pokojowe: misje transportuj, stacjonuj, kolonizuj oraz ekspedycja (tylko czas lotu, bez zatrzymania)
Floty wojenne: misje atakuj, szpieguj, ACS, zbieraj, czas odliczania teleportera i niszcz
Floty obronne: misja zatrzymaj (obrona ACS)Powyższe ustawienia nie będą na razie dostępne dla istniejących już serwerów.
No no...
Ciekawe szczególnie jak zatrzymaj będzie lecieć szybciej niż atakuj, ACS
-
https://board.pl.ogame.gamefor…um-Zenith/?postID=8808817
W sumie jedna z ciekawszych zmian, w końcu będzie można grać na uni, gdzie na zwózkę nie czeka się wieczności i jednocześnie nie trzeba robić FS-a, żeby pójść do kibla.
-
Ja też oceniam zmianę pozytywnie. Zsyłki będą dużo szybsze, a przy tym polatać będzie można normalnie
-
Zgadza się, problem zsyłek rozwiązany, gra nabierze trochę dynamiki.
Mam nadzieję, że niebawem ustawienia zostaną wprowadzone na starsze uniwersa
-
Najlepsza zmiana od niepamiętnych czasów przy wychodzeniu nowych uniwersów a jak jeszcze się tym oberwie starym uniwersom w przyszłości
Brawo GF jednak umieją pozytywnie zaskoczyć.
-
No ciekawa zmiana skoro zbieraj wolniejsze od stacji to ludzie będą latać na fsa w układzie na zbieraj
-
Maksymalny speed dla flot pokojowych i obronnych to x8
-
No no...
jednak nie będzie lecieć szybciej
szkoda, nie szkoda, ale skoro i tak są dwie prędkości to nie wiem po co podział na 3 grupy...
to tak tylko w ramach ciekawostki
-
-
No no...
jednak nie będzie lecieć szybciej
szkoda, nie szkoda, ale skoro i tak są dwie prędkości to nie wiem po co podział na 3 grupy...
to tak tylko w ramach ciekawostki
Jak tam widzę 3 prędkości:
1. Floty pokojowe: misje transportuj, stacjonuj, kolonizuj oraz ekspedycja (tylko czas lotu, bez zatrzymania)
2. Floty wojenne: misje atakuj, szpieguj, ACS, zbieraj, czas odliczania teleportera i niszcz
3. Floty obronne: misja zatrzymaj (obrona ACS)
Na nowym uni dwie mają takie same
-
Na nowym uni dwie mają takie same
i o to właśnie chodzi
Post dotyczy nowego uniwersum
korzystając z okazji otwarcia nowego serwera, podzieliliśmy prędkości flot na trzy grupy:
a w opisie są już tylko 2 prędkości, no więc stąd moje spostrzeżenie, że i tak są dwie prędkości, więc podział na 3 grupy akurat w tym wydaniu nie ma sensu
-
Post dotyczy nowego uniwersum
To było połączenie nowości z info o nowym podziale speed.
Widać to również po tytule który nie jest standardowy: Uni NAZWA (data) a zawiera dodatkowo "NOWE parametry"
-
może
w każdym razie tam gdzie flota wojenne leci x2 a obronna x6 to ten co broni zdązy dwa razy wrócić i jeszcze skontrować MEGA
Chociaż fak, lepsze parametry, gdzie flota obronna leci x2 a wojenna x4