Nowe uni - nowe możliwe opcje

• Dobry.

Czy wraz ze startem nowego uni Art  smoki  Toadie planowany jest rowniez start pajacow handlujacych surowcami na szeroka skale pod stolem tak jak na Xantippe? Przyrosty po kilka/kilkanascie kkk sury prawie bez zniszczonych we flocie ? Kazdy wie, nikt z tym nic nie robi, bo wygdoniej od top1 kupowac nic samemu na paczki wydawac. Kazdy cicho siedzi,bo kazdemu pasuje. Czy mozliwa bedzie uczciwa rywalizacja ? Czy portfel moze byc napychany dla GF (czyli tam gdzie powinien hajs trafiac) a nie dla topki za handel ? Czy Wy naprawde tego nie widzicie ? Kiedy bedzie mozna normalnie pograc ?

• Zdefiniuj słowo "normalnie", bo niektórzy chyba go nie mają w swoich słownikach.

Dodatkowo warto by było też bliżej określić, albo może bardziej uszczegółowić pojęcie "grać normalnie" - bo o tym chyba już dawno 95% społeczności OGame zapomniało ;)

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Normalnie zostalo przez wielu zmienione na "latwo i wygodnie". Satysfakcje zastapilo szybkie zaspokojenie, dazenie do celu wyparlo osiaganie go natychmiast. Czy naprawde o to chodzi ? Bardzo bym chcial, zeby wypowiedzialy sie osoby kupujace surowce. Temu, ktory Nimi handluje gratuluje przedsiebiorczosci ;)

• Nowe Uni, te same problemy.

Wróźbita ze mnie żaden, ale stawiam PLN vs Eurogąbki, że kilku typów odleci w punktach w ciągu pierwszych kilku godzin...

Ruda

Co oznacza to określenie:

• "SK standardowa konfiguracja uniwersum."

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

Edited once, last by Qnick ().

• x1 eco, x1 flot, 30% DF, 9 gal i spalanie 1.0 :P

Tak w skrócie :)

To jest kuźwa jakiś żart. Powiedz jeszcze, że bez anty i w starej oprawie graficznej, to się znajdzie kilku takich, co sobie to w ramkę oprawią i modlić się do tego będą.

ci co będą grali bez anty raczej długo nie polatają

Czemu demonizujesz tą anty? Normalna sprawa, że jak robisz komercję, to chcesz zarobić. Skąd inąd - czemu gracz wydający 2 dychy miałby być gorszy od tego co nie wydaje nic? Nie trzeba od razu wydawać tyle co ja - wiem to z Quasar, bo nie wierzę, żeby cała topka wydawała tyle samo co ja, albo niewiele mniej, lub wiele więcej. Na takich speedach wystarczy po prostu pilnować cyferek pilniej niż na takim, które wskazała wyżej Ruda. Dziś już nie ma skilla na niskich spidach - teraz jest skill na mikropłatnościach. Cytując mistrza - jak się nie podoba, to żegnamy (żartuję - muszę to zaznaczyć).

Kurde, pisałem podobny post na starym uni kilka razy. Wieje nudą.

• ci co będą grali bez anty raczej długo nie polatają

Czemu demonizujesz tą anty? Normalna sprawa, że jak robisz komercję, to chcesz zarobić. Skąd inąd - czemu gracz wydający 2 dychy miałby być gorszy od tego co nie wydaje nic? Nie trzeba od razu wydawać tyle co ja - wiem to z Quasar, bo nie wierzę, żeby cała topka wydawała tyle samo co ja, albo niewiele mniej, lub wiele więcej. Na takich speedach wystarczy po prostu pilnować cyferek pilniej niż na takim, które wskazała wyżej Ruda. Dziś już nie ma skilla na niskich spidach - teraz jest skill na mikropłatnościach. Cytując mistrza - jak się nie podoba, to żegnamy (żartuję - muszę to zaznaczyć).

Kurde, pisałem podobny post na starym uni kilka razy. Wieje nudą.

Czemu nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ?

Nie jesteś wstanie upilnować floty, no chyba, że pójdziesz na urlop to ją ocalisz. :lool:

• Nie gram flotą. Na moich pozycjach siedzą same pełzacze i tramkpki pod krótkie zwózki.

Co do powyższej uwagi - pomóż mi proszę zrozumieć o co dokładniej chodzi. Poprawię swoją wypowiedź, jeśli będzie taka potrzeba (grunt to się - jak piszesz - zrozumieć, no i dogadać ;) ). Ogólnie to tak czuję, że piszesz o scenariuszu, który wyludnił Quasar, na którym gram, ale jakoś nikt na forum nie napisał swojego zdania, na czym ten scenariusz polega (poza moim jednym zdaniem, ale nie będę go wywlekał, bo nie jestem narcyzem ogejmowym i nie zakładam jedynej słusznej racji). Więc jeszcze raz - możesz szerzej uzasadnić swoją wypowiedź, czy mam/mamy się domyślać o co chodzi? Czytanie ze zrozumieniem wymaga jednak treści, z której można zrozumieć coś więcej niż ogólnikowe tajemnice poliszynela, albo domysły. Dyskutujmy, albo się obrażajmy.

• Bez anty i teraz już paczek gało się zupełnie inaczej. Teraz coraz więcej dodatków pomagających w grze. Ale jeszcze da się grać w miarę normalnie. Nie ma tragedii. :D

Tutaj nie chodzi o demonizowanie anty. Chodzi o to, ze Ci ktorzy zaladuja jej duzo zyskaja mega przewage nad tymi, ktorzy kupia za 2 dychy. Kwestia upilniwania floty jest tak samo istotna na kazdym speed, ale ×6 to juz naprawde szybko. Wiec albo ladujesz grubo i sie liczysz, albo 20 zeta lub nic i siedzisz i pilnujesz...

O to tutaj chodzilo :)

• Nie gram flotą. Na moich pozycjach siedzą same pełzacze i tramkpki pod krótkie zwózki.

Co do powyższej uwagi - pomóż mi proszę zrozumieć o co dokładniej chodzi. Poprawię swoją wypowiedź, jeśli będzie taka potrzeba (grunt to się - jak piszesz - zrozumieć, no i dogadać ;) ). Ogólnie to tak czuję, że piszesz o scenariuszu, który wyludnił Quasar, na którym gram, ale jakoś nikt na forum nie napisał swojego zdania, na czym ten scenariusz polega (poza moim jednym zdaniem, ale nie będę go wywlekał, bo nie jestem narcyzem ogejmowym i nie zakładam jedynej słusznej racji). Więc jeszcze raz - możesz szerzej uzasadnić swoją wypowiedź, czy mam/mamy się domyślać o co chodzi? Czytanie ze zrozumieniem wymaga jednak treści, z której można zrozumieć coś więcej niż ogólnikowe tajemnice poliszynela, albo domysły. Dyskutujmy, albo się obrażajmy.

No właśnie, nie grasz flotą, a zabierasz głos. Masz możliwość zagrać teraz flotą na nowej uni i zrozumieć to co napisałem.

Nie mam nić do anty, lecz do możliwości skracania czasu budowy, badań, już tak.

• Nowe unii, nowe problemy...:/

________________________________________________________________________________________________________________________________

Czasem jak słucham niektórych ludzi, to myślę sobie:
    Serio? To jest ten plemnik co wygrał...?

Maria Czubaszek

8)