Porozmawiajmy na temat UniFusion

• Jeśli były takie błędy to trzeba było urlop i czekać aż naprawią błąd jak pisał art. Bo się inaczej strat nie nie odwróci. Nie każdemu paczki pomogą w tym wypadku. A wiadomo co z fuzją dalej? Czy już błędy naprawione i czy od jutra ruszą kolejne? Bo jutro 10 jak by nie było. :)

• Jeśli były takie błędy to trzeba było urlop i czekać aż naprawią błąd jak pisał art. Bo się inaczej strat nie nie odwróci. Nie każdemu paczki pomogą w tym wypadku. A wiadomo co z fuzją dalej? Czy już błędy naprawione i czy od jutra ruszą kolejne? Bo jutro 10 jak by nie było. :)

Bredzisz człowieku, mam urlop od 5 dni i co ?? nic żadnych konkretnych informacji, straciła 3 dni dopalacza ekspedycji, plus sztab, ile straciłem surowców cieżko wyliczyć ale bardzo dużo, pomijam ze cała reszta graczy zaczyna mi odjeżdżać. A ty mi tu wyjeżdżasz o urlopie- mam i co ?

• mam urlop od 5 dni i co ?? nic żadnych konkretnych informacji, straciła 3 dni dopalacza ekspedycji, plus sztab, ile straciłem surowców cieżko wyliczyć ale bardzo dużo, pomijam ze cała reszta graczy zaczyna mi odjeżdżać. A ty mi tu wyjeżdżasz o urlopie- mam i co ?

Za sztaby, dopalacze ittp. powinieneś mieć zwrot jak najbardziej. Co do reszty to zażalenia do GF, co zrobić, że wyszedł błąd, powinni to załatwić szybko. Powinni byli to sprawdzić, żeby błędów nie było aż takich dużych. Ale co zrobić. Nie powinno to trwać tak długo.

• A tak w sumie to czy GF nie mógł zrobić jakiegoś backup'a czy coś w tym stylu? Było pare przypadków gdzie serwer był przywracany do stanu sprzed jakiejś godziny, tyle że działo się to w obrębie danego serwera. A czy tak też by to zadziałalo w przypadku między serwerami? Nie znam się akurat na tym :P w każdym razie na pewno mają kopie zapasowe, więc oby przywracanie kont zadziałało sprawnie. Kiedyś floty w doku były zwrócone, żeby ktoś nie miał niespodzianki w czasie nieobecności swojej na koncie. Pewnie teraz z flotą zrobią podobnie lub będą wklepywać bany na czas przywracania flot i surowców. Jeśli chodzi zaś o wydobycie to tutaj najpewniej pójdą paczki adekwatnie do czasu trwania naprawy błędu. Zaś co do teoretycznych zysków z teoretycznych ataków/farmingów... no cóż, to tylko potencjalny zysk, a nie pewniak także takiego czegoś liczyć nie można. No bo każdy mógłby powiedzieć, że on w tym czasie mógłby nagrabić XXX sury a tak nie mógł, bo był błąd... może i mnie błąd nie dotyczy, ale jednak trzeba na chłodno do tego podejść. Nie mniej jednak ja to sobie screeny porobię konta przed fuzją tak jak przy poprzedniej, mimo tego że nie miałam przenoszonego konta :beaten:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Mówisz o backup'ie danego konta? myślę, że jest to możliwe, jeśli wcześniej za np. oszustwo znikały komuś z konta 200k pancy, bez bana.

Gorzej z obliczeniem wydobycia i "szkód" z nim związanych, bo tak jak mówisz: paczki surowców, ale znajdą się gracze, którzy i o to będą mieli pretensje, wspomnisz moje słowa.

PS. Muniek, znowu pozwoliłem sobie zgłosić Twój post "Apofis gdzie Ty żyjesz" spam. Co to miało wnieść do rozmowy? Trzeba tępić taki spam. Pozdrawiam

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Avinashi

Backup cały serwerów? Jest 100 przypadków, backup powinny dostać w takim przypadku wszystkie serwery - sporo ludzi. Konta jeszcze są na ex serwerach więc pewnie łatwiej umożliwić ponowne przeniesienie niż cofać tyle czasu gry innych osób.

• Z tego co się dowiedziałem, to prace są już na ukończeniu. Obecne konta radzę trzymać nadal na urlopie i nie rozwijać ich. Fuzja dla takich kont zostanie powtórzona, więc wszelkie postępy zapewne zostaną utracone.

W naszej społeczności zostało odnotowanych 56 przypadków błędnego transferu konta i trzeba to odkręcić w sposób systemowy.

Zaczynam żałować, że prosiłem graczy o urlop, zamiast po prostu nałożyć blokadę i oczekiwać na rozwiązanie sytuacji.

• Z tego co się dowiedziałem, to prace są już na ukończeniu. Obecne konta radzę trzymać nadal na urlopie i nie rozwijać ich. Fuzja dla takich kont zostanie powtórzona, więc wszelkie postępy zapewne zostaną utracone.

W naszej społeczności zostało odnotowanych 56 przypadków błędnego transferu konta i trzeba to odkręcić w sposób systemowy.

Zaczynam żałować, że prosiłem graczy o urlop, zamiast po prostu nałożyć blokadę i oczekiwać na rozwiązanie sytuacji.

Czyli ze swojego poziomu zarządzania możesz nakładać blokady? Działa to na zasadzie:

a) Ty masz panel umożliwiający taką opcję

b) szybkie zgłoszenie na hot - line i blokada nałożona w ciągu kilku sekund

c) musisz napisać zgłoszenie mailem/ na helpdesku i czekać na rozpatrzenie?

Wybierz proszę właściwą odpowiedź.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Zwykły trial GO ma opcję nakładania blokady to CoMa ma nie mieć? :/

Avinashi

Czyli to ponowne przeniesienie z ex serwerów bo tam konta są na banie. Przynajmniej tak widzi mi je mój program. :<

edit;

Ewentualne danie bana miało skrócić czas gdy konto jest samopas niepełne na serwerze. ;)

wg mnie to najlepsza opcja, backup tych konkretnych kont i juz

i tak beda narzekania ale nie da sie dogodzic wszystkim.

Logitech: dobrze, pilnuj pilnuj, walcz :)

• wg mnie to najlepsza opcja, backup tych konkretnych kont i juz

Nie no jak wyraziłeś zgodę to teraz GF może zrealizować opcję wyżej.

Tak się zastanawiam co ten post wnosi w dyskusję. Szczególnie że NIE JESTEŚ osoba której dotyczy problem. To nie Ty masz urlop a wypowiadasz się jakbyś był jakaś stroną w tym błędzie.

Ale +1 post jest.

Teraz przechodzę do sedna - czyli uważam że mam coś do przekazania ciekawego Munku.

Jedna fuzja się skończyła:

Zibal (152), Cosmos (155) połączą się z Xanthus (150)
    Proces fuzji: od 2.03 10:00 do 9.03 10:00

Na serwerze X pojawiło się dziś 205 kont.

Na przenoszonych serwerach bana dostało 1384 konta.

Niektóre osoby dostały zmieniony nick na serwerze docelowym.

Konta z aktywnością 0-7 dni:

83 > przeniosło na X

6 > nie przeniosło ale 3 sprawdziłam i mają zmieniony nick, reszty nie sprawdzałam!

Kolejne:

Jakby było komuś mało:

Zmiana statusów:

Przełamanie jest na 35 dniach. :S

Czyli

0- 35 dni serwer docelowy

>35 dni cmentarz

Cmentarz niestety będzie od jutra dopiero więc jutro sprawdzę czy te wszystkie "nie" pojawiły się tam.

Jednak widać wyraźnie że po 35 dniach żaden z nicków nie pojawił się na docelowym dziś. :fsmile:

Muniek i to jest post wnoszący coś do dyskusji.

edit;

W sumie nie wiem kiedy kopiuje konta na cmentarz więc... sprawdzę czy X dostało nowe konta. :beaten:

• Przepraszam bardzo czy gdzies jest napisane że tu głos mogą zabrac tylko userzy juz po UF ?

Mnie czeka UF za kilka dni, mam prawo sie tu dzielać bo posiadam konto które rozwinąłem i ktore bedzie brało udział w UF.

Za kogo Ty sie masz ze myslisz że mozesz tutaj dyktowac kto moze sie odzywac a kto nie ?

Chyba Ci sie cos pomyliło ?

Co do reszty - tak uważam ze backup kont "uszkodzonych" jest najlepszym rozwiazaniem.

Nie wiem co ma wniesc do dyskusji Twoja informacja ile kont poszło na cmentarz, ile kont zmieniło ksywkle ?

Co chcesz tym udowodnic ?

Piszemy tu o problemie ksiezyców.

Zrobienie backup rozwiazuje ten problem.

Z tego co widze co pisz Art to GF tez idzie w tą stronę. Rozsądnie.

• Przepraszam bardzo czy gdzies jest napisane że tu głos mogą zabrac tylko userzy juz po UF ?

Nikt nie zabrania. Wartościowa opinia dla GF. Xd

Nie wiem co ma wniesc do dyskusji Twoja informacja ile kont poszło na cmentarz, ile kont zmieniło ksywkle ?

Co chcesz tym udowodnic ?

Kilka dni temu pytałeś :

Ruda czy przy UF na serwer docelowy zostaną przeniesione idlaki z dołączających uni ?

Te idlaki które nie kwalifikują sie na cmentarz czyli np: niaktywne od 20 dni.

To Ci odpowiedziałam.

Na chwile obecną przeniosło tylko szaraków do 35 dnia :/

Powoli gubisz się o co się pytasz.

Hehe

• Nie gubie sie.

Dziekuje za pozwolenie odpowiedzi, dobrze wiedziec ze GF i Ty pozwalacie wypowiadac sie w temacie :) Uffff....

Pytam o idlaków nie łapiących sie na cmentarz, co bedzie z nimi prz uf ? Dane przez Ciebie wklejone (ilosc kont przeniesionych na cmentarz) to całkiem co innego. Cos znowu nie mozesz zatrybić...ostatnio sam mod tez nie mógł do Ciebie dojść na forum....

• to całkiem co innego

Yyyy

To może jeszcze raz:

Dziś na Zibal (152), Cosmos (155) fuzja się zakończyła. Żadne konto powyżej 35 dni NIE ZOSTAŁO skopiowane na serwer docelowy.

Jeżeli na docelowym pojawiły się konta np. z OFF 30 dni to znaczy że sami nie mogli przenieś kont. Zadziałał skrypt.

Czy wszystkie ? czy urlop on / off miał wpływ ? czy kupna anty tak / nie miała wpływ ?

Dlatego nie wszystko zobaczysz w tabeli - dlatego pytam zródła (mimo iz Twoje tabele czesto sa przydatne).

Jeżeli warunek wymieniam jeden to znaczy że reszta nie ma znaczenia.

W pierwszej tabeli masz wszystkie konta bez względu na to jaki status miały przed ostatecznym zbanowaniem.

Jak widzisz granica jest równo po 35 dniach to reszta nie ma znaczenia...

• Wszystko rozumiem ale nigdzie nie było skrawka informacji o jakich 35 dniach.

Oficlajne info - 60 dni off kieruje sie na cmentarz. Zalezy mi na potwierdzonym info jak to działa.

Miło byłoby przed MOIM UF takie info uzyskac dla dalszej strategii gry.

• Żadne konto powyżej 35 dni NIE ZOSTAŁO skopiowane na serwer docelowy.

A dlaczego nie? Czyli wszystkie idalki zostaną skasowane pomimo, że miały anty?

Dlaczego idlaki nie aktywne mające anty a nie mające urlopu nie zostają przeniesione? co z nimi w takim razie jeśli na cmentarz tez nie trafią.