Porozmawiajmy na temat UniFusion

• jestem bardzo cierpliwym czlowiekiem ale ruchy administracji mnie przerastaja. Jak ostatnio byla jakas reklama to napieprzali nimi co godz w grze :) skoro pojawil sie blad jaki problem bylo wyslac wiadomosc typu: przykro nam ale pojawil sie blad i odradzamy przenoszenia sie na docelowe uni. Wtedy kazdy to robi na wlasna odpowiedzialnosc, nie musze siedzec ciagle na forum i wypatrywac bledow a skoro juz powstaly to samo "prosze uzbroic sie w cierpliwosc" przynajmniej mi nie wystarczy. Mozna napisac naprawimy to w ciagu tyg i jest to juz jakas wiedza. Nie wiem jaki jest problem zeby zwrocic ksiezyce na miejsce, surke i flote. Znajac realia ich tempa nie wiem czy w ciagu tyg sie wyrobia

• A ja chciałem zapytać kogoś z administracji lub Art co z obecnym błędem przenoszenia księżyców ? Mijają już 2 dni i dalej nie ma żadnych informacji na ten temat. Jedynie co wiemy to to ze księżyce zostały pokasowane wraz z planetami i flotami, jak macie zamiar to naprawić u najważniejsze pytanie kiedy ?

Na discu:

art Wczoraj o 18:08

prace trwają, ale zapewne do poniedziałku nic się już nie zmieni

Gameforge w weekend ma wolne. :fsmile:

ale ruchy administracji mnie przerastaja.

Odróżniaj administrację od gameforge. Wszystkie żale i uwagi powinny być kierowane do GF.:fsmile:

• fajnie, miało to trwać dzień pozniej kolejny a teraz jeszcze cały weekend, kto mi odda surowce za te dni i odda te 4 dni dopalacza w postaci dodatkowych 3 slotów ekspedycji?

• fajnie, miało to trwać dzień pozniej kolejny a teraz jeszcze cały weekend, kto mi odda surowce za te dni i odda te 4 dni dopalacza w postaci dodatkowych 3 slotów ekspedycji?

Ja Ci paczek nie kupię bo to nie moja wina.

Poproś GF żeby dał Ci paczki za dni z urlopem i dodatek do ekspedycji. :fsmile:

• Ja jestem ciekawy co poszło nie tak z ta fuzją co było kombinowane, że takie awarie są a w poprzednich nie było. :?::(

Nie było?

Błędy mniejsze lub większe w fuzji zawsze były.

Po wejściu wersji 7 algorytm przenoszący konta został napisany od zera. Fuzja która była robiona w pażdzierniku poprzedniego roku też generowała błędy. Dlatego fuzję wtedy przerwali i dopiero teraz ruszyła. Nawet Art napisał na ten temat posta > https://board.pl.ogame.gamefor…ostID=8764390#post8764390

Teraz błąd pojawił się przy aktualizacji cmentarza (który też się popsuł bo nie kopiowało kont na cmentarz po tym jak konta na serwerach dostały bana).

• Jak tak patrzę na zaangażowanie teamu co do fuzji, w sensie kogo gdzie z kim. To nasuwa się tylko jedno wyjście: poczekać aż item do przenosin na inny serwer będzie dostępny i elo. :)

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• usialbym wskoczyc na cos typu Quantum - szybkie i duzo idlaków. Taka opcja byłaby bardzo interesujaca.

Zwłaszcza jak połączą IRE z Pushem i za jakis czas jeszcze Starka i Jego 100k gs....

najlepiej poczekać i zobaczyć jak połączą resztę i wtedy lepszy wybór , potem zostaje zawsze item do przenosin jeśli się będzie dało :)

• To ja mam jeszcze takie 3 pytania dotyczących planet:

1. Gram na Bellatrix, mam +15pól; na himalia jest +30pól, czy dostanę na każdej planecie dodatkowe 15 pól?

2. Jeżeli moja pozycja będzie zajęta, to mając planetę na 8 pozycji, ulokuję ją na pozycji 11, to liczba pól zostanie na nowo przydzielona?

3. Jeżeli moja pozycja będzie zajęta, to mając planetę na 8 pozycji, ulokuję ją na pozycji 11, to bonus do produkcji metalu przepadnie?

• To ja mam jeszcze takie 3 pytania dotyczących planet:

1. Gram na Bellatrix, mam +15pól; na himalia jest +30pól, czy dostanę na każdej planecie dodatkowe 15 pól?

2. Jeżeli moja pozycja będzie zajęta, to mając planetę na 8 pozycji, ulokuję ją na pozycji 11, to liczba pól zostanie na nowo przydzielona?

3. Jeżeli moja pozycja będzie zajęta, to mając planetę na 8 pozycji, ulokuję ją na pozycji 11, to bonus do produkcji metalu przepadnie?

1. Tak, bonus to różnica między nowym bonusem a tym co już gracz ma.

2. Liczba pól nie ulega zmianie.

3. Moja planeta z 12 została przeniesiona na 9 i dostała bonus więc wnioskuję że go stracisz.

• 1. Tak, na pierwszym uni dostaniesz na każdej +15, na drugim +30

2. Bonus jest sztywny i przyznawany tylko przy kolonizacji

3. Tak, bonus przepadnie

Rozumiem że ulokować znaczy relokować. Drobiazg, ale ścisłe nazewnictwo ma tutaj duże znaczenie.

Edit: O, ciapka mnie ubiegła. Chciałem tylko dodać, że nie ten dział ;) Właściwy masz tu: Zadawanie pytań

• Czy po fuzji jest szansa na darmową zmianę klasy ? przy zmianie parametrów uni ?

Jeżeli zmieniamy prędkość flot , to ktoś mógłby chcieć grać na przykład generałem

wcześniej wybrał zbieracza , bo prędkość była x1 co nie bardzo się komuś podobało do latania więc grał eko .

teraz parametry się zmieniły ,prędkości , %na pz a gość został ze zbieraczem , gdzie przy takich ustawieniach od początku grałby generałem

• Ogłoszenie fuzji zbiegło się z event w którym była do wygrania zmiana klasy.

Kto pomyślał to miał możliwość zmiany.

• Zgodzę się z ciapką. Ten kto pomyślał to wybrał już klasę. Nie może być tak, że przez to, że jakiś gracz czekał do ostatniego dnia (choć nie wiem po co) to należy mu się darmowa zmiana klasy.

No i co jeszcze do tego? Pizza i Cola z dowozem na 20:00? Mam nadzieję, że takie "prośby" będą ignorowane. Skandal

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF